1629
-
#1509 wow honnan lehet ilyet kinyomtatni ??:D -
#1508 dejóóóóóóó -
#1507 mozgásérzékelés FTW, épp ezt kéne most tanulnom :) -
-
#1505 nem jelenítette meg egyből :) link akinek kell
mondjuk most ebben annyira nem látok hatást :) -
#1504 egy klasszikus:
-
#1503 -
#1502 -
#1501 Igaz, csak én a 3d-s forgásra értettem. Mivel ez azt érzékeltet.
Ezért is mondtam hogy csak érzékeltetheti ennek a forgását, ez egyértelmű. -
Candi #1500 Attól hogy 2D-s, még végezhet valós forgást, csak a forgástengelyre ne merőleges legyen a látvonal. Ez a nyitja a csalódásnak. Ha merőleges a forgástengelyre a látvonal, akkor nem valós forgást látsz, csupán sinusszerűen összemegy 1D-s vonallá, majd kinyúlik 2D-s képpé a forgást imitáló kép. -
#1499 egy 2D-s mozgókép aligha fog forogni, max csak érzékeltethet:)
így egyértelmű hogy a forgás érzetét kérdezte
a nyitja a dolognak csak ezután következik -
Candi #1498 Egyáltalán nem forog, ez a nyitja a dolognak :) Csak azt az érzetet kelti. -
#1497 jah, amerre az agyad látja hogy forog (2 irány lehetséges) :) -
#1496 Amerre elhiszem:) -
#1495 ??
nekem csak egy irányba forog, akárhogy is nézem :D -
#1494 amerre akarod :) -
SZU #1493 http://i288.photobucket.com/albums/ll171/royonik/image001-1.gif -
SZU #1492
Merre is forog a lány? -
Árnyalatok
-
#1490 Megnézném élőben :) Haverom látta, Figueres nevű spanyol városban van. 3 méter magas az eredeti alkotás, amikor először meglátod távolról akkor látod az arcot, aztán ahogy közelítesz hozzá kijönnek a részletek. -
OPM #1489 elég csak kicsit hunyorítani :) -
#1488 Salvador Dali képe:
Nézzétek messziről :) -
#1487 OMG Csak a szomszéd ne jöjjön, mert azonnal leharapom a fejét. -
polarka #1486 link -
polarka #1485 -
polarka #1484 Máshogy. Az állatok nagy részének különbözik a látása az emberétől. -
#1483 Na azért annyira nem vagyok kíváncsi, csak néztem egy erről szóló természetfilmet és eszembe jutott, hogy ott elhangzott, a tudósok szerint "ők" igen-igen "máshogy látják a világot". -
#1482 hát ha megvan nekik a teljes spektrum, akkor ugyanígy látnák :P -
#1481 Milyennek látná ezt egy kígyó?
Az ő szemük esetében piros és zöld szín látására alkalmas csapokat találtak... -
polarka #1480 Köszi. Nem tudtam, h ez ekkora, jól látható méretekben is így működik. -
#1479 Itt látni lehet hogy a lila szín a zöldet eltolja a kék hullámhosszába, a narancs pedig csak a világos-zöldig viszi.
De ez mindennapos optikai csalódás, hiszen a képernyő is keveri a színeket (a 3 alapszínből), itt csupán ez nagyobb méretekben történt.
És az egész világot ebben a szűk tartományban látjuk csak, ennyit érzékelünk belőle.
-
#1478 Ezzel együtt a narancs és a lila különböző irányokba tolják el az érzékelt hullámhosszat, ami a zölddel való keveredés folytán következik be.
-
#1477 Faaaagyíííí'''!!! xD -
#1476 Az agyban alkotott színkép a színek egymáshoz való viszonyítása által megváltozik. -
polarka #1475 Tehát a színek egymáshoz képesti különbségei befolyásolják a keletkezett a színképünk? -
#1474 Ahol "sötétzöld" színt látsz, ott a narancssárga vonalak mellett van a szín, ahol kcisit türkiszebb színt látsz ott meg rózsaszín vonalak mellett van. -> #1473 -
#1473 Mert a színek egymáshoz viszonyítása és az ebből alkotott színkép korrelálnak. -
polarka #1472 Jó. És miért látjuk azt amit? -
#1471 =) -
#1470 ez jóó