5863
A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!
-
láma kérdés: a kultúra mire jó, mihez kell, mit eredményez? -
Nekem mostanába 14. lajos jön be, kezdetben nagyon jó, hogy spéci épület nélkül nő a kultúrája minden egyes városomnak. A másik industrious fele wonder építési idő :) -
Szerintetek melyik a legjobb vezér(+nép)? Bismark tűnik nagyon jónak (Ipari/Expanzionista), illetve úgy tűnik, hogy későbbi korokban Washington durvul be (2 pénzenként +1 pénz/fele civic upkeep, egy félig lejátszott multiban a középkorra lefejlődtem mindenkit). Mongolokkal noble fokozaton a próbajáték az űrhajónkkal zárult, de az agresszív tulajdonságát Dzsingisz kánnak nem nagyon láttam értelmét, szerintem többször agresszív népet nem játszok. Ja, a mongolok spec egysége, a Keshik eléggé frankó, hamar lehet használni, az ókorban jó kis egység.
Ti milyen népekkel játszottatok végig játékot, és mi a véleményetek a népek bónuszairól? -
haxoror #896 egy perces meló... -
haxoror #895 így egysterűbb #479 -
haxoror #894 olvass vissza -
JLH Fans #893 Hmmm......felinstalláltam és ezt irta ki....Nem talalja a D3DX9_26.DLL t....
Mit tegyek hogy mukodjon?:) -
BYpsilon #892 Gigant map mod
civfanatics forumabol -
van benne mapbuilder de szar :( -
igen de akkoris picib régebbi civben akkora pályát csináltam hogycsak na :( -
majd összemegy a minimap -
honnan tudom meg hogy egy pálya mérete hányszor hány kocka???
elég picinek tünik a pálya vagy csak csaloka???
-
Neked kell ok a háborúra? Nekem elég annyi, hogy kell a városa... :] -
Szerintem az open border inkább a schengeni egyezményhez hasonlítható, azzal a különbséggel, ha nincs megkötve akkor egyáltalán nem léphetsz be a másik területére :) -
Pont ugyanazt írtam én is:) -
pg14 #884 Sziasztok! Honnan lehet leszedni a Civ 4 -hez cracket? -
sokáig gondolkodtam, de végülis nem bírtam ki szó nélkül. -
milyen nehézségen játszol? -
haxoror #881 "tök mindegy melyik vallást használod"
Hehe nehezebb fokozaton ha Róma a szomszédod akkor te is az ő vallását akarod majd felvenni hogy ne azon a -3 diplomáciai kapcsolaton múljon hogy neked ugorjon a pretoriánokkal :)
A vallás részt nagyon eltalálták tisztára mint a való életben, szinte semmi különbség közöttük de a "te miért nem abban hiszel amiben én?!" baromi jó ok a háborúra :D -
Emmemm #880 Örülök, hogy bevezették a vallást a játékba, de azért pár dolgot nem értek. Például miért jó az nekem, hogy ha más államokkal közös a vallásom? A gépi ellenfeleim állandóan jönnek követelőzni, hogy vegyem fel az ő vallásukat. Ez miért fontos nekik? Aztán lehetnének nagyobbak a különbségek az egyes vallások között. Így tulajdonképpen tök mindegy melyik vallást használod.
Hozzá kell tennem, hogy még nem játszottam végig a játékot. -
haxoror #879 Az Open Borderst főleg azért nem engedem mert így kémek nélül gőzük sincs hogy hol vannak a városaim, milyen védelmem van, milyen az úthálózat stb persze ez csak akkor működik ha saját találmány a vallásom így még ezzel sem tudnak átlátni, kereskedelemhez egyáltalán nem kell és minuszt sem ad ha visszautasítom viszont kellemesen be lehet vele szorítani a béna helyre spawnolt népeket :)
Ráadásul pár ezer év után már a saját egységeimet is nehéz átlátni pláne ha még a többiek is ott kolbászolnak :P -
Verseghy #878 Ma este játszunk? -
haxoror #877 Azonos vallásnál én csak akkor látom mások városait ha én voltam a vallásalapító de ilyenkor open borders nélkül is átlátni, rohadt angolok hamarabb alapították meg a kereszténységet mint én, nem nyitottam határt mégi átszivárgot, megtértem, a szent várost meg később majd elfoglalom hogy nekem hozza a pénzt. -
open border olyasmi mint a valóságban a "nyitott égbolt" azaz az oroszok is repkednek USA felett meg USA is orosz felett....
persze szigorú feltételek mellett....és fogadjunk hogy az 51-es körzet felett az oroszok se repkedhetnek.... :-)
ilyen van Románia és Magyarorzág között is asszem... -
BYpsilon #875 http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=48779326&t=9123962
hat ezen jot rohogtem :) -
Végigtoltam Epicben.
Megépítettem a az ENSZ-et, és tök jó mókákat lehet vele csinálni. Pl lehet közös valutát alapítani, akkor kereskedelmi szövetséget, lehet olyat is, hogy mindenki egy adott rendszrre térjen át, stb. Mindenkinek a népe erősségéhez mérten van x számú szavazata, és így a kérdéseket a szavazatok alapján döntik el. Jópofa.
Meg megnyertem űrhajózással. Az nem votl valami nagy cucc... Előző civekben sokkal jobb volt. -
Ez baromira nem így van. Én soha nem adom meg az open bordert. Úgy szoktam építkezni, hogy lezárok a határaimmal egy jó nagy földterületet az ellenségtől, és szépen lassan betöltöm azt a területet, de ha open border lenne, akkor simán átmászhatnának rajtam, és elkezdhetnének városokat építeni rajtam keresztül...
Másik, meg, hogy nekem nem lábatlankodjanak a területemen. -
Az Open Borders kizárólag jó dolgokkal jár. Ha az meg van kötve, akkor csak annyi, hogy átjárást kapnak a területeden, de támadni nem tudnak. Amint a szerződés megszünik, az ellen egységei azon nyomban "kiteleportálnak" a területeden kívülre (mivel csak akkor tudnak belépni, ha az Open Borders érvényben van), sőt még hadüzenetnél is megtörténik. Szóval ezen fölös görcsölni, csak előnyökkel jár. -
kösz a válaszokat! -
Ezzel egyetértek. Mi ketten játszunk, és még így is rengeteget kell várni a másikra, ha háborúzik, új város helyét keresgeti, vagy csak elfelejt end turn-t nyomni. El tudom képzelni, milyen, ha egyszerre hatan csinálják ugyanezt... -
A vásárlás meg úgy megy, hogy a városképernyőn, a lenti kis építhető ikonoktól jobbra vannak ilyen gombok, hogy Draft, automatikus elosztása a lakosoknak, stb. Na, ott a jobb oldali, felfelé mutató nyíl alakú gombbal lehet vásárolni. -
Ezt az open borders témát én sem nagyon vágom. Örülök, hogy van benne ilyen, de egy kicsit tényleg vicces. Szép is lenne, ha mondjuk ukrán hadtestek masíroznának tankokkal fel-alá az Alföldön... Viszont van előnye a dolognak, (legalábbis úgy vettem észre) hogy az azonos vallású városoka területeit látni engedi az open borders megkötése után. Ennek ellenére nem szoktam megengedni, tényleg idegesítő.
Resource-okat a diplomáciánál felsorolja, azt is írja, hogy mennyi van belőle. Szerintem ha valamiből csak egy van, és elcseréled, akkor neked nem lesz. A vas az összes rákötött városba hat. -
ha bemész a városba akkor bal odalt látod alul hogy mit készít éppen...ha shift-el nyomsz egy másik cuccot akkor beteszi alá, így az lesz következő gyártás....újra shitf....stb....
olyat is észrevettem, hogy ha csinálsz valamit...mondjuk settlerst de inkább mást kell akkor csak "félrarakja" majd legközlebb onnan folytatja a gyártást...
ez nem rossz -
van egy-két dolog, amire nem sikerült rájönnöm: hogyan lehet több épületet/egységet kijelölni építésre, hogy ne kelljen egyenként megmondani a városoknak a feladatot?
a másik pedig: van egy civic (talán a democracy, de nem biztos) , amelyikkel "meg lehet venni" az éppen folyó épületet. ezt hogyan csinálom? ha aváros menüjében rákattanok a nevére, akkor csak törli a listáról... -
haxoror #865 Eddig azt hittem hogy azért nem tudtam nem általam alapított vallást felvenni mert nem kötök senkivel Open Borders (valahogy irritál hogy az ő olvasatukban ez azt jelenti hogy komplett seregekkel mászkálhatnak a területemen) szal nincs Open Borders de mégis terjed a vallásom külföldön is szal most már nem értek semmit :D
Más.
Ha van egy kőbányám és követ bizbiszelek a szomszéddal cukorért akkor onnantól a kő resorceot én már nem használhatom? Vagyis kővel csak akkor bizniszeljek ha minimum két kőbányám van?
Ha van egy vasbányám akkor az az összes rákötött városban engedélyezi a vas függő egységek gyártását? :O -
BYpsilon #864 a vallás ahogy én észrevettem, ha feltalálsz egyet, akkor ha adott városhoz hozzákötsz egy újat úttal, akkor ott rövidesen eltrejed az
akkor terjednek el más vallások, ha az ellen városa közel van és nagyobb a befolyása a városodra vallás terén, mint az államvallás ill domininás vallás
szintén előfordulhat az, hogy vallásod elég erőteljes országodban ahhoz, hogy szomszéd hatalmak közelebbi vayg távolabbi városaiban elterjedjen -
sok vallás lehet egyidőben, de! ha választasz egy "hivatalosat" (F7) a bónuszokat csak azok a városok kapják meg amik a "hivatalos" valásst is magukénak tudják....
természetesen csak addig tudsz hivatalost választani míg nem térsz át a free religion-ra...
nekem volt olyan hogy egy városban nagyon erős volt egy nem hivatalos vallás és 3 térítőt is kellett küldenem mire megtelepedett a hivatlos. -
A vallásnál fontos, hogy el legyen terjedve a birodalmadban. Nemtudom pontosan milyen arányban kell jelen lennie, de ha egy vallás nálad nincs jelen, akkor az nem lehet állami vallás (hülyeség is lenne olyat beválasztani, ha nem kapsz érte bónuszokat). Még nem vettem rá magam, hogy átnyálazzam a Civilopediát, mert ebben a verzióban nagyon hülyén lett összerakva (nincs Master Index, keresés, stb). -
khm khm Fritz! összefog akadni a bajszunk civ4-ben is ? :) -
Vallás ügyben én is gondolkoztam, hogy mi lehet. És arra jutottam, hogy:
1. Minden városodban meg kell lennie az adott vallásnak.
2. Ahogy felfedezel valami új vallást, azonnal a fővárosba kell menni és elterjeszteni.
3. A jobb oldali pontoknál lehet látni az ellen vallásait. Elképzelhető, hogy nekem nem jelzi, mert a városoknál látható. Tehát az csak egy help, hogy az ellenfélnek milyen vallásai vannak.
Ezek vagy/vagy lehetőségek, mert én is gondolkoztam rajta.
Hogy lehet hadsereget építeni????