Hearts of Iron 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

moddal játszol azokban bármi történhet<#ejnye1>

Épp a szovjetekkel kezdtem egy '39-es scenario-t amikor nem sokkal a azután, hogy elkezdtem ez történt:

Nem tudja vki, hogy ez mégis hogyan történhetett? <#idiota>
Köszi az infokat!
Hali!

1. Hajók nem fejlõdnek, csak a rajtuk levõ kiegészítõk (repülõk/radar/tûzvezetés/stb.) fejlõdnek. (Persze az utóbbiak csak az újabb verziókban léteznek).
2. Van Rommel, csak meg kell keresni 😊 ...rendezd a parancsnokokat ügyesség szerinti sorrendbe és egybõl megtalálod!
3. Németekkel rögvest érdemes bevonulni a rajnavidéki demilitarizált övezetbe (Cologne)legalább 1 szárazföldi egységgel, akkor nem lesz tüntetés és egyéb hasznos dolgok is történnek.
El kéne olvasni az eventet... Ha átvonulsz Cologne tartományon, abbamaradnak a tüntetések.
1, Emlékezetm szerint nem lehet Upgradelni csak az anyahajókon lévõ repülõk fejlõdnek, de azok maguktól. Tehát a K-osztályú cirkálóidból sosem lesz Hipper osztályú. Nem is lenne túl életszerû.

2, AZért mert Rommel csak 1939-ben lett vezérõrnagy és csak 1939.decemberében hadosztályparancsnok, elötte a Bécsújhelyi katonai akadémia igazgatója majd Hitler katonai testõrségének volt a parancsnoka

Sziasztok!

Most kezdtem játszani a HOI2-vel es lenne 3 kérdesem.

-Tengeri egységeket lehet -e upgradelni? ha igen hogyan?
-A németekkel kezdek 36-ban miért nincsen rommel nevû parancsnokom
-Szintén 36 németek mert kapok 25-35 naponta háboru ellenes tüntetést
elég idegesitõ a +3% havonta

elöre is köszi
Tudom! Nepális gurkhák és jemeni lovastestõrség!😄
Paraguay késõbbiekben

Auric
Igaz... akkor marad a Paternal Autocrat. Még a Paradox forumon volt régebben egy topik, csak nem emlékeztem rá, hogy miként meg hogyis... azt tudom hogy Vargasék ha jobboldaliak nem is de elég erõsen kommunistaellenesek voltak. A wikin meg megint csak ködösítést találtam, mert írták, hogy fasiszta mintára szerveztek ezt-azt (mondjuk az már inkább Salgado volt...), de ugyanakkor az Integralistákat, akikmeg spenótzöld fasiszták voltak, ugyanúgy lelettek nyomva mint a balosok... akkor azthiszem maradok 'középen'.

Köszi a segítséget 😊

GRUNGE IS DEAD

I.C.ram
Argentina es Spanyolorszag volt a ket kedvelt celpont. Meg talan Chile is.
Muki100
Amennyire én tudom az összes tengelyhatalmi aki menekült Európából általában Argentína felé vette az irányt, mert ott a kormány valami közleményt adott ki, hogy szívesen fogadja õket. Brazília is ott van a szomszédban, sõt közelebb van de sehol se olvastam olyat, hogy arra mennének a fasiszták.
De ha eleget utánanézel wikin akkor meg tudod becsülni kb.

Az is szempont még, hogy ha fasisztát csinálsz akkor nagyobb az esélye, hogy belép a tengelybe, ami azért nem feltétlenül jó.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

Auric
Van valaki aki jártas a Brazil történelemben? Elkezdtem egykis módosítgatást, dee a sok miniszterrel meggyûlt a bajom... namega Novo Estadoval... sokáig mérlegeltem, hogy Paternal Autocrat vagy Fasiszta kormányt kellene 'felállítani' 'Left-Wing Radical' helyett... akkor inkább fasiszta vagy autoliter rendszer volt?

GRUNGE IS DEAD

Auric
Ahaa... tényleg dissent... elfelejtettem.

GRUNGE IS DEAD

Igen, ez alapból így van, de csak akkor, ha a nemzeti dekadenciád nulla.
Ha pl felszabadítasz/létrehozol pupetteket(bábállamokat), akkor nemcsak a nemzeti lázongásod nõ, hanem azzal együtt az elfoglalt (és nem saját nemzeti) tartományok partizánaktivitása is arányosan.
Auric
Ha eljutsz Vichy-ig akkor egész Észak-Franciaországot megkapod 1% partizán aktivitással, nem? Mármint a németeknél...

GRUNGE IS DEAD

Auric
Sajátszínûek. Kicsit állítgattam a colorscalesen meg átírtam 1-2 országszínt...
(az eredeti színkiosztás-és-skála szerintem ótvarmódocsmány)

GRUNGE IS DEAD

Legjobb ha helyõrségeket(garison)telepítesz csendõr(mp) dandárokkal a lázongó területekre. Majd válaszd ki nekik küldetésként a partizánvadászatot.
Franciao.-ban (már ha németekkel elfoglaltad) pl 1 helyõrség elég arra, hogy a szomszédos provinciákban is levigyék 0-ra a lázongást. Norvégiában, Szu-ban, Jugóban ehez kicsit nagyobb erõkre lesz szükséged.
Más egységgel is vadászhatod a partizánokat, de az a legjobb az ilyen melóra, amelyiknek nagy az elnyomás(suppression)-értéke.
Ha a seregedet motorizálod, akkor pl a régi gyalogosegységeket is bevetheted erre a célra(persze mp dandárral), ilyenkor ki is kapcsolhatod ezeknél az upgrade-t, a partizánok ellen az elavult hadosztályok is ugyanolyan jók.
Kösszi sikerült

Mégegy kérdésem lenne hogy lehet az elfoglalt tartományokban csökenteni a lázongást?
Muki100
Próbáld ki. Vannak eventek amikkel ezt nem lehet megcsinálni, értelemszerûen attól függ hogy vannak megírva.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

pl event (anschluss száma) hun? És enyém Ausztria?
Muki100
úgy kell hogy elé írod "event"
tehát a konzolba így írod "event 15"
ha pedig másik országnak akarod hogy történjen akkor a tagját mögé pl. "event 15 ger"

Milyen színû országok ezek???????????
Hali
ha F12 nyomok és beirom az event id számát majd entert nyomok azt irja ki "unknow errorcommand"
vagy valami hasonló

most akkor hogy lehetne bizonyos eventeket be álitani hogy biztos tejesülyenek
Auric
Fatökû németek valaki?... Pár nappal a kép elõtt még szétszórt belga egységeket számolgattak fel Strasburg környékén, meg az olasz-francia határon, a Barbarossára vagy Seelöwére való készülésnek pedig nyoma sincs... és miaz ott északon? Csak nem, Norvégia?

GRUNGE IS DEAD

Auric
Euskadit fellehet szabadítani, de csak Bilbaoból (minimum) és Daxból áll (ha Franciaországot is elfoglaltad akkor megkapják); nem is igazán értem miért tették bele...

Ibérián össz-vissz amúgy 4 'nemzet' kap helyet: Spanyol Köztársaság, Spanyol Királyság, Portugália és Baszkföld (Euskadi).

+Anglia Gibraltárral.

GRUNGE IS DEAD

I.C.ram
Baszkokat talan. Cataloniara nem emlekszem. Nezd meg a revolt.txt fajlban.
Nem tudja valaki, hogy Baszkföldet és/vagy Katalóniát fel lehet-e szabadítani, függetlenné lehet-e tenni? DD Arma Pogessor van fenn.

In gém ném: MaxWell125

Nekem a nemzeti Kínával sikerült igen sok (kb. 40 hadosztály)japán egységet bekerítenem. Kanton felõl északra nyomultak Chonqing (vagy mifene) felé de nagy nehezen elfoglaltam tõlük a déli partvidéket onnan meg már csak idõ kérdése volt. Még mielõtt kivégezhettem volna õket, jött a Fading Sun event, úgyhogy megkegyelmeztem nekik 😊

Rolika16
ja és 3 emberhez,kb mennyi feltöltési sebesség kéne ?

Rolika16
Egy hostolo embernek kb mekkora feltöltési sebességnek kell lennie,hogy ne legyenek fagyások,tech lost stb ?

Hali!
a bekerítés témakörbe:
Egyszer bekerítettem kb 150 USA hadosztályt Casablanca-ba a németekkel.
Viszont kiseperni õket onnan már atombomba tudta csak. De így kicsit padlóra kerültek az amcsik.
Amúgy a SZU megtámadásánál mindég a katlancsatákra játszottam...Moszkvában nem ritka, hogy 50 hadosztályt (igaz fõleg népfelkelõk)kell legyilkolni katlancsatában.
Nem akarok senkit elkedvteleníteni, de Horvátországot I. László 1091-ben csatolta Magyarországhoz, DALMÁCIÁT(Zára, Trau, Spalato) pedig Kálmán foglalta el és õ vette fel a Horvátország királya címet.
Bekerítés nekem max 15 hadosztály volt, amikor a szovjetekkel kinyírtam a finn hadsereget. Volt velük pár német haver😄
Egyébként a legnagyobb bekerítés nekem az volt, amikor 89 német hadosztályom lecsapott az 1 luxemburgira😄 Talán még meg van a kép itt a topikban.
nem értem ezen miért kell csámcsogni, a hibák javítása folyamatban van, de ez a felsorolásszerû eseményvezetés nekem nem tetszik, mivel nem a hadvezetéshez intéztem a beszámolót, hanem a lakossághoz, ami a címbõl is kiderül

Muki hozzászólására reagálva:

A nagy honvédõ háború igaz, hogy az oroszoknál volt a való világban, de kérem ez a játék nem amiatt olyan érdekes, hogy minden úgy történik, mint a valóságban, hanem mert alternatív történelmet lehet vele kreálni,
és az én esetemben Magyarország nevezi ezt a háborút így, sõt oroszoknak nem is volt szüksége honvédõ háborút hirdetni, mivel õk üzentek hadat a magyaroknak és AXIS-nak

Igen, tényleg Könyves Kálmán volt az, csak fejbõl nem tudtam pontosan.

ez van leírva:

"...de a jugoszláv kormány visszautasította a magyarlakta Újvidék és Rijeka város, valamint annak vonzáskörzetének és egy szûk, mindössze 50 km-es adriára vezetõ földsáv átadását..."

Bocs, nekem ebbõl az jött le, hogy Fiumét is a magyarlaktához sorolod. Ki értette így még amúgy?

Fiumét nem is a magyarlakta területekhez írtam, hanem mindig azoktól elkülönítve, hogy senki se gondolja azokat magyarlaktának

Ilyen nálam is elõfordult, hogy kitörtek, de sosem a teljes hadseregükkel, max 25-30 hadosztállyal, és az elsõ komolyabb ellentámadásomra az erõik nagy részét kivonják, igy max 8-10 hadosztályt tudok ilyenkor bekeríteni
Nekem egyszer az egész francia hadsereg kitört a Maginot-vonalból és bevonult Freiburgba meg Stuttgartba. Na ott gyöngyen bekerítettem vagy 60 divit, a teljes francia hadsereget <#buck>Ilyen már többször is volt, de ez volt a legnagyobb. Nem tudom hogy lehet ilyen hülye a gép <#falbav>

Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.

Nos ez attól függ például németekkel leginkább a bekerítések.De például a szovjetekkel semmi ilyesmi vagy csak sokkal nehezebben,velük inkább a folyamatos támadás és az ellenséges hadosztályak visszanyomása.

Sztem Könyves Kálmán csatolta Horvátországot Magyarországhoz.

Ez a napló dolog amúgy nem rossz, csak tényleg szerencsésebb lenne havonkénti leosztásban. És Horthy nevére tényleg odafigyelhettél volna.

Más: Kinek mennyi volt a legtöbb hadosztály, amit meg tudott semmisíteni egy katlanban? Nekem 18 vagy 19 volt a szovjetek ellen Pinsknél, de általában 8-10 hadosztálynál többet nem nagyon tudok sikeresen bekeríteni. Kinek mi a tapasztalata errõl?
hát a hibák elég szembetûnõek, fõleg Hort(h)y, és Rijeka. legközelebb wordben írd inkább 😊
ja még annyit, hogy Fiumében (Rijekában) a magyar lakosság aránya soha nem volt 10% felett, azóta, hogy IV. Béla (ha jól emlékszem õ, de lehet, hogy Károly Róbert ?) Magyarországhoz csatolta Horvátországot valamikor az 1200-1300-as években. szóval nem nagyon lehet magyarlaktának nevezni.

köszi a kritikát, a negatívakból lehet igazán tanulni
mentségemre csak annyit tudok írni, hogy ez az elsõ ilyen bejegyzésem, de köszönöm szépen a tanácsokat, megfogadom õket és a késõbbiekben igyekszem kijavítani a hiábak

Muki100
Horthy th-val írta a nevét, Rijekát meg ha már magyar vonatkozásban használod akkor lehetett volna Fiumének írni.
A Szovjetunióban az unió rövid u.
A Nagy Honvédõ Háborúról az emberek 99%-ának az oroszok 1941-45 közötti részvétele jut eszébe a II. világháborúban, valami jobbat kitalálhatnál akkor már ide.
A szövegben még valahol Mussolini is el lett írva.

Egyébként ha AAR-t írsz, akkor érdemes dátumozni és úgy írni a bekezdéseket, tehát pl.

1941, október-december
Ez meg az történt.

1942, január
Eddig jutottunk

15-én elesett Tanananarive

A többség így szokta csinálni, és jó is az.

upssz, azt kifelejtettem...
igen így történt

Görögökkel mi lett? Olaszok annektálták õket?
akit érdekel Magyarország cseppet sem unalmas háborúja az olvassa el, folyt. köv. hozzá
kösziolvassa el

Hali!

Ilyesmi velem is elõfordult, hogy a SZU hadatüzent, miután megtámadtam a románokat...erre kilép, mentésbõl visszatölt, de németekkel..és garantálom MO függetlenségét, elment, visszatölt immár magyarokkal --> atack szõröstalp, Iván marad jószomszéd. Ez egy megoldás az esetre.

Nem tudja valaki, hol kéne átírni a dolgokat, hogy az olaszok ne kapják meg a Dalmát-tengerpartot, ha németekkel anektálom Jugót, viszont Korzikát és a két határos francia tartományt miért nem kapják meg Vichy eventtel?
igen, az is tervbe van, hogy valamelyik balti állammal nyomok egyet, de szerintem ott is csak iparmódosítással fog menni, de persze megpróbálom elõször rendesen, de az még odébb van...

Észtekkel nyomj egy hárdkór hadjáratot😄
Amúgy nagyon cuki😄