Hearts of Iron 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

egy vaskancellárral az élen mint Otto von Bismarck
hát azt mondom hogy egy jó erõs diktatúra tenne csak rendet ebben az országban
khm a játékba a legkisebb 0,01 manpower növekedés annál kisebb nics.bhután növekedése opedig 0,02 manpower.nepál az jobb 0,05.

Akkor majd utána lesz kettõs kereszt.
Nem biztos, hogy az önkényuralkodás rossz dolog. A rendi monarchiában a király a rendek segítségével uralkodik😄
meg h horogkerszt, sarló kalapács... ennyi erõvel tiltsák be a koronát is mert a királysági jelképek is despota dolgok... a király is önkényuralkodó mert egyedül uralkodik, há nem? 😄
há igen nem tiltatják be de mégis ezt hangoztatták, hogy bûnös önkényuralmi jelkép 😄
Árpád sávos zászlót nem tilthatják be, mert akkor a Diósgyõrnek színt kellene váltania😄
Meg vagy te húzatva?? 0,005. 6 év kell egy gyalogos hadosztályhoz és 1rõl indul😄 Nem Bhután az.
hát az tény hogy híján vagyunk annak, ezért kellene itt gyökeresen megváltoztani ezt az egészet
ha hagyják birka a nép és az is marad... már majnem teljesen kiölték a magyarságból a büszkeséget, csak azt sulykolják hogy szégyelld magad
el akarják tüntetni a nemzeti jelképeinket, pl árpádsávos zászlón mos mit tiltogatnak be? tán maga Árpád is nyilas volt vagy mi? 😄
I.C.ram
Ne izgulj, azért nyitva tartom a szemem, de jelenleg nincs olyan politikai erõ, akire nyugodtszívvel voksolnék.
a 0,01 es manpower növekedésel király országok lennének nem?3 év alatt öszejönne egy gyalogos hadosztály😄

de a szemeknek kéne elõször kinyílnia mert vakok országában a félszemû már királykodhat
Pettkó András forever😄
Nincs mod amibe lehetne játszani Andorrával vagy San Marinoval😞
igen és a nyugati barátainknak amíg a világ a világ addig fogunk örökké fizetni😊...mint a rabszolgák.

ez érthetõ, de látod ez a nagy baj hogy ugye mindenki mondja hogy beleunt már és leszarja, látod ha összefognának az emberek és nem leszarnák és nem csak X-elnek ide-oda melyik állammaffia ki mit ajánl módon hanem tennének az emberek közösen lépéseket ezellen hogy ne csinálhassanak az országunkkal azt amit akarnak, hanem mi is kikövetelnénk az alkotmányos jogainkat
pedig nem minden sötét.van szürke is vagy koromfekete is.

I.C.ram
Már rég kiábrándultam a magyar politikából. Kb le se szarom, hogy melyik bûnbandát választja meg a birka nép 4 évente.

Röviden ez a véleményem.
most az önellátós elmélettõl függetlenül...
IC neked konkrétan mi a személyes véleményed errõl a rendszerrõl ami itt most folyik? Neked megfelel? Szerinted jó döntéseket hoznak a politikusaink és az a céljuk hogy életbentartság Magyarországot?
(és akkor miért adják el kilóra az országot?)
I.C.ram
Mástól nem is vehettek volna fel....

SZU szintén úgy el volt adósodva, hogy MI, a csicskása adtunk neki kölcsön!
igen mert megmondják ha tõlünk veszitek fel kaptok ti is a zsebecskétekbe egy kis jussot és a megalkuvók mindjárt rábólintottak
I.C.ram
Nem neked szántam azt, hanem azoknak, akik lökik itt a fals propagandát, hogy a önellátó Mo. Jó vicc.
I.C.ram
jó akkor nem igaz. Nekünk sikerült az, ami a nyugatnak nem. Ingyen létrehozni a 100%os foglalkoztatottságot, általános jólétet stb.

Béna nyugat ezt képtelen megcsinálni, mert bééénáááák, bezzeg mi!

Olyan butaságokat beszéltek, hogy az már fájdalmas. Hol olvastátok ezeket?
Mondtam én olyat, hogy Ploesti Magyarország része volt? ott éltek mindig a kecskepásztor románok😄
azért vettek fel mert hazánkat elárulták adósrabszolgaságba taszítva nyugati hitelezõkébe(egyébként akik benne voltak luxusban éltek utána)

ez nem igaz.

Menj már. San Marino 62 km2. kisebb mint Budapest. Andorra is kisebb mint Luxemburg. Talán ez a 3 ország együtt nagyobb mint Luxemburg de nem biztos. San Marino mondjuk egy olyan hazafias nemzet, hogy példát lehetne róluk venni.
I.C.ram
Azért vett fel hitelt, mert különben TÖNKRE MENT VOLNA AZ ORSZÁG!
ugyanugy csinálunk mint 2. vh-ba oroszországba, mit kerestünk mi ott? mi hasznunk volt nekünk abból? most a történelem megismétli önmagát ld. irak, afg. Megint mi dolgunk van nekünk ott? És megint a rossz oldalon fogunk állni és mi húzzuk maj a rövidebbet...
I.C.ram
Ploesti soha nem volt Magyarország része. Azt a nagy gázmezõt, amit találtak kb az itthoni szükségletek 30-40%át fedezi csak. De lehet, hogy még annyit sem.
de most mit kapunk kedves amerikai barátainktól?afganisztánba meg irakba küldjük katonánikat mint egy bábállam

csak a kormány megalkuvó és hallgat nagyban errõl.
khm az akkori adóság semmi a mostanihoz(az utolsó 10 évben nõtt látványosan).az meg nem az oroszok hibája hogy egy hazaáruló magyasr hitelt vett fel kapitalistáktól.

Most találtak valahol Szeged környékén valami igen nagy földgáz mezõt. A semminél több, de Ploestinél kevesebb😞
I.C.ram
Ott van Luxemburg. Nem sokkal nagyobb ország.
18 vok
Eurpa legnagyobb összefüggõ földgázmezõje lenne a kezünkben, ez tény meert olvastam róla. Igazat adok neked hogy már javarészt kitermeltek mindent, de szerzõdésben határozott volt hogy 15 évre kapják csak meg a románok a bányákat így hát szerzõdést szegtek mert már 89. éve termelik így hát jogi úton mi nyernénk és jóvátételt követelhetnénk
tájékozattásul magyarországon urán is van...kik teszik rá a kezüket?amerikai imádott barátaink.kiktõl akarunk gázt venni?nem az oroszoktól hanem a franciáktól.igaz õk is az oroszoktól veszik de minket csöppet se zavarjon ez a tény.vegyük csak francia barátainktól jóval többért.na ez a hazaárulás

I.C.ram
Ja olyan jó áron kaptuk, hogy a nehéziparnak köszönhetõen felhalmoztunk egy akkora államadósságot, hogy majd összeszarta magát az ország.
Ja éso a szovjet haverjaid azt cisnáltak, hogy itt feldolgozták a nyersanyagot baromi vesztésgesen számunkra, és az olcsó acélt meg szépen visszavásárolták. Õk nyertek, mi buktunk rajta, nem is keveset, de ugye Moszkváért mindent!
Tényleg Andorrát, San Marinót, Liechtensteint bele kellene tenni a HOI2-be. Milyen poén lenne már😄 6 év alatt 1 milícia.
I.C.ram
Errõl beszélek én is! Mai Nagymagyarország nyersanyagokban szegény lenne, mert már mindent kitermeltek. Sok földgáz, kõolaj? Mirõl beszélsz?

Látod ez a baj, amikor olyan emberek "zsindex"eznek, akiknek fingjuk sincs a világról. Hány éves vagy?
bocs nyelvtani vétek 😄 Igen Zala, Algyõ még itt van nálunk de sajnos nem mi termerljük ki
ja hoznák a jó tõkét az országba és pótolnánk onnan ami esetleg nincs nyersibe.
Nem lenne ha nem van. Van földgázunk, kõolajunk a mai MO.-n. A régi Mo egy grammal több földgázt és kõolajat nem tartalmaz.
Jaja. Itt Borsodba is vége lett a Szovjetúniónak, rögtön bezárt az ózdi, diósgyõri acélmû
De te nem értesz engem... én a Trianon elõtti határokról beszéltem! ott a Kárpátok kibaszott sok szénnel, arannyal meg minden nyersivel. Itt ez a kurva nagy alföld jó termõfölddel és itt a Kárpát medencébe van kibaszott nagy ivóvízkészlet a föld alatt, lenne kibaszott nagy földgázmezõnk és olajunk is lenne. még most sem érted? 😄
Andorrát pedig azért osztották meg politikailag, hogy ne lehessen atomhatalom. Ha nem osztották volna meg akkor ma Andorra benne lenne az ENSZ BT-be.
Most kár ezen veszekednünk. Itt a HOI2 szerezd vissza az elvesztett területeket!
azért oroszoktól kaptunk is nyersanyagokat jó áron,nemcsak elvettek.ami azt illeti jobb szövetséges lenne mint a távoli amerika vagy az eu

De sajnos a csicska vezetõink leépítik totál a mezõgazdaságot (az ipart már antall józsiék már megtették, s most gyurcsótányék befejezik)
szerintem brigádokat nem éri meg használni,csak akkor éri meg ha nincs elég manpowered.