Hearts of Iron 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Földi egységgel nem lehet megsemmisíteni õket, csak, ha repcsivel is lövöd õket, akkor is jó sok kell.
Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun
Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun
Aztán közvetlenül egy új nagy kereskedelmi egyezmény megkötése után (épp csak lenyomtam az OK gombot) jön az üzenet hogy az USA hadat üzen nekem. Csak úgy, anélkül hogy belépne a szövik közé. Na ezzel nekem reszeltek is, mert ugyan az indulóflottám nagyrészt érintetlen és hébe-hóba fejlesztettem is tengeri techeket, de az Ami flottával nem fogok birni. Még ha nagyságrendileg talán azonos mint az enyém, elfogyott a manpowerem igy nem tudok pl egységeket javitani.
Ráadásul már volt egy-két tengeri ütésváltás, és meglepõ eredményeket produkál - hiába a nagy flottám repülõgéphordozókkal és csatahajókkal, képes egy átkozott ami cirkálóért cserébe kihozni hogy elsüllyedt egy rephordozóm.
Diplomatáim meg sokat nem érnek. Hiába a +200 viszony mondjuk németországgal, szovjetúnióval, amerikával (vagy a háború elõtt angliával) senkivel nem tdtam össszehozni még egy szimpla meg-nem-támadási egyezményt se. Nem világos miért...
Kicsit ki kéne puhatolnom, hogy is megy ez a tengeri harc... már azt se értem, hogy van az, hogy cirkál 3 flottám is vietnam partjainál mert tudom hogy van ott egy ellenséges flotta, de valahogy ritkán sikerül összefutni, és akkor is rögtön meglép az ellen.
Vagy például: nekem állandóan elfogják a szállitóhajóimat. Ehhez képest például elfeledkeztem hong-kongról, és az angolok kezén maradt. 42 elején csak egyetlen gyalogoshadosztály védte, most 43 végére már 4 hadosztály és 3 repülõgépcsapat állomásozik ott. Csak azt nem értem hogyan, amikor Indiától hongkongig 3 nagy flottám járõrözött folyamatosan, meg 2 naval bomber osztag. De még a konvojai is simán átmentek, mert a sziget tele van supplyval.
Gondolom a tengeri területek nagyobbnak számitanak, és hiába nincs fog-of-war egy zónán, attól még nem látszik ha van ott ellenséges flotta. Ellentétben a szárazfölddel.
Lehet, hogy elkezdek egy partit egy tisztán szárazföldi országgal - ez a viz nekem nem jön be.
Nincs véletlenül a tartalékban egykét jó tanácsotok a fejlesztésre, a gyártási kapacitás növelésére? Jelenleg 1936 júniusában vagyok németországgal. A lengyeleket békénhagytam, mert addig sem vagyok határos a ruszkikkal. Inkább elkaptam a cseheket és akkormár szégyenszemre dehamár ottvoltam sajátmagunkat is. Erre nekemugrottak a franciák és az angolok. A franciák már romokban, párizs az enyém, most ajánlotta fel a vichy államot. Érdemes elfogadni? A belgákat és a hollandokat nem lehet annektálni? Vagy ahhoz a tartományait is el kell foglalni? Ti mit csináltatok az angol flottával?
Egypár jótanácsot szívesen vennék, elõre is köszi.
\"nemérted az anarhia annyira komplex h kellegy ember aki irányitja\"
sorry.
Anglia ágból már hiányoznak a hollandok, belgák, franciák, gyarmatuk már nincsen szinte, csak pár sziget, az anyaország teljesen a kezemben van, elfoglaltam teljesen. Ausztrálok is lefoglalom teljesen. Már csak a kanadaiak meg az új zélandiak vannak csak, akikben bízhatnak, de nekik sincs valami nagy erejük. Fõleg csak angol egységekkel találkozom.
IRL sem lettek volna ellenfelek amcsi nyersanyag és alkatrész nélkül - emberekrõl nem is szólva...
angoloknak van max 10 gyáruk, de folyamatosan olvasom, hogy a flottájuk itt meg ott gyõzött... állandóan visszafoglalják a kis szar szigeteket, és nem birom annektálni õket. Nehogymár 10 gyárral ellehesenn látni egy ekkora flottát meg hadsereget, tiszta nevetséges.
Az annektálás a TC felhasználást csökkenti - az igy megszerzett (owned) területekre nem kell TC-t költeni, mig az elfoglalt (occupied) területekre igen.
De azért lehet benne valami.
Emlékszem mikor az SZU területeinek kb 90% az enyém volt, alig kaptam nyersanyagot, meg IC-t, ahogy annektáltam õket, rögtön megugrott minden.
Már félig meddig demokrácia vagyok, így sehol nem lázadnak a partizánok.
Hát gondolom te biztos teljes erõbedobással dolgoznál a gyárakban vagy a bányákban a román megszállóknak ha lerohannák kishazánkat. :-)
Na, sikerült a hivatalos fórumokon rálelni a válaszra - ami lényegében a tieddel azonos.
Tehát: az elfoglalt területek IC-jének csak 20%-át, a nyersanyagoknak pedig csak az 50%-át kapjuk meg, szemben az eredetileg is hozzánk tartozó nemzeti területekkel, ahol ugye a hatékonyság 100%.
Az egész nem japán specifikus, minden országban igy mûködik.
Legjobb esetben még egy leader dobhat +15%-ot erre, de a lényeg: az elfoglalt területekrõl (annektálás ebbõl a szempontból mindegy) sokkal kevésbé hatékonyan jön be a nyersanyag és az IC.
Csak nem értem mi ennek a szabálynak a háttere...
Miután végesztem a ruszkikkal, az egész afrikát elfoglaltuk az olaszokkal. csak a portugál meg spanyol gyarmatok maradtak meg.
A dél-ázsiai angol területeket is mind megszereztem, az összes holland terület az enyém, már annektáltam is õket. Ausztráliát szopatnám most, ha azok a mocskos amcsik nem törtek volna be a japánokhoz. elofglalták már tokiót is, mert a görcs japánok nem birnak gyártani földi egységeket, csak hajókat, meg repcsiket, azokat meg szétlövik az amcsik. tehát most azt tervezem, hogy ledobok pár ejtõernyõst a japánokhoz. hajóval már nem merek odamenni, mert kinyirták egy teljes nagyon durva flottámat az amcsik, köztük a Tirpitzt és a Bismarckot is 😞 Most nagyon pipa vagyok rájuk!!!
Kínaiakkal is csatáznak az amcsik, ne a hülye sárgák nem lépnek be a szövetségembe, hogy segíteni tudjuk egymást.
Arról nem is beszélve, hogy krétát elfoglalták az amcsik, az olaszok megint töketlenkednek :/
wow=world of warcraft most ingyenes béta idõszakvan szóval zsolo egy ideig nem lesz😛
I.C.ram azt is nézd hogy ez nekem 40 elején van az angolok már csak észak indiában vannak supply nélkül még az ausztrálok és a ruszkik háborítatlanok de amint felszabadul a seregem egybõl annyi nekik is.
Nekem most 450 IC-m van 😊 Már enyém a fél világ 1954-re. 😊 Ásziából mindjárt kitakarodnak az angolok is. Aztán megyek amerikára 😊
#554: jah, ok kössz
Kezdek a democrácia felé húzódni, és már sehol nem lázadnak 😊
Tudjátok, hogy mi az annektálás követelméneye? Semmi más, csak az, hogy tieid legyenek a victory pontot érõ városai az ellenségnek. Én úgy foglaltam el, hogy ledobáltam egy rakás ejtõernyõst a victory pontokhoz, és mire odaért volna a hadserege, már be is tudtam kebelezni.
Én régen azthittem, hogy a pirospontos területeket kell mindig elfoglalni, ahova éppen rakja a fõvárosát. Hát tévedtem 😊
Afrika is a miénk már, olaszok bénáztak, de én patraraktam kb 15 ezredet DAK-ban, és délrõl, õ meg északról összenyomtuk õket. Asszem most India lesz a köv hely.
viszont nem lehet valahogy mozgatni a rakétákat (v-1, v-2)? mert 380 km hatótávolsága van az elsö kettönek, jo lenne mert washingotonbol nehéz lesz igy berlint bombázni
#549: nincsmit 😊