670
Avagy KÉS/ALATT
-
#150 azért a Star Trek szinkron nem igazán rossz ( bár ha afilmre gondoslz, ott tényleg elég furcsa... )
a sorozatokban egész jól el vannak találva a szinkronok...ha esetleg meg úgy alakul a dolog hogy a voyageres epizódban egy bolygón élő embernek ugyanaz a szinkronszinész monjda ahangot mint a DS9-ban Odoé, vannak olyan "ügyesek", és valahogy megpróbálnak ahangnemen választani..stb)
*kivétel persze a messze híres voyageres 7 évados román szinkron. -
winnie #149 mire gondolsz hülyeség alatt?:)
tudom, hogy nehéz a szinkron, ezért is írtam, hogy sajnos törvényszerű, hogy remek dolgok elvesznek fordítás közben. (és a nip/tuck-nál, bár tisztességes a magyar szöveg, de elvesznek)
én nem szapulom a szinket - azt írtam, hogy közepes (ami távol áll attól, hogy vétek eredetiben nézni, nagyon távol.). a világhírűséget viszont valaki anno kitalálta:) (a masterfilm, ahol készül, viszont a legnagyobb magyar szinkron futószalag, ezt bias is megerősítheti - viszont jó és rossz szinkeket egyaránt csinálnak)
én csak azt mondtam, hogy a hangok, érezhetően kényszerhangok - ld. nyáron készült az s1 szinkje, amikor senki nem ér rá szinkronizálni. -
#148 Direkt mondasz ekkor hülyeséget?
Nem vagyok szinkronrendező, de ugyanakkor magyar szövegeket én is készítettem már - filmre, játékra egyaránt - és tudom, hogy bizony nem egyszer nagy szülés a beszédhangra megfelelő magyarsággal a szöveget megalkotni!
Gondold csak végig, hogy a magyar mennyire affektálós az angolhoz képest!
Amit az angol kimond, saját szavaival, saját kulturális környezetében néhány szóval, azt a magyar akár két tagmondatos mondattal tudja csak visszaadni.
A visszája ritka, mint a fehér holló...
Szóval, lehet szapulni a magyar szinkronokat, sokan divatból ezt is teszik - a célzást veheted magadra is, te dolgod - , de ettől még világhírű és kategóriájában kitűnő.
A sufni szinkronok - mint minden populáris eredményt produkáló munkát felhigító dilettáns vállalkozások - persze, hogy rontják a renomét. Ahogy a max két tucat szinkronszínész is, hiszen a paletta nem túl széles.
De ettől még nem kéne legyalázni azt, ami jó, a maga nemében.
Meg kellene próbálni elvonatkoztatni a szar Star Trek és brazil-argentin-mexiokói okádék filmek szinkronjaitól...! Bármilyen nehéz is.
-
winnie #147 hááát, ezzel vitatkoznék, de ízlések és pofonok. erősen közepes (sajnos tipikusak a magyar hangok, erősebbeket is lehetett volna választani, de hirtelen kellett készíteni a szinkront, így éppen adam sandler és frodó hangja, valamint (a mondjuk) south parkos dolmány attila elég zsenge választás, szükségmegoldá - két tipikus rajzfilm hang, vagyis a karakterekhez sem illenek, szerintem), és sajnos, értelemszerűen a jó dumák is nagyon leegyszerűsödnek a magyar verzióban. -
#146 jahjah itt szvsz el van találva a szinkron...
meg már Bias érdekébe is:) -
#145 A szinkronosra értem - ezt a sorozatot feliratosan lenne hiba nézni, szerintem.
Más sorozatok esetében magam is a feliratra esküszöm.
-
#144 Újabb résszel több van... -
#143 torrent oldalakon fent volt, de tán már leszedték mert csak avis volt (igaz, dvd minőség:) ) -
#142 A kettes évad leszedhető valahonnan? Már régóta vadászom, de csak az 1-es van meg teljes dvd formátumban. -
#141 Én direkt abbahagytam a 3. széria 1. része után - a meglévő 2. és 3. részt jegelem, hogy összegyűljön megint egy teljes hétvégére való néznivaló... De mindennap, amikor a gép elé ülök, elkap a remegés és a csabítás, hogy duplaklikkel elindítsam a 3x02-őt...
A teljes 1. és 2. évadot egy hétvége alatt néztem végig - alig aludtam!
A Lost-ot nálam letaszította a Top 3-ból.
-
#140 most láttam areklámját, ha ez lesz a mai epizódban, basszus:O -
#139 nah ujabb rész, hhmmm:) -
bias #138 ...behívtam...
(merül az elem a billentyűzetben) -
bias #137 hát csak lejön majd.
érdemes, kicsit újraértelmeztünk egy kulcsjelenetet... :)))
sztem így jobb, először így is kevertem le, aztán behítam 1-2 kollégát, hogy szerintük jó-e így... :DDD
bias.
-
#136 nekem se mert légnetes vagyok, annak ugyyan az IP az összes előfizetőnek a városban( vagyunk vagy 100-an, ugyanazzal az IPvel:D) -
bias #135 bocs, de a többi kaki. tudom, itt néha várni kell, de nem törlik le.
yousendit-en asszem 8 nap a limit, és valamennyi letöltés, utána dara.
megaupload pedig hulla lassú.
állítólag van 2 módszer rapid esetén: egyik, ha DNIP-s vagy akkor ipconfig /renew paranccsal (parancssorból) új IP-címet tudsz beállítani, a másik pedig, ha letöltés után kikapod a hálókábelt, majd rövid idő után vissza.
nekem egyik sem működik... :)
üdv,
bias.
-
#134 jajj megint rapid, máshova nem lehetne?:D nagyobb szerencse kel hozzá hogy tudjak onnan tölteni mint a lottózokban:D
-
bias #133 a Szerelem ösvényeiből a legtöbb (szapiopi),itt egy kis ízelítő:
http://rapidshare.de/files/14203034/leszvigasz.avi.html -
#132 az is jó ha hangba van:D
milyne sorozatatokból vannak ilyenek?
valamelyik amúgy még életszerű is, mert azért sokszor hablatyolva beszélnük:D -
bias #131 csak más sorozatokból, baromi sok idő összerakni őket. :)
örülök, hogy tetszik.
bias.
-
#130 ilyenek vannak még?:D -
bias #129 nem akarom bántani a kollégát, mert ügyes keze van, csak az én marha maximalista szemem és fülem meglát/meghall ezt-azt, amikor az ajtón jönnek át, egy-két távolság, egy két színészi baki, namindegy. a második évad sem volt tökéletes, persze. az egyik epizódból (a 215.) van egy kiadatlan verzióm, ami nálam ragadt, pár javítás, jobb lett, de hiába. :(
még egy kis poénáradat nektek:
http://rapidshare.de/files/14113846/NipFuck_S2.rar.html
üdv,
bias.
-
bias #128 nem, már eljöttem a masterfilm-től, bár szívesen adtam volna minden tudásomat a sorozathoz, a legjobb munka volt eddig, amiben részt vehettem. ez van.
bias.
-
#127 huh basszus , szvsz baromi jó rész volt:)
bias, ha tiéd a szinkron, gratu hozzá!:) -
#126 hamarosan kezdődik!!:D -
#125 már csak 4 nap!! jujjj:)):) már moóta várok erre a pillanatra
szerk.:
dec 22.
dúrván két hónapja:D -
#124 nem az volt hanem a sun glasses-es... az naon ott van.) -
bias #123 ja, biztos gary numan:cars c. számára gondolsz az első évad uccsó epizódjából, escobar kedvenc nótája... :))) -
#122 lol, le lehet tölteni egy életnagyságú álarcot, ami akéses, :DDD -
#121 nah meg is leltem:) -
#120 unoffical soundtrack pedig a LOST-hoz láttam. abba is volt egy rész, amikor szólt egy jó kis zene, és az Unofficalon volt rajta, de az csak anynit jelent hogy jónéhány elvetemült rajongó kiváta a filmból a dalt, szal rajta maradtak a zajok is (tegerpart hullámzása, szélÖ -
#119 utána nézek. amugy nem nagyon tom, arra emlékszem, hogy az első évadban volt egy zene, ami nagyon megfogott.... sokáig egyrészt abbana tudatban éltem hogy az az utolsó rész volt ( a nagy frászt), és hogy az a Sweat Dreams.... erre kiderült hogy nem is utsó rész és nem is az a szám. addig jártma netne utánna, még nem leltem egy oylan oldalt, ahol le vanak írva, hogy az S1E07 részében kb. 32. percben a boci boci tarka szól:D
letölteni nem lehet, de hogy mevan aszám cim, csak letltöm dcről, és jee:)
megpróbálom megkeresni ezt az oldalt. -
bias #118 tessék megvenni, megdolgoztam érte. :)))))
igaz, nem én fölözöm a hasznot. :D
nekem megvan az eredeti cd. feltehetem letöltő site-ra 256 kbit-ben.
(rapidshare-re például)
ákombákom: én is akartam ilyet összeállítani, hol lelhetőek ilyen unofficial soundtrack-ek föl? gondolom torrent track-ereken...ha igen, tudsz mondani trackert, keresési kulcsot, stb.? (rajta vagyok egynéhány trackeren)
tudom, hogy OFF, de létezik esetleg CSI-ből (az első, Las Vegas-os) is ilyen unofficial soundtrack? (tudom, hivatalos van...)
üdv,
bias.
-
#117 de, szerintem kijött, legalább is nekem megvannak, igaz aviban, nem ugy mint az első évad... -
#116 Dvd-n nem jött még ki a 2-es éved? Szinkronosan ofc. -
#115 dc, torrent, mindkét helyen le lehet szedni
amúgy mi kéne? vannak ún. unoffical soundtrackek is, ebbe egy epizódonként van leírva, hogy milyen számok csendülnek fel, letöltnei illetve megvenni nem lehet, csak a nevüket írja ki, de az is faca:) -
#114 megvan vkinek a teljes soindtrack? nagyon kellene -
#113 JÖN A KÉS/ALATT HARMADIK ÉVADJA A VIASATON FEBRUÁR 24-TŐL PÉNTEKENKÉNT!!! -
#112 az a baj hogy ez a mixe:(
de attól még jó:) -
DesertPeter #111 rendes vagy köszi szépen amugy strong dc m van és nem találtam meg :S de jó hogy felraktad köszi még 1*