Hearts of Iron 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Muki100
Naval bomber + subs

Vagy ha multiztok akkor csak megkéred a japókat és az olaszokat hogy segítsenek. Én egyszer így eltettem láb alól a Royal Navyt és zökkenõmentes volt a partraszállás.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

Mittudomén... Gyárts le 500 rombolót és rohand le õket. 😄
Félre a viccet. Engem is érdekelne egy egyszerû megoldás.
Az angol flotta elpusztítására van valami ötletetek?
Muki100
Át kell írni a mentést, nem tudom fejbõl milyen sort kell beírni a katonai irányításhoz, de csak átveszed az osztrákok felett és azt lemásolod csak kicseréled az országot.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

mondjuk inkább azt hogy ha nagyobb a serege akkor nem írányíthatod a seregét

Thx, bár ez rajtam nem sokat segít.
Ja és nem attól függ, hogy melyiknek nagyobb a serege?

In gém ném: MaxWell125

??? Lehetetlen. Akkor befolyásold erõsen. Nincs jobb ötletem.
A megoldás egyszerû. Ha a másik ország ipara erõsebb a tiednél, akkor nem veheted át a katonai irányítást még cheat-tel sem.
A 10 alkalomból még korábban az utolsó 9-szer így próbáltam.
És így sem megy!

F12>acceptall>enter megkéred õket, hogy átadják az irányítást, F12>acceptall>enter
Hellósztok!
Az a problémám, hogy magyarokkal (osztrákok besegítettek) 1936-ban lerohantam olaszokat, és létrehoztam már 1936-ban az Olasz Szociális Köztársaságot bábként (nem ez a probléma).
Most '39-ben kellene az a sok-sok hadosztály a jugoszlávok és románok ellen, amit az olaszok létrehoztak a nagy olasz iparukkal 3 év alatt, de nem engedik, hogy átvegyem felettük a katonai irányítást!
Pedig bábok, és szövetségesek is!
Mikor átvennem, csak simán annyit ír ki, hogy "Olasz Szociális Köztársaság nem adta át az irányítást."

BariHUN
én is mennék, [email protected], megvan minden

Megoldva😄
ÖÖ. Leszedtem minden fájlt az alapcsomagból elindult a telepítés de valahol megakadt. Sérült a fájl... szerinte. Ezután lefuttattam a javítócsomagot és most rendesen fut a játék. Ez baj?
Aha. Szerintem nem baj. Már ha ebben a sorrendben tetted fel.
Fenn van a Doosday 1.1 1.2 1.3 és 1.3a patch.
Hogy miii? 😄
Az probléma ha a Doosdayt mind a 4 patchhel összeházasítottam?
Eddig én is csak 1x.
Ok akkor holnap fel teszem. Még sose játszottam online úgy kezeljetek.
dede, csak az elfejtettem átírni...
Nem 6.33 alapcsomag?
Telepítési sorrend:

1. Doomsday (Ez magában foglalja az alapjátékot is)
2. Armageddon
3. Armageddon 1.2 hivatalos javítás
4. 6.08 alapcsomag
5. 6.34e javítócsomag
Igen, plusz a 6.34e Kiegészítõcsomagot.
BariHUN
igen de ez gyorsan lejön, nekem lent volt 1 perc alatt😄

ÖÖ. Most ezt a 10 .rar-t szedjem le?
Nem hinném, de akkor gyorsan rakd fel ha még nincs: http://pogessor.fw.hu/
nemsdanielkukachotmail.com Pogesszor modot még nem próbáltam, nem baj?
Én benne lennék. Vegyél fel msn-re: bph.geo(kukac)hotmail.com
Na emberke, az lenne a helyzet hogy kellene még egy ember a multihoz. A követelmények:
-naponta, max kétnaponta van game, aki erre nem ér rá az nem is írjon.
-Doomsday Armageddon 1.2 kell + legfrissebb Pogesszor mod
-ne legyél sértõdékeny(ez NAGYON fontos 😛)

Ma vagy holnap kezdenénk, a hostunk jó, nem fog akadni, és ha szeretnél egy bunkó, beszólogatós, igazi szemétláda társaság tagja lenni akkor jelentkezz. <#mf1>

Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.

jav: 40 május 10, nem 41
Nem tudom, mit szenvedtek itt a Franciákkal, én (normál módban, AI agresszív, Progressor) 1 hónap alatt leverem az egész bagázst (41 május 10-tõl). 4 Páncélossereggel (4*(4tank,2motorizált, mindhez stug)) áttörök az Ardenek-en, 2vel bekeritem a Maginot-vonalat, 1 megy elvágni a tengerpartot, 1 Párizst elfoglalni. Légifölény nálam és folyamatosan gyengítem bombázókkal a szervezettségüket. Gyalogosok mennek Belgiumba frontálisan (2 hadsereg = 2*9 div), 1 gyaloghad megy a tankok után biztosítani, 1 megy Lux-ba, a maradék 3 tartja a határt Maginottal szemközt. Hollandiába ledobok a mocsarakba 2 ejtõernyõst, (persze csak akkor, ha már nem bekerítésbe esnének) egyébként ott 2 hadtest (2*3div) is bõven elég a támadáshoz. HQ ide még nem kell, az eredeti 2-õt azért felhasználom. A Blitzkrieg doktrina persze ki van kutatva, ez talán a legfontosabb.
A Szu megtámadásáig nem is kell több szárazföldi egység, csak pár garizon a partizánok fékentartására és az Atlanti-fal biztosítására (itt legyártok 16 volksgrenadiert is és azokkal is lezárom a partot).
41 juni-ra 3-3 gépesített egységgel bõvül a 4páncélossereg, ezekkel zárom katlanba a ruszkikat. Legyártok még pár hegyivadász és egy lovas hadtestet, ezek mennek az erdõsebb területekre.(Gyalogosokból 6-7 sereg a max.) Mire beveszem Moszkvát, a Szu hadereje felõrlõdik a katlancsatákban és már csak a folyamatos üldözést kell biztosítani a kisebb egységekkel a békéig. A felszabadított (volt Szu) népeket folyamatosan önállóvá teszem, persze a nemzeti lázongást nem hagyom nagyon elszállni és csak akkor, ha az utánpótlástól nem vág el. Moszkva után a seregeknek irány Észak-Afrika, felkészülnek a Fákja-hadmûvelet visszaverésére. (A Brit-szigeteket meghagyom Angliának)
Hajók: A tengeri doktrinák kikutatása után támadok csak. Elõször tengeralatjárókkal (Dönitz-30db) legyengítem a flottájukat, utána jön Raeder a felszíni flottával (2csatahajó, 2 csatacirkáló, 6 nehéz, 5 könnyûcirkáló, 5 romboló - mind IV.,V.szintû) befejezni a mûvet. Ha Amerika hadba lép, takarodnak a kikötõbe.
Repülõk: 40-ig: 3*4 elfogó, 1*4 tengeri (+kísérõvadász), 4*4 taktikai (+kv), 2*stuka (3 stuka, 1 vadász). 40-tõl: + 4*4 vadász.
Felesleges IC megy az Atlanti-fal építésébe, illetve a felszabadítások miatti nemzeti lázongás letörésébe.
Hírszerzés megy 1000-el, de csak a tervek ellopása.
BariHUN
én már lehagytam angliát olaszok meg már majdnem teljesen kiszorították az angolokat afrikábol. lerohantam jugoszláviát, sikerrel, megalakult a horvát bábállam, vichy nem akar csatlakozni, románia csatlakozott, most jön a SZU és mindez 41 végén 😄

Huh... Én is megvolnék. Megszenvedtem majd' 2 évet franciákkal, de sikerült!
2 mentésem van, egy globális cheates és egy történelmi cheates. A globálisban szinte minden mozgósítható országot behoztam tengelynek. A másikban viszont szigorúan történelmi keretek között játszok. Most jön Anglia inváziója mindkettõben. Egy érdekes csata van kibontakozóban:
Raeder tengernagy vezette 3 Bismarck osztályú csatahajó, 6 Scharnhorst osztályú csatacirkáló, 6 Hipper osztályú nehézcirkáló vs. 2 anyahajó(IIes típusúak) 4 csatahajó(Ies típusúak), 6-7 romboló, 4-5 cirkálóval. Az angolok vezérének nincsenek képességei(Raeder bácsi Superior Tactician), az én hajóim minden bõvítést megkaptak és 20 XPvel rendelkeznek. Ja, és éppen 6 teherhajóm rakodja ki az egységeket. Szerintetek ki gyõz majd? Nem akarom elveszíteni a flottámat!
Szép!Sajnos az én terveimet tönkretette a tél.
BariHUN
siker! 😄 40 márciusában elesett párizs és megalakult vichy. szövetségeseim: nacionalista spanyolország, olaszország, magyarország. kb 90 hadosztálllyal sorakoztam fel, hollandia gyorsan megvolt, belgium már kicsit huzosabb volt. aztán a parton elmentem egészen párizsig, közben jöttem a maginot vonalon lb 40 hadosztállyal. most pedig már csak ki kell söpörni az angolokat spanyolországból de csak 1-2 tartományban vannak mostmár. aztán jöhet anglia. közben az olaszok visszaszoritották izraelig az angolokat 😄 skandinávia nem olyan fontos számomra, szovjetekkel jóba vagyok most még románokat és bolgárokat akarom szövetségesnek aztán majd meglátjuk 😄

Ugyanaz a probléma... rohadt sajtzabálók annyian vannak mint a nyûvedés. Meg a belgák... és az a rohadt Maginot vonal.... na most jön a Birodalom visszavág. Szerintem behívom kecskepásztorékat😄
Pluszban még szétverték Norvégia ellátását. Éheznek a magyarok.
BariHUN
41ben

Mennyiben jársz hogy 43-as divek vannak?
Franciákat nyomd le minél hamarabb, mondjuk 39-40-ben, mert csak folyamatosan erõsödnek, gyártanak stb.
BariHUN
43-as hadosztályaim vannak és 2es szintû tankok

és az a 110 hadosztályod miylen? Mert ha 18-asok akkor nem is nagyon várj mást 😛 Plusz rendel hozzájuk rendes parancsnokokat. ÉS télen ne támadj.

BariHUN
hát de bazeg ott volt 110 hadosztályom a belga-francia határra sikerült áttörnöm, de a rotterdam bombázása event se jön be(pogessor) aztán már lehetetlen elõretörni pedig nem egy HQ-m is van arrafelé, közben rakétázás és bombázás is megy...

Muki100
A franciák '40-re képtelenek ellenállni a németeknek akármilyen nehézség is legyen, ha a németek elég szárazföldi erõt hoztak össze. Nyilván ha nem gyártottál semmit akkor nem fogsz nyerni.

Azért az a scenario teljesen más. Ott totál gagyi francia egységek vannak, míg 40-re azért elég rendes hadsereget szokott összehozni a gép.

BariHUN
hát ezt nem értem. külön scenarióban amikor csak le kell rohanni franciákat megnéztem sikerül-e és kb 10 perc alatt nyertem. akkor simán miért nem megy?

Én az angolokat rakétázom szét.I love V2
Milyen nehézségen játszol? Mennyi egységed van és miket gyártottál?
Ja meg télen ne nagyon támadj, nagy a büntetés.

Nem tudom, én még hardon is viszonylag könnyen átmegyek FRA-n, igaz sok egységet szoktam gyártani, köztük sok tankot.

Szóval nem 90 egységem van hanem vagy 150 + HUN divjei.

Parancsnokokra is figyelj, hogy jól legyenek kiosztva. Pl. támadáshoz legyen a közelben HQ + FM, hogy egy tartományról 24 div tudjon támadni.

Próbálj olyan helyeket keresni, ahol nagy tûzerõt tudsz koncentrálni, pl. 3 irányból betámadsz egy tartományt 72 divvel.
A V1-sek az egységek ellen nem sokat érnek, inkább az ipar meg az infrastruktúra ellen használd õket. Am meg én 10-bõl 9-szer simán lenyomom a franciákat, nem tom te miért akadtál el. Jó lenne ha mutatnál képet <#nemtudom>

BariHUN
mégis visszaszoritottaK kölnig...

BariHUN
ott van a benelux államoknál 90! hadosztályom. abból legalább 50 van a hegyeknél a parton de lehetetlen elváni õket, annyian vannak, pedig mikor már átjutottam a belga-francia határon is nyomattam rájuk v1-es rakétákat vagy 10 darabot, utána mégis visszaszoritottam kölnig...