1481
Utálom azokat, akik 60- 70 -nel vánszorognak előttem egyenes úton.
  • rezsofiz
    Ja:DDD
    Az is lol. Van esélye egyébként hogy pont olyan szögben esik a fotózás pillanatában a CD, de az esélye elég kicsi:P
  • RaSTaBaNDiTa
    jahh és akkor ott vannak még ilyen legendák hogy: teherautóval autópályán külsősávban csak 100al maximum(mikrobusz is az ha annak van vizsgáztatva) párhuzamos útvonalon külsősávban haladunk belsőben nemtartjuk fel a forgalmat mert az VESZÉLYEZTeTÉS, zippzárelv, kötelező haladási irány, jah és hogy mit gondolnak rólunk az olaszok: a magyarok a lámpáknál se elindulni se megállni nem tudnak (ha valaki budapesti akkor érti hogy mire gondoltak ezzel)
  • rezsofiz
    :DDDDDDDD
    Ja az elég cumy
  • rezsofiz
    A híres légzsáknak van vmi kis értelme, egyik rokonom életét mentette meg. Megfogja a testedet, még viszonylag alacsony sebességnél. Ezentúl egyetértek, biztonsági öv Kötelező!
  • LittleL
    Meg a sok mazsola, akik CD lemezt tesznek a
    szélvédőre, mert az "visszaveri a lézert" és nem tudnak
    bemérni a rendőröl .DD

ekkora lámákat..
  • Cormoran
    én a nemrég számolgattam, úgy a vezetők fele NEM idexel, sem a körforgalomnál kilépésnél, sem kanyarodásnál, sem pedig besorolásnál.

az asszonyt jól le is btam, amikor az én kocsimmal elinduláskor nem indexelt. :-)))
  • rezsofiz
    Így van!
    Nagyon hasznos a motorfék.
  • Hellhammer
    Hát ezért elég gáz tud lenni ha épp mész el egy bicajos mellett és ez elveszti az egyensúlyát, mert 1 kézzel kormányoz...
  • LittleL
    Hát igen, sokan használják a hátsó ködlámpát,
    már akkor is ha 500 méter a látótávolság...

És az index használatát is fontosnak tartom, és p.
    mindig indexelek, de tény hogy elég sok nagyarcú vezető
    direkt nem teszi ki az indexet.
  • Cormoran
    ez igaz. nem látják a rendszámod, rendőr haverom mondta.

de működik másik kocsi mögött is, ha jól rátapacc...
  • Hellhammer
    Én szeretem a motorféket, sokszor nem is fékezek, csak akkor amikor már meg kell állni és már fulladna a motor. Persze be is lehet szopni, ha az ember hozzászokik az autójához és másikba ül bele, amin nem úgy fog a motor mint a megszokott (nekem faterom autójába ülve volt ilyen, mert az "enyhén" kisebb nem fogja annyira az autót).

Egyébként én defenzív vezető vagyok: ha valaki rájön a seggemre és tol, akkor inkább gázelvétel + index jobbra, hogy hadd menjen és ne vezéjeztessen engem. A zebráknál a gyalogosoknak van elsőbbsége, és sávváltáskor is engedem az embereket. Persze ez nem jelenti azt, hogy akadályozom közben a forgalmat, ha olyan a szitu akkor inkább megyek, ha jobban feltartom a mögöttem jövőt, mint azt akinek épp elsőbbséget adnék.
  • LittleL
    Keszthely ? én Répcelakon lakom...

És azt tudtátok hogy biciklin sem lehet mobiltelefonozni ?
    Legalábbis szomszád faluba ezért szóltak
    srácnak a rendőrök. P
    Azért ezt már nem kéne....
  • Cormoran
    valahol láttam (olvastam) évekkel ezelőtt, hogy a megtévesztést nem alkalmazhatják, úgy ők, mint az APEH-osok... egyszerűen csak érdekel. ha tudsz valami jogszabályt, várom. ha nem, akkor nincs sok értelme agyalnod :-)))
  • Random_
    Na ja és a híres légzsák is sz@rt se ér öv nélkül mert nincs ami megfogjon és jól belefejelsz a szétrobbant kormányba ami mág súlyosabb sérüléseket okoz. Ilyenről voltak asszem elrettentő propagandafotók is.
  • Cormoran
    tegnap nálunk egész nap bazi köd volt.

3 x futottem velük össze. (mondjuk szóltam is a helyi rádiónak- Helikon- :-)))) azonnal ) Az új lézerről dicsekedtek 1 hónapja, 3 db van az országban, az egyiket mi kaptuk (sajnos) Éjjel is lát, és ezek szerint ködben is, GPS-el is felszerelték, és a kamerája jobban lát, mobil-telefon + biztonsági övet is látja. És ez sajnos nem duma. Egy JHJ rendszámú fehér Polóban kaptuk, itt Keszthelyen...
  • [NST]Cifu
    Miért ne mehetne? A rendszernek kell rendben lennie, és a használatának, erősen kétlem, hogy arra lenne bármiféle szabály, hogy milyen kocsiban lehet trafipaxot használni...
  • Cormoran
    teljesen igaz...
  • LittleL
    hmmm, érdekes.

Az is érdekes, hogy ködben lézereznek,
    addig úgy tudtam hogy a traffipax nem
    működik ködben.
    jó lesz vigyázni.....

- Ja meg szoktam azt csinálni hogy amikor ismertlen úton
    járok, és nem merek előzni hátha rndőrök vannak,
    hogy rátapadok egy gyorsabb kamionra, mert így nem tudnak bemérni.
  • Cormoran
    engem az érdekel, hogy ha VALÓBAN magánautó, akkor MEHET-E?
    és hogy van-e erről valami Tv. vagy jogszabály?
  • Hellhammer
    100!
    Ték
  • Hellhammer
    100?
  • RaSTaBaNDiTa
    4 fajta autós van akit utálok:
    1 aki maga az 1személyes dugó pont 50nel városban,de ha megközelíted pont annyira ad még gázt hogy a szembejövő miatt BIZTONSÁGOSAN ne tudd leelőzni (többsávos úton szigoruan belsősávban persze)

2 Aki lakottterületen belül hátsóködlámpázik

3 akinél ismeretlen fogalom az irányjelző

4 meg az olyan vezető aki pl rezsőböl lesz hogy még nincs jogsilya de mindenkinél jobban ért a vezetéshez, és ha meglesz neki majd kibszott offenzív lesz és megöl/nyomorít/anygi csődbe dönt valakit ...
  • [NST]Cifu
    Ez szvsz most csak rákeverés. Miért nem lehetne rendőrautó? A helyi rendőrőrsök rengeteg különféle kocsival mehetnek (amilyet éppen egy támogató ajándékoz nekik), láttam már civil Daewoo-tól Suzukin át Fordig mindent.
    Ráadásul lehetett akár polgárőr autó is, szóval az, hogy milyen kocsiba volt a lézer, kegyetlenül nem számít semmit...

De kivették és tegnap a Wagonban volt...

Ilyesmit szoktak csinálni, ha a helyi autósok már nagyon "megszokják" a trafipaxos kocsit... :))
  • Cormoran
    nem.
    ma ott állt a rendőrség előtt a Wagon-R, és ha jól láttam korábban az egyik zsaru kocsija ILF rendszámú, nem új kocsi.
    Viszont 1 hónapja kaptak egy FÁMA 3 lézert, ami sötétben is lát (ezek szerint ködben is) egy hófehér Vw Polo-val, és abban szokott lenni. De kivették és tegnap a Wagonban volt...
  • Cormoran
    hát, mert hogyan?

Szabályosan csak RENDŐR autót tankolhatnak ugye? Akkor kis is fizeti az egész délelőtti kocsikázást? Ja, hogy más rendszámra tankolnak?

most a szabályosságról beszélek, nem arról, hogy mindent eszközt bevetnek a drágák így karácsony előtt...
  • LittleL
    szerintem nem tehetik bele a kamerát.

Bár lehet hogy ez valami új szabály,
    vagy civil rendőrkocsi volt az, és
    azzal nyomultak a zsaruk.
  • [NST]Cifu
    Miért ne tehetnék???
  • Cormoran
    télen hóban ideális.
    tavaly szinte nem is fékeztem.
    pedig van ABS a kocsin, de alig kell fékezni, ha a motorféket használod.
  • Cormoran
    és bazi nagy ködben lézereztek...
  • LittleL
    És tényleg sokan nem ismerik a motorféket sem
    minden kanayrnál megijednek és a fékre lépnek.
    Pedig hasznos dolog a motorfék, nem kell melegíteni folyton a féket.

Próbáltatok ti már fék nélkül, motorfékkel vezetni ?
    Próbáljátok ki, fékre nem léphetsz, csak motorfék van,
    persze ne városban próbáld ki. D

Angliában a Rolls-Royce hivatásos sofőröknek
    a végső vizsgán végig kell menni egy
    tesztpályán, és akinél felvillan a féklámpa, az megbukott. D
  • Cormoran
    hali!

a rendőrök betehetik a lézer-kamerát magánkocsiba?

van erre valamilyen szabály?

tegnap a helyi zsaruk egy privát Wagon-R -be tolták bele az új FÁMA Laser 3-at. Szerencsére kiszúrta a nejem, mert előttünk mentek páran.

lehet ezt?
  • robotnyk
    majd nézd meg a kresz könyvben, mit jellent az offenzív vezetés.
  • robotnyk
    :DDDD
  • LittleL
    Mondjuk énis csak akkor megyek gyorsan, ha tiszta a pálya,
    előzni is csak akkor előzök, ha kétszer meg tudnám előzni - akkora
    a távolság.

De ha szabad a pálya, akkor had menjen a forgalom.

• LittleL
    Nah vannak akik gyorsan, de biztonságosan szeretnek vezetni,
    és vannak akik minden szabályt betartanak, vagy nincs elég rutinjuk, és ettől néha bedugul a forgalom
  • Aspyrin
    hehe, éppen ma olvastam egy idevágó viccet:
    -jeges-fagyos idő, két benzinkutas beszélget: ma jó napunk van, a mazsolák nem mernek előbújni a vérprofik pedig már az árokban vanak
  • rezsofiz
    Én nem így tudom. Tudomásom szerint az offenzív vezető az a rutinos vezető, de mégis valamivel több. Mert egy rutinos vezető, ok, jól vezet, de egy offenzív vezető jobb. De végülis mind1 hogy milyen szót használunk.
  • LittleL
    látom pörög a topik, visszaolvasok...
  • Devla
    Offenzív vezető az, aki nem ül a seggén a sorban, hanem próbál mindig előzni, nem feltétlen tartja be a sebességkorlátozásokat, néha befordul ott is ahol nem szabadna, egyszóval felhasznál minden eszközt arra, hogy minél hamarabb elérje célját. Persze van több fokozata, nem feltétlen kell szabálytalankodni. Egyértelmű, hogy amit felsoroltam azokhoz mindenképp rutin kell, de vannak -tipikusan fiatalok-, akik azt hiszik, hogy fél év gyakorlattal nekik már mindent lehet. Tipikusan ezek okozzák a balesetet, azaz a tapasztalatlan offenzív vezetők.
  • rezsofiz
    Ja ok, elkerülte a figyelmemet.