Hearts of Iron 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
minél nagyobb a national dissent annál kevesebb az ic-d....vagy ha jól tudom a megszállt területeken minél nagyobb a partizán tevékenység annál kissebb az ic-d
ezt hogy érted? egyik pillanatban még 100 IC körül vagyok, másikban meg már mindenhol lázadásveszély van, és 10-15 IC-m maradt... :-(((
énis szivesen kipróbálnám multiban de nemtom mennyire fogok laggolni mert hoi 2-3 év után élvezhetetlenül szar multiban
Ja és nektek nem szokott villogni a képernyõ vickyben mert nekem állandóan
Ja és nektek nem szokott villogni a képernyõ vickyben mert nekem állandóan
de felõlem kipróbálhatjuk...kíváncsi vagyok rá én is😊....add emg az msn-ed meg mindenki aki jönni akar aztán 1eztetünk idõpontyot.... az enyém : [email protected]
tudom.....hoiztam már én is multiba...rekordom amikor 8-an toltuk kis államokkal....de a hoi akkor sem összehasonlítható a vickyhez...már csak ha a háborúskodást vesszük is....pl 1 1 nagyobb ostromnál ami mondjuk eltart 1 vagy fél évig folyton pauselni kell mivel meg kell nézni melyik hadosztály van már totál kimerülve a fronton aztán megnézni a h melyik hadseregbe tartozik majd a csapatösszegzõ panelen kikeresni és kivonni....a hoiba ezt jól megoldották de a vickybe nincs megoldva...a hoiba gyakorlatilag cak a frontal kellett törõdni hogyha a vickyhez hasonlítjuk a vickyben viszont kicsit jobban oda kell figyelni a gazdaságra mivel ott nem a hadseregedért van a gazdaságod 100%-osan.
egyébként jingoismal a legnagyobb a képezhetõ tartalékos hadosztályaid száma...csak ha nem azon lenne😊....a kapitalistáknak a lassiez frei a legjobb aztán az interventionism ahol az állam beavatkozhat a gazdaságba....nagyjából ez annyiból áll h építhetsz vasutat😄....meg ahogy tapasztaltam kevesebb gyárat alapítanak a kapitalisták úgy h sztem ez szar😊
kösz
Ez a Revolutions egyik nagy újítása, hogy a kapitalisták aktív részvevõi a gazdaságnak. Elején még tetszett nekem, de aztán mikor elkezdtek mindenféle fölösleges gyárat építeni tök rossz helyekre, ahol már semmi munkaerõ nincs.. kicsit meguntam õket, és jobb szeretem a state capitalismet, csak ugye azaz európai országoknál max a kommunizmussal jöhet szóba... 😞
Azért csak ennyit lehet mozgosítani, mert a lakosságodból már nem igazán lehet kisajtolni több katonát 😊 Szép is lenne, egy 5 milliós belgium 40-50 tartalékos hadosztállyal 😊 Azaz a lakosság 10%a tartalékos + ugye a "hivatásos katonák".
Kapitalistákat úgy lehet szerezni, hogy fogsz egy POP-ot átkonvertálod elõször clerks-é azután kapitalistává.
Azért csak ennyit lehet mozgosítani, mert a lakosságodból már nem igazán lehet kisajtolni több katonát 😊 Szép is lenne, egy 5 milliós belgium 40-50 tartalékos hadosztállyal 😊 Azaz a lakosság 10%a tartalékos + ugye a "hivatásos katonák".
Kapitalistákat úgy lehet szerezni, hogy fogsz egy POP-ot átkonvertálod elõször clerks-é azután kapitalistává.
én most a svédekkel tolom
azok sem rosszak szerintem
csak most az a furcsa nekem hogy kicsit másabb lett a revolutionsal a vicky
pl ha a gazdaságpolitika nem state capitalist akkor nem te csinélod a dolgokat hanem a saját kapitalistáid
a háboruspolitika
nemtom de nekem 12 mozgositható hadosztálynál nem engedett többer
azt irta ki hogy ez a max amim lehet
ti hogy szoktátok ezt megoldani???
meg a pártosat
mikor irányitjátok sajátkezüleg a gazdaságot és mikor engeditek a kapitalistáknak??
ja és hogy lehet kapitalistákat szerezni???
azok sem rosszak szerintem
csak most az a furcsa nekem hogy kicsit másabb lett a revolutionsal a vicky
pl ha a gazdaságpolitika nem state capitalist akkor nem te csinélod a dolgokat hanem a saját kapitalistáid
a háboruspolitika
nemtom de nekem 12 mozgositható hadosztálynál nem engedett többer
azt irta ki hogy ez a max amim lehet
ti hogy szoktátok ezt megoldani???
meg a pártosat
mikor irányitjátok sajátkezüleg a gazdaságot és mikor engeditek a kapitalistáknak??
ja és hogy lehet kapitalistákat szerezni???
revolutionnal nyomod???????
Kísérletet azért tehetnénk, de ahhoz kellene egy jó host.
\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"
Mi anno HOI2 36-os kampányt nyomtuk rengeteget átlagi összesen kb 16 óra játékkal.
Ez nem egy FPS, ahol 5 perc alatt lemegy egy kör...
Ha nem hát nem... Elég sokan nyomják külföldiek is.
Ez nem egy FPS, ahol 5 perc alatt lemegy egy kör...
Ha nem hát nem... Elég sokan nyomják külföldiek is.
multiba vicky?...lol....tekintve h itt mégtöbbet kell pausera rakni a kezed ez felejtõs
Az a baj hogy nekem alapból akad a vicky és multiban az vagy neked akasztaná de nagyon, vagy még a net lag mellett kéne elférnie ennek is 😞
\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"
Kezdtem egy új Vicky-t.
Belgiummal vagyok. Szövetségre léptem a poroszokkal, és a Franko-Porosz háborúban megszereztem egy kisebb területet a franciáktól, ami baromi jó, mert Belgiumnak a primary culture-je flamand és francia, szóval gyakorlatilag el is foglalhatnám egész franciaországot, ha tudnám. 😊 Jó kis ország ez. A lakosság kb 70-80% craftsman és clerk, 1.7 körül kapom a researchpontot, már gyarmataim is vannak. Bezúztam Marokkót, MAdagaszkárt, Ománt.
Kéne valamikor egy multit nyomni 😊
Belgiummal vagyok. Szövetségre léptem a poroszokkal, és a Franko-Porosz háborúban megszereztem egy kisebb területet a franciáktól, ami baromi jó, mert Belgiumnak a primary culture-je flamand és francia, szóval gyakorlatilag el is foglalhatnám egész franciaországot, ha tudnám. 😊 Jó kis ország ez. A lakosság kb 70-80% craftsman és clerk, 1.7 körül kapom a researchpontot, már gyarmataim is vannak. Bezúztam Marokkót, MAdagaszkárt, Ománt.
Kéne valamikor egy multit nyomni 😊
A nem nezeti területeken csak asszem az IC 50%át kapod csak meg. A manpowernek mégkevesebb részét.
mert nem nemzeti területek
megkérdezhetném hogyha enyim németország, lengyelország, dánia, magyarország, csehszlovákia, ausztria, románia, jugoszlávia
akkor miért van akkora IC-m mint Magyarországnak??? (HOI2)
akkor miért van akkora IC-m mint Magyarországnak??? (HOI2)
hát csak az a baj ho ausztriában elég sok a "filléres" cucc😊 szval elég sok gyár kell majd..😄
HUNForrest-Gump
Ez egy összetett doloog. pl a farmokról gyümölcsösökrõl, halászfalukból érdemes átképzeni az embereket gyárakba, mert ezek a nyersanyagok kb filléres árakon vannak a világpiacon, és mégha konzervet gyártasz akkor is jobban megéri inkább a konzervgárban dolgoztatni azokat, akik eddig a farmon dolgoztak. Viszont egy aranybányából nem érdemes nagyon, mert az aranynak elég jó a nyersanyagára is.
Tehát a lényeg, hogy ki kell számolni, hogy az adott nyersanyagot vagy a belõle készülõ készterméket tudod jobban eladni.
Tehát a lényeg, hogy ki kell számolni, hogy az adott nyersanyagot vagy a belõle készülõ készterméket tudod jobban eladni.
Egy ideig igen, de nem szabad hogy az összes RGOd eltûnjön, csak ha még importtal is nyereségesek a gyárak.
egy gyirs kérdés ami a wiki-t olvasva merült fel: tulajdon képpen a célom a farmok "felszámolása" és az emberek gyárakba küldése?
HUNForrest-Gump
joj nemkell mellreszívni<#ejnye1>#ejnye1>
HUNForrest-Gump
nem az csak ic ram állandóan azt irja h erre a kérdésre is válaszolt már amikor ugyanazt megkérdezzük tõle😊
mondd ha akarod... de akkor is I.C ét láttam és kész<#mf2>#mf2>
HUNForrest-Gump
most mondjam azt h ezt a cimet irtam már<#vigyor4>#vigyor4><#hamm>#hamm><#love12>#love12>
kösz ez nekem is jól jött
HUNForrest-Gump
Magyar leírást nem igazán.
de ha beírod google-be, hogy Vicky Wiki akkor az elsõ link egy baromi jó kis oldal, ahol sok hasznos infó van (angolúl)
de ha beírod google-be, hogy Vicky Wiki akkor az elsõ link egy baromi jó kis oldal, ahol sok hasznos infó van (angolúl)
fennt van😊😊😊😊 most nem lényeg mert ezt átirtam kb 20 másodperc alatt de a lényege mûködik
Ha képtelen vagy rendesen felrakni, akkor nem tudok mit csinálni 😊 Legújabb patch+ revolutions fent van?
hát müxik a scenario de nem hinném h 90 százalékos románságot hagytál székelyföldön😊
hali, azt jól vettem észre hogy nem alakul meg olaszország ha belepiszkálok lombardiába?😄 amúgy mikor alakult meg olaszo.?bocsi de 10.-es lévén még csak 5.Istvánnál vagyunk 1270be,vagy mikor
HUNForrest-Gump
amúgy lehetne olyan eventeket is belerakni amik Ausztriához húzzák Magyarországot:pl egyes eseményeknél(pl osztrák olasz vagy porosz-osztrák háború) ausztria(a császár) kérné Magyarországot az azonos úton való járásra......tehát pl osztrák olasz háborúban a császár felszólítaná Magyarországot h lépjen be vagy küldjön expedíciós hadsereget és a következménye az eventnek mondjuk h allyba lép au-val Mo. vagy exp hadsereget küld stb.....tehát a külpolitikát erõsen befolyásolni lehetne eventekkel ausztria irányába így lenne egy gyenge kötelék Magyarország és ausztria között ami valószínüleg kialakult volna 1 független Magyarország létrejötte kor mivel ez kölcsönösen jó lett volna mind 2 államnak stratégiailag,gazdaságilag a földrajzi szempontok miatt
hát.....jogilag nem teljesen igaz😊.....mert a monarchiából kilépett Magyarország és okt huszon valahanyadikán(ha jól Mléxem) kötött fegyverszünet míg a monarchia nov 3.-án paduaban😊....a monarchia terület vesztesége jogilag csak pola félsziget trieszt és dél tirol volt...a töbi állam kivált a monrchiából és azok 1más közt rendezgették a határokat(annyiból állt h lerohanták Nagy Magyarországot az etnikai határokat leszarva és még az antant által kijelölt vonalat is átlépték pl:kolozsvár,pozsony stb)....a trianoni béke Magyarország békéje az antantal ugyanúgy mint ahogy a saint germani béke ausztriának(mivel h Osztrák Magyar monarchia volt így cask ezt a 2 államot vonták "felelõsségre" +szüksége volt a franciknak erõs közép európai államokra ezért vették el felvidéket +erdélyt)....sazl a trianoni béke jogilag nem határ fixálás volt😊.....azért húzták 20-ra mert kommunistákkal nem tárgyaltak (tanácsköztársaság) így húzódott az egész......de ha mondjuk nem lett volna tanácsköztársaság akkor hamarabb kötöttünk volna békét.
hja...48 elõtt télleg nem voltak pártok csak oldalak😊....szal ez akkor csak 48ra vonatkozik😊
igen...nagyszeben tényleg nem székely föld része😊...össze kevertem kis és nagy küküllõvel....mert h a nagyon okos térkép készítõ annak a helyére rakta be ezt a provinciát😄
Elvileg Segesvár volt a szászok központja Erdélyben, márra már kiûzték õket a románok.
Hát mittudom én mit szúrtál el. Másnak mûködik, akkor ebbõl azt a következtetést onom le, hogy nem én basztam el.
de hogy rosszul? kitömörítés victoria ez nem lehet rossz😄
Új játékot kell kezdeni és a Kingdom of Hungary kampányt kell választani.
Ha íyg sem jó, akkor rosszul tömörítetted ki, mert másnak mûködik.
Ha íyg sem jó, akkor rosszul tömörítetted ki, mert másnak mûködik.
te ez vicces mert nekem ugyanazok a népességi adatok vannak😄 mit ronthattam el:😊😊😊😊
velem is elõfordult ilyen volt 1 német provinciám ahol éltek kb fél millióan a kampány végére a sok gyárnak köszönhetõen (volt vagy 20 és azok is skillesebbek:_D) minden egyes területen élt legalább 5 millió de a felsõ határ meg 15-20 viszont a szar kis dán területeken meg alig volt belõlük😄
de hogy történik az hogy migrálom ide oda?
javitsatok ki ha tévednék de Nagyszeben nem a Székelyföld határa hanem a szászok központja nem?😊
Az a baj, hogy kicsit összecsaptam, és nem találtam konkrét népességi arányokat, csak az 1790-es népszámlálás során kialakított szinestérképet néztem.
Szerbeket kellett volna még pakolni horvátokhoz is, de mondom kevés az idõm 😞 Majd talán valamikor megtudom csinálni normálisan.
Románokat is tovább kéne csapolni, mertm ég mindig sokan vannak az összlakossághoz képest.
Szerbeket kellett volna még pakolni horvátokhoz is, de mondom kevés az idõm 😞 Majd talán valamikor megtudom csinálni normálisan.
Románokat is tovább kéne csapolni, mertm ég mindig sokan vannak az összlakossághoz képest.