16
  • gregor
    #16
    A következő cikket érdemes elolvasni:http://www.hullamvadasz.hu/index.php3?hir=4719&fotip=1
  • gregor
    #15
    Nem a net drága,hanem a kezelése sokaknak bonyolult,igy sokakat nem érdekel,mert nem tudják,mit hol kell keresni,na meg hogyan,és ékezet nélkül kell a weboldal címét beirni,mert más hogy nem tudja értelmezni a rendszer.
  • klastrom
    #14
    Drága a net... pfffff
    De a cigi meg a pia nem drága igaz ?????
  • DecenS
    #13
    De nem ez az általános.
  • trabant
    #12
    Pedig van benne igazság, nézz körül szabolcsban, baz-ban. De nem kell olyan messzire menni, itt is van illatos út, meg mátyás tér.
  • [HUN]PAStheLoD
    #11
    nem csak a net drága , végülis a sulinet se ingyen adja a gépet , és még mindig havi 8K + 2K a telefon az évi 120 ..
  • DecenS
    #10
    Azért nem kéne úgy lefesteni a magyar agráriumot és a vidéki falvakat, mint a középkori földbevájt nyomorúságos paraszti zsupkunyhók rengetegét.
  • gregor
    #9
    Szerintem már,nem annyira drága az ADSL ára,mint mondjuk 6 éve volt.És a tv-k is reklámozzák a netet!Ma olvastam,hogy Szabolcsi falvakban is elérhető a net.
  • Xantia
    #8
    Szüleim 65 év felettiek. Mindketten nyüstölik a számítógépet, mindkettően külön gépe van. Nem gagyi gépek, hanem AMD-2500+, 512Mb, 120Gb. Apám mostanság a régi vidóit írja át DVD-re. Anyám passziánszozik.

    Arra viszont nem tudom rávenni, hogy internetezzenek. Anyám időnként levelezik a drótpostán, Apám időként megnéz ezt-azt. Havonta kb. 5-10 óra összesen. Mikor kérdezem miért csak ennyi?
    - Kicsit bonyolult nekik, nem egészen értik, a mai weblapok inkább egy hiperaktiv gyereket villanyozzák fel, néha már nekem is kaotikus minden.
    - Sajnálják az ADSL-re a 10 ezer forintot. Most próbálom rávenni a 20 órás ADSL light-ra...
    - Fárasztó nekik az olvasás :-) Nem nagyon látják a kis betűket (TFT 15" monitor!), nagyobb betűméreten az egész weblap szétesik, állandóan scrollozni kell jobbra-balra. Régebben sem sokat olvastak, mindketten fizikai dolgozók voltak. A 90 évek TV agymosása után elszoktak az olvasástól. Ma már nem érdekli őket annyira a TV, inkább játszanak a géppel.
    - Napi tevékenységükhöz nem kötödik internet. Vásárolni nem vásárolnak, politika nem érdekli őket, hobbi tevékenységük igazán nincs.
    - Nincs olyan kapcsolatuk az unokákkal, hogy napi levelezésben legyenek. De egy gyerek, szerintem 12-15 évesen kezdi el értelmesen használni az internetet. Nos hát az unokáik ennél még fiatalabbak, a lányom most kezd még írni-olvasni.
  • Güzüke
    #7
    Ne felejtsük el, hogy az ADSL-szerű értelmes árú internet elérés terjedésének egyik gátja a hazai infrastruktúra elmaradása. A városokat bekábelezték, de mi lesz a kisvárosokkal, a falvakkal?
    Ja, és ahogy más is megjegyezte, pont a fenti helyeken nem az internet eléréséért küzdenek, hanem a napi betevőért...ne felejtsük el, hogy az internethez számítógép (legális szoftverekkel!) és villanyáram is szükségeltetik. Amíg a falvakban a tyúkokkal fekszenek, hogy a rezsi minél kisebb legyen, addig nem akarnak netet. Mellesleg a havi 8-10eHUF-os elérés is drága, ha azt a minimálbérhez (31eHUF) és a nettó átlagkeresethez (kb. 93eHUF) viszonyítom.
  • Robko
    #6
    És ez még csak a kezdet…
  • Robko
    #5
    Szerintem az internet használata, ami összefügg a számítógép használatával
    Sok embernek bonyolultnak tarja
    Pld, ha gond van a számítógéppel villust kap operációs rendszer telepítés Outlook Express beállítása,
    Programok telepítés és kiismerése stb nincs türelmük, ehez az emberek nagy részének
    Szóval, ha ez az egész nem lesz olyan egyszerű és biztonságos, mint egy tv bekapcsolása
    Addig nem nagyon fog elterjedni sok embernél
    És inkán elmegy a sarki újságoshoz és megveszi az újságot
    Arról nem beszélve, hogy nem is tudják sokan, hogy mimindenre tudnák használni
    Csak pár klikk és minden újsághoz hozzáférne..
  • Mice
    #4
    ilyenkor a linkek közé a "Nő a magyar internetezők száma oldalra" is kéne egy mutatás már csak hogy felmerülhessen az emberben hogy hogyan nőhet ha egyszer hidegen hagyja őket?

    hülye egy kontraszt :D
  • Fikusz
    #3
    Kinem szarja le azinternetet? =P
    Meg amugyis tuuul drága =O
  • Cat #2
    te végigolvastad a cikket? szerintem is van csomo olyan ember, aki a 6-8 ezer ftot meg tudná fizetni, de egyszerüen NEM ÉRDEKLI
    én is naponta 4-6 orát netezek, szóval nehéz elfogadnom, de éppen ezért tudom hogy igy van, van aki utál a gép előtt ülni
  • nagykispeter
    #1
    Hát szerintem nem hagyja hidegen hanem drága!Már nem is az adsl ára a nagyon sok mert az már kezed elfogadható árú lenni hanem hogy telefont kell mellé beköttetni és annak a havi számlája a sok!