Februárban mutatkozik be a PlayStation 3 processzora
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Asszem itt inkább az üzleti pozíció a kérdéses verseny szempontból, az architektúráját az x86-nak ugye nem kérdés hogy már a létrehozásánál mindenki lenyomta...
Az ARCHITEKTÚRÁT??
Azért egy két érdekes mondat😊:
"...ami tisztán már a Microsoft terméke volt."
Ehh😊) Azt hiszem ha õszinték akarunk lenni akkor valószínûleg a legendás 4k-s BASIC volt a legutolsó tisztán MS termék...
"...és abban az idõben a PC nagyjából irodai gép volt (játszani me othoni használatra Amiga meg Atari meg stb... volt),"
Kár hogy a zárójelben említett gépek enyhén szólva nem csak a játékban körözték le a "szeretett" irodaPC-t. De hagyjuk, látom visszhangzanak a hivatalos agymosások a topikokban, csak azt nem értem minek ezeket a maszlagokat itt is állandóan továbbadni... Ez nem csak rád vonatkozik...
"...80% Windows került volna a PC-re, mert ezen mûködött a Word és az Exel, de szintén a Wordperfect és a QuatroPro meg stb...
Voltak ám más irodai csomagok is. Meg az Office elõõtt is voltak (nem meglepõ módon persze) hasonlóak.
"...lényeg, hogy mindenki az MS-en élt és ezt is nyomták..."
Hadd javítsak: Most is sokan az MS-en élnek ezért nyomják sokszor mindenhol (gyanítom még itt is...)
"...tehát nem kényszerített a Microsoft rá, csak éppen eddig más nem volt, most amikor van Linux..."
Ehh😊 Hivatalos maszlag? Hadd emlékeztesselek erre:
"A Microsoft perrel fenyegeti a Linux-ra váltó kormányokat..."
Asszem ezek után nem nagyon van mit pl. a kényszerítés terén sem vitatkozni...
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
A M$ az x86 architektúra nélkül viszont partravetett bálna.
Csakhogy ezzel az egésszel valszeg mind az Intel mind a M$ tisztában van.
A cell vagy az utódja vagy annak az utódja, mindenképpen a jövõ. A sokszor temetett x86 viszont elõbb utóbb télleg beadja a kulcsot (piacilag).
Az M$ orra elött most elhúzták a mézesmadzagot, ha még idejekorán beszáll az üzletbe akkor még nagyon is jól jöhet ki belõle.
Lehet hogy szépen lassan hátatfordít az Inbtelnek és felbomlik ez az érdekközösség.
Ha tényleg nem csak bencsmarkok futtatására, hanem valódi alkalmazásokra is jó a cell akkor most nagyon bekavarhat!!!!
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Szóval errõl én még csak nem is hallottam, hogy az AIM csoportnak akár csak a közelébe is került volna az Intel vagy a M$!
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Szóval ahogy a pszichomókusok mondják:
-Hé fel a fejjel paranoiások, mindennél van rosszabb!😉
-------------------------------------------------
Histeria est magistra vitae😉
Ha úgy nézzük a M$ egy hatalmas élõsködõ, és mint azt a FinalFantasy mozi óta tudjuk az élõsködõk gyakran nem pusztíthatók el annélkül hogy a gazdaszervezetet is veszélyeztetnénk.😉))
Az M$ egy szinten jót tesz a PC üzletnek így nem várhatod el hogy az általad említett cégek szántszándékkal csökkentsék a saját profitjukat miközben maguk is ebben az üzletben érdekeltek.
A PPC kezdeményezés célja egy az x86 arhitektúrát teljesítményében jelentõsen meghaladó platform létrehozása volt. Ennek egyenesági leszármazottja a cell.
Az IBM ebben igyekszik kiköszörülni azt a csorbát, hogy a háziszámítógépét más gyártók termékeire építette (M$, Intel)
Már jó ideje nyilvánvaló a számukra, hogy csak így ahardvert és a szoftvert is kezükben tartva lesznek képesek visszaszerezni azt a piacot, amit kegyesen átengedtek ennek a két cégnek.
Ja, egyébként az alább emlegetett "csalás" még a G4-es idõkben volt; mint látható, a dual G5-nek nincs szüksége ilyesmire, jóval maga mögött hagyja az x86-os rendszereket.
Na akkor nézd meg csak mégegyszer...
"The dual 2.5GHz model packs so much power into tight quarters that Apple designed a LIQUID COOLING system for it..."
http://www.apple.com/powermac/
OFF
Bocs csak akkorát röhögtem hogy az itanic elé beraksz egy t betût és: Az Titanic bukásának meg örüljünk...
ON<#vigyor2>#vigyor2> Sry de ezt nem hagyhattam ki.
A témához: Nem nagyon vágom az ilyen mûszaki adatokat, de a pc alapvetõen nem játékra készült, szóval nem kéne bosszankodni.
Minden embernek joga léte valóját neki tetsz? álmokra cserélni
Amúgy lett volna más elég jó OS Windows helyett: OS/2, BeOS, stb. Persze a szerény driver és sw-ellátottság sem tett jót nekik, de az sem, hogy nem volt lehetõség úgy PC-t venni, hogy semmi, vagy ezek legyenek elõre telepítve. (Bár OS/2-bõl még talán volt.)
Alapból vízhûtéssel a G5? Hát, én láttam már belülrõl G5 PowerMac-et, semmi jelét nem láttam a vízhûtésnek.
Egyelõre az amdnek is csak prototípusa van legkorábban fél év múlva lehet kapni.
A FP és SIMD mûveletek jól párhuzamosítható, ebben valószínû nagyon ott lesz a Cell.
Nem hiszem, hogy a PS3-ban több Cell lesz. Ez nagyon megdrágítaná a PS3-at. Szerintem az abban 1 db Cell chip lesz(azon belül persze sok mag) vagy az IBM-et ismerve MCM lesz, egy tokban integrálva több chip.
Az már más kérdés, hogy elég jó hûtése van -> az egész ház nagyon profin van kialakítva, külön cellákra osztva s ezért halk. Egyszer érdemes szétkapni és megnézni.
A Windows olcsó? Hát, nem mondanám... Lassan jó lett? Hát, tényleg lassan. És nem is olyan igazán jó. Dolgozni lehet vele? Hát, lehet. Csak épp egy, bebetonozott stílust erõltet rá mindenkire (na jó, egészen minimális GUI változtatásokat lehet eszközölni). És bizony igencsak túlzás, hogy csakis azért vették az újabb verziókat, mert el lehetett végezni a munkát. Ennél kicsit több kellett az egyeduralomhoz...
Kettõ kell a G5-bõl, de így is alig fût. És ha több pénze lett volna rá az IBM-nek, nyílván még gyorsabb lenne.
P.S. A G5 meg jó proci, de az Apple-nek kettõ kell belõlle, hogy versenyben maradjon a P4-el, de azt mondják, hogy a Linux az piszokul pörköl rajta (mármint a G5-ösön), csak persze nincs agyonterhelve a grafikai felület telyessen felesleges cirkusszával. Ja és ha már az Apple annyira nem egyeduralkodásra törekvõ, akkor miért tette az egyébként mások által megirt BSD alapú OS X-ének pl. file rendszerét speciális Apple File System rendszerre, amikor válogathatott volna számtalan UNIX file rendszerbõl, miért nem vette pl. az ext3-at? Mert nyitott ugye! Ne de itt a Cell a fõszereplõ és nem az Apple, ezért hadjuk ezt... majd valamikor máskor. Az x86 meg már 10 éve a végét éli... emlékszem, ezt mondták akkor is, hogy vége... aztán megéltük a 64 bites változatot is, meg stb... nehéz lesz eltemetni. A valamikori MIPS 15000 ami az SGI szuperprocija volt, már az is elveszett, de az Alpha is ami tényleg szuper proci volt... meg a Sparc is haldoklik, habár lehet, hogy a Sun a Niagara project révén életben tudja tartani... jelenleg az Intel arhitektúra mellet csak az IBM Power arhitektúrája van meg. Az AMD64 is Intel architektura, csak kibõvítették 64 bittre... de alapjában x86 (made in Intel in 197x)...
Par szazalek nalam a hibahataron belul van.
Ja, persze-persze, G5. Egyébként csak pár százalékot "csaltak".
Egyébként, korábban egy kiszivárgott ps3 blokkvázlaton a proci egy blokkon belül meg volt 3x-ozva. Ez most vagy azt jelenti, hogy mégiscsak több (3) mag lesz, vagy 3 proci. (Esetleg hamis volt a rajz.)
(Más procikban is elõfordul, hogy több fp egység van, mégsem világszenzáció. Nem tudom, a Cell-nél miért emelnék ki annyira.)
Tesztelo.hu -- Hardver, digit.fényképezõgép, MP3-lejátszó, mobiltelefon, autó és sok minden más... Csengõhang, oplogó, képüzenet, háttérkép, hangos üdvözlet, videó, JAVA játék. Írható CD és DVD
dez: a g4-et és a halk hütést légy olyan kedves az akkori p3/k7 architekturához hasonlitani 😊 akkor még nem preszkott volt, tudod ... 😉
Nekem az lenne az egyetlen kérdésem, ha olyan hûdegyors a g5, akkor az apple miért hamisitott fotosop eredményeket anno, mikor az opteron kissé gyorsabb volt ?
Sokminden szol az x86 mellett ellen, de jelenleg a leg szftverellátottabb, legolcsobb, legelterjedtebb platform, s hamarosan a hardware teljesen eltünik ugyis az oprendszer alatt ... egy multiplatform oprencert szivesen fogadnék 😊
Az itanic bukásának meg örüljünk, igy is tul nagy már az intel ...
Forza.
P.S. Az Intel bemutatott multicore CPU-t cak, hogy az éppen Itanium 2 volt nem pedig P4. A kiderült Intel bla bla... meg nem lett bizonyítva, úgyhogy maradjon bla bla (különben nekem Intelem van, de nem vagyok Inteles sem AMD-s ezért nem akarok itt flamet indítani... azt veszem ami a pillanatban jobban tetszik, lehet, hogy nemsokára jön egy AMD 4000+ és egy nForce4 SLI... majd meglátjuk. <#smile>#smile>
BomBa
Az IBM szerint itt egy darab (1) 64 bites Power mag van és több synergistic mag ami a lebegõpontos aritmetikához való...
"Cell is a multicore chip comprising a 64-bit Power processor core and multiple synergistic processor cores capable of massive floating point processing"
http://www-03.ibm.com/chips/news/2004/1129_cell1.html
tehát itt valami nem éppen pontos a szövegben, az FP tehát szupergyors lesz, de maga a CPU... hát az is jó lesz ez biztos, de nem annyira hátborzongató... tehát elképzelhetõ, hogy majd elejében megjelennek valami bõvítõkártyák a PC-hez aztán esetleg majd integrálják is... de ki tudja mit fõznek az Intel és az AMD konyhájában... lehet, hogy nekik is lesz valami x86 64bit core plus multi... FP cores a multimédiához valami massive paralell SSE4 vagy hasonló, na majd meglátjuk.
Multi threading nem éppen arról híres, hogy kézzel írt asm kódokkal optimalizálsz.
Egyébként sosem értettem miért akar vki a gépében ilyen vagy olyan processzort csupán azért, mert annak az architechtúrája ilyen vagy kialakítású.
Csak 2 dolog számít: szoftver ellátottság, ár/teljesítmény(ebben a sorrendben).
Amíg más architechtúra nem képes megközelíteni az x86-os programok natív futási sebességét, azonos áron, addig csak marginális szerepet fog játszani.
az intel -amd má sehol nincs
Mi van, bamba paraszt, még most sem buzog föl benned Árpád vére?” (McSzéchenyi)
Ez üzlet. Itt nem a legjobb termék vezeti a piacott, hanem a leggazdagabb, legerõszakosabb és legpofátlanabb cég. Gondolj csak például annak a rakás fosnak az egyeduralkodására, amit windóznak neveznek.
Szerintem ez minden bizonnyal a procin belüli vezérlésre értendõ, mivel a több mag eleve multi-threading, külön kihangsúlyozást az nem érdemelne.