19494
-
#101 Próbáld meg törölni a Gyorsítótár tartalmát meg a meglevő Cookie-kat. Eszközök / Beállítások / Adatvédelem. -
#100 Igen! Engedélyezve van. -
#99 A cookie-kat engedélyezted arról az oldalról? -
#98 Hali mindenkinek! Kb 2 hete használom a foxot, 1 problémára nem tudok megoldást: nem nyitja meg a freemail oldalat! Korábban már felkerestem az SG-t, végigolvastam a topicot a foxrol, letöltöttem a javasolt lejátszókat (flashplayer7, Shockwave) de igy sem kerek a dolog.
Bejön a kezdőlap, bejelentkezem a fiókomba, továbblép, osztán kiakad szegény= betöltés, várakozás a következöre: freemail.hu... majd megint kezdi a betöltéssel
közben a cimsoron el látható: http://porta.origo.hu/auth.html?cmd=gettid&backurl=http://freemail.hu/fm/auth1
valakinek mond ez valamit? -
#97 "A dokumentum nem tartalmaz adatot!"
- hibára van más megoldás?
about:config -ban beállítottam amit találtam pár helyen. de most meg azt csinalja hogy:
"Hálózat újraindítása hiba" - bár már nem dobja ki ablakba -
gyűjtő #96 Szia Sil!
Köszönöm a gyors választ.
A levelezőprogramot - az általad javasolt módon - felrakom.
Üdvözöllek: -
#95 Azok az elemek nem mennek, valószínűleg valami nem szabványos javascriptet vagy pl ActiveX-et használnak hozzájuk. De maguk a videók mennek.
A Thunderbird 1.0-t nyugodtan telepítsd (előtte a 0.9-et természetesen távolítsd el - amit fent hagy, azt ne bántsd -, a beállítsaid megmaradnak). A tegnap megjelent 1.0 már "végleges" verzió, ez már nem kísérleti. Amit hallottál, valószínűleg az 1.0 RC1-ről szólt, az volt egy tesztverzió a rendes 1.0 előtt. A magyar 1.0 verzió szokás szerint letölthető innen. -
gyűjtő #94 Szervusz Sil!
Köszönöm a segítséget.
Az általad javasolt ActiveX plugin telepítése segített a videók működtetésében.
Kipróbáltam 2 videólejátszót (TV 2 video, Origo>play).
Annyi "csont" maradt még a programban, hogy a lejátszó ablakok kezelő elemei nem működnek (pl. Leállítás, Hangerőszabályozó, Teljes ablak stb.)
Természetesen nem vagyok telhetetlen, csak a segítségedet viszonozva tartozom annyival, hogy ezeket elmondjam.
Arra azért még kíváncsi lennék, hogy nálad ezek a dolgok működnek-e.
Más téma egy kérdés erejéig: megjelent a Mozilla Thunderbird 1.0-ás (teljes) verziója.
Valahol azt olvastam, hogy a fejlesztők ezt a programot még ellenőrzésre, esetleges hibakeresésre szánták.
Véleményed szerint a 0.9 verziót érdemes-e lecserélni, vagy egy kicsit
még várjak a teszteredményekre?
Baráti üdvözlettel:
Baráti üdvözlettel
-
gyűjtő #93 Szia tmk!
Valószínűnek tartom,hogy Quick Time többszöri frissítése miatt a pluginja többször betelepült a Firefox 1.0 program plugin könyvtárába.
Ellenőrizd le a Firefox/Plugin könyvtár tartalmát és ha ott többször is szerepel a Quick Time pluginja, akkor azokból egyet meghagyva a többit töröld le.
Nálam ez a manőver rendezte azt a problémát, hogy egyes lapokon a Quick Time flash-ek nem jelentek meg.
Baráti üdvözlettel: -
Garfield #92 Mint már ott is leírtuk, semmit sem lehet vele csinálni, a weboldal ott lett elcsecszve, amikor Word-öt használtak hozzá. -
#91 feltettem de akkor sem jöttetek rá hogy mt kell művelni a firevel hogy vigye!
akkor ezek szerint semit mivel ie re lett sepecializálva. -
Garfield #90 Ezt mintha már a #21-ben feltetted volna és váalaszoltunk is rá, nemdebár? -
#89 a kis huncut lap!!!! köszesz amgúy! de akkor nemjön ösze hogy szerese a ifrefox.. :(( -
#88 Közben sikerült megnéznem a forrást, és a menü rész egy ilyen izével kezdődő: <!--[if gte vml 1]>, és mindenféle IE-specifikus kóddal teli levő részben van (a vége meg <![endif]-->), ahogy elnézem, nem csak sima html... szóval szerintem ez bizony ki van kommentezve, ha nem IE-vel nézed. -
#87 nem én csináltam!!! amúgy nekem ie ben megjelenik a menü ff ben meg nem és e a pro blem.. -
#86 A nyitóoldalon levő 2 képhez semmit nem kell felrakni, csak a képekre ne úgy hivatkozz, hogy pl ".\index_elemei\image004.gif", hanem "/index_elemei/image004.gif"... szóval pont nélkül, és normál /-jellel.
A menü meg hogyan készült? Mivel Firefoxban nem látszik, nem tudom a forrását sem megnézni (IE-ben meg a keretek miatt nem lehet)... -
#85 mindent -
#84 köszi,megvan már :) -
#83 de a menüt is??? -
#82 nekem viszi simán és semmi extrát nem tettem fel -
#81 Ha valaki úgyérzi hogy nagyon vága a firefoxot az megmondja nemkem hogy mit rakjak fel hogy figye fire ennek az oldalnak a menüjét????
http://fallenangel.uw.hu/ -
#80 És ha újraindítod a gépet, akkor se tudod a régi profillal megnyitni? Egyébként simán megkeresed a régi profilodat, és átmásolod belőle a fájlokat az újba. A Profilok mindig az Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles mappában vannak, az Application Data mappa meg vagy a C:\Windows -ban, vagy a C:\Documents and Settings -en belül (operációs rendszertől függ). A pluginek nem veszhettek el (azok nem a profilban vannak tárolva), maximum a kiterjesztések.
Érdemes telepíteni a Bookmarks Backup kiterjesztést is, ez a könyvjelzőkről és a profil legfontosabb fájljairól készít biztonsági másolatot a böngésző bezárásakor (te adod meg, hogy hova mentse őket), így könnyebb megmenteni a beállításokat, ha valami baj van. -
#79 hellosztok,ast szeretném megkérdezni hogy hogy lehet visszaállitani a régi profileomat?
Multkor lefagyott a böngésző,és megakartam nyitni megint,de kiirta hogy a profileom használat alatt van(task managerből nem tudtam eltávolitani) és egy ujat csináltam, de viszont a pluginek meg a bejárt oldalak teljesen elvesztek. -
#78 Egyébként a TV2 oldalán (meg a hasonló helyek egy részén) működésre lehet bírni a videókat Firefox alatt is: van ugyanis ActiveX plugin Firefoxhoz is (bár ez le van csupaszítva, csak a Windows Media Player vezérlőit tartalmazza, így jóval biztonságosabb, mint az IE-s verzió), ha ezt telepítitek, működnek a videók is (bár nem mindenhol, pl sok oldal az ActiveX mellett más IE-specifikus scripteket is használ).
A telepítés menete:
1. Ha van AdBlock kiterjesztésed, a beállításainál (Eszközök / AdBlock / Preferences/ AdBlock Options) kapcsold ki az OBJ-TABS megjelenítését (azokat a kis címkéket, amiket rárak a Flash animációkra).
2. Töltsd le és telepítsd az ActiveX plugint innen.
3. Indítsd újra a Firefoxot (lehet, hogy ezt többször kell, nekem pl nem ment elsőre).
4. Ha így se megy, töltsd le és futtasd ezt (javít egy esetleges hibát a Registry bejegyzéseiben, hátha az a baj).
5. Ha utána mégis el akarod majd távolítani az ActiveX plugint, a következő 4 fájlt kell törölni: a C:\Program Files\Mozilla Firefox\ mappán belül a plugins\npmozax.dll -t, a components\nsIMozAxPlugin.xpt -t, a components\nsAxSecurityPolicy.js -t, és a defaults\pref\activex.js -t. -
#77 Azt hol találtad meg h többször is fent volt 1 plugin?
Valszeg nálam is ez a hiba -
#76 Az jó, ha a Macromedia oldaláról telepítetted őket, mert felismeri az oldal, hogy milyen böngészőt használsz, így a megfelelő plugint teszi fel neked.
Azok az oldalak, ahol nem működnek pl a videók, általában csak IE-re vannak tervezve, ez az oldal készítőinek a hibája: nem vették figyelembe, hogy vannak más böngészők is, és pl olyan technikákat, kódokat használnak, amit csak az IE támogat (vagy egyszerűen hibás az oldal kódja, és IE-ben ez nem derül ki). Az ilyen oldalakat nézd IE-vel. -
gyűjtő #75 Szia Sil78!
A hivatkozott üzenetben azt írtad, hogy a Firefox más flash plugin-eket használ mint az IE.
Az IE-hez letöltöttem a Macromédia oldalról a Flash Playert és a Shockwave Playert.
A Firefoxhoz emlékeim szerint ugyanezeket a pluginokat töltöttem le.
Lehet, hogy az alábbi (már a #58)üzenetben megadott címen található multimédiás alkalmazások (különösen a virtuális séták) néha bizonytalanul jönnek be.
Honnan töltsem le a Firefoxhoz tartozó már említett 2 plugint?
A Firefoxról még annyit, hogy sok jó tulajdonsága mellet nem nagyon támogatja a multimédiás alkalmazásokat (legalább is ilyen zöldfülű felhasználónál mint én).
Példaként említem, hogy a TV2 oldalán található TV2 TV2 video menüpontban megnyíló ablak videolejátszója nem működik együtt a Firefoxszal.
Ugyanígy gondot jelent az Axelero Klub oldalonAxelero Klub megtalálható origo>play
videolejátszó használata.
Nem tudom, mi lehet a gond.
Üdvözlettel: -
Ferko #74 a javas cachet megjegyzem nem is tom hol kene torolni... -
Ferko #73 honnan szedhetnem le mert ahova pl a firefox is kirak ha pulginkent akarom felrakni akkor is csak az 1.4-es cuccok vannak fenn. ha le7 mar csak a direkt letoltesi linket tedd ide pls.
amugy a firefox cache-t kiuritettem de a java-et meg nem... -
flashX #72 thx -
#71 Többek között deviantART-ról is. -
#70 thx -
flashX #69 Figy!
Honnan lehet skin-eket tölteni a firefox 1.0 -hoz? -
flashX #68 a firefox is, már amelyik oldalnak van -
#67 Melyik böngésző képes a faviconok megtartására? -
#66 Akkor a Java működik... (amúgy hányas Java? az 1.5 a legújabb, már csak biztonsági okokból is érdemes feltenni.)
Viszont azt írják, a többszemélyes játékok indításánál volt egy hiba az SP2 miatt, próbáltad már törölni a cache-t (és a Java saját cache-ét is)? -
Ferko #65 Sziasztok!
nekem az lenne a problemam h a java-s alkalmazasok nem minden esetben mukodnek. pl Jojatek.hu-n amobazni nem tudok de mas 1 szemelyes jatekokat tudok jatszani...
ha vki tudja h mit kellene tennem az segitsen legyen szives.
Ferko -
gyűjtő #64 Na végre!!
Megtaláltam a hibát!
A Quick Time frissítése során vagy 8-szor került be ugyanaz a plugin a Firefox programba. Ezeket kiírtottam és azóta rendben megjelennek az oldalak.
Köszönöm a segítséget. Úgy látszik, hogy nem hiányzott plugin, éppenséggel sok is volt.
Üdvözlettel: -
gyűjtő #63 Szevusz Garfield!
Köszönöm a javaslatod, de a megnevezett 2 plug-in-t már korábban letöltöttem. Tény, hogy amikor az Internet Explorer-t használtam, ezek a megjelenítő programok szépen működtek.
Amióta a Firefox 1.0-t használom, nem működnek minden esetben; érdekes módon azóta az IE böngészőben is bizonytalanabb lett a működésük.
Ezt egy érdekes és hasznos programban tapasztaltam, amit neked is figyelmedbe ajánlok (#62) Egyiptom. Ezen a portálon a dinamikus megjelenítések miatt mindkét fentemlített plug-in-ra szükség van(a Help menüben a letöltési címek is megvannak). A 3-dimenziós alakzatok jól bejönnek, de a virtuális séták közül csak egy.
Üdvözöllek: -
gyűjtő #62 Szervusz Sil78!
Az "itt" linkre megjelenő oldalon a legfelső mezőben a Quick Time kettészakadt logója látható. Alatta a Macromedia programok nevei és logói megjelentek rendesen.
Megnyitottam az Internet Explorer-el és akkor rendesen megjelent a címsor(Macromedia)és a menüsor.
A flash pluginnal kapcsolatban kérdezném, hogy a Firefoxhoz tartozó változat milyen címen van és mi a neve, mert én a Macromedia Flash Player-t használom.
Itt küldök neked egy számomra igen érdekes portált, ha esetleg nem ismered és érdekel az ókori Egyiptom története: Egyiptom