163
Hype kontrol
  • UNREG
    Én inkább azt mondtam volna, hogy "full szarul" irányítható PC-n. :)
  • rrroka
    az MGS1 télleg full szarul néz ki PCn.
  • UNREG
    Akkor megnyugodtam, mert különben nem tudtam volna egy "modern" játékos szemébe nézni...

Jó, hogy mondjátok ezt az elavulás dolgot, most akartam menni a Műcsarnokba, de most felvilágosítottatok, hogy ciki lenne megnézni ezt a sok elavult szart.
  • aabyssx
    Az ICO-ban van annyi művészi érték, stílus és tartalom, hogy még 2 jövőbeli, technikai generáció után is megkönnyezi az ember a végét - pedig akkor talán már pixel-t és szögletes objektumokat is ciki lesz látni.

BTW még régebben (kb. 1 éve) olvastam olyan (pécés) hozzászólást itt az SG-n, hogy a Metal Gear Solid 1 pécés változatát próbálta, érdekelte, de azért nem játszotta végig, mert a gyomra nem bírta az alacsony felbontású textúrákat.

...

Nem olvasom ki a könyvet - akármennyire érdekel és tűnik jónak -, mert nem tetszik a papír, amire írták.
  • Anubys
    És tessék mondani, egy nyolc éves játék elavult? Tegnap Wargods-oztam, csak azért kérdezem...
  • UNREG
    Remélem egy két éves játék még nem elavult, mert a napokban játszottam ismét az ICO-val, és ha az, akkor most nagyon kényelmetlenül fogom érezni magam.
  • aabyssx
    ;)

Eh, meg.
    De most (még) nem vagyok olyan keserű.
  • UNREG
    Mi van Aby, megjöttél? :))
  • hzx
    > Lehet-e arról beszélni, hogy egy játék elavul?

Hát persze, hogy lehet, banyeg! Ki a fene akarna olyan játékokkal játszani, amiben nincs Pixel Shader kettőpontnulla? Ez az alap. Dögöljön meg mindeki, aki a DX8 interfész alatt fejleszt, azok kommunisták, aki direkt lassítani akarják a fejlődést. Egyszerűen nem bírom nézni a képernyőt, ha 1600x1200 -nál kisebb a felbontás és nincs rajta 8xFSAA és Aniso Filter meg Enviroment Bump Mapping és Deferred Rendering, bár pontosan nem tudom, hogy ezek mit jelentenek, de ezek a trendi dolgok. Ja, és Havoc. Minap szomszéd kis pöcs tolt valami sakkprogit, és nem volt benne fizikai engine. Ha láttatok még béna mozgást és eldőlést... De neki a gépe is nagy rakás szar, valami 2Ghz -es AMD szutyok, amiről mindenki tudja, hogy nem is 2Ghz, csak ráírja a köcsög Intel-másoló! Még szerencse, hogy az apu fullos pénégyes extrém gépén fut minden, amit lehúzok a netről. Az a fasz Valve miatt most nem tudok jáccani Csét, mert letiltottak, nem is értem, ahelyett, hogy örülnének, hogy sok ember játszik a játékukkal. Adnák 500 forintért, akkor megvenné mindenki, aki nem tud 100 -ért írható CD -t szerezni, csak akkor nem futná még a takarítójuknak is ferrárira. Dögöljenek meg a kiadók meg a fejlesztők is, nem hízlaljuk itt a jenkik seggét!

:)
  • aabyssx
    / paste

> Mire lemegy az ára elavul

Ezt írta egy kedves fórumozó társ egy "másik" topikban arra, hogy meg lehet venni később is egy játékot.

SZVSZ ez egy elég tipikus példa.

Lehet-e arról beszélni, hogy egy játék elavul?

Mert SZVSZ abban a ~korban, amikor egy csúcs-pécé helyett sokan GBA (tunningolt SNES) játékokkal képesek nagyon-nagyon jól szórakozni - döbbenetemre én is - technikailag semmiképpen sem jöhet szóba ez a fogalom.

De akkor vajon mit jelenthet, hogy egy játék elavult?

Esetleg azt, hogy nem beszélnek/menőznek már a fórumokon a megjelenés előtt letöltős, villám végigtolós, majd elfelejtős arcok?
    Esetleg attól lesz elavult egy játék, hogy lelassul (kihűl) a hype mögötte?
    SZVSZ jó játék élvezetéhez ez nem kell.
  • rolika
    nem baj, ki kell várni, míg beindul
    mint minden konzolnál
  • Sephi
    Max Zelda ami zsvakumpak lesz mert mas igy hirtelen nem tudok elkepzelni HIT-nek :(
  • aabyssx
    BTW tetszik, ahogy a kritika fogadja a DS induló játékait.
    Amiről ugye minden tudjuk, hogy csak újabb bőrlehúzások.

Állati közepes és gyenge pontozásokat kapnak.

Remélem a PSP is megkapja a magáét, mivel ugyanezt a módszert követi.
  • aabyssx
    Nem nyert! >:)
    A helyes válasz: gyerekbetegségekért.
  • Sephi
    :DDDDDDDD
  • Lammer
    /hirtelen rácsap a nagy piros gombra
    bALÁZSPALI Cédéért???
  • rolika
    szabályok:
    - nem kell szentírásként venni semmit
    - az idő mindent megold/megválaszol
    - minél több helyen kell utánanézni
    - pro és kontra érvek közül az utóbbiakra kell figyelni
  • hzx
    "minden lehetséges infót lecsekkolok a neten."

Hol? A fórumok jel/zar aránya katasztrófális, minden félévben felteszik ugyanazokat a kérdéseket és megfutják ugyanazokat a flame -eket, újabb gigabájtjait szülve a hozzászólásoknak. A mainstream oldalak ugyanúgy meg vannak fizetve, mint papírtársaik, a fanoldalak pedig nagyrészt használhatatlan bájtromhalmazok. Az internet halott :)
  • aabyssx
    > ha meg valami még így sem biztos, akkor megkérdem aby-t

Hát ha fikázás kell... :DDD
  • aabyssx
    Hájpolódtam én eleget így is.
    Jópár generációnyi pécémbe belekerült a szemnyitás.
    Ezér' akarom ezt másnak megspórolni.
  • rolika
    ha mucsajröcsögén, biharb.sznádon, vagy jászkaraf.szán élsz és nősz fel, ahol csak a tv2 meg a rtl jelenti az információforrást, akkor te is könnyen hájpolódnál :D
  • rolika
    nem garancia, de azért már nem is zsákbamacska.

ha meg valami még így sem biztos, akkor megkérdem aby-t :))) nehogy a hype áldozatául essek
  • UNREG
    "minden lehetséges infót lecsekkolok a neten."

Még a net sem garancia mindig, itt is előfordul egyfajta öngerjesztő hájp, vagy elég ha valaki fentartás nélkül olvassa Csípbojt.. :))
  • rolika
    persze...
    szerintem, ha minden ember rendszeres internetező/fórumlátogató lenne, sokkal kevésbé lehetne megvezetni őket, és kevesebben állnának sorba, és kevesebb filmlicensz-játkot csinálnának :)
    én beszerzéseim előtt minden lehetséges infót lecsekkolok a neten...
  • aabyssx
    A marketing gépezettel csak az a gond, hogy aljas módon kihasználja az emberi butaságot.
    De az ember hibája, hogy hagyja.
  • aabyssx
    Mindíg a befogadó közeggel van a gond.
    Hiszen ha nem lenne, aki megvenné a sz*rt, a sz*rt nem érné meg csinálni.

A reklámok amúgy mindíg agresszívek. Az a dolguk, hogy hiányérzetet okozzanak és, hogy rosszul érezd, kevesebbnek érezd magadat a termék nélkül. Ez általános. Ez az ipar része.
    Ezzel lehet a legtöbb embert megfertőzni és rávenni, hogy megvegyen olyan dolgokat, amire valójában semmi szüksége.
    A hype inkább akkor jelentkezik, indul be, amikor az agymosás olyan mértéket ölt, hogy a fertőzöttek tovább gerjesztik és így át is adják. Amikor a fogyasztók érdeklődése ezt a fázist eléri az a marketing reklám részének legnagyobb sikere - hiszen ez már magát gerjeszti. Ilyen pl. amikor Nintendo/$ony/M$ fan-ok oktatják a népet, hogy miért is nekik jó és neked rossz. >:)
  • UNREG
    Akkor elmondhatjuk, hogy nem a marketing gépezettel van a bajod, hiszen az csinálja ami a dolga, hanem a befogadó közeggel.
  • aabyssx
    Hááát, jó. Nem annyira a marketingel kötekednék, hanem a buta fogyasztóval. Így egy kicsit másképpen csoportosítok:

tehát ha (azért kell PSP, mert élvezni szeretném a kiváló funkcióit), akkor {ideális}
    különben ha (azért kell PSP, mert új, divatos és a media mondja), akkor {megvezetett}
    különben ha (azért kell PSP, mert biztos, hogy szupi lesz), akkor {rajongó}
    különben ha (azért kell PSP, mert különben nem lenne miről csetelni), akkor {hülye}

Az első a játékos - ne vegye mindenki magára.
    A második élhet a "boldogok a hülyék" jelmondat alapján.
    Az utolsó kettőnek pedig talán valami mást kellene kezdeni az életével...

SZVSZ
  • UNREG
    "Tehát értelmetlen!"

Aby, a tisztánlátás végett egyszer megfogalmazhatnád, hogy meddig tart az egészséges, elfogadható marketing és honnan kezdődig a hájp? Hol a kettőt elválasztó határ?

De pontos definíciót kérek! :))
  • rolika
    annyira nem szoktam kiélezni a szitut :)

szerencsére tud vezetni, úgyhogy no problem :)

és tényleg értelmetlen sorba állni egy gépért, amin egy játéksorozat 6. (7.?) része a húzónév...
  • aabyssx
    > a motiváció a psp körül generált hype...

Tehát értelmetlen!
  • aabyssx
    > vagy már ezért sem

LOL

Látom magam előtt az abszolút agresszió mentes, demotivált monológot:
    - Besz*rtam?
    - Na és?
    - Kit érdekel?

> asszem sikerült rávennem, hogy ezentúl egyedül járjon oda

Ja. Mi is mindíg "megegyezünk". De csak én tudok vezetni...
  • rolika
    a motiváció a psp körül generált hype...

én csak az alapvető biológiai szükségeleteim érdekében vagyok hajlandó sorban állni :-D
    vagy már ezért sem... tegnap pont összekaptam asszonnyal jól, a teszkóban... asszem sikerült rávennem, hogy ezentúl egyedül járjon oda :-)))
  • Sephi
    PSP ?:D

Ezek orultek! Pont olyanok mint a SW fanatikusok :D
  • aabyssx
    Igen! ...talán. Ha lenne érdekes játék, akkor én is sorba állnék.

Illetve a f*szt virrasztanék én -3 fokban, egy darab kartonpapíron dideregve!

De én a motivációjukra gondoltam.
  • rolika
    :)

már nem azért, de a konzolok tartoznak azon dolgok közé, amik miatt sorba állnék...

odamegyek másnap és megveszem, na bumm
  • aabyssx
    / paste

Na, ezek vajon mér' állnak sorba?

• Sephi
    :DD
  • aabyssx
    / paste

BTW egyelőre még mindíg nem látok okot PSP vásárlásra.
    De még azt sem tudom, hgoy DS-t miért vesznek a hülyék.

Nincs rá olyan játék, ami igazán megéri és még nem játszott volna máson.
  • Sephi
    Egyebkent annyit ertekelek toled csak hogy szoltal (azaz veltlenul) errol a dologrol es remelem tisztazni tudom a irtakat.