1481
Utálom azokat, akik 60- 70 -nel vánszorognak előttem egyenes úton.
  • Mike at home
    kivanom neked autokazz kicsit arrab az EU-ban
    fox csodalkozni erosen
    meg uj jogsiert tanfolyamra jarni
  • Mike at home
    Suzuki miota mazsola? eddig nem tudtam, hogy bunko vagy
  • Mike at home
    a legjobb az amikor a zoldnel fekeznek ugy, hogy nincs elottuk semmi
  • Mike at home
    na ugye, csak kerdes hogy hol. ahol a tabla szerint lehet menni 100-zal, vagy ahol te erzed ugy? es miert csak 90-100? miert nem mindjart 150? 100 csak vanszorgas

:))) mondjuk lehet, hogy az elotted levok setakocsikaznak, es mindent alaposan meg akarnak figyelni, az osszes kis fuszalat, meg a fuben a nyuszit, a falon a pokot...
  • Mike at home
    60-70 szerintem varosban normalis
    annyival megy mindenki
  • Marcell
    Mindenki offenziv vezetesrol beszel itt a forumban.
    Nem, PONT, hogy defenziven(!) (elorelaton, mindenfele helyzetekre felkeszelve, ovatosan) kellene vezetni az offenziv (tamado, agressziv) helyett?
    Most vagy en nem vagyok tisztaban a ket fogalommal, vagy ti hirdetitek magatokrol, hogy amokfutokent kozlekedtek...
  • clio1616v
    Én akkor használok ködlámpát ha úgy itélem meg hogy szükséges... eső hó köd füst szürkület... A kresz szerint a látni és látszani elvet kell követni.
  • RelakSfromhome
    Én ködlámpát csak ködben használok :D
  • RelakSfromhome
    Majd nyomod te neki! A trabinál a 90 egy jó tempó volt, a ©kodában meg az elalvás kerülget ugyanott...
  • Adi
    Mondjuk kedvencem mikor sok mazsola csak rám pillant pl.: Nagy Lajos király útja és Fogarasi út kereszteződése elött azt megyek 140-et!
    Erre meg a kisutcából kijönn elém, mivel csak azt látta, hogy ott vagyok a lámpa után nem messze aztán vissza nézzni luxus!:)
    Azt mikor bejött a sávamba és megnézzi hol tartok akkor nyom egy satu féket és meg elcsúszok ő és a járda szegély között.....
    Most ha nincs sztem abs-es akkor bassza a seggét oldalra és úgy telibe kúrom!
    :(
    Tanulság: ne menjél gyorsan!:)
    Amúgy meg ha már vagánykodás: ködlámpát ne használjatok, mert egyben két szabály sértést követtek el ha asszem 35km-nél gyorsabban mész!
  • Adi
    "Fél méterre rámmászó BMW-s vagánygyerek (olyankor lelassítok)"
    LOL!:D
    Én sokszor megyek a bömivel és nem azzér, megyek rá a másikra fél méterre, hogy vagánykodjak, csak fékezni sincs kedvem azt így felveszem a tempóját az elöttem haladóra!:)
    Mondjuk kapott már egy párszor el az ideg roham... akkor 130-140-nel repesztek!!
  • FtranX
    Nekem a listám a következő:
    -Őrülten hajtó, sávváltogató kamionosok (egyszer apámmal karamboloztunk is egy ilyen miatt)
    -Tata+Mama aki országúton 70-el hajt a suzukijával, utána félkilóméteres kocsisor.
    -Fél méterre rámmászó BMW-s vagánygyerek (olyankor lelassítok)

Amúgy én mindig annyival megyek, amennyivel még biztonságosnak érzem.
  • Adi
    Vasuti átjáró elött 30khm/óra vagy 20 vhol!
  • Adi
    Tudod te a KRESZT?:)
  • clio1616v
    Én 2,5 órányi távolságra lakok Pestől és 1 óra 10 perc a rekord, mentem vizsgázni és késésben voltam :D (eső tél téligumi) amúgy a 130at ritkán lépem túl...

Sajnos vannak sofőrök akiknek ez a limit kb 70nél van. És ez nem az egyéntől függ közvetlenül, hanem a közlekedő eszközén.( Szándékosan nem autót írtam...)
  • Hellhammer
    Hú, jó gyorsan pörög a topic :)
    Valaki írta, hogy minek száguldani, hisz úgy is gyorsabban ér oda, mint busszal. Az a baj, hogy ha megszokod ezt a gyorsasgáot, akkor ez lesz a normál, ehhez igazodsz, majd úgy is indulsz el. Ha közbe jön valami, akkor már lassú ez a tempó, és nyomod, akkor a gyorsabb tempót szokod meg és így tovább :)
    Velem is így volt, mikor megvettem az első viszonylag erősebb autómat: rájöttem, hogy lehet vele haladni rendesen és nyomtam neki. Ennek az lett az eredménye, hogy az addig 1,5 órás út (minden sebesség korlátozást betartva 1:45 a részidő) Budapestre lecsökkent 45-50 percre (mondjuk erre nem vagyok büszke, mert ez jó 120-as átlagsebességet jelent, szal nyomtam neki rendesen). Aztán egyszer csak úgy jött a dolog, hogy magamba néztem egy kicsit, és rájöttem, hogy ez így nagyon nem lesz jó hosszútávon (190-200-nál azért könyebb belehalni egy olyan hibába, amit 130-nál simán kivéd az ember). Szal azóta visszavettem és normális tempóban közlekedem (talán már túl normálisban is :))
  • Random_
    Mikor autóval jártam melóba szinte rendszeresen felidegeltem magam egy pár autóson. A busz ezért jobb mert ott felülök és a buszos idegeskedjen helyettem. :)
  • Kit--Kat
    ja ez így jogos, a közlekedés mari nélkülis nagy szar:)
  • Taranov
    Sajnos vannak olyanok, de ha én Budapest agglomerációjában lakom és minden nap 1 óráig jövök be, akkor nehogymár a kevésbé forgalmas részeken is bénáznom kelljen, mert a Mari nézi a tájat a Suzukiból.
  • Taranov
    Azért van más is :)
    Múltkor egy köcsög Kiás nő idegesített fel. Ezért akarok majd 2 év múlva MG-t. Ledudálom a faszba, és elmegyek mellette 210-zel. (annyi a max.) Mondjuk ez csak autópályán menne, ott meg minek dudálni :)
  • Kit--Kat
    na azé az a hülyeség faktor része is, hogy valaki annyira siet, hogy körültekintésnélkül előzget
  • Taranov
    Én is utálom őket. Bénák. Ők nem nap, mint nap járnak arra, csak egyszer-egyszer, és így nincsenek tekintettel azokra, akik sietnek.
    A 90-es sebességhatár maximum ugyan, de nem sokkal illik alulmúlni sem. Ráadásul rosszabb esetben az ideges emberek, akik a lassúskodó mögött mennek, előznek és nekimennek a szembejövőknek. Az meg nem állapot, hogy néhány balfasz miatt, aki 60-nal tötyörög az emberek elkéssenek a munkából vagy akárhonnan.
  • Random_
    Sajna a Meganosokat élből útálom. Közvetlen felettesemnek az van és a fószernak is az volt aki nekem jött. Bocs. :D
  • Random_
    Egy lada ezerktettes volt zöld színben.
    Én is megugorhattam volna, de csak mellé érve kezdett gyorsulni és köd volt nem akartam csak éppen megelőzni.
  • [HUN]PAStheLoD
  • Random_
    Van egy görbe erre, hogy mennyire bátrak, bevállalósak a jogosítványt kapók. Az kezdetben megindult felfele meredeken majd egy csúcsot elérve csökken és a kezdeti szint alá megy le jóval.
    Ezt magamon is észrevettem.

Én mindig is utáltam a tanulóvezetőket és érdekes volt belekerülnöm ilyen helyzetbe anno. Én azonban városban nem totyogtam 30-al mint a mostaniak. Rendesen 50-55-el mentem az oktató tanácsának megfelelően.

A haverom most oktató és sajnos töbször leugatták mert mit tanít a tanulónak. PL amikor egyszer azért mert nem a villamos sínre lehúzódva kanyarodott. Mellé állt egy faszi és beszólt neki persze ő nem pofázhatott vissza mert rossz példát nem mutathat csak higadtan közölte a kresz ide vonatkozó szabályát.

Egy másik ugyanilyen esetben egy csak dudált a tanulóta, hogy miért nem a villamos sínen fordul. Erre az oktató kiszállt odament a csajhoz és valamit közölt vele meg mutogatott az meg fölidegesedett és nagy gázzal elhúzott.

Néha én is megkérdezném a mazsolákat és a ködlámpa klubbosokat, hogy Miért? Érdekelne a motiváció a logika.
  • [HUN]PAStheLoD
    14 ? azt énse .. de 3 évvel ezelőtt igen ^.^

amúgy ha nemtudnád hány éves , akkor lehet hogy semmi kifogásod nem lenne ... ha meg hülye valaki , akkor ahhoz nem kell X évesnek lenni. A hülyeség nem korhatáros :P
  • rezsofiz
    De ha a 14 éves ember már több intelligenciával és ésszel rendelkezik, mint egy korának megfelelő ember, akkor végülis miértne:)
    Szerintem.
  • [HUN]PAStheLoD
    gondolom ezek előbb utóbb tudatalatti dolgokká válnak , és pl 1irányú utcában automatikusan lehúzodsz arra amerre kanyarodni akarsz .. vagy kereszteződésben ..
  • Cormoran
    hát, azért egy fórumon 35 évesen nembiztos hogy a 14 éves MODERÁTORt elviselném.

Szerintem :-)
  • rezsofiz
    :DD
  • [HUN]PAStheLoD
    Én vezettem , de az kb 5-6 éve lehetett , sikerült is elkapnom egy kerítést :DD úgyhogy nem sok jó tapasztalatom gyűlt össze :)
  • Cormoran
    én csak egyszer nyomtam, kéretik ez egy LÁMA pontot nem kiosztani!

köszönöm.
  • Cormoran
    az ilyen egy köcsög..

és azt vettem észre, hogy a Trabant és Wartburg tulajok, és régebbi kocsitulajok előszeretettel csinálnak ilyet, és ráadásul kevesebb rizikóval ugye, mert szarért-hugyért adnak ilyen kocsikat...

Egy Renault Meganom van, szóvel nem egy nagy szó, de 98 lóerős, és tud ugrani (csak ilyenkor szopizik is) Nem értem meg, hogy miért irritáló a régebbi autósoknak, hogy ha esetleg megelőzzük, főleg ha úgy viselkedik, hogy meg kell előzni...
  • [HUN]PAStheLoD
    igen .. haver nemrég állt keresztbe a városba az egyik úton .. persze nem lett semmi baj ,de tudta hogy hülyeséget csinál [nedves úton etc..]
  • rezsofiz
    Egyébként még tényleg azt bírom, látom kocsiban megy el mellettünk 170-el egy hülye, mondom apunak, hagyjad, kanyart meglátja, úgyis tövig nyomja a féket.. Na igazam is lett, miközben mi szépen motorfékkel lassultunk, és már be is értük, többek közt mer kanyarban jóval gyorsabbak voltunk... Szóval annyira nem szimpatikus ez a fajta vezetés. Sztem.
  • Random_
    Anno mikor 97-ben vizsgáztam én elötte nem vezettem soha. Az oktató aszondja gyerünt a rutin pályára (megelőlegezett bizalom) mondom ok csak mesélje, hogy mit hogyan. A vége az lett, hogy 3 méter után majdnem belementem a másik tanulóba. :D

Az elmélet nehezen, de ment a gyakorlat hibátlan volt. Az oktató addig tanított ameddig kellet plusz óra árán is. Még a vizsga elött reggel is voltak hibáim a vizsga meg hibátlanul sikerült.

Az osztálytársak akik már a faluban vezetgettek sorba buktak meg kivétel nélkül. Gondolom a rossz vagy hiányos tudás vagy tapasztalat miatt.
  • [HUN]PAStheLoD
    2 sörtől képzelegni ? ? [szégyenteljes-lenéző mód off]

sztem a szellemi érettség nem függ össze azzal hogy ki hány éves [azaz csak "lazán" ] , és a moderátorság nem kor kérdése .. szerintem :)
  • rezsofiz
    Nos igen, én egyelőre az utóbibba tartozom, decsak az vonakozik rám hogy régóta gyakorolom apucival:)
    Valóban, ezek az emberek szoktak lenni a gyorshajtósok meg stbstb. Sajnos a mai fiatalság viszont egyre inkább effelé hajlik:(
  • rezsofiz
    Egyébként sztem a kocsiban a legfontosabb egyrészt hogy jól vezessen az illető, másrészt a türelem. Nagyon nagyon fontosnak tartom, a türelmet.