Hearts of Iron 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Khmm-khmm... Zsolna...
Én szoktam multizni hoi2 vel meg még pár ember. Ha te is jönnél akkor irj.
Magyarokkal vagyok. Az amcsikkal "simán" szövetséget kötöttem. Én sem értettem, mert általában csak a megnemtámadási egyezményre van 20% esélyem, amit általában megcsinálok. De most szövetséget kötöttem Ausztriával, és Nac. Spanyollal és utána próbálkoztam az USÁval. Volt rá 13% esély, és az egyik próbálkozásnál sikerült.
Egyelõre csak nagy Mo. területeit akarom visszaszerezni, utána még nem tudom, hogy mi lesz. Ez attól függ, hogy a játék hogy fog alakulni. Most játszottam éppen 1939. közepétõl, aug.30-án Németo. hadat üzent a lengyeleknek, egy-másfél hónap múlva Lengyelo. annektálta Szlovákiát. Mivel a Lengyelország nem csatlakozott a szövetségesekhez, ezért én is hadat üzentem nekik. Visszafoglaltam Szlovákiát Zilina kivételével. Ezután Németország annektálta Lengyelországot és kilépett a játék. 😞
Egyelõre csak nagy Mo. területeit akarom visszaszerezni, utána még nem tudom, hogy mi lesz. Ez attól függ, hogy a játék hogy fog alakulni. Most játszottam éppen 1939. közepétõl, aug.30-án Németo. hadat üzent a lengyeleknek, egy-másfél hónap múlva Lengyelo. annektálta Szlovákiát. Mivel a Lengyelország nem csatlakozott a szövetségesekhez, ezért én is hadat üzentem nekik. Visszafoglaltam Szlovákiát Zilina kivételével. Ezután Németország annektálta Lengyelországot és kilépett a játék. 😞
szerintem max az "offenzív doktrinás" tábornokok dobnak kicsit a harci hatékonyságon - megpróbálhatod a páncélosparancsnokot is, mert rémlik valami, hogy az is mûködik, de nem vagyok benne biztos... amúgy ha összerakod két páncélos divízióval, akkor megkapják a "combined arms" bónuszt, ami elég jól jöhet a csatákban.
GRUNGE IS DEAD
C:\Program Files\Paradox Interactive\Armageddon\db
És itt van egy olyan excel féle mappa, aminek a neve: country.csv
És itt van egy olyan excel féle mappa, aminek a neve: country.csv
In gém ném: MaxWell125
Meg tudná valaki mondani, hogy hol tudom átírni az országok színeit? Mint ahogy Auric-nál is van.
Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.
1. Ha jól tudom õ volt Roosevelt republikánus ellenfele az 1936-os választásokon. A valóságban Roosevelt nyerte a választást, de itt a játékban egy event dönt arról, hogy ki nyeri a 4 évente megtartott elnökválasztást az USÁ-ban ('36,'40,'44), és az AI õt választotta.
2. De melyik országgal vagy? Elõször úgy tûnik, hogy némettel, aztán meg nem tudom.
Magyarral vagy? Akkor hogy tudtál szövetséget kötni az USÁval? Acceptallal?
Egyébként meg akkor kik ellen akarsz majd harcolni, ha se nem a németek, se nem a szovjetek, se nem az amcsik ellen nem akarsz? Angolok?
Az USÁt pedig nem kell kirúgnod, gondolom te vagy a szövetség irányítója, szóval utánad megy az USA is. Ha meg arra gondolsz, hogy majd a japánok hadat üzennek az amcsiknak, az valószínûleg úgy lesz, de a játékban a németek és a japánok szinte sosem kötnek szövit, szóval ilyen módon nem kerülhetsz hadba a németekkel.
3. Növeli az egység támadó, vagy védekezõértékét. Amennyi a tapasztalat, annyi pluszt kap harcnál.
2. De melyik országgal vagy? Elõször úgy tûnik, hogy némettel, aztán meg nem tudom.
Magyarral vagy? Akkor hogy tudtál szövetséget kötni az USÁval? Acceptallal?
Egyébként meg akkor kik ellen akarsz majd harcolni, ha se nem a németek, se nem a szovjetek, se nem az amcsik ellen nem akarsz? Angolok?
Az USÁt pedig nem kell kirúgnod, gondolom te vagy a szövetség irányítója, szóval utánad megy az USA is. Ha meg arra gondolsz, hogy majd a japánok hadat üzennek az amcsiknak, az valószínûleg úgy lesz, de a játékban a németek és a japánok szinte sosem kötnek szövit, szóval ilyen módon nem kerülhetsz hadba a németekkel.
3. Növeli az egység támadó, vagy védekezõértékét. Amennyi a tapasztalat, annyi pluszt kap harcnál.
A gépesített hadosztályoknak milyen parancsnokot kell adni azoknak, hogy bónuszt kapjanak utána?
Mint pl. a tankoknál a Páncélosparancsnok.
Mint pl. a tankoknál a Páncélosparancsnok.
Ja és nem tudom hogyan csináljam meg a módot. Ha valaki elmagyaráznál hogy. Ja és ötleteket és mondhatok hozzá. <#eljen>#eljen>
Én csak ötletett adtam. Mert nem tudom hogy hogyan fogjak hozzá. De az is kérdés hogy Otto hogyan döntõt volna? Tengelybe be szál vagy tanul õsei hibájából és a Szövetségesek oldalára lép? Bár mondjuk ha szövet.-ben lenne akkor Lengyelországal akkor lehet hogy levernék Németeket + a Franciák , bár ha belép a SZU akkor az már egy kicsit gázos. <#fejvakaras>#fejvakaras>
Lenne egy-két kérdésem a játékkal kapcsolatban:
1. Az utóbbi játékokban 1938-ra az USA elnöke nem Roosvlet, hanem Alf M. Landon (remélem jól írtam le). Ezelõtt még soha nem láttam. 😮
2. Az Anschluss esélyét 98%-ról 50%-ra csökkentettem, hogy legyen értelme szövetséget kötni Ausztriával. Az Anschluss így nem történt meg. Szövetséget kötöttem Spanyolországgal (nac.) és az USÁval. Viszont nem akarok hadba lépni Németország és SZU ellen, akkor rúgjam ki majd a szövetségbõl USÁt?
3. Ezt már korábban is észrevettem, de nem foglalkoztam vele. Magyarországgal vagyok és az új egységek kapnak egy-egy csillagot (25 exp.), a jugók is kaptak. Azt tudom, hogy mit jelent az experience, de azt nem, hogy a játékban ez mit befolyásol.
1. Az utóbbi játékokban 1938-ra az USA elnöke nem Roosvlet, hanem Alf M. Landon (remélem jól írtam le). Ezelõtt még soha nem láttam. 😮
2. Az Anschluss esélyét 98%-ról 50%-ra csökkentettem, hogy legyen értelme szövetséget kötni Ausztriával. Az Anschluss így nem történt meg. Szövetséget kötöttem Spanyolországgal (nac.) és az USÁval. Viszont nem akarok hadba lépni Németország és SZU ellen, akkor rúgjam ki majd a szövetségbõl USÁt?
3. Ezt már korábban is észrevettem, de nem foglalkoztam vele. Magyarországgal vagyok és az új egységek kapnak egy-egy csillagot (25 exp.), a jugók is kaptak. Azt tudom, hogy mit jelent az experience, de azt nem, hogy a játékban ez mit befolyásol.
Arra gondoltam, hogy abban az idõben nem hiszem, hogy túl sok esélye lett volna leváltani Horthyt.
jo en nem a puccra gondoltam, hanem arra, hogy meg a 20. szazadban is volt szinte meg gyerek uralkodo. Azt hittem erre gondoltal, mikor a korara utaltal.
Azért az egy kicsit más. Neki nem kellett puccsal átvenni a hatalmat senkitõl, mert õ volt a trónörökös egy parlamentáris monarchiában.
Itt meg mi volt? Horthy volt a Magyar Királyság kormányzója, 1921-ben mondták ki a trónfosztást. Arról nem is beszélve, hogy parlamentáris monarchiához köze nem volt az országnak.
Itt meg mi volt? Horthy volt a Magyar Királyság kormányzója, 1921-ben mondták ki a trónfosztást. Arról nem is beszélve, hogy parlamentáris monarchiához köze nem volt az országnak.
Az a helyzet, hogy IV.Károly 1922-ben halt meg. Horthy 1920-tól volt Magyarország kormányzója, tehát IV.Károly csak 2 évig "élvezhette" volna a hatalmat. A HoI-ba IV.Károly fia, Habsburg Ottó fér bele, aki benne is van, bár 1936-ban 24 éves volt és nem hiszem, hogy abban az idõben 24 évesen el tudott volna jutni odáig, de ki tudja... Egyébként a 2. vh. alatt Ottó Washingtonban volt.
Nem elvetendõ ötlet. Azon agyalj kicsit, hogy mégis hogy képzeled el pl. a szövetségi rendszereket, a cassus belli-t stb...
Csináld meg a modot.😄
Nézetem pár módot. Volt egy Osztrák mód melyben Ausztria visza veszi a ww1-és elõtti területeket Boszniát, Csehország stb. Ettõl lett egy ötletem. Mi lett volna ha Károly megszerzi Hortytól a hatalmat? Akkor lett volna háboró? Ez biztos hogy lett volna. De mi lenne ha magyarország vissza hódítaná a régi és az Omm területeket,csak most nem az osztrákok lennének a vezérek hanem mi?
Na? <#vigyor2>#vigyor2>
Na? <#vigyor2>#vigyor2>
Szokott itt valaki multizni ezzel a játékkal?
Hali. Tud valaki linket adni a Kaiserreich-ról hogy letöltsem. Ha kell van dommsday is. Amúgy mirõl szól a mód?<#integet2>#integet2>
Én általában elfoglalom Törökországot, több okból is.
Az egyik, hogy így nagyobb frontot kell védeni a szovjeteknek, és ha jó az idõzítés, akkor SZU-nak nincs elég ideje átcsoportosítani egységeket D-re.
A másik ok, hogy Töröko. elég fontos helyen van, az elõbbi ok miatt és azért is, mert Törökország annektálásával megnyílik az út Szuez felé.
Az egyik, hogy így nagyobb frontot kell védeni a szovjeteknek, és ha jó az idõzítés, akkor SZU-nak nincs elég ideje átcsoportosítani egységeket D-re.
A másik ok, hogy Töröko. elég fontos helyen van, az elõbbi ok miatt és azért is, mert Törökország annektálásával megnyílik az út Szuez felé.
Sziasztok. Nektek mi a tapasztalatotok Törökországgal kapcsolatban? Megéri szövetségbe hívni a tengelybe? Azért kérdezem mert nekem ezeddig merõben eltérõek a tapasztalataim vele. Egy korábbi mentésemben jók voltak, kiegészitve õket 2-3 német és 4-5 bolgár hadosztállyal simán le lehetett gyalogolni velük Szuezig, egy másikban pedig semmi hasznukat nem vettem, sõt annyit értem el, hogy a franciaországi csata kellõs közepén ki kellett vonnom 4 gyaloghadosztályt, mert nem elég, hogy az angolok elindultak Irakból felfele, de még Izmitnél partra is szálltak és mielött az erõsítésem odaért volna annektálták Törökországot.
Szal kinek mi a tapasztalata velük?
Szal kinek mi a tapasztalata velük?
az eredeti színskála eléggé bántotta a szemem, nem is tudom, hogy melyik modból szedtem már ki, de biztos jobban nyugtatja a szemet, mint a stock kiosztás.
a németek meg a rosszfiúk, azért kell nekik a fekete szín... 😛
felcseréltem a partizán színeket: megkapták az angolok hányásrózsaszín árnyalatát, a fekete meg ment a németeknek, venezuelának...
a magyarokkal meg bajban voltam/vagyok... kezdetben fehérek voltak, de aztán a sok victoria után már zavart, hogy az osztrákoknak valami vöröses-barnás színük volt és õk lettek a fehérek... a magyaroknak meg hirtelen nem tudtam jobbat kitalálni.
a németek meg a rosszfiúk, azért kell nekik a fekete szín... 😛
felcseréltem a partizán színeket: megkapták az angolok hányásrózsaszín árnyalatát, a fekete meg ment a németeknek, venezuelának...
a magyarokkal meg bajban voltam/vagyok... kezdetben fehérek voltak, de aztán a sok victoria után már zavart, hogy az osztrákoknak valami vöröses-barnás színük volt és õk lettek a fehérek... a magyaroknak meg hirtelen nem tudtam jobbat kitalálni.
GRUNGE IS DEAD
Egyszer paradox fórumon olyat olvastam, hogy a szovjetek vörös színe annyira bántotta a szemét, hogy egyszerûen nem tudott ránézni ha politikai mapon volt, és akkor nagyon hálálkodott amiért megmondták hogy kell világoskékre színezni, de az hogy minden állam más színt kap ami ráadásul ne is passzoljon hozzá, annak én sem látom sok értelmét.
\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"
Szín alapján meg olyan mintha a jugók foglalták volna be a magyarokat.
\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"
Szép grafikai patchet használsz 😛
Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.
de várjá hát neis a manpowert nézd... nemhogy inkább az IC lenne gyanús... 😊
nálam a TT mindig be van kapcsolva, a kína kampány elõtt Paraguayjal kalandozgattam... IC takeover meg nyersanyagba, manpowerba nem zavar be. 😊
nálam a TT mindig be van kapcsolva, a kína kampány elõtt Paraguayjal kalandozgattam... IC takeover meg nyersanyagba, manpowerba nem zavar be. 😊
GRUNGE IS DEAD
?😊
A manpower cheat alapból 5000-et dob a számokon...😊
Azért van mert feloszlattam az összes milíciám, meg a gyalogság nagyrészét + elfoglaltam Indiát, Indonézia nagyrészét és egész Kína az enyém... 😊
A manpower cheat alapból 5000-et dob a számokon...😊
Azért van mert feloszlattam az összes milíciám, meg a gyalogság nagyrészét + elfoglaltam Indiát, Indonézia nagyrészét és egész Kína az enyém... 😊
GRUNGE IS DEAD
Nekem gyanús az a sok manpower Nac.Kínának. <#idiota>#idiota>
Itt vki cheatelt! <#banplz>#banplz>
Itt vki cheatelt! <#banplz>#banplz>
Semmit😄 Érdekelt, hogy milyen Csád. Vagy bármilyen felszabadított gyarmati ország. Amúgy meg § az IC-m, AI Event-el kaptam 6ot offmapba.
3 évig... <#idiota>#idiota> <#banplz>#banplz>
Ahogy mondod. Egyébként manpower növekedés sincs.
"Félúton" nem sokszor fogadja el a változtatásokat a játék, vagy ha mégis azt általában tele van hibákkal... így van ez eventeknél, tt-módosításoknál... elvileg a mentésfájlt kellene átírni, de azt nemtudom, hogy abban mit és hol. Kezdj egy új játékot, úgy már mûködni fog.
GRUNGE IS DEAD
FAIL! <#idiota>#idiota>
Igen, 36 óta nincs egy techteamem se, 39-ben járok és csak most módosítottam a .txt-n.
Minden patch fel van rakva Arma 1.2-ig. New Nations mod is fel van téve, a legfrissebb. Amiatt vannak legalább minisztereim.
Nagy köszönet Tiger! Mostmár be tudok jelentkezni. Rem a multi is menni fog.
Milyen típusú routered van?
Valószínûleg adtak hozzá egy kézikönyv szerûséget, ahol leírja hogy kell beállítani a dolgokat. Ott megvan adva milyen címen érhetõ el, mi a default user név, password. (általában user név admin, jelszó meg vagy üres vagy admin vagy valami hasonló)
Nem csak a hostnál kell beállítani, hanem mindenkinél aki router mögött van.
Valószínûleg adtak hozzá egy kézikönyv szerûséget, ahol leírja hogy kell beállítani a dolgokat. Ott megvan adva milyen címen érhetõ el, mi a default user név, password. (általában user név admin, jelszó meg vagy üres vagy admin vagy valami hasonló)
Nem csak a hostnál kell beállítani, hanem mindenkinél aki router mögött van.
legujabb patchet fel kellett volna rakni...
patch nelkul meg csak ugy szabad felszabaditani az orszagokat, hogy felszabaditas elott elmented, kilepsz, visszatoltod, es annelkul, hogy elinditanad az idot, felszabaditod, es akkor megmaradnak a leaderek, meg a techteamek is.
patch nelkul meg csak ugy szabad felszabaditani az orszagokat, hogy felszabaditas elott elmented, kilepsz, visszatoltod, es annelkul, hogy elinditanad az idot, felszabaditod, es akkor megmaradnak a leaderek, meg a techteamek is.
Na nekem súlyos segítség kellene. Egy alacsonyabb vérnyomású pillanatomban elkezdtem egy road to war-t a franciákkal, felszabadítottam Csádot és most Csáddal játszok. 1 kicsi gond van, hogy nincsenek techteamjeim. Elvileg '30 óta vannak, át is írtam az UO84.txt-t, hogy 40-ben kapjam meg õket, de semmi. Mit kell tennem ahhoz, hogy tekktímjeim legyenek?
Lehet hogy hülye vagyok de segítenél még pár dologba? 1, Hol találom ezt a számot amivel el tudom érni a menüjét?
2, Milyen felhasználonevet kell megadni?
És még egy ezt a beállítást elég a hostolonak megcsinálni??
Válaszod elõre köszönöm!
2, Milyen felhasználonevet kell megadni?
És még egy ezt a beállítást elég a hostolonak megcsinálni??
Válaszod elõre köszönöm!
Igen, csak routernél elõtte ki kell engedni pár port tartományt hogy tudjanak csatlakozni.
1. Lépj be a router menüjébe. Böngészõben beírod 192.168.x.y. (ez router függõ, nálam pl. 192.168.0.1-en érhetõ el)
2. Megadod a user nevet + jelszót.
3. Megkeresed a tûzfal menüt. (firewall)
4. Itt hozzá kell majd adni 3 szabályt, a 3 megfelelõ port tartománynak
5. Ezeket kell engedni HOI-hoz:
2300-2400
28800-29000
47400-47700
6. Végén save. (Aztán lehet resetel a router.)
Nagyjából ennyi.
Ja meg ha van szoftveres tûzfal azon is engedd ki a HOI2.exét.
1. Lépj be a router menüjébe. Böngészõben beírod 192.168.x.y. (ez router függõ, nálam pl. 192.168.0.1-en érhetõ el)
2. Megadod a user nevet + jelszót.
3. Megkeresed a tûzfal menüt. (firewall)
4. Itt hozzá kell majd adni 3 szabályt, a 3 megfelelõ port tartománynak
5. Ezeket kell engedni HOI-hoz:
2300-2400
28800-29000
47400-47700
6. Végén save. (Aztán lehet resetel a router.)
Nagyjából ennyi.
Ja meg ha van szoftveres tûzfal azon is engedd ki a HOI2.exét.