496
és miért nem ismerik ezt el a nők?
  • eLviRA
    Szerintem itt tökéletesen értenek téged.
  • Sir Quno Jedi
    Majdnem.
  • Sir Quno Jedi
    Valóban sok buta ember van, férfiak és nők vegyest. Róluk én nem beszélnék, mert kár rájuk pazarolni a biteket is !
  • eLviRA
    Igen, ismerem azt a fajta férfit, akiről írsz, de általában nem foglalkozom velük. Azért írtam be ebbe a topikba, mert kíváncsi voltam, mivel érvel mikike és a többi fiú-férfi.

Nem voltak meggyőzőek. Pontosabban örülök neki, hogy vannak olyan srácok, akik tök normálisan gondolkoznak. És már ezért megérte.
  • Sir Quno Jedi
    Na, ha nem beszélsz olyan pasikkal, akiknek ÚGYSENEM lehet kivívni a tiszteletét, akkor máris jó úton jársz !
  • Rózsalány
    nem az indokolatlan női hisztiről van szó! arról beszélek, hogy nagyon sok olyan pasi van aki olyan eccerű mint a lejtő, de folyton fikázza a nőket... ezeknek ha akarnám se tudnám kivivni a tiszteletét, mert nem ismeri a fogalmat sem...
    ááá, minek megyek ilyenbe bele, mert meddő szócséplés az egész... hagytam magam csak felhúzni
  • Lteebee
    Mint ahogy az intelligens férfi sem butázza le a csajokat.
    Simán más érdekli őket és kész.

Tehát előfordul, hogy a wcdeszka nagyobb probléma, mint az összekarcolt teflonedény, illetve fordítva.

"A fehér golyó lelöki a vöröset, a sárgát és végül a feketét...

...rasszisták!!!!"
  • Esrohnoil
    Én pl elég sokat jártam matekversenyre. Mondjuk az országos döntőkön épp úgy voltak az élmezőnyben csajok is mint srácok, igaz az előbbiek kisebb arányban.
    Tehát a kérdés maga helytelen, mert nem tekinthető általánosságban minden nőre. Az emberi faj sokrétű és változatos - nem csak ezen a téren - épp ezért egy nőre sem mondhatod h. ő butább mint te amíg meg nem ismered.
    Egyébként az sem mindegy h. a megszerzett tudásról beszélünk bizonyos téren v. az intelligenciáról.
  • Sir Quno Jedi
    Ja... és üthettek ! :DDD
  • Sir Quno Jedi
    Najó, de ez amolyan nigga vs. sápadtarcú effekt, mikor az afroamcsi barátunk már annyira megszokta, hogy a fehér az a csúnya, rasszista ellenség, hoyg már ő is azzá válik és az amúgy pozitívan hozzáálló fehérekbe is belemar, azokban sem bízik meg és nem a megfefelő emberekkel kezd harcba ! A nők soxor nekitámadnak férfiaknak, hogy azok lenézik őket és mindenre rögtön ugranak, ez pedig bazi idegesítő, mivel könnyen ki lehet forgatni bárki szavait, ha "rasszista" megnyilvánulásokat keresünk benne szántszándékkal.

ÉN az ilyen nőket általában hagyom a pitlibe, hogy főjjenek a saját levükben és dagonyázzanak a saját kisebbségi komplexusaikban, mivel egy igazán intelligens nő már nem is olyan büszke és nem is olyan vagány és főképp nem veri a mellét és nem jár feminista gyűlésekre, mert már benőtt a feje lágya. Egy IGAZÁN intelligens nő szerény, kedves, megértő és "csendben", de biztosan vívja ki az emberek tiszteletét ! Nem harcolni akar a férfiakkal és minden téren legyőzni őket, hanem a társuk szeretne lenni. ÉS igen, ismerek ilyeneket (is).
  • Rózsalány
    hát szerintem eleve rosszul van +fogalmazva a kérdés, és ez így engem provokál. persze tudom, hogy csak a témaindítók csipkelődnek (remélem!)de szerintem Te is simered azt a fajta "férfit", aki lenézi a nőket és felsőbbrendűnek tartja magát és ezt lépten nyomon hangoztatja is - na ha az olyanokra gondolok...
    egyetértek veled abban, hogy mindkét nem jobb a másiknál egyes területeken. az meg abszolut hülyeség, hogy a tanulmányi átlagokat hasonlítgassuk, mert köztudott, hogy a lányok ilyen téren -is! - rendesebbek, tanulósabbak mint a fiuk.
    szóval életünk végéig vívhatnánk a pasikkal azon, hogy miben ki a jobb, vagy az okosabb. én pl bármikor megjavítok egy faxot, de nem tudnék megkötni egy pulcsit, és fordítva: egy pasi megkötne egy pulcsit de nem tudná melyik végén fogja meg a csavarhúzót... ű
    na, ez a véleményem, de azér szivesen vitázom bárkivel!!!!
  • KTC
    mért ismerjem L azt amiről nem tudok?
    mire lenne jó ha Lismernénk?

ezek a kérdések jutottak eszembe...
  • eLviRA
    Pedig én kíváncsi lennék a véleményedre.
  • Rózsalány
    szerintem azért ugrotta át a többi csaj a témát - legalábbis én biztos - mert egyrész ha ebbe belemennénk akkor soha nem jönnénk ki belőle, másrészt meg csak kiakadnék, ahogy már a topik címén is eleve kiakadtam. a kérdés eleve képzavar...
  • eLviRA
    Igen, valami ilyesmiről van szó.
  • eLviRA
    Én élvezem...
  • eLviRA
    Nem tudom, mások hogyan ítélik meg, de én nem érzem magam elfogultnak. Csak a tényeket közöltem - ezt nem hagyhattam ki.
  • Garfield
    Én kérek elnézést a hölgyektől az ilyen idióta topikok miatt...

http://delmagyar.hu/cikk.php?id=65&cid=83100
  • mikike
    ó te szegény
    az a sanyarú sorsod, hogy havonta te adod fel a postájukat a találmányi hivatalhoz és a sakkszövetséghez igaz?
  • Lteebee
    Úgy nézem, a többi csaj simán átugrotta a témát.
    Mivel úgysem lehet a vita végére érni, meg úgyis mindenki elfogult...
  • eLviRA

Jól teszi.
  • Sir Quno Jedi
    Mondjuk én többnyire bazi okos nők közt forogtam világéletemben. Mind család, mind barátok, mind munka terén. Mindegyikük már-már túlzottan is értelmes, művelt, tanult és épp ezért bazi fárasztó...
  • sz4bolcs
    Dehogy... úgyis bele fog még okoskodni valaki. :)
  • Sir Quno Jedi
    Neeheem ! :DDD
  • eLviRA
    Remélem, azért nem ez volt a végszó.
  • Sir Quno Jedi
    Na puff neki ! :DDD
  • eLviRA
    Mindezzel nem akarok senkit befolyásolni.

A Magyar Értelmező Kéziszótár szerint:

okos - (1) az átlagosnál jobb értelmi képességű, eszes; (2) a körülményekhez ügyesen, esetenként ravaszul alkalmazkodó

okoskodik - akadékoskodva ellenkezik

eszes - okos, értelmes

A #20 hozzászólásomra visszautalva a (2) értelmezés szerint tagadhatatlanul mi oldalunkra dől el a kérdés.
  • eLviRA
    Egyetértek.
  • sz4bolcs
    mikike: definiáld az okosságot, és hogy ki az okos légyszi!
  • mikike
    akkor már az 1. hozzászólás (4 betű) után bezárhatnánk
  • Szabina
  • Vlala #27
    Summa summarum: szvsz egy vessző kimaradt a címből:
    Miért, okosabbak a férfiak?
  • mikike
    leginkább észt
    miért te mit?
  • eLviRA
    Akkor is értettem...
    Ez egy olyan téma, amiről lehet vitatkozni, de senki nem tud elég objektíven hozzáállni. Nagyon sok emberrel fogsz még találkozni, akik hatalmas meglepetést okoznak majd.

Kezdjük ott, hogy mit értesz az "okosság" fogalma alatt?
  • mikike
    én azt nem mászásnak nevezném, hanem csúszásnak

egyébként arra a dolgokra írtam amik szerinted 100 éve nem léteznek
  • Szabina
    Vezetőnek biztos hogy jobb egy férfi igen, mert erősebbek fizikailag idegileg, evolúciósan rátermettebbek stb....
    sakkozóknak? Hát Polgár Judit nem elég jó? Őt úgy emlegetik mint a XX. század női sakkozója. :)
  • eLviRA
    Úgy gondolod, hogy mi száz éve másztunk le a fáról, mikike?

Nem jósolok a kapcsolataidnak hosszú és boldog jövő ilyen hozzáállással.
  • mikike
    igazad van
    bár 100 év alatt nehéz behozni több 10000 évnyi evolúciót
  • eLviRA
    "a társadalmi helyzetük olyan (gyereknevelés, családi háttér biztosítása), hogy nincs szükségük arra, hogy értelmileg fejlődjenek"

Ezt azért nem gondolod komolyan... Ha nem fejlődnénk értelmileg, akkor nem kapnánk munkát, és ha nem kapnánk munkát, akkor nem tudná a nagyon okos férfi egyedül eltartani a családját. Mivel azok a viszonyok, amikről te írtál, kb. 100 éve nem léteznek.
  • mikike
    például rosszabb sakkozók vagy szellemi vezetők?