88
  • csabka77
    #88
    Sziasztok!És ehez a cikkhez mit szoltok?
    http://www.sg.hu/cikkek/37139
    A 6M-ás net(6250huf) olcsobb mint nálunk bár melyik!!Szerintem gusztustalan ami ebben az országban folyik,FELHÁBORITÓ
  • fureszoszi
    #87
    Sziaszok a 220-as hállozatrol csak annyit,hogy az áramszolgáltatók(legalábbis a Bp-i)nem látnak benne fantáziát.És ezért nem pazarolják a pénzüket.A céget ismerve lehet nem is baj igy legalább sok bosszúságtól kimélnek meg minket.
  • HUmanEmber41st
    #86
    A 220V hálózattal az a baj, hogy a nagyobb települések (5 utcánál több van)már több 20kV/400V transzformátorkörzetre osztódik fel. Ezek a 400V hálózatok villamosan szigetelve vannak egymástól. Tehát 2 trafókörzetet valami üvegszálas vagy wireless megoldással kell összekötni. Persze az ottani áramszolgáltató is tartaná azt a feneketlen nagy zsebét egyből.... A megoldás: wireless hálózatok...
  • HUmanEmber41st
    #85
    Ahol csak netről van szó, oda mindig beírom: Esztergomban lakok, és nálunk a fatáv elkezdett kiépíteni 1 fénykábel körgyűrűt A felét meg is csinálták, de 3 év után elfogyott a lové. Az utcánkba már csak 3 kábelaknára futotta. Már ott áll lassan 3 éve. Vártam, vártam, hogy folytassák, aztán meguntam.Mentem a Vnethez(ezeknek fizetnek, hogy minden évben új nevet vegyenek fel???? )Csak az a gáz, hogy 2 utcával arrébb ugyanannyi pénzért dupla sávszéllel netezik az ismerősöm, mert neki Axelero-ja van... Ilyenkor hol van a versenyhivatal??? Megkérdeztem a Vnetnél, hogy most akkor mi van??
    válasz:
    Hát elmennek a ../itt roppant vulgáris, és undorítóan mocskos káromkodás olvasható/
  • Mice
    #84
    ismimék már próbálgatják csak ott a gond, hogy nem tudják mikor melyik vezetéken van a 9ből a net :)
    de előbb utóbb összejön nekik:)

    amiből következik az is hogy vanni van:)
  • BladeW
    #83
    Sziasztok, nekem sikerult kifogni egy akciot a fibernettel, havi 2500 ft (ingyen bekotes) 128/64-es korlatlan netet adnak. En ugy erzem ez mai viszonyokhoz merten korrekt. Elotte dialup modem duplaannyiert (ugy hogy csak ejfel utan nyomtam). Kesobb persze lehet boviteni nagyobb csomagra.

    Es mi a vicc az egeszben? Amikor szeleltek be a ficko elkottyintott egy infot, hogy a versenytársak PERT fontolgatnak a tul olcso net miatt.

    HAT EZ A LOL.
  • gelkas
    #82
    Maximálisan igazad van csak mi vagyunk a balekok és a birkák, hogy a kis cukorka fejében hűségesen csóváljuk a farkunkat és úgy nézünk a 10éves ujdonságokra mint a birka az uj kapura.
    Kulcsrakész ADSL+számítógép részletre is!
    Részletfizetés esetén:
    Kezdő befizetés 0FT. ű
    Havonta 9900+14200=24100FT. géprészlet+ ADSL
    Kezdő befizetés 114.000Ft.
    Gép:0 Ft. ADSL 9900FT.
    ADSL seb. 384/64 kbit/s

    Akkor miért nem adott mindenkinek ugy 150/32 körül 2-3e.-ért.

    Mi van a villanyhálozaton keresztüli internettel!
    Ki tud róla hol tartanak a fejlesztések.
  • Tetsuo
    #81
    ST! A #42-ben még mindig tények vannak. :)
  • Mice
    #80
    látom nagyon a sorok mögé szoktál nézni...
    ha nem tűnt v. fel pont azt óhajtottam v kifigurázni h biztos idefigyelnek...ehh látom hódit amerika...
  • Sityi
    #79
    Biből gombolod, hogy a Fatáv obergruppenführere olvas egyáltalán bármit is az üzleti jelentéseken, árcédulákon és utcanévtáblákon kívül? :)
  • Mice
    #78
    a szerelők meg üvegszálas felszereléssel ódulnak le a létrákon...
  • Mice
    #77
    szinte magam előtt látom a fatáv vezérigijét amint egy fagyos délutánon nagy hírtelenjében lekapja a lábát az asztalról és felkapja a vörös DT vésztelefont, hogy hazariadózzon a lázadás miatt...
    német honban meg a tartalék generátorokról kigyúlnak a vörös fények... This is not a drill... :)
  • Mice
    #76
    úgyse olvassák el:(
  • Mice
    #75
    "sehol nem adtak.."
    max majd most irakban :)
  • GABOR16
    #74
    Nincs rá mód, hogy tőlük rendeljük a szolgáltatást? :)
  • Reaper
    #73
    A 6-7k neked egészséges szint? Akkor javaslom csekkold meg ezt:
    Speedlinq

    Aki ismerte már, attól elnézést kérek!
  • GABOR16
    #72
    Mégis miféle gép ez?
  • gelkas
    #71
    Kulcsrakész ADSL+számítógép részletre is!
    Részletfizetés esetén:
    Kezdő befizetés 0FT. ű
    Havonta 9900+14200=24100FT. géprészlet+ ADSL
    Kezdő befizetés 114.000Ft.
    Gép:0 Ft. ADSL 9900FT.
    ADSL seb. 384/64 kbit/s

    És természetesen csak már Adsl-lel ellátott helyeken vehető igénybe emme szenzációs KEDVEZMÉNYES FAKTÁV ajánlat.
    Ez lassan felér egy parasztgyalázással.
  • kicsizoz
    #70
    Na ezt jól bereklámoztad, most már kiváncsi vagyok! :)
  • gelkas
    #69
    Még ma, és ha észheztérek a regggeli ébredés után a hivatalos péntek után egy hivatalos MATÁV infoval tudok szolgálni amit ma pénteken kaptam kézhez.!
    Egy kezdeményezést szeretnénk ellindítani itt ne hagyjuk abba a hozzászólásokat,tiltakozásokat addig mig választ nem kapunk lázadásunkra. Mindenki nyiltan keményen mondja el véleményét a kialakult helyzetről: ADSL, MATÁV, AXELERO, UPC és társa, kit hogyan vertek átt számláikkal a Datanet rendszeresen még később is számláz az után mikor már lemondtad a szolgáltatást.
    Előbb utóbb majd eljutt a hangunk feljebb is. Csak szoljatok a haveroknak hogy ezen az oldalon vagyunk és mindenki többször szoljon hozzá.
    Gyertek fogjunk össze! Mutassuk meg végre mirre képes a Netes társadalom.

    Egy kezdeményezést szeretnénk ellindítani itt ne hagyjuk abba a hozzászólásokat,tiltakozásokat addig mig választ nem kapunk lázadásunkra. Mindenki nyiltan keményen mondja el véleményét a kialakult helyzetről: ADSL, MATÁV, AXELERO, UPC és társa, kit hogyan vertek átt számláikkal a Datanet rendszeresen még később is számláz az után mikor már lemondtad a szolgáltatást.
    Előbb utóbb majd eljutt a hangunk feljebb is. Csak szoljatok a haveroknak hogy ezen az oldalon vagyunk és mindenki többször szoljon hozzá.
    Gyertek fogjunk össze! Mutassuk meg végre mirre képes a Netes társadalom.




    © gelkas

  • kicsizoz
    #68
    De mondjuk a kerti budiban is jó mutatna egy netre kötött plazmaTV, nagy sávszéllel jöhetne a multimédiás cucc :)
    (na ebben már tényleg volt irónia)
    Vissza is szívnám, de hamár legépeltem elküldöm....
  • Sityi
    #67
    Ez sajna igaz...
  • St
    #66
    tudom, hogy ironizálva írtad, de lényegében ez a helyzet.
  • gregor
    #65
    Kedves ST!

    Jól látod a dolgokat előbb csatornázni kéne falun,majd aztán a net!Sok helyen még az árnyékszék,nem a lakásban van!
  • St
    #64
    2 derék 'write only' user: utolsó mondat ragadta csak meg a figyelmeteket
  • Sityi
    #63
    Ki beszélt itt a parasztbácsiról? Nem az éppen aktuális korhangoztatja, hogy a távmunkát is erősíteni, támogatni kell? Egy komolyabb PHP oldal megtekintéséhez nagyon karcsú tud lenni egy 8K-s upload... De még ha webfejlesztést el is hagyjuk, gondolj inkább abba bele, hogy a könyvelő mutatni akar valamit a főnöknek a könyvelésben. Először is, ha nem akarnak gyorsgépíróbajnokságot rendezni, a hangátvitelt aktiválni kell az MSN Messengerben; aztán jön az alkalmazásmegosztás, ami szintén nem kevés sávszélt követel magának. Pláne, ha esetleg több programot is meg akar mutatni... Ha ebbe gondolsz bele, és nem a "10 Mbiten akarok warezni" oldalát nézed, akkor mi a véleményed?
  • hungi
    #62
    St: nem biztos, hogy falusi parasztbácsi kell hozzá. Nekem pl. a munkahelyemen bőven elég ha van net ingyen...
  • St
    #61
    Tökéletesen egyetértek. Ideje lenne a Postát/Malévet/Mávot is eladni.
  • St
    #60
    Azt, hogy egy iparág társadalmi és gazdasági externáliáit kiaknázzák nem a nyereségérdekelt magánvállalkozásnak kell felismerni, hanem a kormánynak (parlamentnek), és a fejlesztést szubvenciókkal segíteni. Tehát ezért is kár az axelerot/matávot szidni. A vállalkozásoknak -teljesen racionálisan- csak a saját profitjukig terjed a figyelmük. A közjó ápolása az állam dolga, a vállalkozásoknak meg az, hogy ehhez pénzt termeljenek és adjanak át adó formájában.

    Figyelőben olvastam néhány hónapja (azt hiszem szonda ipsos kutatás volt), hogy a magyar társadalom 52%-a deprivált. Azaz szegény. Nekik akarsz netet eladni? Itt az internetből pénzt és munkát egyelőre egy nagyon szűk réteg tud magának csinálni, és ebből itt magyarországon részben társadalmi okokból teljes korosztályok vannak kizárva. A internet tényleg fontos, de amíg az internet problémáinál sokkal súlyosabb, az ország lehetőségeit többszörösen meghaladó problémák vannak (elég csak az egészségügy korszerűsítésére, nyugdíjemelésre, honvédelmi beruházásokra, 10% körüli alapkamatra, sorkatonság eltörlésére, stb. gondolni) érthető, hogy egy politikust nem igazán tud a téma lekötni. A politikusok az internet fejlődését rábízzák a magánszférára, és ezt nagyon jól teszik. Nem tudom, hogy az internetet kurvára nem értő falusi parasztbácsi hogy tolerálná, ha beépítenék az adójába az internetfejlesztést.
  • kicsizoz
    #59
    Kicsit mosolyogva olvasom amiket írtok, mert bár teljesen igazatok van, de mintha burokban élnétek, egy kis közösség szűk környezetét látjátok csak.

    " El tudod képzelni, mennyire fel tudná lendíteni a gazdaságunkat a fentiek tükrében egy nyugati színvonalú technikai háttér"

    Én itt Budapesten lakom XVI. kerület minden második utca földút, ami meg aszfaltos, szinte járhatatlan olyan foltozott, gyűrődött, csatornát mostanság hozzák erre felé... És ez a főváros. Ti meg azon siránkoztok, hogy ez balkán, mert 10Mb helyett csak 1-el jön a warez oldal..... :)

    Sajnos van ezeknél sokkal nagyobb gondja is ennek az országnak, sőt meg merem kockáztatni, ez még a fejlett oldala...

    Ha anno nem adják el a posta hálózatát annak a kb 10 távközlési cégnek (Matáv csak az egyik volt, mert pályázni kellett körzetenkénet) akkor még mindig egy veszteséges, működésképtelen cégtől várnánk az első vonal bekötését.
    Szal az eladás a lehető legjobb ami történhetett,
    nem kell a veszteséget évente kicsengetni, mint a többi csoda cégünkénl (Maláv, Máv...) és még nyereségadót is fizetnek :)
    Az másik kérdés, hogy a jelenlegi helyzet még jobb is lehetne, ehhez szabályozások kellenek, de mint fentebb említettem, ennél sajnos van az országnak nagyobb gondja is, szerintem...

    UFF beszéltem!

    ui.: Elején azért ezt írtam, ha negatív is lett a végére: "mert bár teljesen igazatok van"
  • Sityi
    #58
    Már ne is haragudj, de a telekommunikációs iparág mára már társadalmilag-üzletileg(-politikailag?) fontos terület lett, emiatt a standard piaci szabályok nem érvényesek rá annyira. Miért is? Mert ma már itt, a (Nyugat szemében) Balkánon is beindult az e-kereskedelem, sorra nyílnak a webboltok. Aztán az oktatásban is hangsúlyosabb szerepet kell(ene), hogy kapjon a számítástechnika (aminek része az internet helyes használata is), mivel rengeteg dolog megy már PC-ről. Hol találsz olyan munkahelyet, ahol nem kell számítástechnika-ismeret(legalább egy minimális)? [Tudom, vannak még ilyen állások, a kérdés költői volt.]
    Namármost ehhez szükséges egy jó infrastruktúra. El tudod képzelni, mennyire fel tudná lendíteni a gazdaságunkat a fentiek tükrében egy nyugati színvonalú technikai háttér (szándékosan nem Koreát mondtam)? Csakhát - ha már a múlt rendszert felhoztad - egyes cégekben megmaradt az a reflex is, hogy "a tervet teljesítettük, elvtársak, az extrabevételt nyugodtan le lehet nyúlni..."
  • formatuq
    #57
    "Ez elég szűklátókörű gondolkodás, egy internet szolgáltatónak nem csak annyi dolga van, hogy "postaköltséget" fizet, amivel a számlát kiküldi...

    Mire egy axelero szintű cég eljut odaáig, hogy szolgáltat, több tíz (száz) milláért beruház, felépít egy infrastruktúrát: műszaki hátteret, adminisztrációs rendszert, ügyfélszolgálatot, értékesítési hálózatot (ugye milyen jó ha kijön az üzletkötő házhoz...?). Továbbá költenie kell marketingre, hogy az egyszeri mezei júzer is megtudja, hogy a világon vannak."



    jol mondtad, csak kicsit belejavitanek.
    axelero szar pelda, mert ugyan nem az o hibajuk, hanem a kormanye, de rendszervaltas elott magayr kiralyi posta volt, aztan magyar posta.
    Ovek volt az ossze vonal (telefon, fax, trunk, egyszoval a letezo: infrastruktúra).
    Aztan az allam szepen "eladta" egy matav/axelero fele cegnek, es ezzel elkotyavetelte azt ami a versenyt kielezhette volna. Nem voltak egyenloek a feltetelek, ma sem azok.
    persze o is rak bele penzt, fejleszt, de egy meglevobol indult (akarmilyen ocska is) de mukodott. ismetlem, nem csak az o hibaja ez, hanem az orszag vezetesee aki ezt hagyta.

    amiert meg mindig nem sajnalom oket, orulok ha kar eri oket: a modem-es kapcsolat ara.
    minden "fejlodo" orszagban a modemes kapcsolatnak havi dija van, $5-15 havonta, korlatlan, es nincs telefonszamla, semmi extra.

    amig ezt nem teszik meg, addig kizarjak a kisembereket az internetezesbol, meg azokat akik olyan helyen laknak, hogy technikailag meg nem lehetseges (vagy nem eri meg) a nagyobb szavszelesseg.

    ennyi a velemenyem a matavrol, axelero-rol.
  • Laci73
    #56
    Én jelenleg könyvtárból Netezek. Annyira pofátlannak tartom a Matáv/Axelero árait (17000-es számlákkal bombáztak meg egy fing 512-es kábelmodemes kapcsolatért) hogy egyszerűen nem éri meg nekem ennyiért fenntartani - ráadásul a munkáim mellett még időm sincs rá.

    A német érdekeltségű - tehát nem is magyar - Matáv csoport a világ legdrágább szolgáltatója, ellenben a minőség és a biztosított sávszél közepes alatt kullog. Európa itt van :)))
  • gelkas
    #55
    Egy kezdeményezést szeretnénk ellindítani itt ne hagyjuk abba a hozzászólásokat,tiltakozásokat addig mig választ nem kapunk lázadásunkra. Mindenki nyiltan keményen mondja el véleményét a kialakult helyzetről: ADSL, MATÁV, AXELERO, UPC és társa, kit hogyan vertek átt számláikkal a Datanet rendszeresen még később is számláz az után mikor már lemondtad a szolgáltatást.
    Előbb utóbb majd eljutt a hangunk feljebb is. Csak szoljatok a haveroknak hogy ezen az oldalon vagyunk és mindenki többször szoljon hozzá.
    Gyertek fogjunk össze! Mutassuk meg végre mirre képes a Netes társadalom.
  • gelkas
    #54
    Igazad van észerű a lépcsőzetes haladás!
    Csak más a rablás és más a felhasználóbarát fejlesztés!
    Pl. kalózkodás ellen legjobb az olcsó számonként letölthettő (legális rendelésen keresztüli)akció.
    Szélessával zenét, képet bármit amire szükségem lenne beszerezhetném. A kínálatból befolyó öszzegekból állítóm még nagyobb haszna lenne a mátávnak és társainak. Pl. megállapodás 1-2 filmforgalmazóval olcsón letölthető filmek pl.időkóddal. és a letöltések száma (bevétel) után a nagy szolgáltató is részesülhetne.
  • gelkas
    #53
    Egy kicsit beszéljünk egy kicsit más technikáról is a villanyvezetéken keresztül történő Netezés.
    Alapfilozófia (sértés nélkül!) minden tanyán van villany és 220.
    Nekünk szerintem rögtön erre kellene átállni. Ne mindig egy lépésel legyünk lemaradva! Igy egy teljesen új technológia válhatna kicsiny hazánk első területévé. Arról ne is beszéljünk áramszolgáltatók már vannak bőven így szolgáltató is lenne és versenyezhetnének is egymással.
    Tudomásom szerint 2-4G/s adatátviteli a sebbeség.
    LE A MATÁVAL! ÉS A DRÁGA ADSL-EL.!
  • gelkas
    #52
    Maximálisan IGAZAD VAN!!!!
    Kortól Nemtől függetlenül már mindenkit érdekelne a Net. Nem kell a kalózletöltők/Feltöltőkből kiindulni (ez egy másik tészta)még mindig nem velük van a bajom. Ahoz hogy legálisan egy tiszta szoftvert letöltsek pl. virús írtó (időkódos) vagy csak egyszerüen a adott hónap frissítését, driver frissítő stb. Miért kell potom 2-3 órát várnom. Nem hiszem el csak egyedi lenne a problémám. Kell nektek Freenet szabad szerver 2-3Mb/s meg a jó külfőldi telefonszámla! 40-50e.
    MATÁV természetesen nem válal felelőséget holott először az ő szerverére jelentkezel be. és ezek szerint az ő szerverén is kutlászkodik a progi.
    SAJNA ELFELEJTETTEM AZ ELŐZŐ HOZZÁSZÓLÁSOMHOZ ODAÍRNI A BELÉPÉSI, BESZERELÉSI, KÉSZÜLÉK, TERMÉSZETESEN MODEM CSERE


    A LÉNYEG!!!
    MEGFIZETHETŐ ADSL, G3,
  • St
    #51
    és minden új arra fizetne elő, aki megvenné a drágábbat, az is...
  • gelkas
    #50
    Maximálisan IGAZAD VAN!!!!!
    1-2e. 150/200 kb/s
    És jó sokan előfizetnénk rá
  • tom..
    #49
    nitt nálunk a környéken egész jó net van:)
    mikrohullámú, 6250Ft/hó és 384/128 a kapcsolat. nincs hűségnyilatkozat sem. és persze korlátlan:)