50
  • Power
    Power alapon is elfelejtheted az asm-et. Egy POWER5-ben az asm végrehajtása legalább akkora bonyolultsággal bír, mind egy P4-ben.
    Multi threading nem éppen arról híres, hogy kézzel írt asm kódokkal optimalizálsz.
  • Power
    Álmodozni lehet, de az x86 egyeduralma ennek ellenére megkérdőjelezhetetlen.
    Egyébként sosem értettem miért akar vki a gépében ilyen vagy olyan processzort csupán azért, mert annak az architechtúrája ilyen vagy kialakítású.
    Csak 2 dolog számít: szoftver ellátottság, ár/teljesítmény(ebben a sorrendben).
    Amíg más architechtúra nem képes megközelíteni az x86-os programok natív futási sebességét, azonos áron, addig csak marginális szerepet fog játszani.
  • DOT
    Egyet is értenék veled, ha az az utolsó mondatod nem lenne.. Tudom, tízmilliárd légy nem tévedhet, de..
  • dez
    Rögtön visszajönne a kedvem a desktop programozáshoz, ha a Power vonal bejönne (nagyon szeretek [részeket] kézzel asm-be kódolni, aztán gyönyörködni a sebességben, és nézni a buta arcokat, hogy "hogy lehet ez ilyen gyors?") - de az x86-ot bottal se...
  • BlackRose
    Remélem, hogy idővel a PC alaplapok is kapnak 1-2 ilyen Cell procit mint multimédia processzort... az x86-ot sajnos nehéz lesz leváltani (az Intelnek sem sikerült az IA64-el), de azért mondjuk ez a Cell buszurhatna mint multimédia processzor a PC-ben (hasonlóan mint az SSE2, SSE3 része az PC processzoroknak (ez sem x86 persze). Ja és volt valahól a tavasszal egy fénykép, hogy a Microsoft PowerMac-okat vásárolt nagyszámban... az MS-től kiszivárgott információk szerint ez az XBox 2 valamint az Office for Mac... stb. fejlesztésekre szolgál, de nemrég olvastam egy MS blogon (másnap mér törölték is), hogy az MS állítolag (ez persze lehet, hogy tiszta kacsa de mégis) a Longhorn for PowerPC ujraélesztésén is dolgozik (az NT 4.0 volt PowerPC-re is). Ez szerintem relatív természetes megoldás lehet, mert az XBox 2 fejlesztések szerintem természetesseben fognak futni egy ilyen rendszeren, akkor a Power architektura szuperlendületben van... és az MS valószinüleg ezt nagyon is követi, meg persze a Cell is érdekes lehet. És ha beleszámítjuk, hogy a .NET szoftver és persze a Java is fut alapból akármelyik CPU-n ha megvan a .NET Framework vagy a Java VM... akkor azt hiszem, hogy egy jővőbeli portolás egy másik procira egyszerű feladat lesz... csak még az OS hiányzik (de valyon meddig) és a Longhornban a driverek is managed kód alapokon fognak készülni - tehát valahól 2010 után azt hiszem végre meglesz egy totál-compatibility világ... de, hogy akkor melyik CPU fog lenni a Jani... hát ezt azt hiszem senki sem tudja, de én pl. a Power vagy esetleg az IA64 et szeretném a gépemben, mert tényleg nagyon cuki arhitektúrák, de esetleg jöhet még valami harmadik? De az x86 azt hiszem nem fog nagyon sokáig uralkodni, habár az AMD a 64 bites kiszélesítésével ezt meghosszabította (még az Intelnek is el kellet fogadnia keservessen).
  • Vers
    azér ez nem igaz, elöbb utobb a szar kihullik, lásd az uj konzolokba már csak IBM procikat tesznek
    az intel -amd má sehol nincs
  • Axon
    Ne álmodozz :-)
    Ez üzlet. Itt nem a legjobb termék vezeti a piacott, hanem a leggazdagabb, legerőszakosabb és legpofátlanabb cég. Gondolj csak például annak a rakás fosnak az egyeduralkodására, amit windóznak neveznek.
  • BiroAndras
    Egy ilyen procinak talán van esélye végre leváltani az x86 architektúrát. Ha ügyesen csinálják.
  • dez
    "A partnercégek kihangsúlyozták, hogy a Cell nemcsak a többmagos felépítést, hanem a több szálon futó vezérlést - multi-threading - is megvalósítja, bár arra nem tértek ki, hogy ez a processzormagok közötti, vagy az egy magon belüli vezérlésre értendő."

Szerintem ez minden bizonnyal a procin belüli vezérlésre értendő, mivel a több mag eleve multi-threading, külön kihangsúlyozást az nem érdemelne.
  • Devla
    Sorry a konkurenciaert, de itt irnak kicsit reszletesebben is a Cellrol.