1481
Utálom azokat, akik 60- 70 -nel vánszorognak előttem egyenes úton.
-
Egyik helyre sem birtam beállni kocc nélkül :))
Élőben vhogy jobban megy :) -
egyteertek azzal, hogy ott lehet gyorsan menni, ahol az ember ismeri az utat. szlovakiaban ugy vannak a remdszamtablak, hogy megyek szerint - tehat tudom ha megeloz valaki, akkor az hazai (vagy pozsonyi, de az hajt mint az orult)... -
vezess gyorsan itt :D -
Jah igen igazad van. Jogos. Csúnyán benéztem :) -
Lili7 a legjobb!! :)
Persce a Capri se rossz. -
meg
-
És nem is stop tábla az, hanem behajtani tilos. Néha nézd mag te is! :)) -
Nekem kispolszkiban volt halálfélelmem 70 felett. Iszonyat instabil kisautó az, mondjuk kezdésnek jó :)
Az ismert úttal ami még gond lehet, az az hogy nagyon rutinból megy az ember és nem figyeli a táblákat. Pár hete egyirányúsították az utcánkat, de még most is előfordul, hogy a nem megengedett irányból simán bejönnek a 2 stop tábla ellenére is - nem figyelik. Én már megszoktam, és egyszer parkolóból kiállva már nem is néztem abba az irányba ahonnan nem szabadna jönnie autónak, és majdnem eldurrantotta egy barom a kocsim seggét :( -
Köszi :)
A motor úgy volt, hogy a blokk, szívósor, karburátor volt, kellett hozzá lendkerék és kuplung mert az nem volt jó a régiből, az összes többi cucc (gyújtás, generátor, szűrő, gyertyák stb.) mind kompatibilis volt. Többek között ezért is (na meg persze régi vágyam és szerelmem volt) döntöttem ez az autó mellett, mert elég olcsóak az alkatrészek hozzá, bár néha nehéz pár cuccot beszerezni. A motorháztetőn már ki lett javítva a hiba, ez a kép még nyár végén készült, azóta megoldódott a dolog.
Lili a kiscica neve, feleségem nincs, hanem barátnőm. A cica az övé volt. Azért csak volt, mert sajna ellopták :( Mondjuk azóta már szereztem neki másik cicát, az vörös és Gizmó a neve :) -
clio1616v #271 110? ott szúrom a 3ast :D
Arról van szó, hogy maszola lehet egy 500000kmt vezetett öreg ember is akinek a reflexei nagyon lankadtak... és azért megy 70el 100 helyett...
De az is igaz hogy unokatesómék Mazda teherautójával mikor mentem Pestre a 7esen nem mentem jobban 70nél mer halálfélelmem volt... Nem uraltam a kocsit nagyobb sebességnél...
Azt mondom ott ahol az ember ismeri az utat ott menjen észszerű határokon belül...
Ahol nem ott figyelje a táblákat és ha ért a jelekből akkor menni fog a vezetés... -
tulajdonképpen azt a lakkhibát a motorháztetőn leszámítva
teljesen jó állapotban van a kocsi. -
húha, nem rossz.
és a motor is ilyen olcsó hozzá ?
akkor megérte megvenni. egy kis Gran Tourismo feeling
elég stíluos megjelenés.
És a másik oldalon a
macskád Lili ? és a feleséged ? -
Itt még 2.0 volt, 2 hete vettem bele a 2.8-as motort kemény 40e Ft-ért :) -
Tessék :) -
Bugyi felé. D unokatesómék ott laknak.
mondjuk arrafelé tényleg nem kell fogni a kormányt,
mert olyan nyomvályús az út hogy magától megy
az úton a kocsi. DD -
például kék villigó van a kocsijuk tetején
nahát ők aztán tényleg hátráltatják a lendületes vezetést -
gondolom, nem 3 literes turbó , 500 nm-rel :)) -
multkor öcsémmel Bugyiba vetett a sors, ki volt irva, hogy 30 kph sebességkorrlát, mondom öcsémnek, ott rohadjanak meg, mennyünk nekik 30-cal, amit főztek, egyék is meg, hát :) ilyen sebesség mellett aludni is lehetne, kormnyt sem kell fogni, stb
kb 10s-ig birta öcsém -
városban az teljesen normális. DD
ne vedd ám komolyan
mert úgyis csak azokra haragszik mindenki aki ok
nélkül hátráltatja a lendületes vezetést,
és nem figyelik hogy autójuk előtt/mögött mi történik. -
Wow, tudnál képet betenni erről az aszfaltgyaluról ? -
A suzukit csak áttételes neveztem "mazsola" autónak.
Van sok ember, aki évente csak egykétszer használja az autóját,
és arra megfelel neki az olcsóbb tipus, nincsenek túlzottigényei egy autóval szemben.
És így, mivel a Suzuki "olcsó" autó, azért ezek között az átlagnál több a mazsola autóvezető.
-A másik meg hogy nem azt mondom hogy mindig 80 -nal megyek
át a vasúti átjárón, lassítani is szoktam, de 55-60 -nal lassabban
még nem mentem soha.
- Mondjuk túl gyorsan sem szeretek vezetni, csak ott nyomon
a gázt, ahol szabad a pálya,
fölösleges kockázatot nem ér meg az,
hogy 20 perccel korábban odaérj valahova. -
én mazsola vagyok de 80 90 el szoktam vánszorogni ! -
Valóban Ford :) Nem Scorpio, mert abban 2.9-es motor van, hanem Capri.
Az 5000-es motorban azért már nem lehet panasz a nyomatékra, viszont nem is forogja szét magát :) Nekem is van egy ismerősöm, neki 5.7-es V8 Camaro-ja van. 200 km/h-nál 2500-öt forog benne a motor. -
Azt írtam, hogy a dízelben nagyobb a nyomás. Olvasd el:
"A benzinesénél sokkal nagyobb a nyomás a hengerfejben, így nem igazán tolerálja a technika a hajszolást amíg nem üzemmeleg." -
5000es motor ? és akkor külön benzinkútja is van neki ? :) -
biztos h. a benzinesben nagyobb a nyomás ? nem pont fordítva, hogy a dízelben a nagy nyomás állítja elő a szükséges hőmérsékeletet/energiát a robbanáshoz ? -
Borg #254 és milyen autó ez? A ford scorpiokban volt ilyen motor nem?
Sógornak 5068ccm V8 firebirdje van... szal sejtem milyen lehet "kicsiben" :DD -
2.8 literes, nyomórudas oldalszelepelésű, benzines V6, 38-as duplatorkú solex karbival. Olyan 200-220 Nm körül van a nyomatéka, de nemtom pontosan mennyi, mert 25 éve csinálták és alig találni adatot hozzá. Nem fiatal de kimegy a világból is és kehet vele azért haladni is :) -
Borg #252 Milyen autód van neked? Mert a fogyó erő alapján dizelre tippelnék, dehát abban meg az 5500 már bőven üveghang :) -
Dízel autót azért nem szabad hidegen pörgetni, mert szétmegy a hengerfej. A benzinesénél sokkal nagyobb a nyomás a hengerfejben, így nem igazán tolerálja a technika a hajszolást amíg nem üzemmeleg.
Nekünk volt régebben egy szívódízel Sierra, na azt hajtottuk rendesen bemelegítés nélkül is, és elég hamar megrepedt a hengerfej. Utána már odafigyeltünk rá :) -
Rosszul értelmezted.
Szal 30-al gurulok szép alapgázon 2-esben, amikor is elunom a döcögős dolgot és mindenféle váltogatás, kuplung satöbbi nélkül szimplán lenyomom padlóra a gázpedált amire úgy reagál az autó, hogy szépen csikorogni kezdenek a hátsó kerekek :)
Nekem nemtom pontosan hol szabályoz le, mert nem elktronikus vezérlésű a motor, szal normál értelemben vett leszabályzás nincs is. Olyan 80-85 körül szoktam váltani 3-ba, amikor már érzem, hogy fogy nagyon az erő, és ha állatkodni van kedvem :)
Ekkor 5500-5700-et forog a motor, ez nem nagy fordulatszám, de amúgy sem szeretem az üveghangot :) -
Dízel autóknál hidegen nem is lehet szinte pörgetni a motort, mert visszaesik a teljesítménye. Ezért szoktak télen a töltőállomásokon vmilyen adalékot rakni a cuccba, hogy ne fagyjon meg a gázolaj vagy mi;| -
Kényelmesebb emberek annál, minthogy a mindennapjaikban azon görcsöljenek, hogy melyik másodpercben lesz zöld a lámpa. -
1.: Azért nem is veszélytelen, mert mögötte jön a 2. verzió, aki megelőzi és ott a baj. És nem csak a spojleres fekete ablakos hibája volt... -
Ez meg már szabálysértés is. -
Borg #245 30-nál? Milyan autó az? lada?:)
Nekem 98-nál szabályoz kettesből, ott jön a 7200rpm... 50-60-ról még simán lehet csikorgatni egy padlóval.
A nyári papucsokkal lehet akár 4-5000RPM-nél is padlózni, meg kuplungot hirtelen engedni csikorgatás nélkül, de a téli virsligumikon... -
Jaja, ez nekem is mindig bejön, ha az ember csak áll az út szélén, akkor nem áll meg senki, de ezzel a módszerben 2sávos úton még pirosban is át lehet menni. -
Te nem számítasz, mert a friss jogsis még nem tudja, hogy mi lesz, ha az előtte haladó autós hirtelen fékez. -
Szerintem az egyéntől működik. Anyámnak volt Daewoo Tico-ja 5 évig és ha lehetett 90 helyett ment 110-zel, mert nem állt semmiből annyira nyomni a gázt, így a BMW-k sem előzték meg. A Trabant/Lada/Wartburg kivételével minden modern autóval lehet hajtani rendesen. A legkisebb Swift végsebessége is 145-150, ez bőven elég mindenhová. -
Te meg elkésel :D