babanyelv
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Emellett a dajkanyelv is fontos a babánál, amikor elnyújtva, bizonyos dolgokat megnyomva hangsúlyozunk a babának, mert ez a fajta beszéd a saját nyelvünk jellegzetességeit emeli ki (és persze túlozza is el).
Persze enélkül is megtanul a gyerek beszélni, kommunikálni, de dajkálás nélkül is felnõ a gyerek, holott mindenki tudja, hogy az jót tesz neki, ha testkontaktus van vele és érzékenyen válaszol az anya a jelzéseire.
Varázsló: garázsló
Az mi? : aza bi?
Ilyen és ehhez hasonló szavai voltak a fiamnak, magán és mássalhangzókat cserélt össze, vagy helyettesített más betûkkel.
Nem volt pösze, selypes vagy hasonló hibája, kezdettõl fogva ügyeltünk a helyes beszédre. Sohasem szóltunk hozzá affektálva, selypítve... Szerintem ez nagyban hozzájárul a helyes beszéd kialakulásához és a betûk, szavak helyes kiejtéséhez. A mai világban szerintem többek azok, akik így nevelik gyermeküket, de biztosan van ellenkezõ példa is.
Egy sztori:
Fiam 3.5 éves volt, amikor a húga megszületett. Itthon voltunk már, természetesen mindenbõl kivette a részét, minden babával kapcsolatos teendõnél jelen volt.
Esti fürdetéskor egyszer megkérdezte: Anya! Ki ragasztotta a rágóját Nóri hasára? (még nem volt leesve a köldökcsonk, ki volt fehéredve a hintõportól.)
Jót nevettünk.
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.
Szerintetek mi van akkor, a a kisgyermek túl sokat káromkodik és szidja a cigányokat az oviban, és a kedves szülõ "nem tudja, hol tanulhatta ezt a gyerek"?
Lehet, hogy jobban járnánk, ha babákat alkalmaznánk szóvivõnek?
Ugyanõ: Gólya, gólya, bicikli, mitõl véres a lábad...nem sikerült megmagyarázni neki, hogy az nem bicikli, hanem gilice. Elvégre a gilice semmit sem jelent.
A hétvégén egy édesanya büszkén mutogatta a gyermekét mindenkinek (bazári majom feeling), hogy az õ kisfia már fejbõl tudja a Jóban-rosszban összes szereplõjének a nevét. a pöttöm gyermek el is kezdte sorolni, néha segíteni kellett neki, de kapássból 20 nevet felsorolt.
Már csak egy kérdésem lenne az édesanyához:
Miért?
Csodálkozom magamon... ismerõsöm kisfiával jan. 1-én reggel találkoztam, az anyja vittte valahova. A kicsi már messzirõl kiabál, hogy "dojdodújjét", Jajika!
Ennyi jött le neki a Boldog Új Évet-bõl...
Pl. egy két gyöngyszem: ajutókijakó (ez a Lego lenne, mivel mindig autókat építettem belõle a kicsinek)
vagy: a macskánk kisebb, mint az õ Frédi kutyájuk, ezért a macskánk a kiffédike nevet kapta :-) Ugye aminek négy lába van, az csak és kizárólag Frédi lehet, kivéve az asztalt)
mov ah,4ch int 21h end
Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.
meg agugu-alagut
meg ejepejoz- fogalmam sincs hogy ez mi lehetett.
a hugom meg egy viasz golyora mondja azt hogy szojot. ezt se tudom honnan johetett.
És azt ismeritek hogy két FIAT megy a sivatagban ?
My Life for Freedom!
Habár az õsõk nem értették. <#nevetes1>#nevetes1>
My Life for Freedom!
:-):-):-):-):-):-)
Kisgyermek énekelte a buszon:
Kis fenyõfa, nagy fenyõfa,
kisült-e már a Jézuska...
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitõl, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)
Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség
Nameg a fakkadeki (sapka, dzseki), szódaszõpipojojókananaszívószál, vagy ilyesmi (ugya pohár, szóda, szörp meg kanál :D)
Unokatesóm szavajárása a dobok volt. Ami akkor éppen a kezében volt, na az röpült <#idiota>#idiota>. Meg Dzojika tajujá! Mármint hogy én menjek tanulni :P Lökött anyjától meg azt tanulhatta, hogy az enyém hülye, erre nekilátott, hogy Hülye Eedzsike!...
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
1. Rajzfilmek elé: a gyermek elõbb tanulja meg a pikachu, villámtámadás, pokemonmester szavakat, mint a családtagok nevét;
2. Esti, vidám mûsorok (sajna láttam már gyermeket, aki Lagzi Lajcsin nevelkedett) na ebbõl a csemetébõl minden lehet, csak értelmes ember nem. A tévé parasztvakító beszólásai,a csak itt-csak most-csak Önöknek, a Közkívánatra, ráadásként egy-két filmajánlóban (mert ugye a rövid elõzetesben a legvéresebb jelenetet kel mutatni, az hozza a nézettséget) elpottyantott szövegek és képek hatására (hiába 18+ egy film, ha az ajánlót egy ötéves is megnézheti, ahogy sz.rrá marcangol egy embert a cápa) a gyerek komplett debil lesz, aminek megvan a maga elõnye: lehet ingyenes tankönyvet igényelni a sajátos nevelési igénye miatt.
Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség
Poén: szvsz a pici csak azt akarta kifejezni, hogy a kutya éhes... biztos egyszer meghallotta, hogy a kutymuty akkor csóválja a farkát, ha éhes, azóta ahányszor ránéz a kutyusra, ez jut róla eszébe. (rossz, aki rosszra gondol :-) )
A Mikulás az, amikor mindenki vesz csokit, de senki sem a magáét eszi meg.
ztem nagyon aranyos :-)
én kilencedik ker.-i oviba jártam, megvót a "tesó" társaság...
pl. a g*ci szót mai napig emléxem, hogy a csuszdára felfelmenet tanltam meg baranbõrû testvérsráctól, aki épp az egyik gyerekre ordította eme sokjelentésû hangot :D
gyuri http://gyur6.uw.hu
Akármi van, akkor is ragad a gyerekre (talán) jó is, de inkább a rossz...
a gyermekek szókincse akkor ugrik majd' a kétszeresére, amikor oviba mennek... egyik haver kisfia akkor tanult meg káromkodni :-)
de tényleg igaz, testvérek néha saját nyelvet alakítanak ki, sokat vannak együtt, ugyanaz jut eszükbe bizonyos dolgokról;
ikertestvéreknél még látványosabb a dolog.
Ha jól emlékszem a Kennedy-család valamelyik ágában is volt 2 lány, akiket komolyan figyeltek, vizsgálgatták õket emiatt.
http://www.lohere.net - a MagyarChan