496
és miért nem ismerik ezt el a nők?
-
#18 Nekem az a véleményem, ahogy már előttem is említette vki, hogy két különböző emberi agy létezik: a férfi és a női. Mind a kettő másban jobb, és pont ezért egészítik ki egymást.
A nő emocionális beállítottságú, képes több dologra is koncentrálni egyidőben, jobb a megfigyelőképessége, nem annyira szelektív a figyelme. Ez valószínűleg az anyai ösztönöknek és az utódgondozásban való elsődleges szerepnek köszönhető.
A férfiaknál az értelem dominál, abszolút szelektív az agyuk, általában egy dologra képesek egyidejűleg koncentrálni - de az intenzív, vizuális típusok, a mechanikai dolgokhoz jobban értenek.
Szerintem egy férfi - ÁLTALÁBAN - jobban és biztosabban vezet, mint egy nő, mivel a vezetésre koncentrál, és talán még a reflexei is jobbak.
Viszont vannak olyan dolgok, amiket mi nők sokkal jobban csinálunk.
Kinek ez megy jobban, kinek az. Én személy szerint nem akarok versenyezni, mert pont az ilyen különbségek miatt izgalmas egy kapcsolat.
Az iskolában betöltött szerep, a fiú-lány különbségek szvsz a szocializáció eredményei. A kisfiú katonát kap, a kislány babát. Ilyen egyszerű. -
Vlala #17 Igazad van, kösz, hogy lemarházol :-)
Azért írtam, mert általában a tanulmányi eredménnyel szokták mérni az okosságot, megpróbálom visszavezetni: Aki okos, az tud. Aki tud, az tanult. Aki tanult, az szorgalmas. Aki okos és/vagy szorgalmas, annak jó a tanulmányi eredménye. Lehet, hogy holtvágány, de szvszáltalában az okosság összefügg a tanulmányi eredménnyel. -
#16 Szerintem egyik sem okosabb a másiknál, csak az életben más a funkciójuk. Van egy csomó minden amit a férfiak sokkal rosszabbul csinálnának meg mint a nők, és ez fordítva is igaz.
(csak zárójelben jegyzem meg hogy a felsőoktatásaban több lány tanul mint fiú) -
#15 Szerintem ezt csak a tanárok mondják. Egyszerűen nem lehet ezeket a dolgokat 1 kérdéssel-válasszal megmagyarázni, ezt a fiúk jól tudják. Ha már a suliban egy hete tanítanak egy anyagot, amiből a tanuló semmit nem ért, hiába kérdezi meg, nem fogja megérteni. -
#14 "Már miért lennének okosabbak? A lányok tabnulmányi eredménye 0,3-0,5 jeggyel jobb, mint a fiúké."
Ne viccelj! Ez nagyon nagy marhaság!
Mégis hogy függene össze a tanulmányi eredmény az okossággal???
Csak szorgalom kérdése, nem az észé. Aki meg nem tanul semmit, abban megmarad az anyag a fejében ha okos, de attól még nem lesz jó a tanulmány eredménye, csak ha szorgalmas. -
#13 Embere válogatja. ÉN mindig kérdezek, akkor is ha kínos, akkor is ha hülyének néznek érte, mert kíváncsi vagyok és csak az kérdez jól, aki már ért valamit és érdeklődik. Aki csendben van, az általában segghülye a témához. Az igazi profi előadók amúgy is csípják, ha partnerre akadnak a "közönségben", aki meg nem, az is hülye, tehát meg van oldva, távozom onnan. -
Vlala #12 aláírom. a "kinek van kérdése?" egy fiúosztályban süket fülekre talál, másutt is csak a lányok kérdeznek. Valahogy a fiúk cikinek érzik, cukkolják egymást (pedál...) ha valamelyik társuk megkérdezi, amit nem ért. Pedig nem szégyen... -
#11 -
#10 önálló véleményalkotásra is képtelen vagy :-( -
Cat #9 de ebbe nincs belekalkulálva, hogy melyik mennyi időt tölt tanulással
ráadásul NAGYON FONTOS tényező, hogy a lányokban sokkal nagyobb a megfelelőségi kényszer, sokkal jobban meg akarnak felelni a velük szemben támasztott követelményeknek mint a fiuk/férfiak, akik magasról leszarják mit akar a tanár. -
Vlala #8 Már miért lennének okosabbak? A lányok tabnulmányi eredménye 0,3-0,5 jeggyel jobb, mint a fiúké. (Ha kisebb lenne, még igazolhatnánk a több férfi tanárral, de ekkora különbséget nem lehet erre fogni.
Egyébként sztem nncs köze a nemiségnek az értelemhez, a magyarázat az lehet, hogy a nők érzelmi agyféltekéje a domináns, míg a férfiaknál az értelmi félteke uralkodik.
Ha ezt valaki nem értené, egy egyszerűsített válasz:
Nem azért szeretjük őket, mert okosak. :-) -
Bhalage #7 ujabb jo topic ;>
Hangival ertek egyet -
#6 A nok okosabbak, mint a ferfiak, de a ferfiak intelligensebbek, mint a nok. (Tobbnyire :p ) -
#5 :D -
#4 na jó, de akkor legalább ismernék be, hogy így van -
#3 revidiálom az álláspontomat
azt hiszem igazságtalan voltam
a társadalmi helyzetük olyan (gyereknevelés, családi háttér biztosítása), hogy nincs szükségük arra, hogy értelmileg fejlődjenek
más szempontok fontosabbak az életükben
-
#2 amúgy van rá elméletem
de nem 100%:
születésed előtt választhattál:
mi a fontosabb, az ész vagy a szeretet?
attól függően kaptál testet
-
#1 miért?