1481
Utálom azokat, akik 60- 70 -nel vánszorognak előttem egyenes úton.
-
#240 Nem tehetek arról, hogy az autóm 2-esben 30-nál lepadlózva elforgatja a kereket :))) -
Borg #239 Hát a kuplungot azért kell tudni kezelni, ha a 175ös téli virsligumi csikorog az már régen rossz :) -
#238 Én azért bírom az ilyeneket vagy 5 percig. Aztán nálam is megcsikordulnak a kerekek :) -
Borg #237 Én az elsőbbségadási helyzetekben defenzív vagyok, ha ez azt jelenti, hogy inkább biztosra megyek, és megadom ahol kell.
Ellenben ha valaki szarakodik, azt nem birom. Pl ha a városban a hülye osztrák 30-al várostnéz, vagy a nőci 3km-en keresztül indexel jobbra, mert nem talál elég nagy (3 autónyi) parkolóhelyet magának... na akkor jön a 2-es, 7000, szívóhang. -
#236 Lehet, hogy nem jó szó az agresszív, mondjuk inkább azt, hogy nem annyira előzékeny :) -
#235 Na ez igaz, viszont a offenzív vezető sztem nem agresszív, csak kevésbé defenzív, mint a defenzív, de nem agresszív. vagy mi:) -
#234 Én azokra gondoltam, akiken látszik, hogy már teljesen készen vannak, hogy nem tudnak megelőzni és teljesen rámtapadnak. Teljesen mind1, hogy 50-el megyek, vagy 80-nal. Márpedig én városban nem fogok 80-nál gyorsabban menni. Nem csak azért, mert nem biztosnágos egy rozzant Skoda Favorittal, hanem mert anyámék kinyírnának, ha jönne egy 30ezres csekk. -
#233 "Azaz a defenzív vezető nem az aki balfaszkodik és nem mer közlekedni."
Ezt kicsit átfogalmazom:
A defenzív vezető nem az aki balfaszkodik és nem mer közlekedni, azt simán mazsolának kell nevezni. -
#232 Nem kevered, csak félreértelmezed. A vezetési stílusnál sem az offenzív sem a defenzív jelzőnek nincs negatív csengése. Azaz a defenzív vezető nem az aki balfaszkodik és nem mer közlekedni.
Sztem a különbség az az off és def vezetők között, hogy az előbbi agresszívabb bizonyos helyzetekben, kétes elsőbbségi kérdésben kiharcolja magának az elsőbbséget, nem törődik vele, hogy magatartása esetleg zavarja a másikat a közlekedésben. A defenzív pont az ellenkezője, azaz kétes szituációkban inkább elsőbbséget ad, elengedi a másikat, mert az a biztos megoldás.
Tipikus példa: szűk utcában a szembejövő sáv nagy részét elfoglalja egy ott álló autó. A kresz szerint a szemből jövőnek meg kell várnia amíg a szabad sávban nem jönnek szembe (elsőbbséget kell adnia), de mondjuk nem tudja ezt, vagy csak egyszerűen bunkó és nem törődve a szembeforgalommal továbbhalad úgy, hogy a másik sávba is jócskán átér a kocsija. Az offenzív vezető ebben a szituban nem törődik vele és nem engedi el a szembe jövő bunkót, lesz ami lesz alapon szembe megy vele annak tudatában, hogy úgy is neki van elsőbbsége. A defenzív vezető lemond az elsőbbségéről és elengedi a pofátlanul szembe jövőt tartva attól, hogy nem biztos, hogy megdná a neki járó elsőbbséget a szemből érkező és baleset lehetne.
Szal az egyik a biztonságra törekszik, a másik meg a számára zavartalan haladásra. Sztem nincs kimondottan csak off vagy csak def vezető, mindenkinél keveredik a kettő stílus a forgalmi szituknak megfelelően. Mondjuk rám azért jellemzőbb a defenzív vezetési stílus (ahogy szvsz a sofőrök túlnyomó többségére is). -
#231 Sztem egyébként ti rendesen összekeveritek hogy offenzív meg deffenzív(nincs kizárva hogy én keverem össze):
Nagyon soxor hallom az offenzív kifejezést(ámbár ennek ellenére tudom hogy a szó előtagja nem feltétlenül "támadót" jelent), ami azt a vezetőt jelenti amit már vagy 100szor leírtam. Szvsz a defenzív az behúzza fülét farkát, aztán csak akkor előz, ha 2 km tiszta egyenes..
A szavak eredeti jelentéséből ez következik logikusan. -
#230 Szerencsére nem csak önbizalom, hanem valóság. -
#229 Jaja azt komálom én is:) -
#228 Én voltam aki speciel offenzív vezetésről beszélt, de én az elején leírtam hogy mit gondolok ezalatt a fogalom alatt. Ma meg fogom nézni szótárban hogy mit jelent. -
#227 nem vagyok az a kimondottan gyorsan hajtos tipus, es neha meg a szabalyokat is szeretm betartani, de azert szeretek ideeben hazaterni, plane ha 300 km megyunk...
higy a diesel mehet gyorsabban is mint hetven, mazt neki kellet volna mondani -
#226 Olyankor azt mondom, hogy "Mennyé' má', enné' ződebb nem lesz!" -
#225 Sehol nem látom az ok-okozati összefüggést a dízelmotoros autó és a tökölés között.
Hideg motort nem szabad pörgetni, de ha 90-nél 5-ösben nyomja, az senkinek nem árt, 2000-es percenkénti fordszám környékén nem vészes.
Aki meg nem akar 90-nel menni, az nem is fog. A tökölősök már ilyenek, lehet alattuk akár Viper is.
Érdekes, hogy az általam megfigyelt legtöbb tötyörgős 80-85%-ának valamilyen Opel (na jó, a márka iránti tiszteletből: opel) verdája van, zöldnél 2-3 s reakcióidő, amikor más már simán megugrotta az 50-et, ők még mindig 30-cal nyünnyögnek. -
#224 multkor jottunk es kb 10 km othonrol kikanyarodik egy WV passat es csak docog 70-nel, csak docog, szembe jonnek, mi docogunk mogotte hogy mi van? hat diesel volt a draga... -
#223 Én egyszer mentem mentő után kihasználva azt, hogy lehúzódnak. Ez még a régi felelőtlen időszakomban volt. Ahogy az is, hogy átmentem ittasan egy füves fás szökőkutas tér sétány részén ahol napközben sok ember van.
Ez a múlt volt. -
#222 Bp-n aztán kalimpálhatsz -
Vlala #221
1. még elmegy, szegény csak így tud; nem veszélyes
2-3-4 sajna tipikus (4-eskét már láttam billiárdozni, két falról sikerült eltennie az autót egy lyukba)
5-öskével már találkoztam, közelebbről is;
6. szintén sajnos tipikus, ettől érzi magát embernek...
7. szerencsére ritka
8. 1x éves ifjú ralititán, a baj az, hogy az út nem versenypálya...
9. nem annyira veszélyes, csak ha sietsz
10. Egy kicsit kellemetlenebb, de nemég mindig nem közveszély
11. a zenehallgatási stílus olyan, mint páviánok éneke, ezzel csalogatja magához a nőstényt. Mással sajnos nem tudja. A mentősre példát még nem hallottam, pedig van mentős ismerősöm.
-
#220 Hogy milyen autosókat szeretek?
1. Kalapos wartburgos, megfontoltan lassan haladós, már szerencsére
eléggé kihalós.
2. Szpojleres, sportkipufogós, feketeablakos nemkilátós,
esteiscsíkszemüvegbenjárós, tenyérrelkormánytforgatós, mindigelőzős,
huszonötéveskoraelőttbalesetbenmeghalós.
3. Tojáshéjszínűmercis (németben taxi volt) ülésbenelfekvős,
bundesligafrizurás, kihízott taxiskülsejűs, mindig suhogósmelegítőben
levős
4. Festékesruhában melózós, kirohadt aljú kocsiban ülésrehamuzós
bézbólsapkás alvállalkozós burkolós, hátsóülésen létrátvivős,
számlátnemadós
5. Szolibébi aputól autótkapós, menetközben mindigtelefonalós, rendőrre
rámosolygós, ezért nembüntetős, kocsit valahol mindig megtörős,
tükörbenmagátnézős
6. Pofátlanul besorolós és drosztonívül elakadásjelzővel várakozó
hienázós
7. Ukránkamionoselalvós, huszanmeghalós, marsianikónagyonsajnalós
8. Ladárakerékfordítvafeltevős, sárgárafestős, koppánykipufogós
falubanszínészkedős ötszázérttankolós
9. Idősödő elfehéredőkézzelkormánytfogós (kettővel!),
ülésttotálelőrehúzó, pirosrarúzsozottas
10. Kocsitcsakvasárnapelővevős kereszteződésben tanácstalankodós,
bénázós de mindenkinek integetős ordibalós
11. Zenétkokszonhallgatós ezért a mentőmögötte húszkilométert
tízzelmenős betegsajnosmeghalós
Szerintem... -
#219 Ezzel tökéletesen egyet értek
Mint írtam, én is voltam egy időszakban eléggé ólomlábú és mindig sietős, de aztán megváltoztam. Szerencsére nem egy baleset következtében, hanem csak simán elgondolkoztam, de sajnos sokan előbb szenvednek balesetet, mint hogy átgondolják a biztonságos vezetés fogalmát.
Sztem egy erős autó erejében nem feltétlenül az a lényeg, hogy 200-al menjen mindenhova, hanem az a jó benne, hogy pl. az érdi vagy gödöllői emelkedőkön úgy lehet velük átmenni, hogy nem kell lejebb nyomni a gázpedált :) Illetve az aktív biztonságot növeli, mert könyebben lehet menekülni egy veszélyes szituból egy erős autóval (visszaváltás - ha van rá idő - és padlógáz) - nekem volt már olyan szitu, hogy gyenge verdával csúnya balesetet szenvedtem volna. -
Vlala #218 (lehet hogy már említettem) a múltkor a munkahelyemen majd' lekiabálták a fejemet, hogy miért megyek ötvennel a városban, miért lassítok zebra előtt, és egyáltalán miért "akadályozom" a "forgalmat" (a forgalom kicsit nagyképű beszólás volt arra a két autóra, amely mögöttem jött, és csak az egyikük volt ólomtalpú)
A témaindítónak az alcímhez gratulálok, megjegyzem (de csak halkan) hogy volt már, hogy szokásos reggeli autókázásom során a kisebb köd és a fénylő utak miat nem mentem többel hatvannál. Mögülem villogás, dudálás, (szándékosan nem húzódtam félre) majd az első alkalommal padlógázas előzés. Mire utolértem, segítenem kellett elsősegélyt nyújtani, a kocsit lazán kiírták TK-ra.
Attól, hogy Nektek nagyobb teljesítményű autótok van, és kormánnyal a kezetekben születtetek, nem biztos, hogy számotokra örök élet van írva a Sors könyvében. Nem az a jó vezető, aki meg tud előzni másokat (padlógázzal, üveghangon), hanem hogy senkire nézve nem veszélyes az, ahogy vezet, és alkalmazkodni tud a forgalomhoz. És néha a forgalom az az autó, ott előttetek, hetvennel... -
#217 Szegeden a zebra csal dísz a leghasznosabb amit sokan alkalmaznak, hogy direkt nem veszik észre az autót oda se néznek. Így az autós jobban vigyáz mert látja, hogy nem figyel a gyalogos. Persze azért a gyalog kicsit figyel fél szemmel, de csak a saját biztonsága érdekében.
Volt olyan, hogy megálltam elengedni valakit az meg nem figyelt rám mert mással beszélgetett. Na ilyenkor elönti az agyam a sz@r mert ha át akar menni az úton akkor a forgalmat figyelje.
A legjobb ha gyalogosként van egy esernyőd pl. Amit szépen kiteszel magad elé. Ha nem teszed ki és elhúz elötted az autó akkor kezeddel ráütsz a kocsira és az autós kicsit legalább feleszmél mert azt kiheti mást ütöttél oda. Sajnos a gyalogosok is nagy sumákok mert ha látják, hogy elengeded akkor átmennek vánszorgóba. -
#216 Én ködlámpát csakis ködben. A többi helyzetben látok amúgy is. Tegnap este mikor bicajjal mentem anyámékhoz egy csóka lakott területen sötétben (no köd) használta, hát majd kiégett a szemem.
Nem hiába nevezik ködlámpának és nem eső meg éjszakainak. Körben azért kell mert nélküle tényleg sokkal később veszed észre a másikat.
Jó persze lát a másik, de el is kezd anyázni, miatta mert szétvakul.
Én ilyenkor szoktam felállítani a fényszórómagasságot a delikvensnek. -
#215 Ha gyalogoskent at szeretnel menni (a zebran), a legjobb ha odaallsz a szelere, aztan egy laza intessel es egesz finom lablenditessel "leinted" a forgalmat. Legtobbszor le szokott esni (még) a (pesti) vezetoknek (is), hogy a zebra nem disznek van ott. Persze nyilvan ha latom, hogy az auto mogott nem jon senki akkor megvarom, de ha folyamatos a forgalom, akkor ez nekem mukodni szokott. Esetleg fel labbal le is lepek es ugy lenditem a kezem, hogy "igen, oda a tuloldalra szeretnek atmenni, es igen ezen a zenran itten ni". -
#214 akkor majd megtartalak jo emlekezetemben :))) -
#213 azert a Meganbol is van fickos verzio -
#212 valaki javitott, hogy deffenziv, tok igaza van, deffenziv es nem offenziv -
#211 szvsz offenziv vezetes az, amikor balfek modjara elozok, akkor is van menekulo iutvonalam, mert inkabb az arok, vagy a szantas, mintsem a frontalis utkozes. ha meg a kornyek tiszta fa, akkor inkabb cammogok es varok, semmint, hogy osszetorjem magam -
#210 jaja, hanyszor van ileyn, amikor latod, hogy x cikazik, tolakodik, stb. aztan utolered a lampanal :))) -
#209 jaja, az itt megjelentek kepvilenek a nagy atlagot, azt mondanam, minelk szigorubban be kene tartatni a kreszt
mindjart jo lenne az az 50km/h -
#208 hm, van onbizalom, dogivel -
#207 kimaradt az elso mondatbol a tobbszor -
#206 a gyalogatkelokrol
mostanabn volt szerencsem egy adott videki varosban gyalogoskent megfordulni, egesz megdobbentett, hogy megallnak nekem, es atengednek. es ha megallt a sor, senki nem elozott be a zebran. Bp-n ilyen nincs, az emeber csak akkor megy at, amikor luk van, vagy mindneki megallt
egyebkent engem autoban ulve az szokott sozrakoztatni, hogy a gyalogosok folyton atfutkosnak, meg ha baromi messze vagy is toluk -
#205 nem kell mindig a belsoben menni
-
#204 az elet nagy problemai
komalom a befkezoket
ritka nagy faszfejek
de egyszer majdcsak poruljarnak, amikor valaki megtolja oket mondjuk 3.5 tonnaval -
#203 nagy szam, van aki egy ev alatt lenyom 100-at -
#202 szvsz te siman hulye vagy, 80-90-nel megy at a avasuti keresztozedesen, amikor soxor hasznosabb ott megallni?
a 130-ra meg ne verd a nyalad, mert ezzel bizony mazsola vagy te is, gondolom a 130-nal a belsoben feszitesz, ahogy illik
majd ha palyan 200 ala alig mesz akkor mazsolazz, bakker
piha, ezt az embert -
#201 aki ideges az kozveszelyes