Szélessáv, és ami mögötte van
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
hátö .. az elõzõ aláírásom sokkal jobb volt :]
Akkor ezexerint a Matáv a DT pénzszivattyúja? Miért kezd el engem emlékeztetni ez az egész a Cyberpunk / Shadowrun világában zajló céges életre?
Én egy nagyobb cégnél vagyok rendszergazda, és most szeretnénk a brutálisan drága 64K-s bérelt vonalakat DSL-re csrélni. 133 telephelyünk van plussz a központ. Ez már elég ahhoz, hogy picit jobb pozícióból tárgyaljunk, mint egy átlag halandó. Szóval mondtuk a Fatávnak, hogy szépen menjenek ki minden telepre, és mérjék fel, hogy mit lehet bekötni. Aztán jöttek a furcsa telefonok a telepekrõl sorban : Nem csak felmértek, de be is kötötték az ADSL-t. Némi kérdezgetés után kiderült, hogy egyszerû bürokratikus hibáról van szó, mivel a rendszerükben a "felmérés" szó nem szerepel, csak a "megrendelés". Így mire a szerelõkig elért a kérésünk, már beszerelésrõl szólt. Ilyenkor úgy érzem, mintha még mindíg kommunizmus lenne...
De amit végképp nem értek, hogy õk jönnek folyton azzal, hogy "nem biztos, hogy kiépíthetõ, felmérés szükséges", és közben nincs is nekik olyan, hogy "felmérés".
Ja, és a sávszélesség emelést azért kapjuk ingyen, mert az áremelés adminisztrációs költsége túl nagy lenne.
| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |
Mondjuk 128 vagy 256kbit/s 1-2ezerftért adslt
Sok embernek ez is elég lenne weblap nézegetésre
Így lenne olyan réteg, aki most az ára miatt nem kíván belépni
Tv nézésre úgyis kevés, ami van nálunk adsl
Töltögetõknek meg van az, ami van..
Tavalyelott szeptemberre lett meg az eloiranyzott 75 milliard.
Rakovetkezo evben mindket esetben emelkedtek a telefondijak.
A penz az megy ki szepen a dajcse telekomnak, mert ott nagy a versenges, es innen finansziroznak.
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
De azért köszi hogy elolvastad és okosan hozzászóltál.
"Két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi butaság (embertelenség,pofátlanság,rablás) de az elsõben nem vagyok biztos." -
SADIS köszi az idézetett!
NÁLUNK A GAZDASÁGI ÉS VERSENYHIVATAL MINEK VAN!
FELJELENTÉS NÉLKÜL NEM LÉPNEK.
SAJÁT GAZDÁJÁBA NEM HARAP A KUTYUS
Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEÕÕ
Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEÕÕ
(ha jók az emlékeim..)
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Ha! ISDN na alapban 5.500Ft. telefon/hó + az internet elõfizu. tehát min. 7.700Ft. 150kb/15kb
Adsl: 8.000Ft. akcióban 375 kb.
SKYNet: min 12.000Ft. 250-500 kb. + földi vezetékes 2.200 Ft. = min.14.200Ft.
Kábel: UPC 9000Ft. kb.700/kb.)
Na most a simát,isdn-ent hagyom. A többi szinte elérhetetlen a nem nagyobb városokban és annak vonzáskörzetében élõ embereknek. A Matáv technikai okokra hivatkozva nem terjeszkedik. Képzeld magad elé egy 2500 lakosú községben elvárja, hogy 15-30 elõfizetõje legyen természetes egyszerre egyidõben vagy hónapokkal elõbb már jelentkezzen.
A Skaynet CSAK LETÖLTÉSRE HASZNÁLHATÓ!!!!
Nem húzom tovább!
VAN A POFÁJUKON EZÉRT A SZARÉRT ENNYI PÉNZT ELKÉRNI!!! ÉS MÉG MI LEGYÜNK MEGLEPÕDVE AZON HOGY TÖBB ÉVES KÉSÉS UTÁN KEGYESEN HAJLANDÓ A MOCSKOS DAJCSE TELEKOM T-MOBIL APUCI 1MB-RE EMELNI A KUNKORENCIA HATÁSÁRA.
NEM A SEBBESÉGGEL VAN A BAJOM HANEM MEGFIZETHETETLEN!!! A NAGYTÖBBSÉG MÉG MINDIG SULIBAN VAGY OTTHON MODEMESEN netezik TISZTELET ÉS SEMMI BAJOM A KIVÉTELEKKEL.
PROBLÉMÁM A MATÁV (ALA DAJCSETELEKOM) JUPISZI TEJHATALMÁVAL VAN. GYAKORLATILAG KIZSIGERELNEK MINKET. LASSAN AFGANISZTÁNBAN AZ AMCSIK LASSAN A PÁSZTOROKNAK IS SZÉLESSÁNON BIZTOSÍTJÁK A NETET- HOGY NÉZHESSÉK BIN APÓJUKAT.
KIS SÁRGÁKAT HAGYJUK.. AZ ÉLETBEN ÉRJÜK UTÓL ÕKET.
LE A MATÁV-VAL DAJCSE TEKOMMAL UPS -SZEL!!!!
KÜNKORENCIÁT NEKIK.
NEKÜNK MEGFIZETHETÕ ELÉRÉST. MINDENKINEK!!!
Az anyacég szemete jön hozzánk, mi meg örülünk mint majom a farkának az "új" technológiának.
Jövõre meg a FATÁV helyett a Magyar Telecom nevû céggel fogunk szemezni. Westel után szabadon... :/
shit happens
Amúgy szerintem 2005-re már nálunk is 10 ezer lehet szerintem a 3Mbites vonal. most 25, egy év alat eshet az ára. De király lenne amúgy egy ilyen digitális társadalom mint Koreában vannak, ez tök lol.
Ez valójában nem csak itt nincs így, hanem sehol a világban, leszámítva még 1-2 kommunista berendezkedést.
A kapitalizmus lényege, hogy mindekit leszarni, csak a saját nyereséged a lényeg!
Tehát azt kell elérni, hogy a szolgáltató nagyobb nyereséget realizáljon, ha fejleszt, ha így lenne, biztos lehetsz benne, nem itt tartanánk, de amíg a nagyobb nyereséget nem tervezhetik be egy fejlesztés mellé, nem is fognak fejleszteni, egyik sem....
Én azt gondolom elsõsorban a kis csomagok hozhatják el a fejlõdést, mondjuk 2500.- os lekorlátozott ADSL, mert a töltögetõ nemzedéket már megfogták, most a háziasszonyokat kellene beterelni a megfelelõ irányba, és az szerintem nem a 1xGb szávszéllel lehet, hanem a filléres szolgáltatással...
Uff beszéltem
"...bárki bármi jót ingyen tenne az egyszerû átlagemberért"
Ez nincs is így és sajnos nem is lesz így (hcsak nem történik vmi csoda...)
Nem tûnt még fel senkinek, hogy magyarország mindíg a máshol már "elavult" internetes megoldásokat alkalmazza újként? Itt ez a szokás és nekünk ennek kell (kéne) örülni...
Én nem tudom, mikor jönnek már rá azok, akik egy kicsit magasabb polcon egzisztálnak, hogy sokkal többet kaszálnának _legálisan_, mint amennyit most fû alatt zsebrevágnak? Mert mi is történt Koreában? Állam bácsi azt mondta: "Az Internet meghatározó ágazat (lesz), emiatt muszáj(!!!) _most_ egy jó, bõvíthetõ és _helybõl GYORS_ gerinchálót lefektetni." Nyilván emiatt a dialup és ISDN piac gyakorlatilag eltûnt, de belátták: a szélessáv a nagyobb piac. Mi meg mit kapunk? A Matáv nagy kegyesen bejelenti, hogy ajándékként mindenki egy kategóriával feljebb lép. Miért van egy olyan érzésem, hogy a mára elavult berendezéseket cserélték ki (persze a lehetõ legminimálisabb ráfordítással jó magyar szokás szerint), emiatt automatice jött a nagyobb teljesítmény, és mivel visszakorlátozni nem tudják (vagy lusták hozzá), emiatt most nagy mellénnyel és mosolyogva mondják: "Nesztej, itt van, örüljetek." (Semmi bajom a Matávval, csak nem hiszem el, hogy ebben az országban bárki bármi jót ingyen tenne az egyszerû átlagemberért.)