Hearts of Iron 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát igen nem casual stratégáknak találták ki, hanem hardcore stratégáknak.
Dehát nekem is sikerült valahogy kitapasztalnom a játékot. 😊
Ezzel próbálkozz.
zorrobomber
Valami használható game guide-ot nem ismertek, akár angol nyelvût is? Belekezdenék a game-be, de ez már nem az elsõ alkalom és valamiért mindig elkavarodtam benne, kicsit kuszának tûnt a gameplay.

Nem tudom mit csináljak vele... Puccs, aztán szövetség, vagy rohanjam le. Egyenlõre Japánnal hadakozik. Még gondolkodom. Mostanában úgysincs idõm játszani.
usaval mi lett?

Auric
A szovjeteket még '40 nyarán érdemes megtámadni - mozogni kell tudom, de ha a Seelöwe le van már tudva, akkor Primorskig nincs megállás. 😊

GRUNGE IS DEAD

Jólsejted. Szóval van egy front. Minden provinciára csak annyi egységet hagyok, hogy azt lehetõleg ne tudják áttörni. 2 provinciára viszont rengeteg egységet. Arról a 2 helyrõl meg elkezdek nyomulni, úgy, hogy minden addig elfoglalt provinciára otthagyok pár egységet. Amikor meg sikeresen bekerítettem azt a kb. 10 provinciát, elkezdem õket bezúzni. <#vigyor3>
Annyira nem.
És nem vágják el a bekerítés közben a mögöttes területeket? Ezek szerint nem szélesfronton, hanem 1 max 2 betörési ponton támadsz, jól sejtem?
Afrika elfoglalása nem volt húzós?
Bekerítés. Bekerítek legalább 10 provinciát, és megsemmisítem az összes ott lévõ sereget. Ezt megcsinálom párszor és elég hamar elfogy a hatalmas szovjet sereg. <#vigyor3> Innentõl már szinte egyenes út Szibéria és Vlagyivosztok a többi vp-ért. Vagy kiegyezel Sztálinbácsival. <#idiota>

Én most a németekkel '48 nyarán vagyok és már megsemmisítettem az összes komcsi és szövetséges államot. Már csak a szövetségeseim és független államok vannak. Képek:
Üdv.

Ki mikor szokta (németekkel) megtámadni a szovjeteket? Azért kérdezem, mert amíg az arma1.2-nél simán ráért 1942/43-ban támadni (mikor a szovjetek hadat üzentek, tekintve, hogy sok hadosztályuk volt, de viszonylag fejletlenek 42-43-hoz képest) addig most azt tapasztalom az 1.3 esetében, hogy 1942 nyarára nem csak számban, de minõségben is elég erõsek a vörösök, és baromi nehéz legyõzni õket. 1942. júliusában tört ki a háború, szeptember elejéig , tehát bõ két hónap alatt kb a Jekapils-Riga-Vilnius-Grodno-Pinszk-Rovnó-Vinnyica-Kamanyec-Podolszk-Odessza vonalig jutottam. (1.2-vel volt olyan mentésem, ahol a páncélos hadseregeim 2,5 hónap után Leningrád, Szmolenszk és Rosztov környékén álltak...)

Szal szerintetek érdemes még 41.nyarán megtámadni a szovjeteket az 1.3-as armában, vagy csak én szúrtam el valamit? És egyáltalán ki milyen taktikát alkalmaz a németekkel a szovjetek ellen?
Oh, köszi szépen.

Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.

Auric

GRUNGE IS DEAD

Nincs valami egyesített leírás ezekrõl a vezetõi képeségekkrõl? Az érdekelne hogy milyen bónuszt adnak.

Auric
Nincs külön lovassági vezetõ. "Offensive/Defensive Doctrine" jellemzõjû embert kell melléjük tenni, akkor megkapják az általános +10%-os bónuszt.

A lovasság minden típusa (alap-gépesített-páncélozott-légi) megegyezik; csak "számbeli" eltérés van köztük, na meg az ikon.. (megjegyzem a helikoptereket én inkább nem vettem volna szárazföldi egységnek, de megint csak a paradox tudja...)

GRUNGE IS DEAD

A lovassághoz milyen típusú vezetõ kell, hogy a lovasság bónuszt kapjon? Létezik olyan vezetõtípus egyáltalán?
Ja és ha van, akkor a parancsnok módosítója még a '46-ban kifejleszthetõ gépesített lovasságot is erõsíti ugyanúgy?

In gém ném: MaxWell125

Vesztettél egy rakás IC-t, úgy lehet.
Üdv!Még csak most fedeztem fel ezt a játékot magamnak. Természetesen Magyarországgal játszom és meg is támadtam Romániát amint tehettem. Viszont egyszer csak észrevettem h a Technology fülnél már csak 1 lehetõségem van az eddigi 2 helyett? Hogy tudnám ezt visszaalakítani?Elõre is kössz a segítséget!
BariHUN
Próbáld meg Win 98 kompatibilitással elinditani.

Hesler89
Jah és a HoI 1 is kilépett rendszeresen, pedig akkor még nem moddoltam semmit, mert nem nagyon tudtam hogy kell... 😊 Akkor olvastam vmi olyasmit, hogy Winfos 98-cal nem lép ki a játék nekem meg a csodálatos XP volt. Egyik ismerõsöm még 98-at használt és neki tényleg nem lépett ki. A HoI 2 dd-nél nár nem tudom mi a helyzet, mert a játék elején még nem lép ki, csak késõbb. Nem tudom, hogy így van-e, de sztem azért léphet ki, mert szinte semmi nem úgy alakult, mint kellett volna, ha nem ezért, akkor nem tudom mi a baja... 😮
Hesler89
Nem nagy, mert Jugoszláviából elfoglaltam a volt magyar területeket és akkor csak Szlovéniát szabadítottam fel. Utána 1-1,5 évvel késõbb foglaltam el a maradék jugoszláv területeket és ezután megint 1,5-2 évvel késõbb jött Bulgária és Görögország.
Hesler89
Nekem nem csak akkor. 😞
Vmi miatt 1944-re mindig kilép. Addig nem nagyon, de 1944 körül egyre gyakrabban.
Ennyi felszabadítás mellett mennyi a dissent-ed?
BariHUN
Ha moddingolok nekem is kilépked néha.

Hesler89
Kicsit moddolt Magyarországgal játszottam, és az Anschlusst is egy kicsit átírtam (csak annyit, hogy az esélye 98-ról 50%-ra csökkent). 1944 elejénél tartottam, a célom nagy Mo. elvesztett területeinek visszaszerzése volt. 1944-re már teljes volt Magyarország. Hogy vmi új is legyen 1944-re bevezettem a Sztálinizmust(!) 😄 1943 végére a szovjetek elérték Krakkót és már majdnem Németország 1936-os határáig nyomultak (Krakkót kivéve). Amikor már biztosnak tûnt, hogy Krakkó a SZU kezébe került hadat üzentem a Tengelyhatalmaknak, elfoglaltam Romániát, de az szovjet bábkormány lett. Még nem említettem, de csatlakoztam a Kominternhez. Magyar bábkormány volt már ekkor Szlovénia, Bosznia, Szerbia és Montenegró, 1944. februárjában elfoglaltam Bulgáriát és Görögországot, ezek Magyarország bábkormányai lettek. A szovjetek Magyarországon keresztül elfoglalták Csehországot, így azt is felszabadítottam, viszont nem sokkal késõbb kilépett a játék. A gond csak az, hogy már egy párszor eljátszotta ezt a játék, tehát egy pár részt újra kellett játszanom. Bulgáriát és Görögországot is már másodszor foglaltam el. A teljes játékot nem írtam le mert most igazából nem az a lényeg, egyébként jó játék volt, nekem tetszett. Viszont most arra lennék kíváncsi, hogy másnak is ki szokott-e lépni és, hogy lehet-e csinálni vmit?
pontosan például a 34-es mód különösen spanyoloknál népszerû😄./eventekkel szépen jó irányba viszi a slidereket....

Hát én nem próbáltam, de hogy melyik a legjobb mod az nézõpont kérdése.

Van jópár külföldi mod, amikrõl szintén ezt mondják.😊 (HSR, TRP stb)

Pl. multira szerintem egyik sem alkalmas, mert ott nem az a lényeg hogy van ilyen meg olyan event, meg fel van turbózva az AI stb.
Istenem, ezt annyi helyen halottam: "a pogessor mod aránytalanul feltápolja a magyarokat." De az ég szerelmére, mégis mivel? Nem ad nekik plusz IC-t, nem kapnak több nyersanyagot, nem kapnak több egységet, nem lesznek jobb techteamjeik, semmi pluszt nem kapnak csak néhány új eventet. ÉS mellesleg nem csak a magyarok, nem az összes több nép is. Szóval szerintem még mindíg messze a legjobb HoI2-es mod.

mert az béta
mert a progressor mod unreális módon széttápolja a magyarokat

ez jól hangzik<#eljen>
arma 1.2-est használok én is.

Le lehet tölteni.
Nekem nincs Ardamegon.<#shakehead>
Ja, és Hamachi nélkül is simán lehet multizni, és szvsz még egyszerûbb is.

a fõoldalon van legalul :p
[email protected]

Meg tudná valaki mondani, hogy milyen címre lehet írni Pogessoréknak? Próbáltam nyitott szemmel járni az oldalukon, láttam is, hogy vannak kérdezõk által küldött levelek kirakva, de email címet nem találtam. Kösz a segítséget.

Csak mert mi 1.2 vel nyomjuk. De mind1.
Klán oldal: http://www.xfire.com/clans/hh2t/
Ja, arra. Mert?
Egyenlõre csak sima armagedddon 1.2 patch, mert akikkel multizunk mindenkinek ez van. De tudomásom szerint a pogessor 1.3-ra van. nem??
http://www.freeweb.hu/pogessor/friss.html
Mi az a Pogessor?
Akit komolyan érdekel a multi elõtte nézzen szét Paradox multis szekciójában, illetve van még egy külföldi fórum:

http://forums.ederon.net/

Volt még egy másik is, csak az 3 év után megszûnt.😞(

Itt van 1-2 multis mod is, szabályrendszer stb.
Egyébként van 1-2 nagyon profi magyar HOI mp veterán😊
Armageddon + Pogessor, inkább. Akkor csatlakoznék.
Hali!
Ma megalapítottam a Hungarian HoI2 Team-et. Cél az hogy összegyüjtsük azokat a magyar HoI2 játékosokat akik multiznak vagy szeretnének multizni ezzel a csodás game-el 😉
Követelmény a tagsághoz:- szükség van 1 programra amit ugy hívnak Xfire. Ezzel a progival könyen tudunk beszélgetni, megtudunk beszélni játékot stb. És ide van beregisztrálva a klán.
-Aki eddig tag az Armageddon 1.2-es patchet használja tehet az is kell.
-Kell még egy program amit Hamachi-nak kereszteltek 😊
- És természetesen a Hearts of Iron 2 Doomsday alap játék

Ha kedvet érzel arra hogy Multizz és HoI2 Fanokal ismerkedj akkor jelentkezz. Irj provát üzit nekem.
Bármilyen kérdésed van Akkor is Privi. 😄
Na szóval aki szeretne jönni multizni irjon nekem egy privát üzenetet és elküldöm az msn-em.
Jah és lehet hogy beszállnék én is az online játékba ha lehet
Sziasztok!
Lenne 1-2 kérdésem.
A HoI2-höz van magyarositás?
Én a sima HoI-val szoktam játszogatni de szivesen kipróbálnám a 2-t is.
Jah és mivel elég kezdö játékos vagyok ezért kérdezném hogy tudtok-e nekem arra választ adni hogy a HoI1-ben hogyan tudok szállitóhajóba és repülögépbe embert rakni hogy szállithassam öket
Játszanék szívesen, bár elég kezdõ vagyok.
Fõleg esténként érnék rá, illetve hétvégén.
Hol vannak az események?
Lehet hogy nekem kedvem lenne multizni.
Köszönöm