163
Hype kontrol
-
#123 Én inkább azt mondtam volna, hogy "full szarul" irányítható PC-n. :) -
rrroka #122 az MGS1 télleg full szarul néz ki PCn. -
#121 Akkor megnyugodtam, mert különben nem tudtam volna egy "modern" játékos szemébe nézni...
Jó, hogy mondjátok ezt az elavulás dolgot, most akartam menni a Műcsarnokba, de most felvilágosítottatok, hogy ciki lenne megnézni ezt a sok elavult szart. -
#120 Az ICO-ban van annyi művészi érték, stílus és tartalom, hogy még 2 jövőbeli, technikai generáció után is megkönnyezi az ember a végét - pedig akkor talán már pixel-t és szögletes objektumokat is ciki lesz látni.
BTW még régebben (kb. 1 éve) olvastam olyan (pécés) hozzászólást itt az SG-n, hogy a Metal Gear Solid 1 pécés változatát próbálta, érdekelte, de azért nem játszotta végig, mert a gyomra nem bírta az alacsony felbontású textúrákat.
...
Nem olvasom ki a könyvet - akármennyire érdekel és tűnik jónak -, mert nem tetszik a papír, amire írták. -
#119 És tessék mondani, egy nyolc éves játék elavult? Tegnap Wargods-oztam, csak azért kérdezem... -
#118 Remélem egy két éves játék még nem elavult, mert a napokban játszottam ismét az ICO-val, és ha az, akkor most nagyon kényelmetlenül fogom érezni magam. -
#117 ;)
Eh, meg.
De most (még) nem vagyok olyan keserű.
-
#116 Mi van Aby, megjöttél? :)) -
hzx #115 > Lehet-e arról beszélni, hogy egy játék elavul?
Hát persze, hogy lehet, banyeg! Ki a fene akarna olyan játékokkal játszani, amiben nincs Pixel Shader kettőpontnulla? Ez az alap. Dögöljön meg mindeki, aki a DX8 interfész alatt fejleszt, azok kommunisták, aki direkt lassítani akarják a fejlődést. Egyszerűen nem bírom nézni a képernyőt, ha 1600x1200 -nál kisebb a felbontás és nincs rajta 8xFSAA és Aniso Filter meg Enviroment Bump Mapping és Deferred Rendering, bár pontosan nem tudom, hogy ezek mit jelentenek, de ezek a trendi dolgok. Ja, és Havoc. Minap szomszéd kis pöcs tolt valami sakkprogit, és nem volt benne fizikai engine. Ha láttatok még béna mozgást és eldőlést... De neki a gépe is nagy rakás szar, valami 2Ghz -es AMD szutyok, amiről mindenki tudja, hogy nem is 2Ghz, csak ráírja a köcsög Intel-másoló! Még szerencse, hogy az apu fullos pénégyes extrém gépén fut minden, amit lehúzok a netről. Az a fasz Valve miatt most nem tudok jáccani Csét, mert letiltottak, nem is értem, ahelyett, hogy örülnének, hogy sok ember játszik a játékukkal. Adnák 500 forintért, akkor megvenné mindenki, aki nem tud 100 -ért írható CD -t szerezni, csak akkor nem futná még a takarítójuknak is ferrárira. Dögöljenek meg a kiadók meg a fejlesztők is, nem hízlaljuk itt a jenkik seggét!
:) -
#114 / paste
> Mire lemegy az ára elavul
Ezt írta egy kedves fórumozó társ egy "másik" topikban arra, hogy meg lehet venni később is egy játékot.
SZVSZ ez egy elég tipikus példa.
Lehet-e arról beszélni, hogy egy játék elavul?
Mert SZVSZ abban a ~korban, amikor egy csúcs-pécé helyett sokan GBA (tunningolt SNES) játékokkal képesek nagyon-nagyon jól szórakozni - döbbenetemre én is - technikailag semmiképpen sem jöhet szóba ez a fogalom.
De akkor vajon mit jelenthet, hogy egy játék elavult?
Esetleg azt, hogy nem beszélnek/menőznek már a fórumokon a megjelenés előtt letöltős, villám végigtolós, majd elfelejtős arcok?
Esetleg attól lesz elavult egy játék, hogy lelassul (kihűl) a hype mögötte?
SZVSZ jó játék élvezetéhez ez nem kell. -
rolika #113 nem baj, ki kell várni, míg beindul
mint minden konzolnál -
#112 Max Zelda ami zsvakumpak lesz mert mas igy hirtelen nem tudok elkepzelni HIT-nek :( -
#111 BTW tetszik, ahogy a kritika fogadja a DS induló játékait.
Amiről ugye minden tudjuk, hogy csak újabb bőrlehúzások.
Állati közepes és gyenge pontozásokat kapnak.
Remélem a PSP is megkapja a magáét, mivel ugyanezt a módszert követi. -
#110 Nem nyert! >:)
A helyes válasz: gyerekbetegségekért. -
#109 :DDDDDDDD -
#108 /hirtelen rácsap a nagy piros gombra
bALÁZSPALI Cédéért???
-
rolika #107 szabályok:
- nem kell szentírásként venni semmit
- az idő mindent megold/megválaszol
- minél több helyen kell utánanézni
- pro és kontra érvek közül az utóbbiakra kell figyelni -
hzx #106 "minden lehetséges infót lecsekkolok a neten."
Hol? A fórumok jel/zar aránya katasztrófális, minden félévben felteszik ugyanazokat a kérdéseket és megfutják ugyanazokat a flame -eket, újabb gigabájtjait szülve a hozzászólásoknak. A mainstream oldalak ugyanúgy meg vannak fizetve, mint papírtársaik, a fanoldalak pedig nagyrészt használhatatlan bájtromhalmazok. Az internet halott :) -
#105 > ha meg valami még így sem biztos, akkor megkérdem aby-t
Hát ha fikázás kell... :DDD -
#104 Hájpolódtam én eleget így is.
Jópár generációnyi pécémbe belekerült a szemnyitás.
Ezér' akarom ezt másnak megspórolni. -
rolika #103 ha mucsajröcsögén, biharb.sznádon, vagy jászkaraf.szán élsz és nősz fel, ahol csak a tv2 meg a rtl jelenti az információforrást, akkor te is könnyen hájpolódnál :D -
rolika #102 nem garancia, de azért már nem is zsákbamacska.
ha meg valami még így sem biztos, akkor megkérdem aby-t :))) nehogy a hype áldozatául essek -
#101 "minden lehetséges infót lecsekkolok a neten."
Még a net sem garancia mindig, itt is előfordul egyfajta öngerjesztő hájp, vagy elég ha valaki fentartás nélkül olvassa Csípbojt.. :)) -
rolika #100 persze...
szerintem, ha minden ember rendszeres internetező/fórumlátogató lenne, sokkal kevésbé lehetne megvezetni őket, és kevesebben állnának sorba, és kevesebb filmlicensz-játkot csinálnának :)
én beszerzéseim előtt minden lehetséges infót lecsekkolok a neten... -
#99 A marketing gépezettel csak az a gond, hogy aljas módon kihasználja az emberi butaságot.
De az ember hibája, hogy hagyja. -
#98 Mindíg a befogadó közeggel van a gond.
Hiszen ha nem lenne, aki megvenné a sz*rt, a sz*rt nem érné meg csinálni.
A reklámok amúgy mindíg agresszívek. Az a dolguk, hogy hiányérzetet okozzanak és, hogy rosszul érezd, kevesebbnek érezd magadat a termék nélkül. Ez általános. Ez az ipar része.
Ezzel lehet a legtöbb embert megfertőzni és rávenni, hogy megvegyen olyan dolgokat, amire valójában semmi szüksége.
A hype inkább akkor jelentkezik, indul be, amikor az agymosás olyan mértéket ölt, hogy a fertőzöttek tovább gerjesztik és így át is adják. Amikor a fogyasztók érdeklődése ezt a fázist eléri az a marketing reklám részének legnagyobb sikere - hiszen ez már magát gerjeszti. Ilyen pl. amikor Nintendo/$ony/M$ fan-ok oktatják a népet, hogy miért is nekik jó és neked rossz. >:) -
#97 Akkor elmondhatjuk, hogy nem a marketing gépezettel van a bajod, hiszen az csinálja ami a dolga, hanem a befogadó közeggel. -
#96 Hááát, jó. Nem annyira a marketingel kötekednék, hanem a buta fogyasztóval. Így egy kicsit másképpen csoportosítok:
tehát ha (azért kell PSP, mert élvezni szeretném a kiváló funkcióit), akkor {ideális}
különben ha (azért kell PSP, mert új, divatos és a media mondja), akkor {megvezetett}
különben ha (azért kell PSP, mert biztos, hogy szupi lesz), akkor {rajongó}
különben ha (azért kell PSP, mert különben nem lenne miről csetelni), akkor {hülye}
Az első a játékos - ne vegye mindenki magára.
A második élhet a "boldogok a hülyék" jelmondat alapján.
Az utolsó kettőnek pedig talán valami mást kellene kezdeni az életével...
SZVSZ -
#95 "Tehát értelmetlen!"
Aby, a tisztánlátás végett egyszer megfogalmazhatnád, hogy meddig tart az egészséges, elfogadható marketing és honnan kezdődig a hájp? Hol a kettőt elválasztó határ?
De pontos definíciót kérek! :)) -
rolika #94 annyira nem szoktam kiélezni a szitut :)
szerencsére tud vezetni, úgyhogy no problem :)
és tényleg értelmetlen sorba állni egy gépért, amin egy játéksorozat 6. (7.?) része a húzónév... -
#93 > a motiváció a psp körül generált hype...
Tehát értelmetlen! -
#92 > vagy már ezért sem
LOL
Látom magam előtt az abszolút agresszió mentes, demotivált monológot:
- Besz*rtam?
- Na és?
- Kit érdekel?
> asszem sikerült rávennem, hogy ezentúl egyedül járjon oda
Ja. Mi is mindíg "megegyezünk". De csak én tudok vezetni... -
rolika #91 a motiváció a psp körül generált hype...
én csak az alapvető biológiai szükségeleteim érdekében vagyok hajlandó sorban állni :-D
vagy már ezért sem... tegnap pont összekaptam asszonnyal jól, a teszkóban... asszem sikerült rávennem, hogy ezentúl egyedül járjon oda :-))) -
#90 PSP ?:D
Ezek orultek! Pont olyanok mint a SW fanatikusok :D -
#89 Igen! ...talán. Ha lenne érdekes játék, akkor én is sorba állnék.
Illetve a f*szt virrasztanék én -3 fokban, egy darab kartonpapíron dideregve!
De én a motivációjukra gondoltam. -
rolika #88 :)
már nem azért, de a konzolok tartoznak azon dolgok közé, amik miatt sorba állnék...
odamegyek másnap és megveszem, na bumm -
#87 / paste
Na, ezek vajon mér' állnak sorba?
-
#86 :DD -
#85 / paste
BTW egyelőre még mindíg nem látok okot PSP vásárlásra.
De még azt sem tudom, hgoy DS-t miért vesznek a hülyék.
Nincs rá olyan játék, ami igazán megéri és még nem játszott volna máson. -
#84 Egyebkent annyit ertekelek toled csak hogy szoltal (azaz veltlenul) errol a dologrol es remelem tisztazni tudom a irtakat.