Hearts of Iron 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ezért kéne multizni mert egyik ai-t se nehéz megverni 😞
Zsolo007
Nekem elsõre ideadta a területeket 😄

#1948: Az AI angliát nem nehéz megverni, de azért gratu 😊

Egy hónap alatt sikerült kifüstölnöm az angolokat a szép kis szigetecskéjükrõl^^
I.C.ram
elkezdtem én is egy OMM kampányt. A történelem megismételte magát. OMM megtámadta a balkánt, erre összevissza hadat üzent mindenki mindenkinek. Nekem hadatüzentek a törökök, görögök (én egész jól kijöttem a dologból). Olaszok az SZU-nak, és a görög-török párosnak, németek meg az SZU-nak 😊 Bár szinte egyik hadviselõ félnek sincs közös határa. 😄 Szöviknél már 50% az esély arra, hogy bevesznek.

Ja a másik móka, hogy 50% volt az esély arra, hogy lengyelország odadja a nemzeti területeimet, és odadta , igaz csak 3xra. Ez kicsit bugos szvsz 😊 Török görög flottát kiírtottam, már Istanbul is az enyém. Azt tervezem, hogy elfoglalom törökországot, amíg csak lehet, és békére kényszerítem õket, hogy ne legyen közös határom az SZUval.
Németekkel mégse ment olyan rosszul mint elsõre gondoltam.A franciai támadás még október végén támadtam a szuper idõnek köszönhetõen ,egy gyors tank roham Párizsba és pár hét múlva már meg is adták magukat a lámák😄 Ezután jöttek a megmaradt belgák és hollandok szétverése November végére nyugat eu az enyém is lett,az olaszok és spanyolok azonnal jelezték is felvételi szándékukat a szövetségbe.
Jah ezt már írtam réggeben én is, a vegyes flotta a legvacakabb,
CV-k mindenekelött habár ha szarul használod simán belehet zúzni😄
Zsolo007
Hogy mi????Megéri e CV-t építeni???? HAHAHAHAHAHAHA Figy mond meg pls mibõl van több mostanában az USA haditengerészetének Óriási csatahajói vannak, vagy repülõgéphordozói? Fogós kérdés mi?

Persze hogy gyenge a statja mert a CV önmagában szart se ér, ami igazán jó rajta azok a repcsik, ezeket brigádként tudod építéni. A tengeri csaták nagy rész nagy távolságnál következik be (értsd 200km fölött) namost a hadihajók ágyúinak nincs ekkora hatótávja. Tehát maradnak a repcsik. Az én flottafelépítésem sokáig ez volt: 3CV, 4BB, 4BC, 4CA, 8CL, 7DD.(megjegyzem ez a flotta régi magyarnál van az '50es években) Szépen vertem is ezzel az angolokat, egészen addig míg a földközi tengeren összefutottam az angol flotta büszkeségeivel: Összesen 7!!! db CV + a kísérõk, tiszta idõ volt, tehát a távolság olyan 230 km körül volt természetesen csatahajóknak ez messze kívül van a hatótávján, és mi történt? A 7db CVrõl felszálló repcsik szarrábombázták a flottámat, a BBm csak 1 maradt, hál' istennek mind a 3CV megúszta de súlyos sérülésekkel, ezenkívül elveszett mind a 4BCm, CAm, CLjeim nagy része, DDk egész szép állapotban. Így maradt olyan 15 hajóm a 30-ból! Szal szerintem ajánlatos CVket építeni!

Ennek a kis incidensnek lett következménye a mostnai OMMes flottám: Minden ugyanaz kivéve hogy a 4 BC helyére 4 CVkerült, így 7 CV a flottában! Na ezzel már nehezebb vetekedni 😊

Szal a fentebb leírtakból vond le a tanulságot, és cselekedj aszerint <#nezze><#wave><#awink>

I.C.ram
CV-kre a CAG-ok adatai lesznek érvényesek. CAG-okat megtalálod a brigade-oknál, a gyártás menüben. Tehát megépítesz egy CV-t (anyahajó), majd kell rá gyártani repcsiket, is, és fõleg ezek a repcsik adják az erejét egy CV-nek.
Jójó de 38as kampányt kezdtem itt elején van kb 40-50 gyalog meg 6 tank összesen és 180/150 ic azóta állandóan egységeket gyártok 60gyalog+10tank meg pár sub és repülõ semmi egyéb 😞
JimKirk
Most, hogy van flottam(I.C. for prezident!) kicsit atneztem a hajokat. Szal ezek szerint a rombolok a legalkalmasabbak a tengeralatjarok elleni harcra. A csatahajo meg minden mas felszini celpont ellen! A cv-nek viszont nincsenek olyan komoly adatai. Azok mire jok? Megeri majd a jovoben epiteni egy parat?
JimKirk
En folyamatos fejlesztesek mellett, 2 havonta legyartok 8 egyseg gyalogsagot +hozzajuk tuzerseg, legvedelem vagy ami kell. 38 aprilisaban jarok -OMM-

Mekkora az eselye annak, hogy Hitler kiadja a parancsot az OMM megtamadasara? A biztonsag kedveert egy csomo egyseget felsorakoztattam a hatarnal. Az a tervem, hogy amikor lerohanjak a lenyeleket betamadok deli iranybol, es megprobalok szovetseget<#nezze> kotni a polakokkal!<#violent><#beka2> Van esely ra, hogy megvaltoztatjuk a tortenelmet?<#ejnye1>
I.C.ram
Én, mikor a németekkel voltam, akkor gyártottam egy rakás katonát folyamatosan az iparosítás mellett. Illetve úgy csinálta, hogy az elsõ 3 évben csak iparosítás, aztán kicsitt visszább vettem az iparból és rengeteg katona (tankból csak keveset.)
I.C.ram
Én a gyalogok helyett gondoltam a marineokat.
Most Noval kezdtem egyet😄 ezt a szárazföldi hadvisselést még tanulnom kell :I vacak franciáknak van vagy 100 katonájuk alig lehet õket megverni ,és már vagy 2 szer is épphogy megúszták Párizs elfoglalását ,hogy a nyomiba tudják így kiszámolni mikorra kell pont odaérniük.
De lassú és lassítja a tankokat ,szóval marineokat nem raknék tankokkal egybe.
Ha meg olaj nincs akkor ott vannak a gyalogok azok elég jók és nagyon sokan vannak😄
I.C.ram
De nem kerül olajba.
JimKirk
<#violent>
Az jóval gyengébb.
I.C.ram
Gépesítettet nem használok, mert sok olajat fogyasztanak, inkább marine.
JimKirk
Akkor maradok az eddigi strategiamnal<#miaz>
Én se szoktam keverni, csak a tankokat a gépesített gyalogsággal.
I.C.ram
Nem éri meg keverni, mert pl a mozgássebsségnél mindig a leglassabb egység sebessége számt az adott csoportban. De Védelmi csoportoknál simán lehet keverni szvsz, mert azoknál nem számít a sebesség.
JimKirk
Ti vegyes gyalogsagot alkalmaztok? Tehat, hogy pl. 3 egyseg normal gyalogsag, 2 egyseg hegyi, 1-2 garison? En eddig sosem kevertem meg oket, mindig egy fajta tipusbol hoztam oket letre? Melyik a jobb?
JimKirk
En elkezdtem!
Zsolo007
Én elkezdtem egyet, de hogy végig is lesz e tolva......

I.C.ram
Van aki modommal kampányt kezd, és szándékában áll végigtolni a kampányt?
JimKirk
hmmmmmm<#beka2><#violent> Koszi!
I.C.ram
Hát paternal authocrata ként nem sok országgal fogsz szövibe lépni, max ha megtámadsz egy országokt, amivel hadban áll a megcélzott szövi.
😄
JimKirk
Kivel lepjek szovetsegbe? OMM vok! Nem tetszik nekem ez a lassu fejlesztgetes, nagyon raszoktam a konnyen megszerzett tervrajzokra😊
És a többi országban talán nem akadt? Ott is voltak bõven. És a legtöbb magyar úgyis külföldre menekült. Lehetne egy ilyen event , hogy magyar kutatók lepénzelése vagy elrablása😄
Zsolo007
De ne feledd hogy Monak mennyi nobel díjasa van abból az idõbõl, szal simán elférnek a 9esek.....

scenarios/save game
JimKirk
a mentesek melyik konyvtarban vannak?
az egész sok angoloknak van max 1😄
I.C.ram
1 max. 2
9esek ??? mégis mennyi van?
JimKirk
szal ugyes vagy!<#eljen>
I.C.ram
Talán a tech teamek kicsit erõsek lette, bár láthattátok is, hogy Gábor Dénesbõl vissza vettem 1-et. De a többibõl is kéne szerintem, illetve a 9-esekbõl.
JimKirk
Baromi jo a fejletseg is, nagyon tetszik, hogy nem 0arol kell kezdeni😄 A Flotta meg a hab a tortan! flottaflottaflottaflotta!!<#violent><#szeret>
JimKirk
nagyon jo lett!! Grat! FINAL!
Zsolo007
Jó lett IC! Gratu. Ennek a végére oda lehet biggyeszteni hogy FINAL 😊

Legközelebb ha lesz multi akkor én leszek OMM-mel 😄

Jé õt ismerem😄
I.C.ram
Megamekezzél 😄 Könyökömön jön ki a mech, van egy másik ismerõsöm (swlord) õs is mindig ezzel a szarral nyomja 😄
I.C.ram
Neked nem is küldtem el 😄
Vacak , egy mechet se láttam 😞
I.C.ram
na mivan? Vélemény?
Zsolo007
Megkaptam, már nézem is 😊

I.C.ram
elküldtem mailen.
I.C.ram
"Csak simán másoljátok a rar tartalmát a HOI2 konyvtárába Fontos, hogy 1.2 legyen fent!
Mellékeltem egy backup könyvtárat is, melyben a módosított fájlok eredeti változata van. Ennek a könyvtárnak is másoljátok be a tartalmát, csak simán, a HOI2 könyvtárbába. Teljesen szúz eredeti, 1.2-es fájlok!"