Hearts of Iron 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
rapid nem jó?
és fantázia eventeket is írtál hozzá?
és fantázia eventeket is írtál hozzá?
\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"
Na mit csináltam nektek? na?
Hát Magyar Királyság modot 😄
-Magyarország kapásból választható egy alternatív 36os kampányban. Azaz ugyanúgy lehet játszani továbbra is az alap 36os kampánnyal is.
- Átdolgozott nemzetiségi térkép. Kicsit csökkentettem a románok számát Erdélyben, mert a hivatalos népszámlális adatoknál is csak 15% körül voltak egész Mo-n, míg a Vickyben vannak kb 33%nyian.
- Lepakoltam pár arisztokratát, meg egy minimális mennyiségû kapitalistát is, mert egyikbõl sem volt.
- Egy alap 2 hadosztályból álló hadsereg BP-en. (lovasság + gyalogság)
- Kicsit belenyúltam a pártokba is, mert eléggé fura volt. (Ez az egyetlen file, amibõl érdemes backupot csinálni, mert ezt sajnos le kell cserélni).
Nagyjából ennyi. Még kicsit javítgatok rajta, aztán betömörítem RAR-ral, és felpakolom valahova.
Jó lenne, ha tudnátok adni olyan tárhelyet, amirõl nem törlik le.
Hát Magyar Királyság modot 😄
-Magyarország kapásból választható egy alternatív 36os kampányban. Azaz ugyanúgy lehet játszani továbbra is az alap 36os kampánnyal is.
- Átdolgozott nemzetiségi térkép. Kicsit csökkentettem a románok számát Erdélyben, mert a hivatalos népszámlális adatoknál is csak 15% körül voltak egész Mo-n, míg a Vickyben vannak kb 33%nyian.
- Lepakoltam pár arisztokratát, meg egy minimális mennyiségû kapitalistát is, mert egyikbõl sem volt.
- Egy alap 2 hadosztályból álló hadsereg BP-en. (lovasság + gyalogság)
- Kicsit belenyúltam a pártokba is, mert eléggé fura volt. (Ez az egyetlen file, amibõl érdemes backupot csinálni, mert ezt sajnos le kell cserélni).
Nagyjából ennyi. Még kicsit javítgatok rajta, aztán betömörítem RAR-ral, és felpakolom valahova.
Jó lenne, ha tudnátok adni olyan tárhelyet, amirõl nem törlik le.
köszönöm
HUNForrest-Gump
a jingoism szószerint sovinizmust jelent, tehát érthetõ hgoy ez a legagresszívebb katonai politika
Tudom, de az nem Military nevû tulajdonság? Mindegy a lényeg ugyanaz.
A sorkötelezettségre vonatkozik. Több fokozata van:
Jingoism - ez a totális katonai erõ, azaz ekkor a más besorozott katonákat sem lehet leszerelni, se az officereket.
Pro Military
Anti-Military
Pacifism - Ez pedig az abszolútbékeszeretés 😊
Ez ugyanaz kb, mint a HoIban a Defense Policy (Hawk-Dove)
A sorkötelezettségre vonatkozik. Több fokozata van:
Jingoism - ez a totális katonai erõ, azaz ekkor a más besorozott katonákat sem lehet leszerelni, se az officereket.
Pro Military
Anti-Military
Pacifism - Ez pedig az abszolútbékeszeretés 😊
Ez ugyanaz kb, mint a HoIban a Defense Policy (Hawk-Dove)
I.C. ez az utolsó tulajdonság, pl a neo-absolutists-nál így van ho war:jingoism
HUNForrest-Gump
Szerintem vickyben ez arra megy, hogy ha más ország birtokolja a te core provinciáidat az ellen kevesebb presztízsvesztéssel indíthatsz háborút.
Amúgy valami olyasmi a fogalom jelentése hogy szítod a népet egy másik ellen és ezért mehettek háborúzni vagy valami ilyesmi. Majd jön IC és õ jobban elmagyarázza<#beka2>#beka2>
Amúgy valami olyasmi a fogalom jelentése hogy szítod a népet egy másik ellen és ezért mehettek háborúzni vagy valami ilyesmi. Majd jön IC és õ jobban elmagyarázza<#beka2>#beka2>
\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"
valaki elmodnaná nekem hogy
mi is az a jingoism?
mi is az a jingoism?
nincs is ilyen tulajdonság a pártoknál, hogy war. MAx military az meg csak a hadkötelezettségrõl szól.
máker vagy😄, amúgy a pártoknál a war tulajdonság az mire vonatkozik? hogy kivel háborózik vagy a háborús kedv?
HUNForrest-Gump
nálatok volt már olyan h megijedt a gép? mert ausztria szövetségesem invitált 1 háborúba a törökök ellen és én belée mentem
namármost én nem voltam nagyon érdekelt szóval csak 1 90000 fõs expedíciós sereget adtam ausztriának ... alighogy elfoglalt 1-2 provinciát törökország békét kért úgy h a balkánon lévõ összes területét átadja nekem😄😄😄😄
namármost én nem voltam nagyon érdekelt szóval csak 1 90000 fõs expedíciós sereget adtam ausztriának ... alighogy elfoglalt 1-2 provinciát törökország békét kért úgy h a balkánon lévõ összes területét átadja nekem😄😄😄😄
😄 jó csak h ez se lehet a baj....
bocs de merre van a life rate?😄
HUNForrest-Gump
Fogalmam sincs. De már leírtám egy csomó okot amitõl lehet. Az is lehet, hogy a gyárak simán veszteségesek. Gyártsál több gyárat, és ezáltalál olcsóbb lesz a termék, amit gyártanak, és így többen vehetik meg, azaz nõ a profit is.
348 millió emberhez sok a 15 millió kapitalista?
csak akkor van ha leviszem nekik a tarifát minusz 2000 re ilyenkor nõ meg rendesen
Ic ram nem tudod miért nincs pénze a kapitalistának 0 tarifánál és 0 adónál?
vagy pl délvidék elszerbiesítése....eh...rohadjanak meg😞
hja...sztálin bácsi is elég aktívan csinálta😊
Azt sajnálom, hogy nem lehet mesterségesen telepíteni az embereket. Miközben ezt csinálták párszor a valóságban is. Mondjuk annyi megkötés lenne, hogy csak munkanélkülieket lehetne.
a másik meg az h csak 2000 alatt??? az nagyon kevés olyanból alig van
ez tök zsir csak a sok pénz hibádzik😊
válaszoljatok plz a kérdésemre
ha sok a munkanélkülid teli leszel kommunistával...egyébként nálam basztak migrálni......csak akkor migrálnak ha 1 provinciában eléri az adott réteg a 90-100 ezer feletti létszámotés csak akkor ha telített a munkalehetõség....próbálkoztam már korábban én is azzal amit mondtál...eredmény: Magyarország jó nagy része kommunista lett és basztk a felvidékre migrálni a szlovákok viszont megerõsödtek a sok üres gyár miatt
Egy pár cheat-tel kezdve lehet játszani Magyarországgal.
Ki kell robbantani az 1848-as forradalmat 1836-ban, majd át kell ülni Magyarország kormányzói székébe. Az eseményben ki kell javítani azt, hogy Pest-Buda provinciát a lázadók tarják kézben, ezt át kell írni AUS-ra (Austria)
Ahhoz, hogy játszható legyen, át kell még írni az uralkodó pártok nemzetiségi politikáját "Full Citizenship"-re. Ezt nem tekintem cheat-nek, mert ha én vagyok a fõnök, akkor ezt úgy is megtehetném (megtenném)
Pár trükk:
A játék elején State Capitalism pártra kell átállni és felépíteni egy gyárat máshol, mint Pest-Buda. Utána Pest-Budán, majd Komáromban is elõ kell léptetni egy Capitalist-ot és szavazást kell tartatni. Szabadgazdaság lesz és a Capitalistok az egész országban kiépítik a vasutat, valamint iparosítják a két magyar országrészt.
Késõbb, ha már rengeteg pénz van, az iparosítást lökésszerûen kell végrehajtani. Elõször be kell spájzolni alapanyagokból. Majd váltani kell egy State Capitalist pártra és rögtön ki kell írni a választást. A választásig minden régióban fel kell építeni v. bõvíteni legalább 5 gyárat. Mindig legyen sok üres gyár a régiókban!
Abból a régióból, ahol sok katolikus (Magyar államvallás) él, ha nem épül ott gyár, akkor ki lehet a katolikusokat migrálni onnan. Ehhez elõ kell õket léptetni munkássá, ezután kivándorolnak a gyárakba és Magyarok lesznek belõlük. Figyelni kell rá, hogy egy idegen munkás csapat ne legyen több, mint 2000, mert utána már nem olvadnak be.
Így a népesség jó részét be lehet olvasztani. A nem katolikusokból pedig remek katonák lesznek. ;-)))
Én az egész balkánt foglaltam el és Ausztriából mindig annyit, amennyit adott Bécsért. A legnagyobb ellenségem Németország, nekik nagyon böki a csörét egy erõs Magyarország. Kb. fej-fej mellett haladunk iparban, de presztizsem nekem van sokkal több, mert én mindig a kultúrát fejlesztem ki elõbb, a pénz ráér késõbb is. (Úgyis inkább túl sok van...)
Most 1900 van és a 4. nagyobb háborút vívom Németországgal. Ausztria bekapcsolódott, megint lenyomtam, de most sok Németországgal határos tartományt kaptam, ezért ez a háború már nem olyan könnyû, mint az eddigiek.
Pár adat:
IC: 5500
Népesség: 110M
Magyar: 40%
Provinciák:
Teljes balkán, Ausztria nagyobbik része, Észak és Közép Afrika, mint gyarmatok.
Katonaság: 160
Ki kell robbantani az 1848-as forradalmat 1836-ban, majd át kell ülni Magyarország kormányzói székébe. Az eseményben ki kell javítani azt, hogy Pest-Buda provinciát a lázadók tarják kézben, ezt át kell írni AUS-ra (Austria)
Ahhoz, hogy játszható legyen, át kell még írni az uralkodó pártok nemzetiségi politikáját "Full Citizenship"-re. Ezt nem tekintem cheat-nek, mert ha én vagyok a fõnök, akkor ezt úgy is megtehetném (megtenném)
Pár trükk:
A játék elején State Capitalism pártra kell átállni és felépíteni egy gyárat máshol, mint Pest-Buda. Utána Pest-Budán, majd Komáromban is elõ kell léptetni egy Capitalist-ot és szavazást kell tartatni. Szabadgazdaság lesz és a Capitalistok az egész országban kiépítik a vasutat, valamint iparosítják a két magyar országrészt.
Késõbb, ha már rengeteg pénz van, az iparosítást lökésszerûen kell végrehajtani. Elõször be kell spájzolni alapanyagokból. Majd váltani kell egy State Capitalist pártra és rögtön ki kell írni a választást. A választásig minden régióban fel kell építeni v. bõvíteni legalább 5 gyárat. Mindig legyen sok üres gyár a régiókban!
Abból a régióból, ahol sok katolikus (Magyar államvallás) él, ha nem épül ott gyár, akkor ki lehet a katolikusokat migrálni onnan. Ehhez elõ kell õket léptetni munkássá, ezután kivándorolnak a gyárakba és Magyarok lesznek belõlük. Figyelni kell rá, hogy egy idegen munkás csapat ne legyen több, mint 2000, mert utána már nem olvadnak be.
Így a népesség jó részét be lehet olvasztani. A nem katolikusokból pedig remek katonák lesznek. ;-)))
Én az egész balkánt foglaltam el és Ausztriából mindig annyit, amennyit adott Bécsért. A legnagyobb ellenségem Németország, nekik nagyon böki a csörét egy erõs Magyarország. Kb. fej-fej mellett haladunk iparban, de presztizsem nekem van sokkal több, mert én mindig a kultúrát fejlesztem ki elõbb, a pénz ráér késõbb is. (Úgyis inkább túl sok van...)
Most 1900 van és a 4. nagyobb háborút vívom Németországgal. Ausztria bekapcsolódott, megint lenyomtam, de most sok Németországgal határos tartományt kaptam, ezért ez a háború már nem olyan könnyû, mint az eddigiek.
Pár adat:
IC: 5500
Népesség: 110M
Magyar: 40%
Provinciák:
Teljes balkán, Ausztria nagyobbik része, Észak és Közép Afrika, mint gyarmatok.
Katonaság: 160
magyarul h legyen elég life ratje....
hja...a lényeg az h ez által tudsz kolonizálni afrikában
kikötõt😄.....ha van akkor fejleszd ki az imperialismos techet h legyen elég life rate-d ha van akkor nyersanyagot ha van akkor partmenti települést ha van akkor...akkor van gyarmatod😄.....a kikötõdtõl csak adott távra tudsz gyarmatosítani azon túlra nem
mára at uccsó kérdésem:mit kell ahoz fejleszteni hogy gyarmati épületet lehessen építeni?
HUNForrest-Gump
nálam bajorország az elõtt meg HEsse valami😄
megvan, ja és tagga: nálam frankfurt am main tartja megát bõszen😛 bár most nézem most támadta meg németorszeág
HUNForrest-Gump
budget és ott a defense budget😄
jah meg van még 1 bug: nekem németország tört egyesítésénél rendszeresen van 1 ország aki nem annektálódik de a vicces az h a historyban kiirja h elfogadta nade mégse <#nevetes1>#nevetes1>
öö bocsi de a manpoer csúszka merre van?
HUNForrest-Gump
és e miatt van pár százezer munkanélkülim mivel nincs elég gyár igyse... meg nálam nem vándorolnak annyira a craftsmenek meg a clerkek pl van 11 gyár dugik tele 7 munkanélküli craftsmen és pommerániában van 4 gyár majdnem tök üresek és nem megy oda senki..
nem értem ezeket a k***va kapitalistákat 0án van a tarifa 30 százalékos az adójuk és csak 70-80 tartalék pénzük van nem értem... a másik hogy lehet az h 9000es industrym van és nincs elég bevételem tehát pl a szociális juttatásokat majdnem min re kell vennem?
danke... ausztriával vagyok és csak ilyen zsíros cuccokra lenne elég a hadsereg ho molova, de az meg törökkel szövetéges😊
HUNForrest-Gump
csutkára rakod a csúszkáját
vagy átképzel vmelyik rétegbõl de ez elég drasztikus megoldás😊
vagy átképzel vmelyik rétegbõl de ez elég drasztikus megoldás😊
*manpower-t<#beka3>#beka3>
HUNForrest-Gump
hello!
tudtok vmi módszert arra hogy hogyan lehet a hadsereg képzõ manpoert növelni(ne adj isten csítet mert hiába írom ho manpower<#banplz>#banplz>) és a hadsereg röhelyes méretû😄
tudtok vmi módszert arra hogy hogyan lehet a hadsereg képzõ manpoert növelni(ne adj isten csítet mert hiába írom ho manpower<#banplz>#banplz>) és a hadsereg röhelyes méretû😄
HUNForrest-Gump
erre már készült paccs nem?...úgy tom h a paradoxosok csinálnak event paccsot csak 1-2 hónap amíg még kijön
Azon gondolkoztam kéne írni a játékhoz egy event packet, amiben sokkal több történelmi esemény van, és pl fixálná a nagyobb eseményeket is, mint pl 1. vh. de úgy, hogy nem muszáj úgy történnie, csak választhat a játékos. Pl event: Megõlték a trónörököst, hadatüzensz Szerbiának: Igen vagy nem választási lehetõségekkel, és akkor kitör a háború, stb...
még pontosabban a középkori Rajna völgyében élõ zsidók csoportja a kik késõbb kelet és közép európában terjedtek el, közös ismertetõjelük volt a jiddis nyelv beszéde.
A jelenlegi világban a zsidók 80%-a askenázi.
Ja és az askenáz szó Németország zsidó neve.
A jelenlegi világban a zsidók 80%-a askenázi.
Ja és az askenáz szó Németország zsidó neve.
Ic te töri tanár vagy?
gondoltam😄