Az Intel leáll a 130 nanométeres Pentiumok gyártásával
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez majdnem minden nagyobb cégnél így van. Többnyire inkább a megszokás miatt. Akik 20 éve kizárólag Intelt vesznek, nehezen szoknak le róla. Az õ szemükben az AMD még mindíg valami ismeretlen garázscég, és a termékeik megbízhatósága kérdéses. Nálunk is ez van. Az A64 azért más egy kicsit, mert egyrészt egyértelmû az Intel procikkal szembeni technológiai fölénye, másrészt hatalmas reklámkampánnyal népszerûsítették.
Egyébként meg a tapasztalat szerint a stabilitás a legkevésbbé a procitól függ. Inkább a jó minõségû alaplap és a jól megírt driverek számítanak. És persze vigyázni kell, hogy nehogy selejtes RAM-okat sózzanak ránk.
Elég sok géppel volt már dolgom, de hibás procit ödsszesen 1-et láttam, az is egy Intel Pentium 1 volt.
Ja, még egy dolog : A hõmérsékletre is figyelni kell. Egy hibátlag gép is instabil lesz, ha túlmelegszik. A múltkor hoztak hozzám egy P3-as gépet, hogy néha lefagy. Kiderült, hogy a proci hûtõ nem megy, és emiatt a proci 80 fokon üzemel...
Az E0 core Prescott az igazi... a többi jó de nem feltétlenül szuper (nekem sajna nem ilyen van, de megvagyok vele elégedve, mert eddig mindég jól mûködik, és atomstabil ez pedig a fontos számomra.
Az Itanium 1.5 GHz vagy 1.6 GHz között nem igen csinlnák különbséget, ha nem is pontossan ugyanaz az órajel de nem különböznek érezhetõen... egyébként lehet, hogy tévedtem az órajel és cache számokkal, de valahol olvastam a teszteket és a cache mértéke nagyon hozzájárult az eredményekre persze a 6MB-os gyõzött fölényessen, na de mindegy.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
nekem haverom programozo, és már a pentiumos érában is cyrixeken forditgatták az akkor még C (talán c++) programjaikat, mivel azon nagyságrendekkel hamarabb megvolt. utána is elmékszem, hogy az akkor már valami visual elnevezésû C eszközön szintén AMD vas melozott, mivel tesztjeik szerint bevált/gyors volt. P4 vonal pedig a "nagy" oldalak tesztjei alapján még nagyobb hátránnyal küzd az axp/a64 architekturával szemben ...
szal, nem lehet, hogy ez csak a megszokás miatt alakul/alakult igy?
feltételezem, nem csak a forditási idõ számit, de akkor mi az amiben feljesztésre jelenleg jobb egy p4, mint egy axp/a64 ?
Forza.
Egyébként az A64 igazi erejét akkor fogjuk látni, ha lesz végre 64 bites win hozzá. A linuxos tesztek szerint a 64 biten akár 30%-kal is gyorsabb lehet.
A 2M cache pedig már L3, és ott norjtwood alapon is van 2M cache-û Xeon.
Az Itanium 2-bõl pedig van 6M-ás, de 2M-ás nincs pláne nem azonos órajelen. Ráadásul egészen más architechtúra a cache függõség szempontjából.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
trabant - ebben igazad van, nagyon ritkán játszom és akkor amikor igen akkor MS Flight Simulátoron ami szuperul mûxik a gépemen.
Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp
És ha valaki a hõrõl beszélne, hát szuperúl mûxik a standard box cooler-el, sõt még túlhajtani is lehet, én pl. a 3.0 GHz nyomtam 3.6-ig, stabil volt, de nekem nem fontos ez és ezért visszahoztam a nominális órajelre.
Forza.