143
Play Station 2-es biosz kellene
  • kingke
    A ps3-omban nvidiás kártya lessz.
    Remélem a ps2-ben nem az van.

Mert akkor Geforce fx-es technologiát használ ami a chart fx2-es
    Amilyen bejegyzést találtam is, de ez csak rövidités volt nem biztos hogy pont az FFX-re vonatkozik.

Ha így van akkor atis kártyával azt én soha nem fogom renderelni.
    Funny átlátszó szinváltos karakterek.
  • kingke
    Egy két pluginnál ki lehet választani a kép méretet, és az se gond, hogy összekösd a pc-t a tv-vel és akkor tv-n is lehet nyomni.
    Ott van NTSC és Pal lehetöség is
  • mila69en
    directX 8 kell neki meg néztem
  • mila69en
    hát igaz de ha a grafkártyába nem PALtinum csipp hanem PALtinum-pro van rakva akkor képes átalakítani a NTSC-s gámát PAL-osra szal 2x-er is emuzza a gámát a monitor kérdés+nem tom én azt olvastam ha nem PALtinum-prot hanem PALtinum-xt.ultrát(igaz hogy ez 1 kicsit drágább) használunk akkor képes tökéletesen+jeleniteni a képet a monitoron is sőt azt is irták valamelik forumon hogy még képarányt is választhatunk(monjuk azé én ezt má nem tom elhinni méghohy képarányt hm.)
  • rrroka
    de akkor még mindíg gáz van avval, hogy csak NTSCs játékok mennek, szóval vagy csippelni kell a ps2emuláló PC grafkártyáját, vagy csak NTSCs játékok mennek.
    igaz hogy a monitor és a TV közti képarány inkompatibilitás miatt összenyomott vagy széthuzott lesz a kép monitoron?
  • mila69en
    igaz ezt nem vettem figyelembe me nekem is NTSC-s vot a ps2-m USA-bo hoztam ami azóta már emu lett de a multkor láttam a TV-be is reklámozták hogy már lehet kapni olyan lapkát is ami PAL-os biosok futtatására készült ABIT K4856-PS2 BOISPAL ez a pontos neve és igy minjá +is oldódott a probléma nem ke menni az USA-BA de utána olvastam én is és azt irják a szakik hogy a PAL-os +oldáson csak 1gáma nem képes futni aFFXminden más tök jó rajt
  • rrroka
    egy fórumon azt olvastam hogy ez csak NTSC-s gépek biosával müxik, azokat meg nem lehet itthon beszerezni :(
  • mila69en
    kinge neked szolok tudom a megoldást hogyan futtasd ps2 gámákat az emuval tökéletesen venned kell 1 ps2-t szedd szét talász benn 1 kondenzátort rá van irva ps2 biosz use fogod eltéveszteni ha +van szedd ki ps2 mehet a kukába dehát use kell ott az emu no akkor utána vegyél 1 új alaplapot neve:ABIT K4856-PS2 BOIS találsz rajt 1 csatolot tedd rá az új ps2 bioszod és igy máris maximális FPS számot érsz el az emuval tökéletesen fut rajt minden én is ezt csináltam a ps2-mel és minjá te is tudsz olyan isten király gámákkal játszani pc-n mint pl:devil may crymonjuk a 2-t ne procáld ki me az kuva xar de at 1 az ott van naon de a FFX is futni fog akadás mentesen
  • UNREG
    Nekem bevált amit Aabyssx tanácsolt, bedugtam a mosógép alá és ment.
  • PS3
  • hzx
    Ezek a videokártyák visszafelé kompatibilisek szerintem, de azt nem tudom, hogy melyik kompatibilis a PlayStation2 -vel is. Meg kellene nézni a kártyád gyártójának a honlapján, hogy mit írnak erről. Nekem például az alaplapomra és az egeremre is az volt írva, hogy PS2 compatible, nem tudom ez azt jelenti-e, hogy működik a PS2 emulátorban is.
  • rrroka
    hát szerintem elképzelhető hogy be kell szerezni egy régebbi ps2 komatibilis kártyát.
  • kingke
    És, ha a videokártya alapban Directed X 9.b-használ akkor azis baj lehet, vagy csak a szoftveres directedx lehet a hiba?
  • hzx
    Vigyázz, mert az FFX csak akkor fog futni, hogy a gépeden is ugyanaz a DirectX verzió van, mint amit az FFX használ. Ez azért gáz, mert ha frissítettél DX9 -re, akkor nehéz lesz visszatenni a hetest vagy a nyolcast (most nem emlékszem, melyik kell az FFX -hez).
  • kingke
    Kérlek megy, de még nem az igazi.
    Renderelési hiba van a megjelenítésnél.

D3d vagy Real time engine a hiba oka.
    Az FFX d3d-s

És mivel ps2-es emu nem ismeri fel a ps1-es bioszt és a száma alapján is megfelelö .
    Kijelenthetem ps2-es bioszt használok. Legalábbis valami utánzatot.
  • Neme.
    Na, megy már a ps2 emu? Vagy kiderült, hogy ps1-es emuhoz kerestél bios-t? :)
  • kingke
    Idióta
  • Neme.
    Hát utánanéztem, és állítólag úgy túl pici lenne a BIOS, és nem kezelné jól, szóval kell egy 4x nagyítás a .tif-re, és utána átnevezni, az megoldja.
  • aabyssx
    Mi nem működne b*ze'?!?
    Fogod az scph10020-es memokártyát, ráírod alkololos filcel, hogy 'ópengéell', belerakod a szkennerbe, és valami brutális felbontáson beszkenneled.
    Majd fogod a .tif-et és átnevezed .bin-re. Kész a BIOS.
    Ha ez megvan, akkor már egy P3-ason is úgy fut a fájnöl fentezi, hogy a hülye konzolodat a mosógép alá dugnád! Ilyen egyszerű, csak Ti gyogyósok nem bírjátok felfogni!
  • Neme.
    Az "élvezhetően" szó lemaradt.
  • Neme.
    Mellesleg még akkor se működne az emuláció, API ide vagy oda.
  • Neme.
    Elképzelhető multiplatform játékoknál, de gondolom a Renderware mellett nem nagyon rúghat labdába.
  • hzx
    Hm, mindjárt utánanézek, de ha tippelnem kellene, akkor itt egy PS2-re optimalizált, a VU procik és a GS specialitásait kihasználó OpenGL API -ról van szó. Nem tartom lehetetlennek, hogy pár játék ezt használja middleware -ként.
  • Neme.
    Persze, Linux alá ráérős homebrew fejlesztőknek. Szép is lenne, ha a commercial játékok valamilyen általános grafikus APIn keresztül próbálnák kihasználni a GS-t.
  • hzx
    Van PS2 -re OpenGL API.
  • Neme.
    "Tehát a ps2-es gamék opengl-esek."
    (C) 2005 kingke TM
  • M@niac
    Hellotok!

Lehet, hogy ez a tema nem ide tartozik, de segitseg kene.... Van egy PSX emulatorom, meg egy eredeti Final Fantasy Tacticsom. MInden jol mukodik, csak az a baj, hogy vissza kell adnom a jatekot, viszont meg nem vittem vegig... Szoval megprobaltam szimplan atirni a CD-tartalmat egy CD-R-re de ugy nem megy... Mit kell tennem, hogy masoljam, vagy hogyan tudok belole ISO-t csinalni? Segitsetek legyszi
  • mila69en
    khm. eeee öööö
  • kingke
    Az mindenesetre funny, hogy bekapcsolom a recompiler-t és rögtön mégtöb fpst érek el. 135%fps ...
  • rrroka
    hellóka, itt vki nem ért meg vmit...
    king, mila, nem lehet hogy ti?
  • kingke
    Köszke az amúgy jó lenne.
  • kingke
    Minden segítséget elfogadok.

Találtam ös kövület emukat és video plugint is ami opengl-es és ott a demok 70-200fps-el mennek.
    Mig a legujabbal azzal meg 11-33.
    Ez mindenesetre vicces. és föleg az, hogy valahogy nem támogatja az ujjak közül egyik se.
    Itt biztos valami fizi játszott közre.

Tehát a ps2-es gamék opengl-esek.
  • aabyssx
    Cseréld ki a PS2 bios-t a mosógépedére!
    Úgy már jó lesz.
  • mila69en
    jah válaszoltam a sajátomra hehe
  • mila69en
    pufff milyen emu had örűljek én is a sebességnek hehe 1000000.FPS-t akarok én is hogy szét fojjon a képernyő a gépem meg felszáljon és le keljen kötözni én is akarom hehe
  • UNREG
    PIII, 32 mb ram, Voodoo 2 kártya.
  • mila69en
    hát gözöm nincs nem tom neked milyen géped hogy igy fut a ps2-s gamma nálam a ps1 emu csinálta ezt ps2 emunál ilyet még nem láttam hm. milyen emut használsz áruld el én is had örüljek a sebességnek én is akarok minimu 60-FPST de a 40-el is beérem hehe
  • UNREG
    Egy nagy szar ez a GT3, egy ezeréves ócskaság, de hát mit csináljak, csak ez van meg a PS2 emura, inkább segíts, hol tudom levenni az FPS-t mert beleszédülök a sebességbe és úgy nem lehet vezetni.
  • mila69en
    sztem is jobbanm jársz ha lecsréled de legyen inkább p1-es az a tuti úgy má biztos jó lessz
  • mila69en
    jah milyen gama gt3 hát nem egy mai darab anná találok jobbat pc-re te azzal szenvedsz de megnézem monjuk budokai3-t fel pörgeted e vagy a mortal deception