19494
  • KranaZoli #15644
  • KranaZoli #15643
    Már feltettem 2 notimra is legalább már láttam is belőle vmit. :)

Őszintén: Nekem a Chrome eddig teljesen kimaradt. Azt sem tudtam, hogy vannak hozzá kiegek. De látom egy raklapnyi ott is. :) Már betettem a Chrome topic-ot is a kedvencek közé :) - majd megnézem jobban is.

Akkor a Chrome legnagyobb "hibája", hogy túl sok RAM-ot eszik?! 4GB-nál elfér. ;)

Amit egyelőre nem találtam Chrome-ban az a Default Full Zoom level addon féle Chrome kieg (van ilyesmi, de elég furcsák az alap nagyítási értékek); ill. az Easy Drag To Go addon. Ilyet is találtam, de Nekem nem igazán csinálta mint amit vártam volna.

Majd feldobom asztali gépemre is és akkor majd lesz több időm és lehetőségem is nézegetni. Ill. ismerősök között is "szaporodnak" a Chrome-ot használók száma Én meg látni is csak ma láttam először. :D
  • kl24h
    Mozilla Firefox 4-es? Nálam még nincs ilyen, csak a 3.6.15 verzióm van.
    Gondolom erre gondolsz: Tools > Options > Tabs fülben legyen bepipálva a Warn me when closing multiple tabs.
  • Bmx01
    az a funkció még létezik a 4-esbe hogy kilépéskor megkérdezze hogy mentse az aktuális lapokat?? ha igen hol tudom beállítva ?
  • [HUN]FaTaL
    Kiegészítőkkel hogy ne lenne okosabb?:D

1-2 apróságot leszámítva mindent tud, amire szükségem van. Egyedül a letöltések kezelése sz*r, meg nincs video downloadhelper (ez se kell, youtubehoz van kieg, többi nem érdekel)
  • KranaZoli #15639
    Chrome okosabb, mint az IE9?! Ezt nem tudtam. Na, lehet feldobom erre a notira a Chrome-t is, hogy legalább lássam élőben is. :)
  • [HUN]FaTaL
    Most Chrome. IE9 nem, az csak fent van, de túl buta :D
  • KranaZoli #15637
    Még 1-2 verzió és okés lesz ez. Most akkor Opera?! Vagy váltogatsz Opera; Chrome; esetleg IE9 között?
  • [HUN]FaTaL
    Na felraktam az RC2-t, leakel ugyanúgy. 290 megára esett vissza a memóriahasználat, majd ha nem használom akkor fél perc alatt visszakúszik 220ra, az eredeti 180 helyett.

De tény, hogy egy fokkal jobb lett, mint volt.
  • [HUN]FaTaL
    SG-n a kedvenc topicokat (de ph-n is) elég gyakran nyitom ki és utána kezdem el olvasni őket. Én is hozzászoktam, amíg FF-et használtam, de aztán már nagyon untam, úgyhogy váltottam. :D
  • KranaZoli #15634
    No, azért ennyire perverz nem vagyok, hogy 25 tab-om legyen megnyitva, de az előbb említett 32 tab-nál is tapasztaltam ezt. Én ehhez már hozzászoktam. :D
  • [HUN]FaTaL
    "Mit értesz azon, hogy lassú a felület?! Nem nagyon tudok mihez viszonyítani."

Nyissál gyorsan 25 tabot mondjuk a kedvenc topicjaidról sg-n és nézd örömmel, ahogy szétfagy az egész böngésző fél percre.
  • KranaZoli #15632

32 megnyitott tabfül mellett!

Becsukva minden lap.

Használt addon-ok:

1. Adblock Plus (v1.3.3) — A reklám a múlté!
    2. App Button Clear (v1.0) — Make the orange Firefox button clear.
    3. Back to Top (v6.0) — Go to the top (or bottom) of a page
    4. Bookmarks menu (v1.31) — View your bookmarks in a toolbar button menu
    5. Default Full Zoom Level (v4.5) — Default FullZoom Level
    6. Download Manager Tweak (v0.9.5) — Allows the download manager to also open in a tab or sidebar, and adds some optional display changes.
    7. Download Statusbar (v0.9.8) — Tekintse meg és kezelje a letöltéseket egy takaros állapotsorból
    8. Easy DragToGo+ (v1.1.3) — Allows you to open a new tab using drag and drop gestures easier.
    9. FEBE (v7.0b201102281630) — Backup your Firefox data
    10. Fasterfox (v3.9.5) — Fasterfox provides performance and network tweaks for Firefox. Fasterfox makes your browsing much faster! Watch Youtube Faster with Fasterfox!
    11. Flagfox (v4.1.1) — A csatlakozott kiszolgáló elhelyezkedésétől függően jeleníti meg az adott ország zászlóját.
    12. Forecastfox Weather (v2.0.2) — Display international weather forecasts from AccuWeather.com in an easily readable format.
    13. Memory Meter (v0.2) — Displays a small graph of available memory in the Add-On Bar.
    14. Movable Firefox Button (v1.2) — Move Firefox Button to anywhere you want
    15. Navigational Sounds (v1.2.2) — A simple extension that plays the Windows Internet Explorer start and end navigation sounds, popup blocked and information bar sounds, feed and search provider discovered sounds, and download completed sound.
    16. Slim Add-on Manager (v0.6) — Der Add-on Manager speckt ab!
    17. Tab Mix Plus (v0.3.8.5) — Jelentősen továbbfejlesztett böngészőlap-kezelés.
    18. Tab Scope (v1.1) — Previews and navigates tab contents through popup.
    19. WebMail Notifier (v2.7.5) — Webes e-mailek érkezésekor figyelmeztet

Mit értesz azon, hogy lassú a felület?! Nem nagyon tudok mihez viszonyítani.
  • [HUN]FaTaL
    RC2-t még nem raktam fel és a lassú gui miatt lehet a véglegest sem fogom.
  • KranaZoli #15630
    Érdekes. Most kipróbáltam dettó ugyanazt, mint tegnap. Megnyitok egy raklap tab-ot felkúszik 5xxMB-ra, nyitok egy újat bezárom az összes többit és visszaállt 184MB-ra. Ez egy x86-os Win7 Ulti SP1. DE! Az RC2-es fox, amit Lck link-elt. Ez felettébb érdekes... Csak esete tudom kipróbálni x64-en ezt az RC2-őt. Addon-ok ugyanazok.
  • [HUN]FaTaL
    Nincs ilyen, amelyik neked a legjobb.
  • KranaZoli #15628
    Fox-hoz nem képesek normálisan megírni az addon-okat?! Ügyesek. :(

IE-hez csak trial verziós adblock van még?! 3-4 böngészőt biztos nem fogok felpakolni és próbálgatni. Esetleg meló; noti amin nem zavar a gányolás.

Most akkor melyik a legjobb böngésző választás?!
  • [HUN]FaTaL
    Operában nincs ilyen bug, ráadásul ott a legtöbb funkció nem kiegészítővel van. Chromeban még nem néztem mert ugye ott minden kieg külön processz, meg minden fül is. Chromeban is biztos van 1-2 kieg, ami szar, de én még nem találkoztam egyel sem, az adblock nem bugos ez biztos. Van benne feladatkezelő, jelenleg a prohardver kieg eszi a legtöbb ramot a kiegek közül, 50 megát. Maga a böngésző 105-t, meg az egy fül ami nyitva van 90et, de Chromenál alapból mondják, hogy sok ramot eszik. Engem nem zavar, de ne leakeljen...
  • KranaZoli #15626
    Kiegek nélkül még nem próbáltam. Gondolom, hogy nem csak az AdBlock vérzik így, vagy ennyire. De hát ez van. Csinálhatták volna azt is, ami úgy emléxem, hogy még az FF4 kezdeti fázisában felmerült, hogy nem lesznek kieg-ek. Akkor meg kutya se használná.

Többi böngészőt már egy ideje nem nézegetem. Azoknál nincs ilyen bug?! Opera-ban pl?! De átmeneti megoldásnak jó feltenni egy add-ont ami figyeli a memória használatot és vagy egy restart gomb; vagy addon-ból restart és megszűnik a leak. (igaz, 1ben indul újból :)

Nem tudom miért, de melós notimra nem akart felmenni a Memory Restart 1.1 addon, találtam helyette másikat, amelyik kijelzi Kieg.sávban a memória használatot, csak nem lehet állítani benne alarm-ot; ill. nem tud restart-olni, ha rákattintok.

De biztos van leak, ui. ha felteszi az ember a Memory Leak addont és elkezdesz oldalakat nyitogatni rögtön dobálja a pop-up ablakokat, hogy leak; leak; leak.

IE9-t 1x elindítottam. Opera-val mindig volt vmi gondom; Chrome-t 1x sem próbáltam. Opera most milyen?! Ott nem okoznak problémát a user script-ek?!

Ui:

Firefox-hoz nincs vmi más jó alternatíva, csak az AdBlock?!
  • [HUN]FaTaL
    Ahogy próbálgattam, kiegek nélkül nem leakelt. Más kieg is leakelt asszem, de nem annyira, mint az adblock.
  • KranaZoli #15624
    Sorry! Most meg jó.
  • KranaZoli #15623

Nekem nem hoz be semmit.
  • lck
    4.0 RC2 Hun
    Nem hivatalos ! ( még ) :)
  • Rage47
    nekem is ennyi sokkal kevesebb kieggel, 4 tabbal
  • Rage47
    hm azt hittem a kiegek eszik a memóriát.
  • KranaZoli #15619
    Most csak rövid időm volt próbálni. Igazad lesz. Feltettem a Memory Restart 1.1 addon-t, megnyitottam 20-30 tab-ot, bezártam és maradt a dupla memória. Azonban kattintva a státuszsorra, ahol kiírja a memória használatot restart-ol a fox.

Hamar-gyorsan megnéztem az AdBlock honlapján a bug oldalakat és valóban ott figyelnek a leak sorok; 1.3.2-es verzióval és vmelyik béta 4-es verzióval.

No, ezentúl majd figyelgetem, ill. Én is bízom benne, hogy patkolni fognak még rajta. De köszi, hogy szóltál mert Én ezt nagyon nem nézegettem eddig.

Persze ebből most nem 99%, hogy az AdBlock leak-el, de valóban úgy látszik.
  • JoeFromHun
    ADBlock-nak már volt érgebben is ilyen hibája... Egy régebbi verza is leakelt anno. Szal nem tartom kizártnak,h a mostani verzió is csinál ilyet az új FF-el.De az is lehet,h majd a véglegessel nem fogja ezt csinálni.
    De csak javítják előbb vagy utóbb. Bár én nem tudom .. mert nem használom.
  • [HUN]FaTaL
    Amúgy nyitogass különböző füleket mondjuk 20-30at, aztán zárd be őket és nézd meg, hogy duplájára hízott a memóriahasználat, mert cseszi kiüríteni.
  • [HUN]FaTaL
    Már fogalmam sincs, valahol olvastam, de asszem ki is próbáltam és mintha tényleg az leakelt volna.
  • KranaZoli #15615
    Ez az állítólag az AdBlock ez honnan?!

Feldobtam ezt az addon-t: Memory Restart 1.1

Kiegészítősávban jelzi, hogy mennyi memóriát eszik a fox. Alapból 500MB-nál ad vmi riasztást és időben lehet restart-olni, ... Majd meglátom, hogy nő-e az érték, vagy sem. Van úgy, hogy majdnem egész nap fut a fox van, hogy csak YT háttérzene. :) De ha leak-el, akkor leak-el. Annak ki kell derülnie.

Találtam még egy ilyet is: Leak Monitor 0.4.6
  • [HUN]FaTaL
    Nem lehet, ha bugos egy kieg akkor bugos. Állítólag adblock leakel, anélkül meg nem vagyok hajlandó böngészni.
  • KranaZoli #15613
    Hát ezt még így nem néztem. Majd meglesem huzamosabb használat után is. :D

És ezt nem lehet vmi addon-al kivédeni?! Elhiszem, de eddig Én nem tapasztaltam semmi problémát vele. Előtte a 3.6.x-ekkel sem. Igaz, nem is nagyon szoktam nézegetni a taszk managerben, hogy mi mennyit eszik.
  • KaBuTo666
    Jah, ez a lényeg :D Amúgy látszik hogy a kiterjesztések általában nem ugrasztják meg a fogyasztást, nekem pl sokkal kevesebb kiterjesztéssel 235 megát zabál.
  • [HUN]FaTaL
    Én azért töröltem le mert leakel, nap végére megeszi a 2 gigát is.
  • KranaZoli #15610
    Akkor még vannak benne lehetőségek. :) Számológéppel meg legyűrik majd az Excel-t.

A lényeg:
  • KaBuTo666
    Khm, gondolom ezt nem kell bemutatnom.
  • KranaZoli #15608
    Ja. Tudok benne kopipasztázni és átméretezni képet; meg keretezni. Ennyiben ki is merül a Paint tudásom. :)
  • KaBuTo666
    De Paint igen.
  • KranaZoli #15606
    Na. Ahogy az lenni szokott újfent igazad volt, lett. Profi vagy! Elnézést, hogy akkor átsiklottam ezen a tanácsodon, de akkor annyira felnyomta az agyam ez a villogó xar, hogy tiltottam mindent. A címsorban lévő fission szerű csík meg volt amikor tetszett, de már zavar.

Feltettem és alapból a kieg. sávban vannak az URL-ek, csak a címsort kellett tiltani. Szuper!

Éreztem, hogy Én vagyok a balf*sz!

Doom: Nincs is fent PhotoShop.

Miért?! Nektek többet eszik?! Most először néztem meg, hogy mennyi a memória igénye.
  • KaBuTo666
    Photoshop