Optikai csalódások

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CattiBrie
viszont az itt van 😊

[/spam]™

CattiBrie
ezt csak úgy:

[/spam]™

CattiBrie
vagy sárga, fekete..

[/spam]™

CattiBrie
igen, az ami sárga szokott lenni 😄

[/spam]™

Visitor
nukleáris ingyombingyom jel?

THE HUNTER coming soon ^^

Fantos
Fantos

Ha megmondjátok hogy mi van ezen a képen amibõl csináltam akkor megmûtetem a szemem hogy lássam ezeket

Aquir
ok, ilyenrõl nyílt már topik különben 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

CattiBrie
jó hát úgy én is tom használni a google-t, ha tom h stereogram ...

[/spam]™

Aquir
Izé, lássuk csak lássuk mit is mutat a Google(!).... 😊

Itt van máris egy online készítõ, png-t kell csinálnod fekete háttérrel és amit tiszta kékként színezel be az lesz elöl..

Hopp, itt meg másik, onlineos ez is, szöveget csinálhatsz vele.. 😊

De ha akarod vannak programok amit le lehet tölteni 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

CattiBrie
azt tudjátok, hogy hogyan kell ilyen képeket csinálni???

van rá egy prgoram, nekem már sikerült is, csak nemt om hol van az a progi, pedig igazáb jó dolgokat hozhatnánk össze

annyi az egész, hogy kb paintben megrajzolsz egy alakzatot, fekekétõl a szürke.. fehér árnyalatig, minél sötétebb a képen látható rész, annál hátrébb helyezhedik el.. ennyi, tána már csak erre a bmp-re rá kell húzni egy mintázatot...

nincs meg vkinek a progi? 😊

[/spam]™

CattiBrie
<#eljen>

[/spam]&#8482;

Fantos
mindegyik pontot 50-50% élességgel látnál, de mondom, lehet hogy nem is lehet így megcsinálni.

na ezért em látom én ezeket

Aquir
szépek

Aquir
Hát a 3d-s hatást így nem fogod látni, pedig ebben csak azt lehet. Nem tudom ha össze lehetne állítani a képpontokat akkor csak körvonalakat látnál -e vagy mit. Ezek nézésekor minden egymás mellett levõ 2 pont alkot 1 pontot, ami a pontok egymástól való távolságának felénél áll össze a szemünkben.

de nem csak a képen látható ugyanazon ismétlõdõ pontoknak kell 2-bõl egy képet alkotnia, hanem még a mellette álló legkisebb pixelnek is alkotni kell a mellette levõvel egy képet

ez a kép ugyanazt mutatja, mint a felette lévõ, de az ezen a képen ábrázoltnál is sokkal sokkal sûrûbb "hálózatot" képzelj el

így minden egyes 1 pixel vastag oszlopot kéne átrakni a másikra.. és nemtom, lehet hogy úgy se látnál semmit, hiszen 3d-be biztos nem fogod látni, és a szem a 3d-s képek nézésénél 100% élesen látja azt a 2 képpontot amit a szem éppen néz, és amik 1 pontot alkotnak. Képként megcsinálva átlátszóságot kéne alkalmazni, mindegyik pontot 50-50% élességgel látnál, de mondom, lehet hogy nem is lehet így megcsinálni.

Crokin

Repatarurgyán

Aquir
ezek jók 😊

Crokin
Itt van pár jó kép, nem linkelem õket egyenként ha nem baj.

Repatarurgyán

Fantos
PS-ben valaki maskolásal nem tudná megcsinálni azt ami az eredmény lenne? mert nekem esélyem sincs látni ezeket mert rossz az egyik szemem

Aquir
csak annyi kell hogy a 2 egymás melletti külön pontot nézzék a szemek távolbalátással, ne ugyanazt. Máshogy kell fókuszálni 😊

pontosan! <#nyes>

Loál János
A nyakatekertségre céloztam, ahogy Catti jól meglátta. -.-

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

CattiBrie
micsoda hasonlat 😄

[/spam]&#8482;

CattiBrie
olyan mint a kifelé homorul .)

[/spam]&#8482;

Broafka
befelé, tudod? a kifelé ellentéte 😊
ha jól nézed akkor ezt 3D-ben látod, valakinek kifele domborul valakinek befele!
nekem befele

de ha úgy jobban tetszik akkor:
biztosan ittál már kólát mûanyag pohárból olyan kis mûanyag tetõvel rajta!
és van benne egy kis kidudorodó bütyök (hogy diétásat akarsz vagy nem) nyomjad be, nah én pl úgy látom a képet 😛

- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...

Loál János
Mi az, hogy befelé domborul? <#confused>

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

én évek óta próbálozom az ideális technikával, de valahogy nem akar összejönni 😄 nekem is befele domborul bandzsítással.. a távolbanézésnek semmi eredménye :'(

Aquir
#797 - mert ugye 2 féleképp lehet nézni 😊

bandzsítós képek... ez a neve ált. mert amikor összejön a kép ez a szó illene rá jobban....

pedig egyszerûen csak távolbanézni kell, ennyi. 😊

Broafka
amúgy nem bandzsítani kell, egy kicsit máshogy, csak az iszonyat kezdõknek mondják hogy bandzsítcs!
amúgy calahogy úgy kell hogy felveszel a szemeddel egy olyan bambulós szemállást
tudod, amikor elbambulsz vacsi közben, akkor így elhomályosul minden, és kicsit néha van úgy hogy 2-õt látsz, annyira bebambulsz

btw: nekem miért befele mennek a képek? nekem befele domborodnak! :-/

- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...

CattiBrie
akkor én csak egyféleképpen tudok badzsítani 😊

[/spam]&#8482;

Aquir
1. lehet normálisan nézni, ami az eredeti, amikor távolralátásra beállt szempárral látod kirajzolódni a képet

2. és van a kancsalítás, amikor rövidlátásra beállt szemmel nézed

CattiBrie
hogy lehet normálisan meg bandzsítva nézni?

sztem a két dolog uaz

[/spam]&#8482;

Aquir
figyelj, ha mindig úgyanúgy nézed akkor miért látnál mást? 😄

Aquir
most szép tagoltan😊 : jóak a képek

CattiBrie
én mindig ugyanazt látom
sõt fejjel lefelé is ugyanazt látom (persze fejjel lefelé) 😄

[/spam]&#8482;

CattiBrie
hmm???

[/spam]&#8482;

Aquir
azt ugye tudod, hogy ha normáisan nézed, akkor domború képet kapsz, ha pedig kancsalítasz, akkor mindig a negatívját fogod látni, homorúan😊

Catti: jóak

CattiBrie
nekem mindig ugyanolyan

(egyébként ezeket a vinyómon találtam) 😊
😊

[/spam]&#8482;

shad0w
Jók ezek a 3d-s képek, szeretem õket, ha találsz még akkor bepakolhatod õket 😊
Amúgy a 784es hsz-ben linkelt lilás színû 3d-s kép (amin a sörösüvegeket lehet látni) tök érdekes, minden második alkalommal pont fordítva látom, szal az emelkedik ki aminek süllyednie kéne és fordítva :S Sztem a söröszrekeszen lévõ "BEER" felirat zavar be.

don't give a fuck

CattiBrie
3D "bandzsítós" képek 😊

[/spam]&#8482;

passatgt
Ezeket a színeseket nemvégom mit kéne nézni

CattiBrie

[/spam]&#8482;

CattiBrie

[/spam]&#8482;

CattiBrie

[/spam]&#8482;

CattiBrie

Melyik egyenes hosszabb?

[/spam]&#8482;

Aquir
vagy amíg a szemed "elfelejti" az elsõ képet 😊

Fantos
nekem addig marad szines amíg nem pislogok vagy nézzek hirtelen máshova

Köszönöm szépen a segítséget!! Majd megpróbálom vhogy összehozni!
CattiBrie
ja, és minél tovább nézed az inverzet, annál színesebb lesz a kép, pl próbáld ki egy perccel, úgy tök szép lesz a kép!

[/spam]&#8482;

CattiBrie
ha jól gondolom, akkor ez azért van, mert hogy a kép inverz színei "beleégnek" a retinánkba és ezért látjuk színesnek,
de csak egy kicsi ideig, amíg helyre nem jön a retina

[/spam]&#8482;