Hearts of Iron 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zsolo007
HI!

MI nem a valkyreneten toljuk, legtöbbször én csinálok szervert és 4-en-5en nyomulnuk, attól függõen hogy jövünk össze. Viszont az erõsen közelgõ érettségi miatt egyelõre pause-on van a multi, úgy beszéltük, hogy ha vége a mizériának csinálunk egy nagy partit 😊

Massive Attack
Sziasztok!

Az interneten hol szoktatok játszani és mikor , szeretnék végre magyarokkal is játszani...Valkyrieneten szoktam nyomulni és eddig egy magyarral sem találkoztam.

Holnap este és pénteken egésznap fent leszek...

aham, akkor lehet egy probát megér 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

nem vettem észre hogy több hibája lenne mint az alapnak
az oks hogy fel tod tenni csak krédés menyire ajánlatos..., emrt ha pl kétszer annyi ctd-t generál emiatt mint amugy akkor tényleg rohadtul megéri 😛

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

csak két számot kell átírni és már mükõdik is 1.2vel
aham azóta megtaláltam énis :9 kár hogy csak 1.1-re van nem 1.2re :/

I.C.ram
Stony Road igen.
kerszeteskérdés : jött már kia gamehez valami érdemleges mod? (core, stony road, vagy hasonlo...)

Zsolo007
Hopp nem mindegy hogy V vagy VI 😄

THX a képekért <#worship><#worship><#worship><#worship><#worship><#worship>

I.C.ram
Panther azért Panther, mert Párduc. A Tiger azért Tiger, mert tigris 😊
joebacsi
panzerV: párduc

panzerVI: tigris

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Zsolo007
A panzer V panther mi ha nem tigris? Én úgy tudom hogy az a tigris. Vagy tévedek?

I.C.ram
+l -n
I.C.ram
Nincs önnáló tigris hadosztály a játékban... Pz III, IV, V(Panther) és E-50 StandardePanzer
Sippie
hát mert gyártani csak brigádként lehetett.
Zsolo007
Bizony, külön ki lehet fejleszteni a tigrist a heavy tankoknál! Nem tudom honnan veszik hogy csak brigádként, van úgyis, de van önálóü hadosztály is

Zsolo007
A gond az ezzel hogy amelyik népség central planninget használ az nem igazán exportra termel (ettõla gémben még lehet jó a logikád)

õõõ a Tigrisek miatt hoztak létre külön nehézpáncélos hadosztályt. A kíséretüket meg egy idõ után PzIII/IV-esek adták.

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Sippie
tankhoz is lehet adni?
bakter 😄 azt észre se vettem 😊
nah yo de páncélos hadosztályok voltak, mindig kaptak kísérõ tankokat, de nem hiszem hogy gyalogos hadosztályhoz osztották volna be a drága tigriseket... persze lehet hogy én gondolom rosszul 😊
Köszi a segítséget, majd kipróbálom 😊
amúgy a fejlesztéseket nem lehet valahogy gyorsítani? oké hogy megkapják a max pénzt, de többet nem lehet adni? 😄
Na nehogy már a central planning több manit termeljen mint a free market.
I.C.ram
lol miért lenne hülyeség? 😄

Kevesebb népjóléti cikkre van szüksége a népnek, annál több mehet exportra-> nagyobb profit. 😊 Ez tök logikus.
Igaz még nem néztem ,bár elég hülyeség lenne ,ha így számolja.
I.C.ram
Mindegyik egységnél ott van, hogy melyik hadosztálytípushoz lehet hozzáadni. A Tigrist pl. lehet gyalogsághoz(?), és tankokhoz is adni. Ha belegonolsz a valóságban sem voltak önnáló tigris hadosztályok.
I.C.ram
Vidd a katonákat egy területre, és jelöld ki õket egyszerre, ahogy a windowsban is kijelölsz több dolgot az egérrel. Utána az egység leírásánál jobb alúl lesz egy ikon, arra kell kattani (két figura köztük egy-egy egymás felé mutató nyíl).
Sippie
Sziasztok!
Hogy lehet egységeseket egy hadcsoportba rakni? amikor megépítek valamit, akkor ki lehet választani hogy melyik csoportba akarom rakni, de ha csak úgy önmegában rakom le akkor mindig egyesével vannak. Azt tudom hogy lehet szétbontani de összerakni hogy lehet? 😄
némettel kezdtem el még 33-ban iparosítottam, de valami baromi lassú az egész, és marha kevés egységem volt 😄 aztán rájöttem hogy egy kicsit elcsesztem... és az olaszokkal hogy lehet jóban lenni? Már nagyban zajlott az anglia meg finn csata de az olaszokkal se szövetség se semmi. Amúgy jópofa csak kicsit nehézkesnek tûnt elsõre. Meg jól látom hogy a tigrist pl csak a gyalogsághoz lehet hozzáadni önmagában nem lehet hadosztály?
Egy idõ után problémám volt a ritka fémekel, mert fogytak mint állat ha gyártottam. Hogy lehet növelni a termelést? próbáltam kereskedelemmel de az nem valami sok.
Jah és kicsit furcsának találtam a légiharcokat... láttam hogy jönnek az ellenséges bombázók és repülnek vichy franciákhoz... oda küldtem az interceptorokat de összevissza repkedtek és nem is bocsátkoztak harcba. Ez eléggé fura. És üldözni valahogy nem lehet az ellenséges gépeket? Ha harcolnak kb 2 másodpercig lövik egymást, okoznak 5% kárt aztán már külön mezõkre lépnek.
Amúgy jópofa játék 😊
I.C.ram
Többet termel. Ha kevesebb a consumer needs, akkor többet termel. A pénzt a consumer needs ICjének, és a csuszka IC-jének különbségébõl számolja ki. Tehát: Kevesebb IC kell a consumer goodsre, de te hagyon ugyanott a csuszkáját, mintha demokratikus free marketben épphogy megélnél, akkor a diktatórikus central planning-nál jóval nagyobb lesz ez a különbség => több pénz és dissent csökkentés.
Kevesebb kell a kutatóknak😄 de nem termel többet.
De ha van 7-8as drafting és max közeli central p. akkor már nem nagyon éri meg átalakítani és fejlesztgetni.
I.C.ram
Mondom amúgy is a central planning termeli a legtöbb pénzt a totális diktatúrával parosítva.
I.C.ram
SZU-val ez soha sem volt gond 😄 Se németekkel. Szvsz kevesebb consumer goods needs=több pénz bevétel. És ez így is lenne logikus mivel a gyárak, üzemek, bányák stb. állami kézen vannak teljesen, így az államnak termelnek profitot.
Minek azt simán lehet kereskedés által beszerezni nekem mindig 5-6k mani összeszokott jönni úgy hogy a csúszka minimumon van.
I.C.ram
a sereget fokozatosan kell fejleszteni, nem úgy, hogy 18-asokat legyártunk, aztán 20 év múlva felhúzzuk 44-esekre.... Arról nem is beszélve, hogyha mondjuk egy távoli területen van az elavult egység, akkor nem kell kitörölni (ezzel is kitenni egy esetleges támadásnak a területet), hanem csak rakni egy kevés IC-t upgradere, és prioritás alá helyezni. Meg nem kell újra és ujra kinevezni a vezetõket, rendezni a csapatokat. Másra tud koncentrálni az ember.
Zsolo007
NEm olyan jó a central tény hogy csinál sokminden jót, viszont az óriási hátránya hogy iszonyúan lecsökkenti a befolyó pénz mennyiségét. Tehtá hiába kell kevesebb consumer goods, így is úgy is fent kell tartani a csúszkát hogy kapjál pénzt a diplomáciához + még mind az 5 fejlesztõcsapatod gõzerõvel dolgozzon....Szal szerintem a free market jobb

I.C.ram
Gyarmatait meg kb. két perc alatt eltudja veszteni 😄 Gyarmat nélkül meg kb. visszaesik japán szintjére.
Uk a legjobb^^ freemarket+gyorsan lehet hawk-ra és standing armyra átrakni.
Békében sztem jobb a central vedd figyelembe azt is ,hogy ott a consumed goodra jóval kevesebbet kell rakni.De amúgy freemarket nekem jobban bejön az is túl erõsre sikeredett kicsikét.
Hát sztem pont visszaadja a teljes mp-t. És elöbb néztem meg mo-val olcsóbb legyárni 39 eseket mint 18asokról 39re felhúzni a sereget.
I.C.ram
Central szvsz csak olyanoknak jó, akik eltudják látni a nagyobb ipart is simán. Akik nem annak meg a free market értelemszerûen. Szvsz SZU-nál, USA-nál tökéletes. Bár USÁ-nál nagyon nehéz átmenni centrálba, fõleg, hogy interventre is kell adni. Max random eventekkel és választásokkal lehet centralra pakolni.
I.C.ram
pont fordítva. Sokkal olcsóbb upgradelni, mint legyártani egy újat, mivel az új egység jóval több IC (kb. 2-3xosa), és ugye manpower is kell hozzá, mert ha törlöd az egyik egységedet, akkor nem kapod vissza a teljes manpowert(legalábbis én így vettem észre).

Egyébként meg tököm tele van az érettségi tanulással 😄
Central p. vagy free market?😄
ennyivel gyorsabban fejlõdnek ,alapból 0 xpjük van legalábbis én így tapasztaltam.
I.C.ram
Egyébként szerintem is a standing a jobb. KEvesebb manpowerbõl sokkal erõsebb sereget lehet létrehozni, míg a drafteddel ugyanannyi manpower kell egy jóval gyengébb sereghez, aminek annyi az elõnye csak, hogy aasszem könnyebb reinforceolni.
Jah szerintem is ,drafted nagyon bénára sikerült fõleg most ,hogy növeli az upgrade idõt. Olcsóbb legyártani újat mint felhúzni a régit.
I.C.ram
manpowerexp az arrajó, hogy az egységek alapjáraton egy bizonyos EXP-vel indulnak. (ez független a vezetõ EXP-jével)
Zsolo007
standing....

A drafted egyetlen elõnye hogy gyorsan áll fel, ezért ez a neve 😊

A standingnek ezzel szemben több elõnye is van:
Kevesebb idõ upgradelni az egyésgeket
Növeli az organizációt a szárazföldi erõknél
ÉS ad menpowr experience-t amirõl halovány foglamam sincs hogy mi 😄

Szerintetek melyik a jobb a drafted vagy a standing army?
JimKirk
Áááhh.. inkabb a jatekrol beszeljunk, az jobban megy nektek!<#worship><#eljen>
Mar 2 napja nem jatszottam, tegnap egesz nap az asszonnyal kellett setalgatni a varosban majus elseje miatt.😄 De megerte, mert a vursliban nyertem neki 2 macit! (gratula magamnak<#mf2>) Holnap delelott meg anyam masinajat kell megcsinalnom, delutan munka... áááhhh miko fogok en jatszani?<#ravasz1>
Letudtam fordítani magyarra,de a zenére írtam ,hogy még mindig nem tudom behatárolni milyen lehet bár ,ha a techno mellett van az már ad egy irányt.
Zsolo007
Nemzetközi (vagy globális ahogy tetszik) Földalatti Szervezet:
Tudtommal földalatti szervezetnek mindíg azokat hívták akik a rendszer ellenségei és annak megdöntését tervezték titokban. Úgymont föld alá bújtak...
Namost hogy ez a zenében mit jalent arról halovány lilám sincs.....

UI.: Tiéd a kétezredik hozzászólás <#eljen><#vigyor3>