Fruity Loops

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

berlinboy6329
Rég nem írtatok ide látom,akkor majd én megtöröm a csendet.Lenne 1 kis problémám.Illetve 2

1.A 6os FL em nagyon nem szeret.Hiába mentek el akármit mikor megnyitom mindig hibát észlel(Corrupted v vmi plugin miatt nem tudja).Nem tudom,nem próbáltam még de az újratelepítés megoldaná nem?

2.A 7es FL-hez kelene Exe crack,mert lejárt a kódom.

Elõre is thx.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

hello ha valaki tudja hogy hogy kell virtuális midikábelt használni akor légyszi irja le,reason szeretném bilenytüzettel használni ha meglehet oldani akor irjátok le hogy hogyan.thx g.dog
logenbacsi
Oks, majd kiprobalom.

game over - please insert coin

Skiper
FL Studio-ban nincs olyan szintetizált gitár ami jó lenne erre a célra. Szvsz ez csak élõgitárral szól jól. Próbálgass gitárszimulátorokat pl. Virtual Bassist

gyuri http://gyur6.uw.hu

logenbacsi
Ja, lol, ez en voltam csak teso accan.

Ezt igy tudom, de nekem konkretumok kellenenek. Melyik gitart hasznaljam fl studioban, milyen beallitasokkal etc..?
Hy.
Kongát keresek FL Studiohóz. Megvan az alap FL 6 Producer Edition de abban nem találtam meg.

Ha vki tudná a plugin nevét, esetleg eltudná küldeni azt, vagy tud ajánlani vmi más programot azt megköszönném.
Skiper
Egy dögös gitárral és jó erõsítõvel és Old-School akusztikus dobokkal ;-)

logenbacsi
Hi skacok, lenne egy kerdesem: "Szorfos" zenet milyen hangszerek hasznalataval tudok elerni? Ha van valakinek egy pelda fileja, az is sokat segitene. http://youtube.com/watch?v=TNJJSYC4zWM

gameplusz
Reinstall esetleg?

i7 2600K|ASUS P8P67 EVO|G.Skill Ripjaws 2x4GB 1600 CL7|GAiNWARD GTX 570|SAMSUNG F3 2TB|37PFL7605|E-MU 1212m v2|Harman-Kardon SoundSticks II|Corsair HX650W|CM 690 II Advanced|Alpenföhn Matterhorn

Hi!

Tudnátok 1 megoldást mondani arra, hogy az FL7 XXL-ben csináltam egy számot egy chrome pluginnal, és egy idõ után dll hibát ír ki, majd mikor újraindítom a progit, és betöltöm a számot, nem lessz képe a chrome-nak, és ezt nem csak annál a számnál csinálja<#sir>
valami ötlet?
elõre is köszi
gameplusz
Nincs hozzá.

i7 2600K|ASUS P8P67 EVO|G.Skill Ripjaws 2x4GB 1600 CL7|GAiNWARD GTX 570|SAMSUNG F3 2TB|37PFL7605|E-MU 1212m v2|Harman-Kardon SoundSticks II|Corsair HX650W|CM 690 II Advanced|Alpenföhn Matterhorn

Gomber
Elõre is KÖSZI!

\"Egy pohát tej tiszta fej\"

Gomber
Hellosztok!

Ha n agyon szépen megkérlek titeket nem tudna valaki küldeni egy linket ahonnan le tom. szedni a Magyarosítását!
Mert szerintem nagyon jó ez a progi csak nem tudok vele mit kezdeni!
Csak össze-vissza kattingatok!

\"Egy pohát tej tiszta fej\"

EWQL minden mennyiségben (Gold XP Pro, Stormdrum, Ra, Symphonic Choirs)

A kórussal van még egy kis gondom, ugyanis a hozzá tartozó Wordbuildert alapból nem tudja futtatni az FL Studio, virtuális midi kábellel kéne megoldani a dolgot (mint pl a Midi Yoke, vagy hasonló), de nem találok olyat, amelyik 64 bites WinXP-n is mûködne. A 64 bit meg kell a memória miatt.

Egyébként az EWQL-t is csak mostanában kezdtem el használni, mert korábban csak 512 mega Ramom volt. Na meg én is kezdõ vagyok még. 😊 Bõ fél éve kezdtem zenélni, tavaly õsszel még azt sem tudtam mi az az akkord. 😊 Azóta persze sokat fejlõdtem, most már leginkább csak a mixing-mastering részével nem vagyok képben. Szóval ha ebben tud valaki segíteni, az marha jó lenne.

Skiper
Grat😊

Milyen virtuális hangszereket használsz a szimfonikus zenéhez?

Közben sikerült megoldani 😊 (A Laatido nevû program használatával)

Sziasztok!

Én is FL-t használok, és most raktam össze egy új gépet, ami már alkalmas is a feladatra, de van egy kis gondom. 4 Gb Ram van a gépemben (64 bites Win XP-m van, ami látja is mind a 4 gigát), de ha betöltök az FL-be 2 GB-nyi hangmintát, akkor tovább nem engedi, a betöltés leakad egy hibaüzenettel (no big enough memory block vagy valami ilyesmi). Ráadásul ilyenkor az mp3 export funkció sem mûködik, az is leáll "access violation errorral". Ha csak pár hangmintát töltök be, akkor az mp3 export mûködik, ergo valószínûleg ez is memória probléma.

Mivel szimfonikus zenével foglalkozom, így nagyon kellene a 4 giga, hisz óriási méretûek a hangminták.

Valami ötlet? (elõre is köszi)

Skiper
Jelöld ki az ismételni kívánt egységet, nyomj "ctrl+c"-t aztán "ctrl+v"-t.

Seraf
cs most eleg hulyet fogok kerdezni😄 elkezdtem tolni ezt a fruityt ugye csinalom a zenet es hat a szamnak a bevezetoje az 8mp na az megisvan aztan onnan indul be a szam na ott is megcsinalom az alap beatet ami ismetlodjon majd es menjen a szam alatt nade ugye ezaz egesz ujraindul az elejetol egy ido utan es akkor a bevezeto ala csinalt zene is ismetlodik ami nekem nem kene mar es h ezt belehet allitani h mondjuk csak a 10. egysegtol ismetlodjon utana? tudom eleg erthetetlen de azer hatha😄 THX

Dany a piano roll-ra gondolsz?
D4nY
Vaslózínû nagyobb az a wav fájl mint az a pár beat..
Nyisd meg a patternsorbarakó izét és oda alulra huzd be a wav fájlt igy látod meddig megy a a zene és rendesen egymás után tudod rakni ahogy szeretnéd

xP

lenne egy kérdésem az Fl studio xxl változatával kapcsolatban:
csinátam egy wav file-t, ez kb. 3 mp, ezt beraktam a samplerbe, és az a helyzet hogy amikor elinditom a lejátszást, akkor ha a 16 kis gombocskán végig ér, akkor elkezdi elöröl, de még az elsQ nem fejezödött be.
szoval a lényeg hogy azt hogyan tom beállítani, hogy csak egyszer játsza?
remélem érthetö a kérdés és tud vki segíteni.
elöre is kössz.
Skiper
Használj emule-t vagy torrentet.

a 7-es fl-hez nem tud valaki crack-et?
Skiper
Apropó: Így a patternben lesz a tempó rögzítve, ezért csak akkor változik, a tempó, ha lerakod azt a patternt.

Eszembejutott, hogy van rá jobb módszer is ;-)

kéne egy kis segítség, hogy honnan tudom leszedni az Fl studio-t, ha lehet akkor linket is csatoljatok.
elöre is kössz:-)
Mikiller
Hi!
Van az FL-ben Import Midi file lehetõség.Az egészet egyben beimportálod, utánna piano roll-ba átkopizod.
Remélem jó értelmeztem a problémád.

ASUS Prime Z270A;i7 7700K;ASUS Dual GTX 1070;2x8Gb Corsair DDR4 3200Mhz;FSP Hyper 600W;Kingmax Zeus 256Gb SSD:WD Red 3Tb:Seagate 3Tb SATAIII;Optiarc DVD-RW AD7241S;LG 24MP59G;Xbox360 controller

Skiper
A nyújtás kis mértékben - azaz korrigálással - nincs hatással annyira a ritmusra. Pont csak annyira van hatással rá, hogy javítja a dolgot, ha jól csinálod ;-)

Sajnos a midihez nem értek, próbáld meg a midi dobot FL Studioban újrakomponálni.

A triplet tudomásom szerint egy ritmusérték, amit természetesen ismer a program. Ezt a snap-ben kell beállítanod (elõzõ hozzászólásomban none-ra állítva, hát itt most 1/3-ra kell állítanod, asszem)

Tempóváltást a patternben kell beeállítani, valahogy így:

A jobb gomb nyomvatartásával tudod egy állandó szintre elemnia tempót.
Bal felül fogod látni kirva, hogy most melyik tempón állsz.

Sok sikert

Hello Skiper! Köszi a segítséget! Még nem próbáltam ki, de a képek alapján lényegesen könnyebbnek tûnik a dolog evvel a módszerrel! 😊

Ez a nyújtás dolog, amúgy magára a ritmusra nem lesz hatással?

Ja és ha már így felajánlottad, lenne még pár kérdésem 😊

Az elsõ, hogy midi formátumból, hogyan tudnám importálni a dobot (cinekkel meg mindennel együtt) az FL-be? Szóval, ha megírok egy dobtémát Guitar Pro 5-ben (minden dob-hangszert külön-külön sávra) és kiexportálom midibe, azt hogy tudom beimportálni az FL-be? Ehhez kapcsolódó kérdés: tripleteket is fel tud ismerni a program? Tudod mint a GP5-ben, ez a "tururu-tu-tu"... Na ezt jól leírtam. 😄

És még egy utolsó: azt hogy tudom megcsinálni, hogy ne az egész szám egy tempóban menjen, hanem mondjuk legyen benne tempóváltás?

Köszönöm a segítségedet és, hogy veszed miattam a fáradtságot! 😊

Üdv, Clive

Skiper
Üdv!

Két évvel ezelõtti problémámra ismerek rá a commented olvasása közben :-)
A válasz a kérdésedre: AudioClip.

Rögtön az elején szeretnék egy jó tanácsot adni, amivel megkönnyítheted a jövõbeli munkáidat: Hozz létre egy saját könyvtárat a "X:\...\FL Studio 7\Data\Patches" helyen (ne használj ékezetes karaktereket, mert nem ismeri a program).

Nálam ez így fest: "E:\FL Studio 7\Data\Patches\Müvek"

Ezen belül hozz létre külön a számaidnak címmel vagy dátummal, vagy akármivel ellátott könyvtárakat, így könnyebben tájékozódsz :-)
Amikor ide eljutottál, másold át ebbe a könyvtárba a wav fájlokat!

Ezután az FL Studio bal oldalt lévõ könyvtárlistájában szerepelni fognak a te egyéni könyvtáraid, így be tudod húzni a saját témáidat a projektbe!

Mellékelek néhány képet, ahol láthatod, hogyan lehet a legkönnyebben audioclipekkel dolgozni:

Kiválasztod a behúzandó hangfájlt.

Áthúzod a Playlist alsó felére (ez az audiclip-ek helye)

Ezek után már nyilvánvaló, hogy sokkal könnyebb dolgod lesz az igazításokkal is, hiszen LÁTHATOD a hangfájlodat, így simábban ütemre tudod húzni õket. ;-)

Még egy apró tipp, a 'nyújtás' :

Mielõtt nekikezdesz, nagyítsd fel maximálisan a képet.
Ezzel a módszerrel meghosszabbíthatod, illetve rövidítheted a hangsávodat. Ez is afféle igazítás, ami jól jön, ha például csak a felvétel elején rontottál el valamit. Ilyenkor csak kicsit összepréseled a hangsávot és arrébb teszed. ;-)
Fontos, hogy ehhez állítsd a "Snap"-et none-ra,
így:

Sok sikert, ha kérdés van, írj bátran :-)

Nyahh... Hosszú órák kínkeserves szenvedése árán, de csak rájöttem. 😊 Most már tudom, hogy kell, egyszerûen megnyitom a mappát, amiben a gitár riffeket tárolom és behúzom a file-t a többi pattern alá. Beszarás! 😊

Viszont ez így marhára pepecselõs... Szóval felveszem a riffet GuitarFxBox-szal. Az így kapott wav file-t megnyitom Audacity-ben és megvágom, hogy ne legyen felesleg az elején meg a végén. És csak ezek után vihetem be FL-be. Ott viszont van, hogy alá nyomok valami dob alapot és akárhogy csûröm csavarom, érzem, hogy nem jön ki ütemre, mert vagy sokat vagy keveset vágtam le a file-ból innen-onnan és kezdhetem elõlröl. Nem tud valaki egyszerûbb módszert erre? Csak mert egyszerre meg képtelen vagyok hiba nélkül végigpengetni a témáimat, hol elrontom, hol elsietem, és rohadt idegörlõ mikor az utolsó pár másodpercet cseszem el. Olvastam valamit a Sound Forge-ról is, hogy abban ezt egyszerûbb, de nem tudom miért, még nem találkoztam vele. Amúgy eddig Guitar Pro-ban szerkesztgettem és csak most álltam rá, hogy élõben feljátszam a számaimat, de így baromira pepecselõs. Köszi, ha valaki tud segíteni.

Sziasztok, nekem egy olyan problémám van az FL7XXL-el, hogy nem tudom, hogy a bánatba lehet importálni hanganyagot! Na mármost. Gitárra gondoltam. Szóval Guitar FX-BOX-szal torzulok, felveszem vele a riffet, ami mondjuk pár másodperc. Felveszem a másik riffet, a szólót, satöbbit és szépen darabonként lementem különöbözõ wav file-okba. Ezeket szeretném importálni FL-be és ráhúzni a dobra meg a többire. Na ezt nem tudom megcsinálni, mert egyszerre mindíg csak egy wav-ot enged valamiért importálni. Hogy tudnám megcsinálni, hogy különbözõ pattern-ekre különbözõ wav file-okat importáljak?
Elõre is köszi, ha valaki tud segíteni.

Split
esetleg feltehetnéd, engen is érdekel

stockhouse
kösszi szépen a javaslatokat és a segítségeteket, de találtam egy cracket (orosz oladalon) és az megoldota a dolgot

PSN ID: jay-jupiter

Split
LOL
Pont most szerettem volna én is panaszkodni, hogy lejárt a reg, de megláttam Skiper post-ját, és kipróbáltam!
Bexxarok!!! Mûxik 😄

Skiper
Szeva,
a problémával én is találkoztam, így nekem is volt 2-3 napnyi drámához szerencsém ;-)
A megoldás röhejes, de mûködik: Állítsd vissza a rendszeridõt egy évvel korábbra a windows-ban.

Itt írja a legalsó comment

Röviden a dologról: egy valaki megvette a programot, feldobta a regisztrációs fájlt a netre, az meg terjed mint a járvány. Az Image Line valószínûleg rájött a turpisságra, így elég volt csak azt az egy kulcsot bannolnia, így most sírnak, akik mind ugyanazt a reget használják.
Bármennyi regstry-file-t is töltesz le, az összes ugyanazt a kulcsot rejti, csak a név változik...

Ahogy itt is írják, várható egy újabb regfájl, akkor majd nem kell a dátumot állítgatni.
Ez a megoldás msn-használó FL Studio-s embereknek lehet picit gázos, mert az msn nem indul, ha nem korrekt a dátum :-)

Have fun

stockhouse
sziasztok!
segítséget szeretnék kérni tõletek.
nekem fent van a FL studio 6 és 7, nolegal, és az történt hogy eddig müködöt és most azt írja hogy nincs regisztrálva mert meg kell ujjítanom a kódot, de ahoz eredetí soft kell, sajna nekem nincs 450 dolcsim, szóval ha valaki már találkozot ezzel és tud rá megoldást akkor megköszöném és ha tudok én is segíthetek amiben tudok.
Üdv...

PSN ID: jay-jupiter

Skiper
Szerintem simán

zolee90
Hali! Ha megveszem a Fruity Loops programot, akkor azt feltehetem-e két gépre, illetve a kijövõ új reg. fileokat tudom-e futtatni két gépen is, mert suli idõ alatt a pesti gépemen dolgozok, amúgy meg az itthonin. Lehetséges-e ez?

ehez kijott már a fix
gameplusz
max azert recseg mert felugrik a procihasznalat sztem... Amugy min. Audigy 2 ZS de ez is meg nagyonalap...

Helló!Kis segítségre lenne szükségem mert egy idõ után nekem elkezd recsegni a zeneszerkesztõben összerakott motyó.Ez a program milyen hangkártyát igényel? Ki mit ajánlana ami megfizethetõ is.Elõre is köszi!
Djtiesto16
Sziasztok!Ehez a progihoz sajnos nem igazán értek még úgy ahogy szeretném és hiába kerestem (igaz lehet erre kevés idõt fordítottam) nem nagyon találtam semmi ingyenes tutorial letölthetõ videot vagy angol nyelvü leírást...sry ha ezzel tul nagy hülyeséget kérek😄 de vki linkelne nekem vmit ide elõre is köszi

Skiper
Nekem ilyen akkor fordul elõ, ha egy patternt arra használok fel, hogy tárolja az általam élõben állítgatott potiparamétereket. Pl. megy a zene és közben felviszem a hangot, tekerem a filtert stb...

Nos, a patternben így pontosan rögzítve van, hogy ha a lejátszásba beszáll, akkor elkezdje az elejétõl állítani a potit, ahogy én állítottam élõben....

Annyi a lényeg, hogy ha te is patternt használsz arra, hogy rögzítsd az élõben történõ poti-állítgatást, akkor lehet, hogy rossz patternben tároltad véletlenül a dolgot (pl egy basszus patternben, ami nem hasznos, mert ahogy szól a basszus, úgy visszaállítódik a poti mindig, amikor elkezd szólni a basszus)...
A history-ban menj vissz oda, amikor még nem rögzítetted a poti-állítást, majd válassz egy üres pattern hozzá.

Remélem, érthetõ 😊

Lenny
Sziasztok!
Használom a Fruity-t, megvan a 7-es is.
Van egy problémám, nem a 7-es verzióra vonatkozik, hátha tud valaki segíteni.
Ha állítok egy potit, és leállitom a zenét majd újra a playre nyomok és elindítom akkor visszaugrik az elõzõ potiállásra. Ez csak egy projectnél fordul elõ, valamit elállíthattam benne? Nem jövök rá mi lehet, és most nem tudom folytatni. Nagyon bosszantó, mivel szinte kész a zene.
Aki tud nagyon kérem segítsen vagy ha tud akkor adjon valami linket ahol tudnak segíteni esetleg , mert nem találok használható fórumot!

Köszönöm szépen elõre is!

R Ö R G E

megpróbálom megszerezni Qket
kössz szépen
Hixer
OMG.. hát jah, én speciel javallom a Fl-t oszt dobj össze vmi dob+cintányér alapot... nekem 3 évembe került mire megtaláltam, hogy FL tud playlist-et, elõtte kézzel váltogattam a sávok közt és élõbe vettem fel soundforge-al.. 😄 hát igen a régi szép idõk 😄DDD jah anno angoltudásom 0 és há voltam 10 éves... de milyen jól megcsináltammá...

"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."

gameplusz
FL, ACID, SoundForge, VipZone samples, Vengeance samples
aztán Re-FX pluginek egyenlõre bõven elegendõk lesznek.