Hearts of Iron 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
srácok kik azok az Ashkenazicok??
köfi
hm....ez az utolsó beszólásod sstorm nagyon értelmes volt😄
Errõl van szó😄 HH😄
?? Má miért?
Csupán csak az volt a fontos, hogy
a: state capitalistok
b: konvertálás után hitler legyen a hatalmon jobboldali, diktatórikus beállításokkal
Csupán csak az volt a fontos, hogy
a: state capitalistok
b: konvertálás után hitler legyen a hatalmon jobboldali, diktatórikus beállításokkal
Ja viszont az jó, hogy Vic végén minden elfoglalt területed nemzeti területként kezd HOIban = kevesebb lázadás.
Valaki már írta mire jó a konverter egy bugos játékból még bugosabbat csinál!
Na hétvégén játszottam rendesen végig Vic-et 36-ig, konv. HOI2-Doomsdaybe. (Germany)
Nagy várakozásokkal játék.
Political: dictatorship bejött minden csuszka a helyén, Hitler hatalmon
Industry: kezdõ industry: 500! (messze a legtöbb a következõ Anglia 287-el USA: 128!), viszont ohne nyersanyag: gyors trade-ek mindenkivel (USA-nak segganyalása ipari méretekben) termelés így is visszaesik fél évre 360-ig (ami érdekes, hogy még az energy sem elég, pedig eddig Ger. jó volt...)
Diplo+Spy: diplo. ugyanaz az állapot mint Vic-ben de a satelite state-ek egy része levállt (?? de mi alapján), spy-ban sehol semmi
Tech.: MINDEN SZÉT VAN B***A, semmi nem úgy van mint volt a HOI2-ben, teljesen más tech team-ek más statokkal, meg a képek sem stimmelnek (legjobb: von Rundstedt = Vorosilov) bár több a techteam, mind eredetileg
Határok: hát néhol éredekes lett: pl. hiába nem egyesült Olaszo. Vic-ben itt egyesíti. Egyes területek valami véletlen folytán az ellenséghez kerülnek (??) Ha valamelyik terület nincs kolonizálva (illetve claim-elve) akkor az fekete, nem létezõ hely (pl. belsõ Afrika).
Inrastukt.: 6-os szintû úthálózat: 100%-os infra, aztán szinttõl függõen 20%-al megy lefele. Repterek kiosztása abszolút érthetetlen!! Pl. ahol kikötõd van oda tesz repteret is, egyébként abszolót random módon kioszt pár 2-es repteret országszerte...(vicces pl. Pápua guinea ami Vic-ben egy rész, HOI-ban 6 és minden egyes részen van kikötõ meg reptér!!), Kikötõ: dry dock = 10-es kikötõ és 6-os reptér...
Hadsereg: inf = inf, cav= cav, dra= mon (??), csatolt zászlóaljakból: hq=hq, art=art,eng=eng, tank= tank hadosztály !! (baromira megéri, én kezdésbõl kezdtem 36 tank hadosztállyal, igaz mind Pz1 + elsõ világháborús modell) fighter=interceptor, Bomber= tac. bomber v. CAS (de mi alapján??) a többi csatolmány elveszik...
Flotta= nagyjából stimmel, az advanced hajók 3-as szintûként kezdenek, minden szállító (clipper is) transport, ss-bõl csak elsõ szintû van (!),és a csatolt destroyerek önnálló elsõ szintû destroyerek lesznek (be is kell olvasztani mindet...)
Viszont ami a legdurvább szar az egészben és marha pipa vagyok miatta: a konvertált játék SEMMILYEN EVENTET NEM HASZNÁL HOI2-bõl!!!! Még a felfedezésekét sem!! Hiába fejleszted ki a computerekbõl a 4. szintet a secret tech-ekbõl egyetlen eventet sem ad és azokat nem lehet fejleszteni!!!! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Paradox a kdfgdxgsdghfyd bshgdsvggar -dat!
Na hétvégén játszottam rendesen végig Vic-et 36-ig, konv. HOI2-Doomsdaybe. (Germany)
Nagy várakozásokkal játék.
Political: dictatorship bejött minden csuszka a helyén, Hitler hatalmon
Industry: kezdõ industry: 500! (messze a legtöbb a következõ Anglia 287-el USA: 128!), viszont ohne nyersanyag: gyors trade-ek mindenkivel (USA-nak segganyalása ipari méretekben) termelés így is visszaesik fél évre 360-ig (ami érdekes, hogy még az energy sem elég, pedig eddig Ger. jó volt...)
Diplo+Spy: diplo. ugyanaz az állapot mint Vic-ben de a satelite state-ek egy része levállt (?? de mi alapján), spy-ban sehol semmi
Tech.: MINDEN SZÉT VAN B***A, semmi nem úgy van mint volt a HOI2-ben, teljesen más tech team-ek más statokkal, meg a képek sem stimmelnek (legjobb: von Rundstedt = Vorosilov) bár több a techteam, mind eredetileg
Határok: hát néhol éredekes lett: pl. hiába nem egyesült Olaszo. Vic-ben itt egyesíti. Egyes területek valami véletlen folytán az ellenséghez kerülnek (??) Ha valamelyik terület nincs kolonizálva (illetve claim-elve) akkor az fekete, nem létezõ hely (pl. belsõ Afrika).
Inrastukt.: 6-os szintû úthálózat: 100%-os infra, aztán szinttõl függõen 20%-al megy lefele. Repterek kiosztása abszolút érthetetlen!! Pl. ahol kikötõd van oda tesz repteret is, egyébként abszolót random módon kioszt pár 2-es repteret országszerte...(vicces pl. Pápua guinea ami Vic-ben egy rész, HOI-ban 6 és minden egyes részen van kikötõ meg reptér!!), Kikötõ: dry dock = 10-es kikötõ és 6-os reptér...
Hadsereg: inf = inf, cav= cav, dra= mon (??), csatolt zászlóaljakból: hq=hq, art=art,eng=eng, tank= tank hadosztály !! (baromira megéri, én kezdésbõl kezdtem 36 tank hadosztállyal, igaz mind Pz1 + elsõ világháborús modell) fighter=interceptor, Bomber= tac. bomber v. CAS (de mi alapján??) a többi csatolmány elveszik...
Flotta= nagyjából stimmel, az advanced hajók 3-as szintûként kezdenek, minden szállító (clipper is) transport, ss-bõl csak elsõ szintû van (!),és a csatolt destroyerek önnálló elsõ szintû destroyerek lesznek (be is kell olvasztani mindet...)
Viszont ami a legdurvább szar az egészben és marha pipa vagyok miatta: a konvertált játék SEMMILYEN EVENTET NEM HASZNÁL HOI2-bõl!!!! Még a felfedezésekét sem!! Hiába fejleszted ki a computerekbõl a 4. szintet a secret tech-ekbõl egyetlen eventet sem ad és azokat nem lehet fejleszteni!!!! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Paradox a kdfgdxgsdghfyd bshgdsvggar -dat!
Az érdekes, mert tudtommal Sissi-s event pont az csinálja, hogy csökkenti a militancyt 😄 De lehet rosszuul emlékszem. Ilyenkor nincs más teendõ, mint leverni a lázadókat, és lehetõleg folyamatosan csökkenteni a militancyt.
HI!
ausztriával nyomulok, most nemjut eszembe melyik év az de megjelenik egy Sissis-s event és fellázad az egész😞
megmondanátok mi a teendõ?
ausztriával nyomulok, most nemjut eszembe melyik év az de megjelenik egy Sissis-s event és fellázad az egész😞
megmondanátok mi a teendõ?
HUNForrest-Gump
az átkonvertálás hoiba annyit tesz hogy átmásolod a mentést tartalmazó fájlt és betöltöd hoiban? Nem értek hozzá
hm...sztem elég tré ez a konverter😊....a victoriaba a világ talán legerõsebb gyarmati hatalmam volt, gyakorlatilag semmilyen nyersanyagból nem volt hiányom az ipar is elég erõs a hadseregemmel meg sztem a briteket is bealáztam volna ha kedvem lett volna....át konvertálom hoiba és katasztrofális a nyersanyag hiány a hadsereg elmaradott(etiópokat nem bírta megverni vickyben viszont tönkre vertem öket 1 hét alatt)
hol tudom megnézni az országok IDjét?
hmm mi a teendõ akkor ha oroszokkal 36os kampányban elkezdtem nyugatiasodni😄 viszont elkezdett lázongani a nép ugyanis magas lett a pluarytim.nem szeretnék nekik szavazati jogot adni ugyanis nagyonjól bevált ez a kis párt
danke😄
HUNForrest-Gump
ja jo😄
csak az a baj hogy az alapot nem bírom megszerezni, így meg nemsokat érek a kiegg(én ugy olvastam nem megy magába)
csak az a baj hogy az alapot nem bírom megszerezni, így meg nemsokat érek a kiegg(én ugy olvastam nem megy magába)
HUNForrest-Gump
Nekem jobban bejön, mint a HoI. Kedvence stratégiám ez a játék. Fõleg a gazdaságmenedzselõs része jön be nagyon.
amikor még nem jött ki akkor is mindenki ezt játszotta😊
Ja, mivel kijött a kiegészítõje, érthetõ hogy ezt játsza mindenki
valsz azért mert a victoriáról beszéltek 😊
\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"
msot ha szabad érdeklõdnöm, melyik game-rõl van szó? mert ilyesmit mé nem vettem észre a hoiba😄
HUNForrest-Gump
ja mellesleg nekem bejön a full citizenship európában nekem 1-2 év alatt 0.5 százalékkal nõtt a nemzeti népemnek az aránya
jaja tudom érdekelne miféle cuccok ezek
Mega a másik nem lehetne valahogy 1 párt 1ik irányzatát megváltoztatni?😄 mert nekem vagy lim vagy full citizenship kéne mert igy ez nagyon kaki de akkora ereje van annak az 1 pártnak h esélytelen leváltani
Mega a másik nem lehetne valahogy 1 párt 1ik irányzatát megváltoztatni?😄 mert nekem vagy lim vagy full citizenship kéne mert igy ez nagyon kaki de akkora ereje van annak az 1 pártnak h esélytelen leváltani
van még pár ilyen dolog, ami kiírja, hogy építhetsz, aztán baromira nincs sehol. Pl Anarcho-bomb throwers is ilyen.
Aha értem, köszi. Tehát akkor végülis csak adóban van eltérés.
Mondjuk az az 50% adó elég durva 😄 Szvsz a state capitalism a legjobb.
Mondjuk az az 50% adó elég durva 😄 Szvsz a state capitalism a legjobb.
A nevedbõl könnyû kikövetkeztetni hogy az NSDAP-t választottad meg egyedüli pártnak😄
jajjde jó h megválaszoltad😊😊😊 mostmár marhára tudom h mire jó és mikor van😄
ez a szöveg nem azt jelenti h építs terrorist cellt hanem az h engedélyezve legyen...nah már most van olyan event ami engedélyezi ezt😊...asszem cultureban kell vmit kifejleszteni....vmi a szeparatizmushoz köze levõ fejlesztés
jajj tényleg már rég meg akartam kérdezni h vannak ien triggerek amik azt mondják h Allowed building:Terrorist Cell na már most az ilyenek mire jók mármint nem látok seholose ilyeneket
Planned eco: csak te tudsz gyárat építeni, és az adó nem lehet 50%-nál alacsonyabb.
State cap: a kapitalisták is építenek gyárakat (mondjuk nálam egyszer fordult elõ), csak ritkán, adó nem mehet 20% alá.
Ennyi a különbség. Én NSDAP-t tettem meg egyedüli pártnak (a többi bannolva van) és pres. dictatorship-ben vagyok.
Elég durva a gazdaságom. Csak a residence ne lenne a population-nál. Mert így csak a németeket tudom gyárakba irányítani...
State cap: a kapitalisták is építenek gyárakat (mondjuk nálam egyszer fordult elõ), csak ritkán, adó nem mehet 20% alá.
Ennyi a különbség. Én NSDAP-t tettem meg egyedüli pártnak (a többi bannolva van) és pres. dictatorship-ben vagyok.
Elég durva a gazdaságom. Csak a residence ne lenne a population-nál. Mert így csak a németeket tudom gyárakba irányítani...
énmeg ugye nemtudok semmit se építeni
jah értem meg még valami most ugye liberális párt van kevés az adó kicsi a tarifa de mégsincs elég pénze a kapitalistának a fejlesztésre nem értem..
Attól függ, hogy mit szeretnél. Az a szám azt jelenti, hogy mennyire aktívak politikailag. Tehát, ha magas, akkor mindenképpen szavaznak, ha nem tetszik a kormány nekik, akkor nõ a millitancyjuk is stb.
Viszont, ha demokráciában vagy, és mondjuk konzervatív pártot akarod hatalmon, akkor minél magasabb a konzervatívoknak ez az érték annál jobb, mert annál aktívabban szavaznak a pártra.
Viszont, ha demokráciában vagy, és mondjuk konzervatív pártot akarod hatalmon, akkor minél magasabb a konzervatívoknak ez az érték annál jobb, mert annál aktívabban szavaznak a pártra.
lehet h volt róla szó de tul képp a consciousness jó vagy rossz?😄
Azért, mert kurvára nem számít, hogy mennyi szenet termelsz, ha a piaci ára 2 fillér az üvegé meg 40 font.. azaz 39.98 font tiszta profittal tudja termelni az üveget.
Sõt érdemes az összes lakosságot átirányítani az iparba, mert a nyersanyag egyre olcsóbb lesz az idõ elõrehaladtával, míg az ipari cikkekre sokkal nagyobb lesz a kereslet. Mondom nekem argentínával kevés votl a lakosságom, ezért minden lakost a gyárakba irányítottam és dõlt a pénz.
Sõt érdemes az összes lakosságot átirányítani az iparba, mert a nyersanyag egyre olcsóbb lesz az idõ elõrehaladtával, míg az ipari cikkekre sokkal nagyobb lesz a kereslet. Mondom nekem argentínával kevés votl a lakosságom, ezért minden lakost a gyárakba irányítottam és dõlt a pénz.
de nem 1x !! hanem már asszem 20 pop fér bele
jaaa meg a másik azt magyarázzátok meg nekem minek expandolja a glass factoryt ha fogyóban van a szén???
Mindig azt építenek amúgy, ami a legtöbb profitot termeli.
tehát, ha van csomó szened meg vasérced, akkor acélgyárat, ha sok machine parts stb, akkor repülõt, és így tovább.
tehát, ha van csomó szened meg vasérced, akkor acélgyárat, ha sok machine parts stb, akkor repülõt, és így tovább.
nekem ugyanez a helyzet szinte csak papír gyárat akarnak épiteni Magyarországgal😄
Viszont angliával meg csak high-teches gyárakat pl repülõ gyár telefon stb.
Viszont angliával meg csak high-teches gyárakat pl repülõ gyár telefon stb.
Adót tök fölösleges 0ra vinni. Ha jól csinálod akkor normális adó mellett is nõ apénzük mint az állat.
Nagyon megutáltam a intervent meg laissez faire eco cuccokat. State Capitalism powah! 😄 Vagy van még a Planned Economy, de azt nem tudom miben más, mint a State Capitalism. Mármint a játékban.
Csak az a baj, hogy a legtöbb nyugati párt vagy interventes vagy laissez faire... 😞
Nagyon megutáltam a intervent meg laissez faire eco cuccokat. State Capitalism powah! 😄 Vagy van még a Planned Economy, de azt nem tudom miben más, mint a State Capitalism. Mármint a játékban.
Csak az a baj, hogy a legtöbb nyugati párt vagy interventes vagy laissez faire... 😞
hm...ez poén...olaszokkal vok(36-os kampány óta tolom😛) már 1esült olaszo meg minden gyarmat is van egy pár a kapitalisták se olyan csórok mivel 0%-on van az adójuk...és erre milyen gyárakat alapítanak?😄....bort meg likõrt...de dögivel...már mind1 tartományra jut sztem 1 bor meg 1 likõr gyár....nem lehetene vhogy ösztönözni õket h nem kell annyi pia mert alkoholista lesz a nép?
Mekkora parasztok😄
szal el kell telnie kis idõnek amíg a jónép elég mívelt lesz h feltalálgasson dolgokat😊
asszem ha kicsi a litterarcy-d akkor is kevés search pontot kapsz...hiába van maxon az oktatásod....az h megtanítod a népet írni vagy olvasni attól még nem fogod feltalálni az automata géppuskát😊