1481
Utálom azokat, akik 60- 70 -nel vánszorognak előttem egyenes úton.
  • [HUN]PAStheLoD
    persze , ki az , aki tényleg nem tud vezetni és elmegy hogy megtanuljon , az öröl hogy megy az autó, és arra amerre ő akarja :)
    Aki pedig tud vezetni [apuci mellett gyakorol már évek óta], az pedig csak a papírért megy el ... ált. azokkal van a baj.
  • Random_
    Idővel belerázódsz. Az első időkben néztem a fordulatot, hogy mikor kell váltani vagy a sebességet. Most már hallani se kell a motort mert érzem a lendületéből.
  • Cormoran
    valahol annak láttalak...

:-)))
    de megittam két sört (lsd, már nem vezetek) úgyhogy nem vedd szívedre :-)))
  • rezsofiz
    Nincsmit: )
    : )
  • Random_
    Pontosan!

-Figyelni kell a lámpánál is a gyalogos lámpát pl. ha porosra vált akkor nagy valószínűséggel zöldet kapsz hamarosan.
    -Figyelni kell milyen autósok állnak elötted a sorban. Ha 3 autó mögé kell állni ahol van egy tanuló vagy lassú kocsi akkor inkább jobb döntés a 9 autós sor ami gyorsabban haladhat. Én egyszerre 3 autót figyelek elöttem az ablakokon keresztül mert az a biztos. Ezért én se szeretem ha valami teherautó mögé érkezek azt inkább leelőzöm.

Hétvégén kifogtam egy autóst aki országúton jól ment 80-al (köd volt) a faluban meg 40-el. Ekkor kicsit ideges lettem mert egyrészt ott nem volt akkora köd másrészt az 50-is elég jó lenne. Amikor elkezdtem megelőzni észbekapott és gyorsított és 70-el tudtam megelőzni. Most ilynekor mit tehet az ember. Vissza már nem akartam húzódni.
  • [HUN]PAStheLoD
    valahogy úgy értem , most még _szinte_ kívülállóként, hogy felesleges "rohanni" .. mert ígyis sokkal hamarabb érünk oda mint pl. busszal .. és 90es tempó elég , főleg amilyenek a magyar utak [tömegnyomor :C]
  • [HUN]PAStheLoD
    köszi :]
    Egész jól megy már .. kezdek ráérezni :D kulpung fel közbe meg gáz aztán már megyünk is mint a nyugdíjas csiga :P
  • rezsofiz
    Persze, tanulásnál ez a lényeg, a türelem és a fokozatosság, nem szabad egyből hajtani.
  • LittleL
    az belefér, majd egyébként 3. év után lehet elég rutinod
    hogy biztonságosan vezess egyedül...

és utána is csak fokozatosan lehet "vagánykodni". D
  • [HUN]PAStheLoD
    mért ? én moderátor lennék ? :o
  • Cormoran
    ennyira fiatalok a Moderátorok????

hajjaj....

:-)
  • rezsofiz
    LOOOOOL az igen
  • Cormoran
    lehet hogy bennt hagyta a vibrit előző este
  • rezsofiz
    Alap ; - ))
  • rezsofiz
    Sok szerencsét a tanfolyamon!
  • Cormoran
    sztem :-))
  • rezsofiz
    Én a következő autósokat nem szeretem:
    láma,béna,lassú,lámpánálelalvós,nemengedelőzniős,feleslegesengázt-ésféketadós,kormánykapkodós.
  • LittleL
    biztos jó hosszúcombú lehetett a csaj. D
  • [HUN]PAStheLoD
    Hu mazsola vezető .. tök jó hogy én sose megyek 60-al .. csak 40-el :D
    Persze vszleg közrejátszik az is , hogy a 6ik órán vagyok túl autóvezetési tanfolyamból :D
  • rezsofiz
  • Cormoran
    egyeértünk
    a 4. autómat koptatom, 35-évesen.
    mondhatom hogy offenziven vezetek, lsd. nem szeretem, ha nem látom mi van előttem, szvsz. ha lehet előzők. HA lehet, felesleges kockázatot sosem vállaltam. úgy 150-200 ezer km között járok, sztem lehet normálisan vezetni, indexelni, a zebránál megállni stb.ennek ellenére is. GONDOLKODNI kell, hogy mikor és hogy. ha nincs mögöttem senki, akkor nem állok meg a zebránál, mert utánam úgy is átmehetnek. Ha lámpa van, akkor a közbeeső kereszteződésnél úgy állok meg, hogy a piros alatt a balra kanyarodók is be tudjanak hajtani stb.. Úghogy KELL egy kis IQ a vezetéshez (IS)... :-))
  • LittleL
    Ezzel énis egyetértek, a következő kiegészítésekkel. D
    Én a következő autósokat nem kedvelem:

- Tata, Mama öreg vagy kicsi kocsiban ünnepek alkalmával kijutva az utakra. - kormány mögött talán évek óta nem is volt
    - Anyuka gyerekkel rohan iskolába mint egy állat egyterűvel.
    - Nagy autós fontosember aki siet valahova telefonnal a fején.
    - Suttyó srác pl. 206-ossal vagy Golfal ,Tuning lada, Trabant gyorsul.
    - Suzukis mazsolák, akik 60-nal vánszorognak egyenes úton.
    - Egyszerre 6 autót előző BMW -s, de nemtudja megelőzni, és befurakszik valakik közé.
    - És a "szőke" nőket, akik nincsenek tisztában az autójukkal, kresszel, bizonytalanok, rutintalanok, kétkézzel fogják a kormányt.

Biztonsági övet énis szeretem, biztonságérzetet ad...
  • rezsofiz
    Hát igen ez is szomorú. Érted engem nem zavar, rugjon be a részeg disznó, de hogy aztán kimegy az útra, és másokat is veszélyeztet... Be kéne ezeket zárni.
  • Random_
    A turbo diesel Yaris volt élmény vezetni. Mikor a turbó beindul és hirtelen erőre kap a kicsi kocsi. :D

Anno a régi ötösön hetente közlekedtem és a kamionosok voltak a legrendesebbek. Mindig beengednek ha szorul a helyzet és indexelnek ha tiszta a levegő lehet előzni.
  • rezsofiz
    Ha nem tud megelőzni az az ő baja. Onnantól kezdve hogy előzni kezd, minden felelősséget vállal.
  • RelakSfromhome
    6-os tujáról láttam csajt, telefon balban, filofax jobb-ban, kormányt meg a combjaival irányította...
  • LittleL
    Nálunk itt a 86 -oson , a főúton napi 3000-4000 kamion megy el. Nem vicc.
    ÉS amikor le kell kanyrodni az útról az kész művészet.
    Ha nem jön szembe semmi, akkor kanyarodás előtt már
    át is megyek a szembejövő sávba, nehogy hátulról belém jöjjön.

Ha meg jönnek szemből, akkor 150 m-rel előtte kiteszem az indexet,
    és folyamatosan lassítok, hogy észrevett -e mit csinálok.

Amúgy a kamionosok tényleg dudálnak minden mazsolára.
    Ha lassan mennek indokolatlanul előtte, nyomják is a udát.
  • RelakSfromhome
    Én meg hülyét kapok tőle, mert odalépek, erre hatszor meggondolja, hogy mi a faxot akarok. GRRRR!!!!!
  • Random_
    Én még akkor is indexelek ha mellékúton pusztában vezetek. Egyszerűen reflex, hogy a kormányzással az indexelés is együtt jár.

A biztonsági öv is ilyen. Nem érzem magam kényelmesen ha nincs bekapcsolva szinte idegesít. Érdekes, hogy mást meg az idegesíti ha bekapcsolva van.

Én a következő autósokat nem kedvelem:

-Tata, Mama öreg vagy kicsi kocsiban ünnepek alkalmával kijutva az utakra.
    -Anyuka nyerekkel rohan iskolába mint egy állat egyterűvel.
    -Nagy autós fontosember aki siet valahova telefonnal a fején.
    -Suttyó srác pl. 206-ossal vagy Golfal gyorsul.
  • Cormoran
    valahogy úgy. rászabályoz :-)
  • Cormoran
    ez így van.
    a km óra fel van kalibrálva , szvsz többet mutat, mint amennyit valójában mész.
  • RelakSfromhome
    Amíg a négyütemű trabink volt, addig tudtam motorfékelni. Ősz óta van egy ©koda Fabiánk, de annál csak nagy jóindulattal érzem. Lehet, hogy van, de egyszerűen az idióta szervók meg elektromos gáz miatt nem érzem.

Apropó, az az elektromos gáz tualjdonsága, hogyha odalépek neki, akkor fél másodpercet késik a motor reakciója?
  • Cormoran
    ... aztám mennek 70-80 al végig lakott területen belül, mert az üa. megtakarítás adómentes...

ha meg kijössz elé 50-el valahol, örülj, ha nem tol le az útrol.

UTÁLOM a kamionosokat...
  • Random_
    Na és a kilóméterórák is csalnak fölfele. Pl. 55-nél csak 50-el mész valóságban.
  • LittleL
    megszívlelendő tanácsok, Ámen.

inni, azt nem szabad ha vezetsz,
    pedig hányan bejönnek hozzánk üzletbe,
    isznak egy felest, vagy sört, és mennek is tovább.

Pl. egyik osztrák manusz, egyébként jó barát.
    mindig megiszik egy Kaisert, vagy 2 dl vörösbort,
    és úgy vezet tovább. DD
    De egy csomóan isznak vezetés közben ez tény.....sajnos.

Viszont kamionost még nem láttam inni vezetás közben,
    inkább kávéznak, fagyit nyalnak, ásványvizet isznak....
  • RaSTaBaNDiTa
    másrészt meg mindennap látok legalább 3-4 totálpiroson áthajtást is
  • Cormoran
    jogos.
    igyál, ha este hazamész.
    pia max egy pohár sör.
    annál több nem.

nagyon elreszelnek, ha valami komoly gond van, és ráadásul ittál is...
  • LittleL
    Igen, Autómagazinban volt egy ilyen cikk:

Olyan lassan cammognak a magyar autósok a piros lámpánál,
    hogy amikor zöldre vált csak 3-4 autó fér át rajta,
    aztán megint piros lesz.
    Holott kétszer annyi autónak kéne átmenni egy zöld alatt.
  • Random_
    Offenzív tényleg szerintem is ezt jelenti. Elég belegondolni az ellentétes jelentésébe a defenzívbe ami egy védekező, óvatos viselkedés.

Nekem egy sietős apuka okozott gondot aki elé én 50-el kikanyarodtam bőven elötte és haladtam DIREKT 50-el mert láttam, hogy ő 70-el megy állat módon. Ő úgy fölbaszta magát mert nem bírt megelőzni (szembejövők, járasziget), hogy amikor adódott neki lehetőség belekezdett és jött egy járdasziget ami már nem volt számításban rámhúzta a kormányt és jól eltalált. Volt aztán pofa rendesen (felelőtlen suhanc, anyuci kocsival, nem itt kell versenyezni). Mert ő a rendőrnek azt mondta nem engedtem előzni ami tök hülyeség volt mert haverral szándékosan szabákyosan mentünk. Ő meg mondta, hogy gyereké mennie kell (tipikus szarvasos pulcsis apuka volt). A kocsi meg asszonyé volt és azzal vagdalkozott, hogy majd jól megjárom mert van ismerőse. Én persze beszartam mert mivan ha igen meg ittunk egy sört haverral és mondom szondánál tuti hibás leszek még ha amúgy nem is lennék az. Belementem volna a fele kár fizetésébe is, de ő csak arcoskodott, hogy bűnhődnöm kell. Na kihívtuk a rendőrt másfél óra alatt kiért és elkezdett helyszínelni. Rendőr szépen elmondta, hogy az előzést megkezdő volt a híbás mert úgy kell befelyezni, hogy köv. távolság megmaradjon. Faszi elismerte meghunyászkodott, de én még izadtam a szonda miatt. A végén jött az is, de szerencsém volt mert 3 óra elteltével már nem mutatta ki.

Ebből 2 tanulságot szűrtem le:
    1. semmi alkohol ha vezetek soha többet
    2. ha valaki "lendületesen" vezet engedjem el lehúzódva különben én szívok.
  • Cormoran
    tegnap az iskola parkolójában álltak, egy másik kocsi mögött, szvsz. annak a szélvédőjén át kameráztak.

plusz még ráadásul köd volt.

én szeretek gyorsabban menni az átlagnál, de amióta itt ez a buzi kamera, 60-nél többet nem megyek. a rendőr haverom szerint úgy 60-65-re van állítva a lézer, és igaz lehet, mert látva őket, úgy 55-60 között mentem el melletük (velük szemben) és nem állítottak meg...