Hearts of Iron 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

4/95/140 esetén:

4 a jelenleg még fölösleges, úgymond parlagon lévõ IC, rakj be új egységet gyártásra, vagy rakd rá supplyra.
A 95 az összes felhasználható IC-d. A 140 pedig az alap IC számod. Annak a 95nek elvileg 180 körül kellene lennie, úgyhogy szerintem kifogytál rare materialból, vagy valamelyik nyersanyagból. Hacsak nem Very Hardon nyomod 😊.

Ég veled, jó volt a végbeled! Antichrist-Premium Quality \"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség!\" by Matyashun

Annektálni ott kell ahol hadat üzenni. Javaslom hogy nézz utánna a történelemnek, hogy tudd mi miért történik.

Kémek: vicces is lenne, ha egy vezér kinyírására lenne 66% esélyed 😄
Ha az ARMA 1.2 van fent akkor érdemes, ha az 1.3, akkor ne nagyon próbálkozz, viszont a belsõ elhárítás miatt mindig próbáld a lehetõ legjobb szintet elérni.

Ég veled, jó volt a végbeled! Antichrist-Premium Quality \"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség!\" by Matyashun

Én is a németekkel nyomom(kezdõ vagyok) és LUx még csak csak megadná magát(hogy kell annektálni?), de a belgák hadüzenete után nekem esik mindenki: (francia, angol) felmondják a szerzõdéseimet, stb.
A szerzõdés felmondás mé nem is érdekes, de valahogy ki kellene szedni a katonai szövetségbõl néhány államot😊 Kémekkel próbálkozni érdemes? Nekem szinte minden kémtevékenységre 0 esélyt ír.

In a world without fences and walls - who needs windows and gates ?

hello
Az lenne akérdésem, hogy mi a teendõ, ha a meglévõ IC-nek csak a felét hazsnálom? A népesség jól van, nincsenek partizánok sem, a fogyasztási cikkek is jó arányban keletkeznek....
Azt sem találtam még ki, hogy ha az IC 4/95/140, akkor az a 4 mitõl van.

In a world without fences and walls - who needs windows and gates ?

😄

Már nem azért, néha én is kérek nyersit ha szükség úgy hozza, de hogy az istókba lett ez ekkora '39re?😄 én 39re németországgal (!) még csak a szerzõdéses területeknél jártam meg Luxemburgnál....😄
õ, meg a csít?

hülye vagy 😄

Mor3llo
ugyanmááár😄DD

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

I.C.ram
Ennek így mi értelme? Szétcsítelted az egész játékot.
<#idiota><#idiota><#idiota>

Rég játszottam már, de most megjött hozzá nagyon a kedvem 😄

hehe, ja, csak az utolsó eligazitás az kb ilyen:
- Na honvédek, ez itt a Turán 12,5 hû de nehéz harckocsi
- jeeeee
- a rossz hír: mivel még a tehenek is harckocsit gyártanak az országban, ezért sem lõszer, sem élelem, sem üzemanyag utánpotlás sincs, ja a szolgálati helyük Argentina, ugye tudnak úszva tankot cipelni?

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Ügyesen rush-ol.

Magyar virtus ;-)

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

<#idiota>

Mor3llo
'39 januárja, Tiéd egész Európa, és 8-as szintû közepes harckocsik...ejha.....<#idiota>

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

<#idiota>

jaja, elképzelni sem merem, hogy milyen gyakoriak a lázadások, hány egység hal éhen a transport capacity miatt, illetve mekkora minuszok vannak így csatában :-)

De a dissent, az mi a jó fenének kell, hogy majd' maxon legyen - inkább azt írtad volna át a mentésben?! 😉

Egységet, legyártása után lerakni csak a fõvárosoddal szárazföldi összeköttetésben lévõ, hivatalosan is uralmad alá hajtott (annex-ált) területekre lehet - a csak ellenõrzésed alatt tartott, de még hivatalosan másén nem lehet, még ha nem választja el tenger a fõvárosodtól, akkor sem!

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)

te jó ég, kicsit sincs megbuherálva a játék... <#wilting>
bár ilyen teljesítmény mellett ennek nem szabad gondnak lennie...<#idiota><#idiota><#idiota>

stimm

Na igen, de az óceánon túl mi a helyzet? Mindent pakolhatok majd át transport hajóval? :S

jaaaaaaaaa, félreértettem

Fején találtad a szöget, nem érintkezik velk, ezért nem tudod lerakni.

Miután összeér a két rész, majd letudod. Addig lerakod Európába és transzporthajóval átviszed.

Na akkor illusztálom is:

Ezek az elfoglalt területeim, ahogy látszik, afrikában is van egy elég nagy terület, ami nem érintkezik az európai tartományokkal, mert ahhoz még le kell gyûrni egyiptomot.

Ez meg az a terület, ahova rakhatok le egységet. Látszik, hogy afrikába nem rakhatok le, pedig az is annexelt terület.

Mit nem lehet ezen érteni?
Például: elfoglaltam Argentínát a magyarokkal. Gyártok tankokat, de csak az európai területekre tehetem le õket, a tengeren túlon nem zöld a terület (tehát nem enged tankot deployolni).

Nem lehet az eredeti területeiden kívül tankot lerakni.

"Van egy olyan gondom a játékkal, hogy az elfoglalt területekre nem tudok tankot letenni, hogyha a terület nem érintkezik legalább 1 ponton valamelyik eredeti területemmel."

???<#wilting>

Hali!
Van egy olyan gondom a játékkal, hogy az elfoglalt területekre nem tudok tankot letenni, hogyha a terület nem érintkezik legalább 1 ponton valamelyik eredeti területemmel. Így pl. a tengeren túlra nem tudok egységeket letenni, max. szállítóhajóval vihetek át párat, de ez így nagyon hosszadalmas lenne. Hogy lehet megoldani a problémát?

Infrastruktúrát kell épitened, ezzel orvoslod ezt a problémát

Hali lennem egy kérdésem. Hülyén hangozhat, de még nem jöttem rá mit kell csinálni. A kis féllánctalpas teherszállító ikon ( asszem az utak teherbírása vagy mi... ) mögött a szám piros, sõt....1500/800...kb...valaki meg tudná mondani hogy ezt hogyan tudnám kicsit egálabbra hozni?? esetleg emelnem kéne az infrastruktúra szintjét??
A játék nagyon jó,pláne teljessen magyaritottan.De volna egy kis gondom amibe a segitségeteket kérném.Fel raktam lapira,és nem áll át automatán a felbontás.Ha jol emlékszem 1366x768ra.Az opcioba nincs mod állitani,nem is tudnám, mert annyira meghuzza a képet ,hogy a jobb oldal majdnem a feléig nem látszik ez miatt.Arrol már nem is beszélve hogy milyen elmosodott !Valami ötlet???
Üdv.Aki esetleg már játszott a hoi-2 1945-ös scenarioval megtudná mondani h melyik résszel kompatibilis?
Pogessor mod. 😊

Fent van a a Hearts of Iron 2 Doomsday Armageddon játék, melyik modot ajánlanátok egy kezdõ játékosnak amivel szebbé tehetem a játékot, és még élvezetessé ?

Hát én még nem szoktam hozzá az AoD-hoz😄 Most kezdem a negyedik próba/gyakorló játékot, de még szoknom kell nagyon...Valamelyikõtök tudna valami tippet adni hozzá?
arra gondolsz, hogy így kiéhezteted az országot suplyból? mert ezt az AOD-ban már megoldották :-)

Hesler89
Újrakezdtem a játékot Magyarországgal, érdekes, hogy most nem Románia nyert, hanem Jugoszlávia, aminek még jobban örültem, mert a jugóknak kisebb volt a haderejük, mint Romániának. Nem tudom, hogy csináltam, de eddig még soha nem játszottam így, mert Jugoszláviát úgy foglaltam el, hogy bekerítettem a fõvárost, de csak azt az egy tartományt (ami már nem Belgrád volt, de ez most lényegtelen), majd vártam egy kis idõt és szinte harc nélkül elfoglaltam a maradék (VP-s) területet. Bekerítéseket eddig is csináltam, de még sosem éleztem ki annyira, hogy csak a fõvárost. Szóval, ha az ellenség fõvárosa a közelben van, adott a stratégia. Már csak a szovjetek ellen kéne eljátszani, pl. Németországgal... 😄
Itt tudnak segiteni :-)

Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni hogy honnan lehet beszerezni magyarítást a HoI2-hez? Ami a magyarítások.hu-n van az egy 2005-ben feltöltött BÉTA magyarítás, nem hiszem el hogy 5 éven keresztül nem volt elõrehaladás a témában.

Nézegettem pogessor magyarítással egybekötött modját, de fogalmam sincs hogyan kellene feltelepíteni, pedig feltelepítettem már néhány magyarítást életem során. A weboldalán mindenféle alapcsomagról ír, meg hogy a pcdome oldalán lévõ akármi is kell hozzá, semmi értelme az egésznek. Hogyan lehetne feltelepíteni?

Használjatok E3 mapot, azzal az igazi a játék.
Innen letölthetõ a legújabb V0.5-ös verzió: http://www.megaupload.com/?d=HQOV1TDM
Itt vannak képek a módról: http://www.europa-universalis.com/forum/showthread.php?t=344129

Ez pedig az énáltalam kreált eventcsomag a módhoz, enélkül nem mûködnek jól az eventek: http://www.megaupload.com/?d=C6B7HBW6

Gigabyte GA-X99-UD3 | Corsair Rm750W | Intel Core i7 5930K | Zalman CNPS9900DF | Gigabyte GTX 980 G1 | Corsair 4x4GB DDR4 2133MHz | Samsung 840Evo 250Gb | Seagate Barracuda 2TB | Zalman H1

Hesler89
Rájöttem mi volt a hiba, egy kicsit elrontottam a háborúkat. 😄
Itt a végeredmény: a háborúnak 1936. december 17-én lett vége.

Azt hiszem a románokon egy kicsit gyengítek majd, hogy "izgibb" legyen. 😄
Hesler89
Hali!
Van egy kis problémám: gondoltam, hogy csinálok egy kis "szláv háborút", azaz összeeresztem Bulgáriát, Romániát és Jugoszláviát. 😄 Korábban is csináltam már ilyet, csak most valami miatt úgy sikerült, hogy háború van, de csata nincs, errõl linkeltem egy képet:

Fogalmam sincs, hogy miért van ez, ilyet még nem láttam. :S
És akkor most sziasztok😊
Ez az AOD nagyon tetszik, de lenne pár kérdésem vele kapcsolatban:
Mi ez a HoI 2-höz képest? ( HoI 2 1.3 )
a többit elfelejtettem😄 de ha eszembe jut beadom😊
Én imádok alapítgatni😄 nagyon szórakoztató ahogy a sok alattvaló mind küldi a katonákat mintha muszáj volna😄 és még a gyártással se nekem meg az IC-m😄
nem mondtam h rögtön kell támadni😄 ahhoz én még jócskán kevés vagyok😄 énis csak jóesetben '40ben kezdek nekiesni a szomszédoknak, kicsi országgal mégkésõbb😛
Sziasztok!

Tud valaki mondani egy olyan patch-t Doomsday-hez, ami eltörli az idõhatárt, és minden ugyan úgy mûködik tovább? Amit kipróbáltam azzal az volt a baj, hogy nem tudtam a korlát átlépése után új államokat létrehozni.
Nem nem fogadtam el a vichy-ket 😄.És tényleg elég sok erõforrást igényel,de egy elõnye volt amikor az amcsik próbáltak partra szállni elég ideig visszatartották õket,így megérkeztem a páncélosaim.
Tehát akkor minden 2-3 provinciába egy õrség mp-vel,mert nekem még mindig próbálnak lázadni,meg a lengyelek is meg az angolok,valamiért senki nem szeret amikor elfoglalom az országát.😄
Szerintem elég 5 tartományra 2 milicia :-) Én azzal csinálom....Viszont én 36 közepén elfoglaltam a francik felét, de csak nem jött az a vichy event, se késõbb, és már egész fro. az enyém, de mást nem tudok vele csinálni, igy nekem is elég nagy erõket kell oda csoportositani....persze ezt megoldottam durván 80 miliciával...bár már 37 vége van, és azóta fél EU az enyém :-) pontosabban Nyugat-EU

Szerintetek mikorra nyirok ki mindenkit?:-D

szerintem nem :-)

Sas: minden második proviniára gyalogság vagy õrség, MP brigáddal, el kellett volna fogadni, mert így kicsit drága mulatság :-)

Vichy francia eventet elfogadtad? Akkor nincs lázadás.

Sziasztok!

Hoi2-vel játszok,de lenne egy problémám,németekkel vagyok és elfoglalom a franciákat simán kb.1-2 hónap alatt,de amint kivonulok annyira megnõ a lázadás veszély,hogy szinte minden tartományba kell helyõrség,ez pedig hatalmas manpower-t igényel,mit lehetne vele kezdeni?(a lázadás folyamatosan 30-60% van,ha csak nem viszek oda egy helyõrséget,de akkor is 5-10 % és hiába kapitulálnak,mert akkor elég magas.)
THX, akkor nekiugrok még egyszer! <#worship>

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)