Hearts of Iron 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

I.C.ram
zsidók egy csoportja. Elvileg a középkorban németekhez települt zsidók leszármazottai.
srácok kik azok az Ashkenazicok??
köfi
hm....ez az utolsó beszólásod sstorm nagyon értelmes volt😄
Errõl van szó😄 HH😄
?? Má miért?
Csupán csak az volt a fontos, hogy
a: state capitalistok
b: konvertálás után hitler legyen a hatalmon jobboldali, diktatórikus beállításokkal
Ja viszont az jó, hogy Vic végén minden elfoglalt területed nemzeti területként kezd HOIban = kevesebb lázadás.
Valaki már írta mire jó a konverter egy bugos játékból még bugosabbat csinál!
Na hétvégén játszottam rendesen végig Vic-et 36-ig, konv. HOI2-Doomsdaybe. (Germany)
Nagy várakozásokkal játék.
Political: dictatorship bejött minden csuszka a helyén, Hitler hatalmon
Industry: kezdõ industry: 500! (messze a legtöbb a következõ Anglia 287-el USA: 128!), viszont ohne nyersanyag: gyors trade-ek mindenkivel (USA-nak segganyalása ipari méretekben) termelés így is visszaesik fél évre 360-ig (ami érdekes, hogy még az energy sem elég, pedig eddig Ger. jó volt...)
Diplo+Spy: diplo. ugyanaz az állapot mint Vic-ben de a satelite state-ek egy része levállt (?? de mi alapján), spy-ban sehol semmi
Tech.: MINDEN SZÉT VAN B***A, semmi nem úgy van mint volt a HOI2-ben, teljesen más tech team-ek más statokkal, meg a képek sem stimmelnek (legjobb: von Rundstedt = Vorosilov) bár több a techteam, mind eredetileg
Határok: hát néhol éredekes lett: pl. hiába nem egyesült Olaszo. Vic-ben itt egyesíti. Egyes területek valami véletlen folytán az ellenséghez kerülnek (??) Ha valamelyik terület nincs kolonizálva (illetve claim-elve) akkor az fekete, nem létezõ hely (pl. belsõ Afrika).
Inrastukt.: 6-os szintû úthálózat: 100%-os infra, aztán szinttõl függõen 20%-al megy lefele. Repterek kiosztása abszolút érthetetlen!! Pl. ahol kikötõd van oda tesz repteret is, egyébként abszolót random módon kioszt pár 2-es repteret országszerte...(vicces pl. Pápua guinea ami Vic-ben egy rész, HOI-ban 6 és minden egyes részen van kikötõ meg reptér!!), Kikötõ: dry dock = 10-es kikötõ és 6-os reptér...
Hadsereg: inf = inf, cav= cav, dra= mon (??), csatolt zászlóaljakból: hq=hq, art=art,eng=eng, tank= tank hadosztály !! (baromira megéri, én kezdésbõl kezdtem 36 tank hadosztállyal, igaz mind Pz1 + elsõ világháborús modell) fighter=interceptor, Bomber= tac. bomber v. CAS (de mi alapján??) a többi csatolmány elveszik...
Flotta= nagyjából stimmel, az advanced hajók 3-as szintûként kezdenek, minden szállító (clipper is) transport, ss-bõl csak elsõ szintû van (!),és a csatolt destroyerek önnálló elsõ szintû destroyerek lesznek (be is kell olvasztani mindet...)

Viszont ami a legdurvább szar az egészben és marha pipa vagyok miatta: a konvertált játék SEMMILYEN EVENTET NEM HASZNÁL HOI2-bõl!!!! Még a felfedezésekét sem!! Hiába fejleszted ki a computerekbõl a 4. szintet a secret tech-ekbõl egyetlen eventet sem ad és azokat nem lehet fejleszteni!!!! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Paradox a kdfgdxgsdghfyd bshgdsvggar -dat!
I.C.ram
Az érdekes, mert tudtommal Sissi-s event pont az csinálja, hogy csökkenti a militancyt 😄 De lehet rosszuul emlékszem. Ilyenkor nincs más teendõ, mint leverni a lázadókat, és lehetõleg folyamatosan csökkenteni a militancyt.
HI!
ausztriával nyomulok, most nemjut eszembe melyik év az de megjelenik egy Sissis-s event és fellázad az egész😞
megmondanátok mi a teendõ?

HUNForrest-Gump

I.C.ram
Nem.

Van egy konverter opció a victoriában, és az átalakítja a save file hoi kompatibilissé.
az átkonvertálás hoiba annyit tesz hogy átmásolod a mentést tartalmazó fájlt és betöltöd hoiban? Nem értek hozzá
hm...sztem elég tré ez a konverter😊....a victoriaba a világ talán legerõsebb gyarmati hatalmam volt, gyakorlatilag semmilyen nyersanyagból nem volt hiányom az ipar is elég erõs a hadseregemmel meg sztem a briteket is bealáztam volna ha kedvem lett volna....át konvertálom hoiba és katasztrofális a nyersanyag hiány a hadsereg elmaradott(etiópokat nem bírta megverni vickyben viszont tönkre vertem öket 1 hét alatt)
hol tudom megnézni az országok IDjét?
I.C.ram
van egy tech, amit, ha kifejlesztes kb 25%kal csökkenti a plurality-t kis lépésenként.
hmm mi a teendõ akkor ha oroszokkal 36os kampányban elkezdtem nyugatiasodni😄 viszont elkezdett lázongani a nép ugyanis magas lett a pluarytim.nem szeretnék nekik szavazati jogot adni ugyanis nagyonjól bevált ez a kis párt
danke😄

HUNForrest-Gump

I.C.ram
vagy megveszed kemény 2ezer forintért cdgalaxistól.
I.C.ram
ne bénázz már... www.isohunt.com lekapod torrentrõl, oszt ennyi.
ja jo😄
csak az a baj hogy az alapot nem bírom megszerezni, így meg nemsokat érek a kiegg(én ugy olvastam nem megy magába)

HUNForrest-Gump

I.C.ram
Nekem jobban bejön, mint a HoI. Kedvence stratégiám ez a játék. Fõleg a gazdaságmenedzselõs része jön be nagyon.
amikor még nem jött ki akkor is mindenki ezt játszotta😊
Ja, mivel kijött a kiegészítõje, érthetõ hogy ezt játsza mindenki
Muki100
valsz azért mert a victoriáról beszéltek 😊

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

msot ha szabad érdeklõdnöm, melyik game-rõl van szó? mert ilyesmit mé nem vettem észre a hoiba😄

HUNForrest-Gump

ja mellesleg nekem bejön a full citizenship európában nekem 1-2 év alatt 0.5 százalékkal nõtt a nemzeti népemnek az aránya
I.C.ram
Átírod a pártok fájlban, más módja nincs.
jaja tudom érdekelne miféle cuccok ezek

Mega a másik nem lehetne valahogy 1 párt 1ik irányzatát megváltoztatni?😄 mert nekem vagy lim vagy full citizenship kéne mert igy ez nagyon kaki de akkora ereje van annak az 1 pártnak h esélytelen leváltani
I.C.ram
van még pár ilyen dolog, ami kiírja, hogy építhetsz, aztán baromira nincs sehol. Pl Anarcho-bomb throwers is ilyen.
I.C.ram
Aha értem, köszi. Tehát akkor végülis csak adóban van eltérés.

Mondjuk az az 50% adó elég durva 😄 Szvsz a state capitalism a legjobb.
A nevedbõl könnyû kikövetkeztetni hogy az NSDAP-t választottad meg egyedüli pártnak😄
jajjde jó h megválaszoltad😊😊😊 mostmár marhára tudom h mire jó és mikor van😄
ez a szöveg nem azt jelenti h építs terrorist cellt hanem az h engedélyezve legyen...nah már most van olyan event ami engedélyezi ezt😊...asszem cultureban kell vmit kifejleszteni....vmi a szeparatizmushoz köze levõ fejlesztés
jajj tényleg már rég meg akartam kérdezni h vannak ien triggerek amik azt mondják h Allowed building:Terrorist Cell na már most az ilyenek mire jók mármint nem látok seholose ilyeneket
Planned eco: csak te tudsz gyárat építeni, és az adó nem lehet 50%-nál alacsonyabb.
State cap: a kapitalisták is építenek gyárakat (mondjuk nálam egyszer fordult elõ), csak ritkán, adó nem mehet 20% alá.
Ennyi a különbség. Én NSDAP-t tettem meg egyedüli pártnak (a többi bannolva van) és pres. dictatorship-ben vagyok.
Elég durva a gazdaságom. Csak a residence ne lenne a population-nál. Mert így csak a németeket tudom gyárakba irányítani...
énmeg ugye nemtudok semmit se építeni
jah értem meg még valami most ugye liberális párt van kevés az adó kicsi a tarifa de mégsincs elég pénze a kapitalistának a fejlesztésre nem értem..
I.C.ram
Attól függ, hogy mit szeretnél. Az a szám azt jelenti, hogy mennyire aktívak politikailag. Tehát, ha magas, akkor mindenképpen szavaznak, ha nem tetszik a kormány nekik, akkor nõ a millitancyjuk is stb.

Viszont, ha demokráciában vagy, és mondjuk konzervatív pártot akarod hatalmon, akkor minél magasabb a konzervatívoknak ez az érték annál jobb, mert annál aktívabban szavaznak a pártra.
lehet h volt róla szó de tul képp a consciousness jó vagy rossz?😄
I.C.ram
Azért, mert kurvára nem számít, hogy mennyi szenet termelsz, ha a piaci ára 2 fillér az üvegé meg 40 font.. azaz 39.98 font tiszta profittal tudja termelni az üveget.

Sõt érdemes az összes lakosságot átirányítani az iparba, mert a nyersanyag egyre olcsóbb lesz az idõ elõrehaladtával, míg az ipari cikkekre sokkal nagyobb lesz a kereslet. Mondom nekem argentínával kevés votl a lakosságom, ezért minden lakost a gyárakba irányítottam és dõlt a pénz.
de nem 1x !! hanem már asszem 20 pop fér bele
jaaa meg a másik azt magyarázzátok meg nekem minek expandolja a glass factoryt ha fogyóban van a szén???
I.C.ram
Mindig azt építenek amúgy, ami a legtöbb profitot termeli.

tehát, ha van csomó szened meg vasérced, akkor acélgyárat, ha sok machine parts stb, akkor repülõt, és így tovább.
nekem ugyanez a helyzet szinte csak papír gyárat akarnak épiteni Magyarországgal😄
Viszont angliával meg csak high-teches gyárakat pl repülõ gyár telefon stb.
I.C.ram
Adót tök fölösleges 0ra vinni. Ha jól csinálod akkor normális adó mellett is nõ apénzük mint az állat.

Nagyon megutáltam a intervent meg laissez faire eco cuccokat. State Capitalism powah! 😄 Vagy van még a Planned Economy, de azt nem tudom miben más, mint a State Capitalism. Mármint a játékban.

Csak az a baj, hogy a legtöbb nyugati párt vagy interventes vagy laissez faire... 😞
hm...ez poén...olaszokkal vok(36-os kampány óta tolom😛) már 1esült olaszo meg minden gyarmat is van egy pár a kapitalisták se olyan csórok mivel 0%-on van az adójuk...és erre milyen gyárakat alapítanak?😄....bort meg likõrt...de dögivel...már mind1 tartományra jut sztem 1 bor meg 1 likõr gyár....nem lehetene vhogy ösztönözni õket h nem kell annyi pia mert alkoholista lesz a nép?
Mekkora parasztok😄
szal el kell telnie kis idõnek amíg a jónép elég mívelt lesz h feltalálgasson dolgokat😊
asszem ha kicsi a litterarcy-d akkor is kevés search pontot kapsz...hiába van maxon az oktatásod....az h megtanítod a népet írni vagy olvasni attól még nem fogod feltalálni az automata géppuskát😊
I.C.ram
Ezt már párszor írtük...

x mennyiségû presztizs, x mennyiségû haderõ, x mennyiségû ipar.