Intel szerverek váltják le a UNIX-okat?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Az elején még azt hittem nagy MS szurkolóval van dolgunk 😊)
A RISC halott dumát a HP nyomja már évek óta az Itanium projekt-je miatt, most már szerintem õk is látják, hogy nem úgy alakult ahogy számították, dehát már kényszerpályán vannak..
Pedig azok a DEC Alpha chip-ek jó kis darabok voltak....
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
A nagyvállalatoknál meg az AIX még sokáig fenn fog maradni de mindég kisebb arányban (az IBM TPC-C eredménye amit most jelentettek be ezt erõsíteni fogja), de mindég többen lesznek a szegények akiknek ez nem kell és nem is tudják megfizetni, ide lõ a Microsoft és persze a Linux is...
Mert nem az MS termékek miatt kerül lassan leváltásra a UNIX, hanem mert a RISC CPU-k gyártása lassan teljesen leáll (SUN még küzd, HP meg fõnökökmarketingben már 2 éve azt hangoztatja, hogy a RISC halott).
Vagyis az INTEL/AMD páros harca az ami erõsen kiváltja ezt a hatást, ennek a windows, csak csendes haszonszerzõje szerintem...
A kisalkalmazások terén viszon rohamosan terjed a windows-os szerver kiszolgálás.
Ahol kicsi a kockázat ott már bevállalható egy MS termék is 😊
De tény, rohamosan töri az utat magának, a vezetõk zabálják a marketing dumákat, a szakértõk pedig kicsit félve nyúlnak a téma irányába...
De ez így van rendjén nem kell semmit elkapkodni 😊
MS szerver tekintetében én lényegesen pesszimistább vagyok mint te! pár éve még nem is volt sql szervere az MS-nek, most meg már forradalmat akar csinálni?
Ez nem a játékok világa, itt mutatni is kell valamit, és ha ez megvan akkor is évek 2-4 év mire igazán elterjed valami új, eddig nem használt termék. Szóval marketing duma lehet lehengerlõ, de lassabban változik a pénz folyása...
Ami pedig a Windows kernel hiba kezelését illeti az, hát túlzás, de pl. az XP-nél néha ritkán túlfeszített rendszereknél találkoztam explorer.exe lefagyással, aztán amikor megölöd akkor lefagy valami más... stb. és ilyenkor általában logout - login megoldja a problémát... de persze ez egy túlhasznált gépen történik, ha szerverként használod akkor nem. A Windows Server 2003 pedig valami ami fényévekkel biztonságossabb és stapilabb is az egyébként nagyon stabil de nem nagyon biztonságos XP-töl, de hát egy Server OS-tõl ez a legkevesebb amit elvárunk.
zeus - XP-t kicsit komoly ellátással futtathatsz public IP-n, de ehhez komoly védelmi softwareáre lesz szökséged, meg az update legyen mindég ON. Windows Server 2003 vagy 2000 Server pedig egéssz nyugodtan futthat, semmivel sem törékenyebb a Linuxtól, persze itt is figyelni kell és alkalmazni a javításokat, de hát ez a Linuxnál is érvényes. Mindenesetre nem igen alapozott Windows Servert használni egy egyszerû Web kiszolgálon, kivéve ha esetleg .NET alkalmazásokat futtatnál rajta. A Linux megfelel, kisebb hardware igényei vannak és nem kell érte fizetni, ha viszont enterprise alkalmazásról lenne szó akkor jelenleg a Windows Server System valjuk be nem igen néz szembe semmifajta konkurenciával... na jöhet a flame 😊
Hiroshima \'45 ... Csernobil \'86 ... Windows \'95 ... make .deb not war
Hiroshima \'45 ... Csernobil \'86 ... Windows \'95 ... make .deb not war
Én csak Unix rendszereket használok (mármint a munkámban), de azért igyekszem nem rajongóként viselkedni.
Ugyan nem értek hozzá, de ezt találtam egy másik topicban:
"De mesélhetek a Microsoftról is, legfeljebb majd jól beperelnek, de kapják be. Micó kíváncsi volt, mi van az XP kernelében, amit·l az XP stabilabb, mint a korábbi NT/W2K verziók. Igen durva dolgokat talált. Például a kernel egy csomó hibát - segmentation fault és ilyenek - amelyek korábban kék halált okoztak, egyszer·en nem kezel le. Benne van a kernelben az is, hogy ha az Internet Explorer ilyen és ilyen hibával elrohad, akkor ne kék képerny·t dobjon, hanem ugrassa vissza a process futását a legutóbbi helyes m·veletre. És ez benne van kernelszinten! Külön-külön egy csomó hiba lekezelése kernel szinten!! Ez ám a valami, kernelb·l kerülgetni az alkalmazás hibáit. Bravó!! Trusted Computing, mi? bazmeg."
Amugy a reklamcikkek erdektelenek...
Az Intel vs. UNIX a címben meg valószinüleg az Itanium betörésére gondolt a RISC-ek piacára, persze igazad van, hogy egy kicsit félre van fogalmazva... de nem a címben van a lényeg.
hátö .. az elõzõ aláírásom sokkal jobb volt :]
hátö .. az elõzõ aláírásom sokkal jobb volt :]
Visszatérve az eredeti témához, egy hasonlatal élve kb. olyat jelent mindez, mint ha lenne 100 almám, közülük néhány elkezdett rohadni, attól még a többi alma ehetõ maradt.