19494
-
#61 köszi -
Garfield #60 #16-ban találsz linkeket a problémádhoz. -
#59 Ehhez a FlashGot kiterjesztés kell. (Ez nemcsak FlashGet-tel működik egyébként, hanem szinte bármilyen letöltésvezérlővel, és tud olyat is, hogy pl az oldalon található összes linket letöltse egyszerre.) -
#58 Telepítve van nálad a flash plugin? (nem ugyanaz kell hozzá, mint az IE-hez...)
Látod pl itt az animációkat? -
#57 hogyan lehet azt beállitani hogy a Flashgettel töltse le a cuccokat és ne a default downloaderrel? -
gyűjtő #56 Szervusz Garfield!
Az eddig tapasztalt problémák zöme ( talán kizárólag) a flash animációkkal kapcsolatos.
Csak azért nem tudom, hogy más megjelenítések is gondot okoznak-e, mert nem minden megjelenítési hibánál kapcsolok át másik böngészőre.
De a kérdésed után a hibavadászat érdekében ezentúl megteszem.
Köszönöm az észrevételt.
Üdvözöllek: -
Garfield #55 Flash animációk megjelennek rendben vagy ezekkel van baj? -
Garfield #54 Ezek is. -
Garfield #53 Az oldal hibátlan nálam. -
gyűjtő #52 Szervusz Sil78!
Mindenek előtt köszönöm a türelmed, amellyel az általam felvetett probléma megoldásában sgíteni próbálsz.
Az érdemi részt illetően annyit szeretnék mondani, hogy a még meglevő problémám ellenére kitartok a Firefox mellet, mert rendkívül biztonságos böngésző.Amióta használom, sokkal kevesebb "szemét" jön be a gépemre.
Ami a megjelenítési gondomat illeti, az ellenpróbák (Internet Explorer vagy a Slim Browser)megjeleníti a Firefoxban hibásan megjelenő grafikai elemeket.
Két következtetésem van:
1. A Firefox Beállításait kell próbálgatnom rendbetenni.
2. A Quick Time konfigurálásával kell foglalkoznaom, annak ellenére, hogy az említett két másik böngészőt jól kiszolgálja és pl. a virtuális utazások is jól futnak a támogatása mellett.
Ha valami módon helyreigazodik a problémám ígérem, hogy tájékoztatlak róla a "Jó pap is holtig tanul" filozófiájának megfelelően.
Baráti üdvözlettel:
-
#51 Nem kellett volna javítanod, a Firefox a sima szöveges linkeket is meg tudja nyitni, persze kell hozzá a megfelelő kiterjesztés. ;-)
Nem látom viszont a hibát (még akkor se, ha visszakapcsolom a letiltott reklámokat az adott oldalakon), szóval ez nem Firefox hiba lesz, csak valami rossz beállítás. Screenshot-ot nem tudsz esetleg csinálni? Esetleg ha megnézed az Eszközök / Beállítások / Webes szolgáltatások-at, ott mi van bejelölve a képek betöltésénél? -
gyűjtő #50 Még néhány hibásan megjelenő oldal.Hibás oldal (Quick Time)1Hibás oldal (Quick Time) -
gyűjtő #49 Az alábbi üzenetemet javítanom kellett a link megadásával.
bemutató -
gyűjtő #48 Szervusz Sil78!
A Thunderbird beállításaival-a Fórumban kapott ötletek jóvoltából-sikerült megbírkózni.
A Quick Time MIME beállításaiban elérhető összes fájltípus be van állítva.
Itt láthatsz egy oldalt, ami bemutatja az általam említett megjelenítési problémát. A cím a Firefox 1.0 alatti megjelenést mutatja:
http://index.hu/politika/bulvar/olasz1125k/
Baráti üdvözlettel:
-
#47 Telepítsd a legújabb QuickTime-ot, vagy nézd meg a meglevő verziód MIME beállításait, milyen fájltípusokhoz van hozzárendelve. Esetleg mutathatnál ilyen problémás oldalakat, mert látatlanban nehéz megmondani, mi a baj.
A Thunderbirdben milyen karakterkódolás van beállítva nálad? Közép-európaival (ISO-8859-2) próbáltad már? -
tomo #46 elso kerdesedre, valoszinuleg azert nem jelennek meg bizonyos tipusu tartalmak, mert kulso ceg bedolgozo modulja ( plugin) szukseges a megjelenitesukhoz.
ezeket a modulokat, eleg 1x letolteni es installalni altalaban, valoszinuleg ezert is felejtetted el, hogy az elozo bbongeszodon egyaltalan installaltad.
szal probald begyujteni a plugineket. -
#45 A második kérdésre: NE használj ékezeteket ezeken a helyeken. A modernebb levelezőszerverek megbírkóznak vele, de van még egy csomó olyan, ami nem tudja értelmezni a kódlapokat, vagy rosszul fordítja át őket.
-
gyűjtő #44 Szervusztok!
Néhány hete használom a Firefox 1.0 böngészőt.
Azóta több esetben előfordul, hogy a megnyitott weboldalon nem jelennek meg képek, reklámklippek vagy más - az oldalon fontos információt hordozó - grafikák. helyettük a Quick Time program kettészakadt logója látható.
Ha a fentiekben leírtak alapján van valami ötletetek, szívesen olvasom.
Még egy témát szeretnék feldobni.
A Thunderbird 0.9 levelező program használata során időnként megkeveredik az elküldött üzenet karakterrendszere, de ez a probléma főleg a Feladó, a Címzett és a Téma szövegére szorítkozik.
Nem tudom, hogy az Option menü karakterbeállításra vonatkozó lapján milyen beállítási értékek mellett garantálható, hogy ne hieroglifák jelenjenek meg az elküldött üzenet fent megjelölt szövegmezőiben.
Baráti üdvüzlettel: -
#43 Persze, meg a könyvjelzők közül is meg lehet adni egy egész mappát kezdőlapnak, és akkor a mappában levő összes könyvjelzőt megnyitja füleken. -
#42 Mert ez rejtett beállítás (egyelőre kísérleti jellegű). Az előcsalogatásához írd be a címsorba, hogy about:config, és nyomd meg az entert. Keresd ki azt, hogy browser.tabs.showSingleWindowModePrefs, és állítsd az értékét true-ra. És akkor már megjelenik a beállításoknál. ;) -
Garfield #41 Szerintem az a kép nem azt illusztrálja, hanem azt, hogy más alkalmazásokban egy linkre kattintva hol, hogyan jelenítse meg azt. -
Garfield #40 Húúú, azt tudtátok, hogy az indítólapnak több oldal is megadható?
Csak menjetek a Tools -> Options -> General -> Homepage részhez és a location-be írjátok be a kívánt weboldalak címét, egy "|" (ALtGR+W) elválasztva. Ilyenkor a FF indulásakor külön füleken töltődnek be az oldalak.
(Azt is csinálhatod, hogy a füleken rámész a kívánt oldalakra, majd a fenti helyen ráböksz a "Use current pages" gombra.) -
#39 de miért nincs a beállitásoknál ilyen lehetőség? mikor a súgó szerint van (képen illusztrálja)
köszi de igazából az volt a cél h bal gombra, új ablakban legyen megnyitva ne kelljen középső egér vagy ctrl+link-re kattintani
végül sikerült megcsinálni, azért köszi -
#38 jobb gonb megnyitár uj lapn!! vagy a görgővel vagy a középső gombal katintassz a linkre! -
#37 Arra már rájöttem hogy a beállitások/haladó fülnél kéne lenni egy ilyen opciónak (a sügó alapján) de nálam nincs ilyen...
valami ötlet? -
#36 Sziasztok!
Azt hogy lehet megcsinálni hogy ha 1 oldalon rákattintok 1 hivatkozásra akkor azt ne egy új ablakban nyissa meg hanem 1 új lapon a már megnyitott ablakban? Próbáltam pá rdolgot de sehogy sem jöttem rá. -
#35 de sztem könnyebb kiexelni mint megkeresin a filet.... -
#34 Nem kell exportálgatással szenvedni, elég a bookmarks.html-t biztonságos helyre elmenteni. Időnként érdemes az egész Profilt backup-olni (pl Win reinstall esetére), de ha valami nagyon elromlik, akkor is általában a végső megoldás egy új profil, és ilyenkor egyszerűen vissza lehet másolni bele a régi profilból a következő fájlokat: bookmarks.html, user.js, prefs.js, cookies.txt, hostperm.1, signons.txt, key3.db (nem mindegyik létezik alapból). -
#33 A Profilodban tárolja az ilyeneket (ez nem törlődik verzióváltáskor sem, azaz ha régebbi Firefoxot uninstallálod és felrakod az újat). XP esetén ezt a C:\Dokuments and Settings\Felhasználóneved\Application Data\Mozilla\Firefox\Profile mappán belül találod meg, Win98-nál pedig a C:\Windows\Application Data\Mozilla\Firefox\Profile útvonalon. A Temporary... mappa neve Cache, a könyvjelzőket meg egy bookmarks.html fájlban tárolja. -
#32 bookmarks szrvező,, export éd kimented magadnak hogy legyen ha közbejön egy winreinstall -
#31 A kedvenceket a bookmarks.html - fájlban. - ugyanitt -
#30 C:\Documents and Settings\felhasználó\Application Data\Mozilla\ -
#29 Üdvözlet!
Én mint kezdő Firefox-os azt szeretném megtudakolni,hogy hol tárolja ez a böngésző a Temporary fájlokat (ha van ilyen) és a kedvenceket (könyvjelzők) ?
-
#28 A menü képeinek is hasonlóan hibás hivatkozása van, pl "./index_elemei/image001.gif"... Amíg ennyire teli van hibákkal a kódja, nem kell rajta csodálkozni, ha a böngésző rosszul jeleníti meg. Word-öt eleve nem lenne szabad honlapkészítésre használni, teleszemeteli a kódot, és egy csomó csak IE-ben működő dolgot használ, amik nem szabványosak. De flash-t én ebben nem látok IE alatt se, csak egy kis javascriptet. -
Garfield #27 Beljebb lépve az oldalon nincs flash, leszámítva a tárhely-szolgáltató bannerjét; a menü sem flash, hanem HTML, JavaScript meg még ki tudja, minek a keveréke; ez az, ami nem működik. Ha én böngésző lennék, én is kiakadnék azon a Word-katyvaszon, ami ott van. Háromnegyed képernyőn jut el a táblázat-menü létrehozásától az első menüpontig.
-
#26 jó béna!! de nam a 2 kép a gond hanem nem jelnik meg a menü -
Garfield #25 a két kép hivatkozásában levő -
Garfield #24 Szerintem a két kép hivatkozásában ".\index_elemei\image00x.gif" útvonallal nem tud mit kezdeni a Firefox.
U.i.: Miért csinál az olyan weboldalt, aki csak Word-ben képes összehozni egyet? -
#23 AZt mondja meg valaki hogy Ennekaz oldalnaka flas menüjét mien kiegel lehe t megjeleníteni firefox 1-ben!!!!!!!!!!!!!! -
#22 te! az ioe-hez nem kell semmit letölteni, az alappból magában foglalja!