33
  • flashX
    Ezt le lehet tölteni valahonnnan?
  • Yeti
    jaja, és már a válasz gomb is működik:)
    egyébként a hvg.hu-n az a Microsoft felirat elég jól megmagyarázza a jelenséget...
  • Diocles
    Én csak azt látom, hogy egyre-másra jelennek meg az új böngészőkről íródott cikkek, amelyek elkezdenek olyan dolgokat támogatni, amelyek a szépen csendben Operát használóknak már régóta természetesek. Ennyi az észrevételem.
  • TeszteloPontHu
    "Microsoft Internet Explorer nevű hasonló alkalmazásának"

Jó ez a mondat, úgy magyaráz az IE-ről, mintha a kutya sem ismerné...
  • dez
    (magától)
  • dez
    Most már tutira veszem, hogy te MS.hu alkalmazott vagy. Ilyen elvetemült nem lehet senki.
  • vincuska
    Ti egész nap a böngésző fejlécét nézitek?
    Szarok a böngésző nevére, a lényeg hogy a tartalmat megjelenítse.

• strogg
    Hát figy.
    Elvakult megszállott linuxost már láttam. (tükör például :DDDD)
    De olyan linuxost még nem, amelyik csak a linuxot ismerte, ismeri, használta. :)
    Szerintem egyenlöre lámpással kéne olyan linuxost keresni, amelyik élete elsö talákozásakor a számítógéppel, a linuxról szólt volna :)
  • antijedi
    azt se felejtsd el ilyenek nem csak ms irányában vannak hanem minden más irányába is, legjobb példa pl archkoven ff irányába... :PPP
  • strogg
    archkoven.
    hozzászólásod első felével teljes mértékben egyetértek. Valóban sokan szidják az m$-t, és ebben lelik örömüket. És ezek közül nagyon sokan alig láttak linuxot. Sokszor megpróbált egyet telepíteni, de kevés volt hozzá a tudása. Nem egy ilyen embert ismerek személyesen is.
    Sajnos ezeknek a figuráknak vastag a képén a bör, és nem fogja megérteni, hogy egyenlöre csak dumál a levegöbe, mert semiféle szakértelme, és fikarcnyi tudása sincs ahhoz, hogy bármit is kezdjen magával, ne adj isten hüen a véleményéhez úgy is cselekdjen. Én ezeket "fikázóknak" hívom.
    És ha ilyennel találkozol nem is érdemes vele vitázni semmiröl. olyan embereket érdemes gyüjteni, akik már láttak mást is mint a win, és legalább egy éve foylamatosan haszálják is. Akár a win mellett is, mert egyébként ha tudod, és tisztában vagy vele mit mire akarsz használni, tényleg jól megférnek egymás mellett. De eme véleményemet már többször írtam itt az SG fórumon.
    Többiek:
    Ne értsétek félre, nem rólatok írtam. Csak tényleg van ilyen, és az ilyen felhasználókról alkotott véleményem egyezik archkoven véleményével.
    Ez tehát nem nektek szólt!
  • antijedi
    igaz, még egy micsoda tragédia..., apropo, normális ember mikor nézegeti hvg-t szabadidejében? :D
  • antijedi
    amugy meg nem tom miért baj az ha valakinek nem csak az ie-s csoda többlet tudása a jó :)
    amiket én nézek ahoz tökéletes ff is..., ennyi :)
    aki meg ie-t imágya használja azt :P
  • piSTUKA
    hehe tényleg, azt észre sem vettem. nem, menj be mondjuk az archívumba, vagy nyisd ki az aktuális szám cikkeit. csúnyán szétcsúszik.
  • antijedi
    2 keretet szarul jelentít meg , abból az egyik reklám, hát hűha...
    tényleg lényeges, köszönöm észrevételt :)
  • antijedi
    nekem ennyi is elég mindenre, ennyi...
  • FTeR
    most így visszaolvasva tünt fel, hogy azt írod 8 extet raktál, miből gondolod, hogy ez sok?
    nekem 7 ext csak az alap dolgok, és még rengeteg webfejlesztéssel kapcsolatos van fent. És akkor az apró plusz dolgok még fent sincsenek.
  • Zoley
    "Ez a böngészőmizéria mindössze azért került ennyire előtére az utóbbi időben mivel sok kis okostojás ezzel akarja bemutatni, hogy mennyire utálja a Microsoftot."

Hat nem. Inkabb azert, hogy lassak az emberek, hogy nem csak ie letezik (meg nem teljesen mellekesen egy fos is sztem (oe szinten), foleg biztonsagi szempontbol). A folyamatos hype-olas nekem sem tetszik, de nem baj ha masok is tisztaban vannak azzal, hogy van elet az ie-en tul is. Meg ingyen is.
  • archkoven
    Ez a böngészőmizéria mindössze azért került ennyire előtére az utóbbi időben mivel sok kis okostojás ezzel akarja bemutatni, hogy mennyire utálja a Microsoftot. Persze azért annyira nem utálja, hogy letörölje a Windowst és Linuxot telepítsen a helyére. Úgy érzi, hogy ezzel most aztán ő lesz a király és jól megadja az MS-nek.
    Én általában elégedett voltam az Explorerrel, de foglalkoztatott a kérdés, hogy vajon mik azok az állítólagos kényelmi funkciók amik nélkül egyesek már képtelenek élni.
    Használtam a Mozillát - nagyon nem jött be.
    Hónapokig használtam a Firefoxot - máig sem értem mitől kellene annyira elájulnom.
    Legutoljára a Maxthont használtam és még azzal voltam a legelégedettebb. Mégis mikor pár hete eladtam a vinyómat és újra raktam a vindózt eszembe sem jutott, hogy elindítsam a Maxthon vagy a Firefox telepítőjét.
    Kb. két hete újból explorert használok és egyáltalán nem hiányzik az életemből az egylapos böngésző (jobban szeretem, hagy külön ablakban nyílik meg egy oldal), nem hiányzik a mouse gestures sem ami azon kívül, hogy egy jó játék semmivel nem egyszerűbb mint ráklikkelni egy ikonra. Sőt nekem ez a tabbed browsing dolog egyáltalán nem is jött be hosszabb távon, olyan mint Mouse gestures: egy ideig jó játék és semmi több.
    Arról már nem is beszélek, hogy a Firefox mellett az Explorert így is el kellett indítanom napjában többször, és se csúnyábbnak nem láttam, se kevésbé használhatónak, se kevésbé kényelmesnek, kevésbé biztonságosnak sem mivel nekem soha nem volt semmi gondom a vírusokkal.
    Ez az egész csupán egy kis vihar a biliben. Csak a hülyegyerekeknek nem tudnak elaludni míg le nem cserélték az IE-t valami szerintük kúlabbra.
  • piSTUKA
    az a jó browser ami MINDEN kódot megért, nem kell az elitista duma. nyisd meg mondjuk a hvg.hu-t ff-el meg ie-vel. es ez csak egy pelda.

ennek ellenere en is ff-el nyomom, de ez a "nem jo a kod" duma mar az agyamra megy.
  • Razgon
    Nem írják viszont, hogy lesz-e benne tartalomszűrő. A popup block szép dolog, de önmagában kevés.

Márpedig reklámszűrés nélkül böngészni elég rossz(elkényeztetett az adBlock..:)
  • Razgon
    "Ráadásul az új alkalmazás támogat egy úgynevezett Anonymous Mode-ot is, amikor is a program bezárásával minden, a felhasználóra vonatkozó adat eltűnik a számítógépről."

Ezt nagyon-nagyon rég tudja az Opera, és tudja a FF is...
  • tier
    Hát nekem ez az új nem fog kelleni. 7.2-es szép, meg jó, meg pont olyan, amilyen nekem kell. Maradok majd annál.
  • FTeR
    nos, mire leírtad fasza kis véleményed (egyébként nem tudom mit vitatkozol,csomó dologban egyetértunk...másrész viszont fogalmam sincs honnan veszed mennyit netezek, én véleményemet arra alapoztam, hogy nem találkoztok bugokkal) leszedtem újra az exteket.
    új verzsön ápdételésénél a nem kompatibilis exteket letiltja (ez dicséretes), de a maradékot kénytelen voltam uninstalálni és újra feltenni (ugyanazt a verzsönt, mivel nem is jelent meg új...) , ezek után örömmel tapasztaltam, hogy csomó bug megszünt.
    megjelenítésnél a leg jellemzőbb bug, hogy ha 1 link hátterének kép van berakva akkor nem veszi figyelembe a magasság és szélesség beállításokat és linkre szabja
    nézd meg pl a http://www.half-life2.hu/ -n ha új hozzászólásnál az UBB-s cuccok nem működnek (ezzel már találkoztam más oldalnál is)
    javascript dolgoknál szokott még gond lenni, és nem azé' mert le van tiltva.

sokan jönnek az IE-re fejlesztős szöveggel, nos amig a tömeg azt használja addig ez így is lesz.
    sokszor felhozzák FF védelmében hogy a W3C ajánlást veszi figyelembe, se kevesebbet, se többet nem tud. Nos ez megint csak dicséretes, de egy ajánlás nem szabvny, és az IE mindent tud ami az ajánlásban van, csak azok mellett még sok más tulajdonságot is képes állítani. Ezek a tulajdonségok egyébként egyre, sorra bekerülnek az ajánlásba is, szal úgy is felfoghatjuk, hogy az IE elöttük jár (a megjelenítésben).
    Azt is megfigylehetjük, hogy az új üdvöske megpróbál minnél jobban az IEre hasonlítani, pedig tarthatná a hagyományokat is...
    Én nem vagyok IE hívő/fan, de amit egyesek, általában trendi okokból, M$ szapulással flamelnek tele mindent az idegesíteni szokott. Az IE messze nem olyan rossz, mint ahogy azt páran (nem is olyan páran) megpróbálnak beállítani.

Leszedtem 1 új extet ami a 3 hiányolt dolgból hivatott bepótolni 1et az operából. Már csak az kéne, hogy megjegyezze a megnyitott tabokat és ha hisztoriban lépkedés esetén ne renderelje újra az oldalt és így a lap tetejére ugorjon.
    Ha vki tudja a megoldásokat jelezze, plz, thx.
  • antijedi
    talán friss extensionoket kéne leszedni...
    innétöl kezdve látom a hozzáértésedet, sikerült jól bemutatnod magad :PPP
    nah flame off, mintenki azt hazsnál amit akar... :)
  • antijedi
    a balfaszág a honlap készitőknél van mivel nem rendes kódokat használnak hanem ie specifikus fost..., és ez az ő saruk nem a firefox-é de ne zavarjon..., ezzel szemben eddig nekem még nem nagyon volt gy se ilyen irányú problémám...
  • antijedi
    gondolj amit akarsz de szvsz én több odlalt néztem emg fire fox alatt mint te valaha is fogsz alatta...
    elsiklani meg nem szoktam, de a legfőbb hiba amivel találkoztam pont it taz sg-n a csoda betü effectezési cucok, és ezt pl én kurvára nem hiányolom...,máshol emg még nem igen tapasztaltam...
    és érdekes nekem van fent elég extension 8nem plugin... :PPP)
    és kurvára nem lassul be, és még igy is gyorsabb mint ie ugyan enyi odlalnál valaha is lesz...
    jah és akkor ne használd!!! :DDD
  • FTeR
    fasza, ápgrédeltem 1esre és faszán nem működnek az extek...
  • FTeR
    (ami szerintem max az ő balfaszságukból fakad :D)

ebben aztán van összefüggés, mintha tehetnél az ellen, hogy nem az elvárt módon jeleníti meg. még ha lehetne állítani azt mondanám van igazság benne...

(btw, az hogy valami nem úgy jelenik meg mint az IE-ben még nem jelenti azt hogy rosszúl vagy logikát nélkülözve jelenik meg, csak mint mondani szoktam nem az elvárt módon teszi mindezt)
  • FTeR
    akkor nektek kurva nagy szerencsétek van, vagy 1-2 oldal rendszeres látogatásában kimerűl az internet böngészési fogalmatok, esetleg elsiklotok bizonyos megjelenítési hibák felett, mert vagy nem akarjátok észrevenne vagy fel sem tűnik, hogy az nem a helyén van.
    egyébként az az IE menüpont sokszor nem mükszik, mert szarúl küldi a linket IEnek.
    aztán minnél több plugint teszel fel annál jobban lassúl, hameg nincs plugin semmivel sem jobb mint az IE.
    (és mielőtt még valaki beszólna valószinüleg azért vannak tapasztalataim, mert FF-t használok, és kíméljetek az akkor nehasználd beszólásoktól)
  • antijedi
    én nem modntam hogy spanyolviasz..., de nekem ie-t csk ne nyissa meg akkor inkább nem érdekel az odlal..., ez amit itt probálnak csinálni sokkal jobb megoldás szvsz iylen szempontbol...
    bár nekem aztán kruvára mind1 edig egy olyan oldal se volt ami ne nyilt volna meg nekem firefoxban szal ilyesmi perpill nagyon nem izgat ... :)
    mondom ez cska azoknak jó akik mindig sirnak amiatt hogy ie alatt megy a lap firefox alattt meg nem... :P (ami szerintem max az ő balfaszságukból fakad :D)
  • Garfield
    Őőőő, Firefox-ban egy 21k extension beépül a jobb klikk-re legördülő menübe és az adott ablakot/frame-et megnyitja az IE-ben.

Ennyit a spanyolviasz felfedezéséről...
  • antijedi
    jah , bár annyi előnye van hogy akik amögé az érv mögé menekültek hogy sok odlalt csak az ie nyit meg rendesen 8ami mellesleg egyszerüen nem igaz :P)
    már nem fognak tudni mit mondani... :)
    ez a két motoros let nem rossz szvsz
  • [HUN]PAStheLoD
    szép szép meg izé .. de akkor is FireFox