V-22, avagy a Halászsas nehéz születése
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az meg maximum laza haslövés, hogy bármi köze lehet/lehetne az XV-3-hoz (ugye az XV-3 esetén csak a rotor tengelye fordult el, nem a szárny), mert ezzel az erõvel akár fel lehetne hozni az Focke-Wulf FW 61-et is, hiszen az XV-3 alapvetõen "csak" annyiban tér el tõle, hogy a rotorok forgathatóak.
Focke-Wulf FW 61
Focke-Achgelis Fa 61
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
(1938)
Sikorsky S-72
http://www.helis.com/70s/h_s72.php
http://www.russian.ee/star/vertigo/sik_x-wing-r.html
Bocs, csak ökörködök. <#nevetes1>#nevetes1>
Úgy vagyok a nőkkel mint a zsiráffal. Tetszik-tetszik, de otthonra azért nem kéne. :)
(Na ez kicsit bután lett megfogalmazva, de remélem érthetõ😊
Úgy vagyok a nőkkel mint a zsiráffal. Tetszik-tetszik, de otthonra azért nem kéne. :)
A VDTP esetén tényleg megmarad a fõrotor, mint akadályozó tényezõ, de gyakorlatilag csak kibõvíti a bevált helikopter technológiát, így rövid távon ez a talán a legjobb megoldás a helikopterek végsebességének növelésére.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Az ágyú szállítûás télleg jó, pláne ha igy lõni is tudna vele. <#circling>#circling>
nekem nagyon bejött!
Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
1.: Canard Rotor/Szárny (Canard Rotor/Wing). 'A 6. napon' c. swarci filmben is felhozták ezt a technológiát (illetve egy kicsit még megbolondították, hogy látványosabb legyen), gyakorlatilag arról van szó, hogy a gép tetején egy olyan szárnyat helyeznek el, amely le- és felszálláskor rotorként forog. Ezzel kapcsolatban a Boeing-nál évek óta folynak a kisérletek, egyelõre csak pilóta nélküli alkalmazásban, az ötlet amúgy nem új, már az 1960-as években felmerült, de akkor még nem volt olyan szinten a technológia, hogy megvalósíthassák.
A Canard Rotor/Wing mûködési elve.
Fantáziarajz a kész harci változatról.
2.: Tolóerõ-Vektoros, Gyûrûházas Légcsavar (Vectored-Thrust Ducted Propeller - VTDP). Ez kvázi egy "hagyományos" helikopter, de a farokrotor helyére egy tolólégcsavar kerül, amelynek légáramát használják fel a fõrotor forgatónyomatékának kiegyenlítésére, és vízszintes repülésnél olyan 440km/h-s sebességet remélnek tõle. Ez sem újdonság, szintén az 1960-as években tesztgépek is születtek erre a megoldásra, de aztán elhalt a dolog, most viszont fel szeretnék támasztani, már készül az elsõ H-60-ból átalakított kisérleti gép, az YSH-60F.
[center]
Fotómontázs a H-60 'Blackhawk' VDTP változatáról.
Class is over.
(csak kérdezem nm értek hozzá de sztem ésszerû bár elég valószínû h a boeingnél vagy a nasa-nál biztos megfordult már a koponyák fejében..😊
\"Faterral és öcsémmel játszottunk az udvaron, amikor anya kikiabált, hogy ki fogjuk taposni a füvet. Apám visszaszólt, hogy srácokat nevelünk nem füvet.\"
De amúgy ebben az irányban is rengeteg terv született, és mint láthatod egyik se valósult meg.
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)