Hearts of Iron 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hadatüzentem az amiknak 41 márc kb 3 hónapig bírta a flottája augusztusra már pearl harbourig szorítottam vissza, azóta már azt is megszereztem szinte csak az északi vacak szigeteik vannak elérhetetlen távolságban meg még újzélandon tartják magukat. A flottájukról csak annyit hogy 200 hajóból maradt kb 40en^^ 43 elején megpróbálom a partraszállást remélem sikerül.
Majd kipróbálom^^
I.C.ram
Nekem csomószor széjjel bombázzák õket.

Földi egységgel nem lehet megsemmisíteni õket, csak, ha repcsivel is lövöd õket, akkor is jó sok kell.
nekem olyan még nem volt mindig visszavonulnak kivéve ha nincs hova
I.C.ram
LÉGIERÕT és FÖLDI ERÕKET EGYSZERRE KELL HASZNÁLNI!!! Nekem volt olyan, hogy 6 gyalogos meg páncélos hadosztályt teljesen eltüntettek (visszavonulás helyett).
Hátamikor csak néztem a repülõket nem nagyon voltak hasznosak ,igaz max 6 bombázóm volt de akkor is 1 egységet simán elkellett volna inézniük ,tõbb hónapba került mire szétbombázták.Igaz fõleg japánnal játszok ott meg kevés a repülõtér a távolságok meg nagyok-->CAS használhatatlan,tactical meg nincs sok 😞
I.C.ram
55-ben vagyok már.
I.C.ram
Mondom már minden területük az enyém, kivéve a kelet-kanadai részt, meg pár csendes-óceáni szigetet. Az a durva, hogy a kelet-kanadai részt a /kapaszkodjatok meg/ perzsa szövetségeseim foglalták el 😄 Már csak Labrador van kanada környékén 😊
Hmuda
Hm. Elég termékenynek kellett lenned. Mikor megnéztem a diplomáciai képernyõn, hogy területeket követeljek a békéért, akkor majd egy percig nyomogattam a listát mire mindegyik tartomány átkerült hozzám.

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

I.C.ram
Ja sajnos használhatatlan.
I.C.ram
Az utolsó résszel ne mértek egyet. Repülõk nélkül nagy seregek ellen szinte lehetetlen támadni. Nekem van mindig egy kb 20 bombázó (legtápsabb CAS, és STR) repcsim és pár vadászom. Ráküldöm õket az ellenségre, és pár nap alatt TELJESEN megsemmisítik az ellenséget. Repcsi nélkül NEM lehet megsemmisíteni földi erõt, csak úgy, ha beszorítod õket a vízbe. Nagyon is kellenek a repcsik a szárazföldön, csak sokat kell gyártani, de szinten tõk olcsók, tehát nem nagy szám.
I.C.ram
Elöbb írtam, hogy van max 5-6 tartmoányuk. Nagy részük olyan, hogy még ipar sincs rajta, nemhogy nyersanyag.
Diplomácia szar ,hiába van egy rakás lehetõség ,ha a gép ellen nem illetve nem úgy lehet kihasználni ahogy kéne. pl az influence semmit se ér csak a kereskedelemnél számít vmennyit.Attól még hogy nagy vagy kicsi simán küldhet hadüzit vagy csatlakozhat.
Hupsz legközelebb tördelni kell^^
Nah a hajócsata lényege ,hogy sok csatahajó vagy anyahajó legyen egy flottában ,ha kevert az nem jó és legalább annyi könnyûcirkáló vagy romboló és a könnyûcirkálókra szavazok igaz ,hogy gyengébbek a subok ellen ,de legalább strappabíróbbak és nagyobb a távolságuk is.Válasz egy olyan tábornokot aki 30 hajót bír irányítani és lehetõleg van vm jó képessége.Rakj be kb10 ha lehet többet csatahajót és töltsd fel 30 ig könnyû cirkálóval ez szinte az összes olyan flottát elveri amiben nincs anyahajó.Ha anyahajóval találkozozik akkor menekülni kell 😄 ,de csak addig amíg a admirális fel nem tápolódik olyan 3-4es vagy magasabb skillre ilyenkor már simán közelébe tud manõverezni az ellenségnek,itt lényeg,hogy minnél gyorsabb hajóid legyenek ezért az elavultakat érdemes tartalék flottába átküldeni. Ha anyahajóid vannak az a legszuperebb 6+ nál már mindent bezúz jöhet ellene bármi japánokkal könnyû megcsinálni,németeknél meg az olaszoknál fejlesztgetni is kell én csak azért nem csináltam mert nem nagyon hiteles ,hogy õk is anyahajókat használnak. Subok amíg nincs kb 20 addig nem érdemes õket bevetésre küldeni simán levadássák õket ,ha megvan a 20 akkor két részre kell osztani és ugyan oda kell mindig küldeni ,így már a közepes romboló flottával is felveszik a veresenyt. Sajnos elkerülhetetlen ,hogy néha 1-2 kihullik bár az ellennek kb 10szer ekkora áldozatokat követel ,fõleg mivel nagyon olcsók érdemes használni ,másik hogy 3 hónap alatt kész vannak csak ajánlni tudom , még valamit idõjárás nagyon fontos anyahajóknak tiszta idõ kötelezõ ellenük jó az essõs idõ,tengeralattjáróknak az éjszaka a kedvezõ még bónuszt is kapnak rá. Ahogy tapasztaltam a repülõk nagyon jók a hajók ellen érdemes pár osztag naval bombert legyártani és az elég jól megritkítja az ellen flottáját,szerintem szárazföldi egységek ellen nem vm jók a repülõk ezért nem is szoktam használni,drágák zabálják az üzemanyagot és nagyon sérülékenyek,túl erõsre sikerült a légvédelmi üteg.Nah kb ennyi pár adat a gép ellen Bismark 30+ hajót lõtt ki ebbõl 6 csatahaó 2 anyhajó ,megérte az árát.
vichy békét nekem fel sem ajánlotta <#confused>

Hmuda
Hm, gondolom van még bõven gyarmatuk, hogy kitermeljenek elég egyéb nyersanyagot (én pl Mo.-al állandóan vasat adok mindenkinek rare mineralsért és néha pénzért, ami nagyon jó, mert rengeteg van belõle).

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Nos... tegnap amcsikkal én is beszivtam, jól. Szóval Japóként az volt a terv, hogy nem keveredek tengeri csatákba, hanem inkább az angolokat és hollandokat verem a szárazföldön. Ment is jól a dolog, India már majdnem teljesen japán kézen, a holland gyarmatok is fogynak. USA-val maximálisan jó kapcsolat (csomó pénzt feccöltem bele hogy +180 körül tartsam) meg hatalmas kereskedelmi egyezmények. Nem lépett be a szövetségesek közé, tehát minden szupi.

Aztán közvetlenül egy új nagy kereskedelmi egyezmény megkötése után (épp csak lenyomtam az OK gombot) jön az üzenet hogy az USA hadat üzen nekem. Csak úgy, anélkül hogy belépne a szövik közé. Na ezzel nekem reszeltek is, mert ugyan az indulóflottám nagyrészt érintetlen és hébe-hóba fejlesztettem is tengeri techeket, de az Ami flottával nem fogok birni. Még ha nagyságrendileg talán azonos mint az enyém, elfogyott a manpowerem igy nem tudok pl egységeket javitani.
Ráadásul már volt egy-két tengeri ütésváltás, és meglepõ eredményeket produkál - hiába a nagy flottám repülõgéphordozókkal és csatahajókkal, képes egy átkozott ami cirkálóért cserébe kihozni hogy elsüllyedt egy rephordozóm.

Diplomatáim meg sokat nem érnek. Hiába a +200 viszony mondjuk németországgal, szovjetúnióval, amerikával (vagy a háború elõtt angliával) senkivel nem tdtam össszehozni még egy szimpla meg-nem-támadási egyezményt se. Nem világos miért...

Kicsit ki kéne puhatolnom, hogy is megy ez a tengeri harc... már azt se értem, hogy van az, hogy cirkál 3 flottám is vietnam partjainál mert tudom hogy van ott egy ellenséges flotta, de valahogy ritkán sikerül összefutni, és akkor is rögtön meglép az ellen.

Vagy például: nekem állandóan elfogják a szállitóhajóimat. Ehhez képest például elfeledkeztem hong-kongról, és az angolok kezén maradt. 42 elején csak egyetlen gyalogoshadosztály védte, most 43 végére már 4 hadosztály és 3 repülõgépcsapat állomásozik ott. Csak azt nem értem hogyan, amikor Indiától hongkongig 3 nagy flottám járõrözött folyamatosan, meg 2 naval bomber osztag. De még a konvojai is simán átmentek, mert a sziget tele van supplyval.

Gondolom a tengeri területek nagyobbnak számitanak, és hiába nincs fog-of-war egy zónán, attól még nem látszik ha van ott ellenséges flotta. Ellentétben a szárazfölddel.

Lehet, hogy elkezdek egy partit egy tisztán szárazföldi országgal - ez a viz nekem nem jön be.

erdos
Sziasztok!
Nincs véletlenül a tartalékban egykét jó tanácsotok a fejlesztésre, a gyártási kapacitás növelésére? Jelenleg 1936 júniusában vagyok németországgal. A lengyeleket békénhagytam, mert addig sem vagyok határos a ruszkikkal. Inkább elkaptam a cseheket és akkormár szégyenszemre dehamár ottvoltam sajátmagunkat is. Erre nekemugrottak a franciák és az angolok. A franciák már romokban, párizs az enyém, most ajánlotta fel a vichy államot. Érdemes elfogadni? A belgákat és a hollandokat nem lehet annektálni? Vagy ahhoz a tartományait is el kell foglalni? Ti mit csináltatok az angol flottával?
Egypár jótanácsot szívesen vennék, elõre is köszi.

\"nemérted az anarhia annyira komplex h kellegy ember aki irányitja\"

I.C.ram
Nem birom elfoglalni õket, mert minden erõmet lekötik az amcsik, meg az ausztrálok. flottám teljesen megsemmisült... nincs egy darab hajóm sem 😞 Elvagyok foglalva azzal, hogy a japókat segítsem 😞
ez van szétkell õket lõni
I.C.ram
De a kereskedelem nem csak oda megy, hanem valamit fel is kéne mutatniuk cserébe, tehát ugyanott vagyunk.
Hmuda
Van kereskedelem is. Ott lazán beszerzik a szükséges ellátmányt és üzemanyagot.

Hmuda
Hm vedd figyelembe. Te amcsiknak gondolom magadtól dolgozol. Hódítóknak nem kimondottan. Meg tuti vannak akik direkt "véletlen" szabotálnak kisebb dolgokat. Van háttere.

Akkor nem tudom <#nemtudom>
sorry.

I.C.ram
Itt más a helyzet. Amcsik önnálóan háborúznak mindenkivel, csak mexikó és honduras a szövetségese.

Anglia ágból már hiányoznak a hollandok, belgák, franciák, gyarmatuk már nincsen szinte, csak pár sziget, az anyaország teljesen a kezemben van, elfoglaltam teljesen. Ausztrálok is lefoglalom teljesen. Már csak a kanadaiak meg az új zélandiak vannak csak, akikben bízhatnak, de nekik sincs valami nagy erejük. Fõleg csak angol egységekkel találkozom.
Anglia egyedül nem is, de mi a helyzet a szövetségeseivel?
IRL sem lettek volna ellenfelek amcsi nyersanyag és alkatrész nélkül - emberekrõl nem is szólva...

I.C.ram
Elegem van a csaló gépbõl!!!

angoloknak van max 10 gyáruk, de folyamatosan olvasom, hogy a flottájuk itt meg ott gyõzött... állandóan visszafoglalják a kis szar szigeteket, és nem birom annektálni õket. Nehogymár 10 gyárral ellehesenn látni egy ekkora flottát meg hadsereget, tiszta nevetséges.
Nem... ugyanannyi marad, az annektálás erre nincs hatással - legalábbis a hivatalos fórumon ez volt.
Az annektálás a TC felhasználást csökkenti - az igy megszerzett (owned) területekre nem kell TC-t költeni, mig az elfoglalt (occupied) területekre igen.

õszintén... most is az amerikaiaknak termelen a profitot. teljes erõbedobásssal 😊

De azért lehet benne valami.

I.C.ram
De ha annektáljuk az országot, akkor már 100%os lesz, nem?

Emlékszem mikor az SZU területeinek kb 90% az enyém volt, alig kaptam nyersanyagot, meg IC-t, ahogy annektáltam õket, rögtön megugrott minden.

Már félig meddig demokrácia vagyok, így sehol nem lázadnak a partizánok.
Hmuda
"Csak nem értem mi ennek a szabálynak a háttere..."

Hát gondolom te biztos teljes erõbedobással dolgoznál a gyárakban vagy a bányákban a román megszállóknak ha lerohannák kishazánkat. :-)

"Japánoknál én is tapasztaltam ezt az ic külömbséget szerintem azért van mert a sok terültet nem japán lakosú és ott kevésbé termelnek mint a nemzeti terültek,rakj be olyan minisztert amelyik ad bónuszt a meghódított területekre nekem már így a gyártásom 200ic felett van😄"

Na, sikerült a hivatalos fórumokon rálelni a válaszra - ami lényegében a tieddel azonos.
Tehát: az elfoglalt területek IC-jének csak 20%-át, a nyersanyagoknak pedig csak az 50%-át kapjuk meg, szemben az eredetileg is hozzánk tartozó nemzeti területekkel, ahol ugye a hatékonyság 100%.
Az egész nem japán specifikus, minden országban igy mûködik.

Legjobb esetben még egy leader dobhat +15%-ot erre, de a lényeg: az elfoglalt területekrõl (annektálás ebbõl a szempontból mindegy) sokkal kevésbé hatékonyan jön be a nyersanyag és az IC.
Csak nem értem mi ennek a szabálynak a háttere...

Még annak se mert megadják magukat 😊 ha a gép van a japikkal akkor nagyon bénák , még kínával se bírnak el.
ZsoltiMC
Hát az olaszok már csak ilyenek 😊 Csak ágyútölteléknek jók 😊
I.C.ram
Elég durván állok most 😊

Miután végesztem a ruszkikkal, az egész afrikát elfoglaltuk az olaszokkal. csak a portugál meg spanyol gyarmatok maradtak meg.

A dél-ázsiai angol területeket is mind megszereztem, az összes holland terület az enyém, már annektáltam is õket. Ausztráliát szopatnám most, ha azok a mocskos amcsik nem törtek volna be a japánokhoz. elofglalták már tokiót is, mert a görcs japánok nem birnak gyártani földi egységeket, csak hajókat, meg repcsiket, azokat meg szétlövik az amcsik. tehát most azt tervezem, hogy ledobok pár ejtõernyõst a japánokhoz. hajóval már nem merek odamenni, mert kinyirták egy teljes nagyon durva flottámat az amcsik, köztük a Tirpitzt és a Bismarckot is 😞 Most nagyon pipa vagyok rájuk!!!

Kínaiakkal is csatáznak az amcsik, ne a hülye sárgák nem lépnek be a szövetségembe, hogy segíteni tudjuk egymást.

Arról nem is beszélve, hogy krétát elfoglalták az amcsik, az olaszok megint töketlenkednek :/
I.C.ram
öööö hát:

readme elolvas, patch használ, nem egy nagy szám 😊
I.C.ram
Nem arra mondtam, hanem arra, hogy milyen lassan csökken a belligerence. 😊
Sikerült beállítani a routert már sikeres joint is láttam😄
wow=world of warcraft most ingyenes béta idõszakvan szóval zsolo egy ideig nem lesz😛
I.C.ram azt is nézd hogy ez nekem 40 elején van az angolok már csak észak indiában vannak supply nélkül még az ausztrálok és a ruszkik háborítatlanok de amint felszabadul a seregem egybõl annyi nekik is.
Hmuda
És hogy sikerült összehozni az idõhosszabítást?

I.C.ram
Olyan lassan?? 😞

Nekem most 450 IC-m van 😊 Már enyém a fél világ 1954-re. 😊 Ásziából mindjárt kitakarodnak az angolok is. Aztán megyek amerikára 😊
miaza wow?

#554: jah, ok kössz

Zsolo007
1-1,5 hét

Zsolo007
Hát lévén a WoW csak 1-1,5 én ezalatt az idõ alatt csak azzal fogok nyomulni 😊

Mikor értek rá multizni?Még wow mellett is inkább ezzel játszanék😄
Belligerencet csak bekeidõben tud egy két miniszter pl németeknél hitler máshol még nem láttam ,de ellehet felejteni mert kb 1 év alatt visz le max5-10 et kb. Japánoknál én is tapasztaltam ezt az ic külömbséget szerintem azért van mert a sok terültet nem japán lakosú és ott kevésbé termelnek mint a nemzeti terültek,rakj be olyan minisztert amelyik ad bónuszt a meghódított területekre nekem már így a gyártásom 200ic felett van😄
I.C.ram
De lehet. Kijelölöd a rakétát, és rakattansz akármelyik repteres területedre, aztán lejön a lista arról, hogy Strategic Redeployment.
I.C.ram
Hogy lehet levinni a belligerence-t? Már 420-as, és emiatt nem tudok felszabadítani országokat 😞

Kezdek a democrácia felé húzódni, és már sehol nem lázadnak 😊
I.C.ram
Na végre sikerült bekebeleznem tegnap az SZU-t.

Tudjátok, hogy mi az annektálás követelméneye? Semmi más, csak az, hogy tieid legyenek a victory pontot érõ városai az ellenségnek. Én úgy foglaltam el, hogy ledobáltam egy rakás ejtõernyõst a victory pontokhoz, és mire odaért volna a hadserege, már be is tudtam kebelezni.

Én régen azthittem, hogy a pirospontos területeket kell mindig elfoglalni, ahova éppen rakja a fõvárosát. Hát tévedtem 😊

Afrika is a miénk már, olaszok bénáztak, de én patraraktam kb 15 ezredet DAK-ban, és délrõl, õ meg északról összenyomtuk õket. Asszem most India lesz a köv hely.
ha ugyanarrol beszélünk, akkor nálam nincs ilyen gond, amig háborúztál addig jo volt?

viszont nem lehet valahogy mozgatni a rakétákat (v-1, v-2)? mert 380 km hatótávolsága van az elsö kettönek, jo lenne mert washingotonbol nehéz lesz igy berlint bombázni

#549: nincsmit 😊