805
Szerintem az egyik legjobb zenemaker program
  • gameplusz
    1-2 hang nem igazán illik a képbe, de jó az elképzelés.

+ még esetleg kis drum mehetne bele. Szerintem.
  • Peetboy
    Feltöltöttem egyik zenémet amit az FL Studió 7-el csináltam.
    Letöltés: Peetboy --> Three Drives - Air Traffic
  • gameplusz
  • cyrus 999
    Csao!
    Most töltöttem le az FL Studio 7 Producer Edition-t, de kb hozzá nem tudok nyúlni...
    Nem tudnátok linkelni nekem 1 leírást aminek segítségével meg tudnám tanulni használni?
  • jaki88
    :) Köszi és bocsi, kicsit lejjebb lapozhattam volna:)
  • Petka
  • jaki88
    Sziasztok csinálnék egy-két zenét fruity loops 7-ben, csak még elég kezdő vagyok a zeneszerkesztésben, valakinek van esetleg leírása a programról, vagy valami dokumentáció vagy valami? Ha van oyan weboldal ahol vannnak leírások az is jó. Előre is köszi csak egy kis segítség kéne az elinduláshoz:D.
  • gameplusz
    Hát, elvileg behúzod (click & drag), mondjuk egy patternba, vagy mondjuk - verziótól függően - a songon belüli részbe.
  • gameplusz
    Izotope Ozone

Egy kis írás hozzá...
  • berlinboy6329
    Nem tudna vki jó VST kombót ajánlani masterra?Régóta zenélek már FL-le,sokszor voltak üresjáratok,mikor hosszabb ideig nem zenéltem,mert a proci nem birta a terhelést én nekem emg nem volt kedvem minden egyes változtatás után konvertálni h meg tudjam hallgatni milyen lett....Most van új,jobb gép,ezzel már szépen mennek azok a részek is,amik a másik majd meghaltak....Viszont állandó problémámim voltak,és vannak most is a hangok összhangba hozásával...Nem tudom melyik hangszernek milyen hangosan kellene szólnia és a hangok ssem olvadnak össze tökéletesen(blend)..Nem tudtok ajánlani pár VST-t és azokon belül vmiféle beállitást hangzásszabályozás és blend tökéletesítésére?(Trance,elektronikus zene a téma)
  • zolo
    Megnyitva a fájlt, elhamarkodott dolog volt az írni hogy mindjárt :DDD
  • zolo
    Őőő, hát van egy zene, amit hardstyle verzióban fel lehetne dolgozni, de ehhez szükség van rá.Hogyan lehet bevinni a programba?

Köszi a dokot, végigolvasom mindjárt:)
  • Petka
    Egy ilyen doksira várok már másfél éve. Örök hálám :)
  • gameplusz
    Talán ez segít...

Az mp3-at megnyisd? :O
  • zolo
    Szia

Magyar tutorial oldal esetleg van az FL-hez? Van egy zene amit meg lehetne csinálni hardstyle remixben, de odaáig sem tudok eljutni hogy az mp3-at megnyissam :/

• gameplusz
    Ok, ha bármi gond van szívesen segítek ;)
  • NEXT LP
    Viszont az MSN jó ötlet, mert kérdezni azt tudok. :D
  • NEXT LP
    Köszi, megnézem, a videókból már könnyebben lehet tanulni.
  • gameplusz
    Hát, minden kezdet nehéz... De, hogy segítsek is valamit:

http://thepiratebay.org/tor/4178595/VTC.Fruity.Loops.Studio.7-CFE

Ez egy video tutorial, amivel kicsit jobban megismerheted az FL-t.

Ha pedig bármi egyéb kérdésed lenne, vagy konkrét segítség kell, akkor keress meg MSN-en, privátban elküldöm a címem.
  • NEXT LP
    Ismerem a felsoroolt termékeket és jó fülem van a zenéhez, de eddig nem találtam jó VSTi-t, vagy ha igen (talán Garritan Personal Orchestra...), nem tudom kihozni belőle a kívánt eredményt, mert annyra nem értek a zeneszerkesztéshez. Pont ebben kéne a segítség.
    Az a helyzet, hogy súlyos (fekvő) mozgássérült vagyok és unalmas napjaimat azzal töltöm, hogy számokat írok fejben, és úgy fél éve elkezdtem megoldást keresni, hogy megvalósítsam az egyiket (ekkor jött az FL), de úgylátszik nagy fába vágtam a fejszémet. (De szeretem a kihívásokat, bele sem fogtam volna ha ez nem volna az.)
    A lényeg, hogy a szám leg húzósabb része (szó szerint) a vonós, a többihez (dob, gitár, stb.) már talán van segítségem, de nagyon jó lenne ha meg tudnám oldani a dolog ezen részét is.
  • gameplusz
    Igazából ezek nem olyan bonyolultak. Némi felszerelés és előképzettség persze azért kell hozzá. Én nem tanultam se hegedülni, se semmit se, de ha úgy nagyjából hallod a zenét, nem csak hallgatod, akkor utánozni is tudod. Élethű hangzáshoz elég egy jó VSTi, meg egy komolyabb hangkártya. Pár giga rammal párosítva pedig igazi bika dolgokat lehet csinálni ;) Ez egy néhány éves FL tapasztalat :)

Egyébként ilyenekhez ajánlom a Steinberg, ReFX, Native Instruments termékeket.

Ui.: az alant linkelt zenéim is mind FL-esek, és bár egyik sem váltja meg a világot, szerintem azért jól szólnak (értsd élethűek) :)
  • NEXT LP
    Sziasztok!
    Iilyen és ilyen vonóst lehet FL-el csinálni? És ha igen hogyan? Ha valaki nagyon ért hozzá segíthetne, mert már fél éve keresem a megoldást. Próbáltam VST-ket is, de a zenei tudásom minden téren nulla, és elég fontos lenne, hogy élethű és megfelelő hangzású vonóst tudjak csinálni.
  • gameplusz
    Don't Stop Believing
  • gameplusz
    Linkin Park - In The End
  • Gerygrey
    Bocsi, de mi a *** értelme van jelszóval védett szarokkal szemetelni a netet és a Google találati oldalát?
  • gameplusz
    Lehet, hogy innen :)

Egyébként csak egy sima gyakorlásnak indult, aztán raktam rá még ezt a plusz pár hangot. Komolyabb szándékom nagyon nincs vele.
  • Peetboy
    Egész jól szól ez a zene. Ismerős nekem. Különben nagyon jó lett. Majd tegyél alá dobot, meg bassust meg ritmusokat.
  • gameplusz
    2 óra alatt raktam össze... Nem volt kedvem már izélni vele, nekem elég, ha ezt tudom :)
  • butcher20
    ez tök jó csak sztem tök rövid.
  • gameplusz
    Hogy linkeljek már valami sajátot is...
  • Peetboy
    kár
  • gameplusz
    Akkor szar helyen van.
  • Peetboy
    A Virtual DJ is egy felhasználói program mégis a Zene Fórumban van.
  • gameplusz
    Mert ez egy felhasználói program???!
  • Peetboy
    Ez a Topik miért nem a Zene Fórumban van?
  • Peetboy
    Nem nagyon megy ez a Topik látom. Korábban én is csináltam zenét ezzel a progival. Ezzel csinálja Sterbinszky is a zenét.
    Majd feltöltök egy MP3-at és megmutatom milyen lett a zeném.
  • butcher20
    köszi szépen a segitséget.igy legalább jobb számokat tudok csinálni:)
  • Mikiller
    Találtam egy FL Studio-hoz kezdőknek egy kis csomagot.
    28db video van benne a használatukról:
    (Sajnos rapidos linkek)

Audio & Midi Loop Recording
    Audio Recording
    Automation & Recording
    Automation Clips & Audio Envelop Clips
    Beat Slicer Tutorial
    Deep Into Sytrus
    Direct Wave Plugin
    FL Studio as a Plugin
    FL Studio Mixer
    FL Studio Piano Roll Editor
    FL Studio Playlist Editor
    FPC Generator
    FPC video
    Friuty Slicer
    Fruity Vocoder
    Interface Overview
    Layering
    MIDI Controller
    Mixer Tutorial
    New Effect Plugins
    Piano Roll
    Recording Audio
    Rewire Client Setup
    Step Sequncer
    Sytrus Synth
    Time Stretching
    Using Effects in FL Studio
    Wav Editor

Download:
    Part1Part2Part3Part4
  • gameplusz
    Jelöld ki azt a csatornát (channel), aztán View menü -> Channel settings.
    Itt találni fogsz egy FX feliratot, ahol a szám az F9 megnyomásával megjelenő mixerben a slot számát jelöli. Ha túl bonyolult lenne:

A képen az 1-es FX van a channel settingsben, így az Insert 1-es részben tudod ehhez a csatornához az effekteket rakni, amit a téglalappal körülzárt részben tehetsz meg. A mixerben a master értelemszerűen az egész zenében hallható lesz, a többit beállíthatod, ahogy neked tetszik. Remélem világos :)
  • butcher20
    hali!lenne mégegy kérdeésem. A pianoba hogy tudok effecteket rakni, és honnan?