Hearts of Iron 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Gyászos nap ez a német tengeralattjáró flottámra....
Nem egeszen ezt csinaltak... Nemetek szinte csak konvojok ellen hasznaltak tengokat. Volt egy ket szerencset talalat, de semmit tobb.
Hat mivel? Rendes flottaval... CVkkel CAkkal esetleg BBkkel.
Hat mivel? Rendes flottaval... CVkkel CAkkal esetleg BBkkel.
Há miért ne? Nem ezt csinálták a világháborúban is? Ajjj. Akkor most teljesen feleslegesen ment a gyártás? Akkor mit tehetek a németekkel az angol flotta ellen?
Azt te se gondoltad komolyan, hogy normalis, hogy fillerekbe kerulo tengokkal ledaralod a rohadt draga BBket CVket?
Hogy mit csináltak???????? Hát akkor mi a fenének gyártok 50 tengeralattjárót???
Mi az, hogy illúzióromboló?? Nagyon is örültem neki. ÁÁÁ.
Mi az, hogy illúzióromboló?? Nagyon is örültem neki. ÁÁÁ.
Jól csinálod.Én még csak szlovákiát foglaltam el meg lengyelország déli részeit.
Gondolom.Majd küldöm a következõ falkát is de én általában egy 2-3 tengeralattjáróval portyázok.
Elkezdtem Nagy Magyarországgal. 1948-ban járok, és enyém Csehország. megtámadtam Jugoszláviát, maradt 3 tartományuk. Most nem tudok mit kezdeni mer akkora a partizán tevékenység hogy minden tartományba legalább 3-4 hadosztályt kell kivezényelni. Gondoltam megtámadom még Bulgáriát is erre szövetséget kötött Németekkel... Ha kell valakinek a nagy Magyarország akkor feltöltöm vmi oldalra és belinkelem. Bár nem tudopm hogy mert még nem járt le a 30 nap reg utáni idõ de majd megoldom 😄 Még nem vagyok teljesen kész vele, ugyanis még mindig csak 3 hadosztállyal lehet kezdeni és baszott nagy az ország. Ezért vki nem tudná megmondani hogy lehetne a Scenario fájlban átírni a hadsereget, mint ahogy azt a tartományokkal is lehet?
DD-ben nagyon legyengitettek a Subokat. Elotte olyan volt, hogy egy 18-as falkaval a fel brit flottat tengerfenekre lehetett kuldeni. Kicsit illuziorombolo volt 😄
Imádom a tengeralattjárókat.A németekkel kiküldtem 2 gibraltárra és elsülyesztettem egy konvoj kisérõjét.Erre az egész flotta rámjött és elsülyesztette egy sub-omat de én a tenger fenékre küldtem a HMS Southampton könnyû cirkálót.
Ez van.
Ez van.
Ja néha van olyan hogy behülyül AI.
Egyik oka az szokott lenni, hogy AI fileokban egyes országokra vannak definiálva flagek, amik bizonyos körülmények között beállítódnak.
Pl. ha támadás alatt vannak, sok területet vesztenek stb akkor AI bepánikol, ilyenkor másként gyárt.
Vagy ha néhány országnak nagy a Belligerence (GER, SZU) az agresszív támadások miatt szintén. Szovjetunióra van ilyen azt hiszem.
Amúgy Persia pont egy ilyen ország. Alapesetben amelyik moddal játszok (MEM) ott úgy van hogy Franco semleges, nem nagyon lehet behívni Axisba, de ha SZU nekimegy Persiának egybõl hajlandó beállni tengelybe😄D
Egyik oka az szokott lenni, hogy AI fileokban egyes országokra vannak definiálva flagek, amik bizonyos körülmények között beállítódnak.
Pl. ha támadás alatt vannak, sok területet vesztenek stb akkor AI bepánikol, ilyenkor másként gyárt.
Vagy ha néhány országnak nagy a Belligerence (GER, SZU) az agresszív támadások miatt szintén. Szovjetunióra van ilyen azt hiszem.
Amúgy Persia pont egy ilyen ország. Alapesetben amelyik moddal játszok (MEM) ott úgy van hogy Franco semleges, nem nagyon lehet behívni Axisba, de ha SZU nekimegy Persiának egybõl hajlandó beállni tengelybe😄D
Uff. Én egyszer a szovjetekkel megtámadtam Iránt és erre elszabadult a Pokol. Minden AI behülyült. USA átállt az Axishoz, Portugália, Spanyolország úgy szintén, Irak és Irán meg röpke 10 nap alatt mindenkivel háborúban állt😄 Meg még emlékszem, hogy voltak érdekes dolgok csak így most hirtelen nem jut az eszembe.
Érdekes lehet
Igen. Meg talán Persiának is van eventje.
Mondjuk vannak kiugrási eventek is. Pl. Axis minorokra (HUN, ROM, BUL) ha elvesztik területük 40%-át feljön egy event ahol át lehet állni. (= Szovjet puppet lesz)
Vagy ITA-ra is vannak, ha Allied partraszáll Szicilián vagy Dél-Olaszországban.
Dél-Afrikára meg azt hiszem Danzigkor jön fel egy event, ahol kiléphet Alliedból, bár kicsi az esélye, de multiban is láttam már ilyet😄D
Vagy ITA-ra is vannak, ha Allied partraszáll Szicilián vagy Dél-Olaszországban.
Dél-Afrikára meg azt hiszem Danzigkor jön fel egy event, ahol kiléphet Alliedból, bár kicsi az esélye, de multiban is láttam már ilyet😄D
Dél-Afrika pl kilépett a szövetségbõl majd békét kötött aztán kb. 1 évvel késõbb újra belépett.
Pl
Én már láttam elég érdekes kilépéseket háború alatt😄
Van egy olyan file a Doomsday\db könyvtárban hogy Province.csv.
Itt átnevezheted a tartományokat, de magán a térképen lévõ feliratot nem tudod átírni, az fixen bele van kódolva a bitmap térképbe.
Ezt talán úgy tudod, hogy van a map editor, azzal kicsomagolod a térkép fileokat, és ott GIMP + Paint-el átírod a szöveget. Majd save és visszakonvertálod térképpé. Mondjuk ez elég macerás azért...
Itt átnevezheted a tartományokat, de magán a térképen lévõ feliratot nem tudod átírni, az fixen bele van kódolva a bitmap térképbe.
Ezt talán úgy tudod, hogy van a map editor, azzal kicsomagolod a térkép fileokat, és ott GIMP + Paint-el átírod a szöveget. Majd save és visszakonvertálod térképpé. Mondjuk ez elég macerás azért...
Akkor nem volt háború! Csak háborúban nem lehet kilépni.
Vagy F12-vel csalsz, beírod hogy rare és kapsz talán 5000-et.😄D
HUN nem 8-9 egységgel indul 36-os kampányban?
Német talán 30-40 körül.
De könnyedén adhatsz hozzá, csak editálni kell a scenariót. Vagy egyszerûbb ha manpowert adsz hozzá, aztán majd késõbb le tudod gyártani a gyalogosokat, olcsók.
Én Magyarral mindig 3 év iparral kezdek, így meglehet a 60 base IC, amibõl lesz 90IC + 4 tech slot.
Viszont nyersanyagból elég nagy a hiány... Be kell raktározni, venni kell amennyit tudsz.
Nemesfém alatt gondolom a rarét érted.
Hollandiának van sok, igaz tõle elég drágá tudsz venni Magyarral. Késõbb ha nyer Franco tõle + ITA-tól.
Német talán 30-40 körül.
De könnyedén adhatsz hozzá, csak editálni kell a scenariót. Vagy egyszerûbb ha manpowert adsz hozzá, aztán majd késõbb le tudod gyártani a gyalogosokat, olcsók.
Én Magyarral mindig 3 év iparral kezdek, így meglehet a 60 base IC, amibõl lesz 90IC + 4 tech slot.
Viszont nyersanyagból elég nagy a hiány... Be kell raktározni, venni kell amennyit tudsz.
Nemesfém alatt gondolom a rarét érted.
Hollandiának van sok, igaz tõle elég drágá tudsz venni Magyarral. Késõbb ha nyer Franco tõle + ITA-tól.
Egyszer buheráltam a scenario fájokat, és akkor végig amíg játszottam 4-5000 környékén volt a nemesfém. Azota sehogysem sikerül.
Miért nem hiszed?
A nemesfémekkel mit tudnék csinálni? Nem hiszem el hogy 1 hónap alatt pár százról le tud menni 2-re.
Jó túloztam egy kicsit 😄 7 vagy 8 elég lenne onnan már tudnám bõvíteni de az a 3db hadosztály nagyon kevés, fõleg így hogy mostmár nagy az ország.
Kiszedtem Banja Luka-t. A kérdésem az lenne, hogy az 1936-os scenario fájlban hogy tudnám átírni hogy nagyobb legyen kezdéskor a Honvédség létszáma??? Tehát ne csak 3 hadosztályal kezdõdjön hanem mondjuk 10-15 hadosztállyal?
Hunyadi Mo-t is megcsinálod?😄 Azzal még nagyobbat kaszálsz.
Amúgy ennyivel már indíthatsz is egy modot.
Amúgy ennyivel már indíthatsz is egy modot.
Jó lett a nagy Magyarország
köszi szépen az infot barihun (bocs hogy minden számot feltettem de nem olvastam el a kérésed pontosan.)
adj el ellátmányt olyan országoknak akiknek van belõle felesleg
\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"
mit tudnék csinálni a nemesfémekkel hogy ne fogyjon el olyan gyorsan vagy még több is legyen belõle?
Tuti nem volt az. Banja Luka benne van melyen Boszniaban, ami max a kozepkorban volt magyar terulet, de Nagy-Magyarorszaghoz nem tartozott.
A te blogodban kilépett Mo. a németekrõl. De hát akkor a leave alliance az mire jó?
1, Idõ kérdése az egész. Türelem! Hódítgass és több lesz az IC-d többet tudsz majd gyártani.
2, A játékban nincs olyan h kiugrási kísérlet. (Remélem a 3-ban lesz rá vmi mód.) Ha háború van és szövetségben vagy, nem tudsz belõle kilépni.
2, A játékban nincs olyan h kiugrási kísérlet. (Remélem a 3-ban lesz rá vmi mód.) Ha háború van és szövetségben vagy, nem tudsz belõle kilépni.
http://maps.ederon.net/hoi2iom.aspx
(Pipáld be a Features/Province IDs-t és akkor látod a provinciák számát.)
(Pipáld be a Features/Province IDs-t és akkor látod a provinciák számát.)
Lenne 2 kérdésem!
1. Magyaroknak hogy tudok jó erõs sereget csinálni, mert nem engedi az IC max 2 gyalogoshadosztály, tankot nem is tudok gyártani az hogy csináljam hogy lehessen?
2. Ha szövetkezek pl Németekkel akkor háborúkor hogy tudok kilépni mert a ép nem engedi? Ha 1x belépek a háborúba soha nem tudok kilépni?
1. Magyaroknak hogy tudok jó erõs sereget csinálni, mert nem engedi az IC max 2 gyalogoshadosztály, tankot nem is tudok gyártani az hogy csináljam hogy lehessen?
2. Ha szövetkezek pl Németekkel akkor háborúkor hogy tudok kilépni mert a ép nem engedi? Ha 1x belépek a háborúba soha nem tudok kilépni?