19494
  • Sil78
    Próbáld meg törölni a Gyorsítótár tartalmát meg a meglevő Cookie-kat. Eszközök / Beállítások / Adatvédelem.
  • Lupán
    Igen! Engedélyezve van.
  • Sil78
    A cookie-kat engedélyezted arról az oldalról?
  • Lupán
    Hali mindenkinek! Kb 2 hete használom a foxot, 1 problémára nem tudok megoldást: nem nyitja meg a freemail oldalat! Korábban már felkerestem az SG-t, végigolvastam a topicot a foxrol, letöltöttem a javasolt lejátszókat (flashplayer7, Shockwave) de igy sem kerek a dolog.
    Bejön a kezdőlap, bejelentkezem a fiókomba, továbblép, osztán kiakad szegény= betöltés, várakozás a következöre: freemail.hu... majd megint kezdi a betöltéssel
    közben a cimsoron el látható: http://porta.origo.hu/auth.html?cmd=gettid&backurl=http://freemail.hu/fm/auth1
    valakinek mond ez valamit?
  • Mr Manson
    "A dokumentum nem tartalmaz adatot!"
    - hibára van más megoldás?
    about:config -ban beállítottam amit találtam pár helyen. de most meg azt csinalja hogy:
    "Hálózat újraindítása hiba" - bár már nem dobja ki ablakba
  • gyűjtő
    Szia Sil!

Köszönöm a gyors választ.
    A levelezőprogramot - az általad javasolt módon - felrakom.

Üdvözöllek:
  • Sil78
    Azok az elemek nem mennek, valószínűleg valami nem szabványos javascriptet vagy pl ActiveX-et használnak hozzájuk. De maguk a videók mennek.

A Thunderbird 1.0-t nyugodtan telepítsd (előtte a 0.9-et természetesen távolítsd el - amit fent hagy, azt ne bántsd -, a beállítsaid megmaradnak). A tegnap megjelent 1.0 már "végleges" verzió, ez már nem kísérleti. Amit hallottál, valószínűleg az 1.0 RC1-ről szólt, az volt egy tesztverzió a rendes 1.0 előtt. A magyar 1.0 verzió szokás szerint letölthető innen.
  • gyűjtő
    Szervusz Sil!
    Köszönöm a segítséget.
    Az általad javasolt ActiveX plugin telepítése segített a videók működtetésében.
    Kipróbáltam 2 videólejátszót (TV 2 video, Origo>play).
    Annyi "csont" maradt még a programban, hogy a lejátszó ablakok kezelő elemei nem működnek (pl. Leállítás, Hangerőszabályozó, Teljes ablak stb.)
    Természetesen nem vagyok telhetetlen, csak a segítségedet viszonozva tartozom annyival, hogy ezeket elmondjam.
    Arra azért még kíváncsi lennék, hogy nálad ezek a dolgok működnek-e.

Más téma egy kérdés erejéig: megjelent a Mozilla Thunderbird 1.0-ás (teljes) verziója.
    Valahol azt olvastam, hogy a fejlesztők ezt a programot még ellenőrzésre, esetleges hibakeresésre szánták.
    Véleményed szerint a 0.9 verziót érdemes-e lecserélni, vagy egy kicsit
    még várjak a teszteredményekre?

Baráti üdvözlettel:

Baráti üdvözlettel
  • gyűjtő
    Szia tmk!

Valószínűnek tartom,hogy Quick Time többszöri frissítése miatt a pluginja többször betelepült a Firefox 1.0 program plugin könyvtárába.
    Ellenőrizd le a Firefox/Plugin könyvtár tartalmát és ha ott többször is szerepel a Quick Time pluginja, akkor azokból egyet meghagyva a többit töröld le.
    Nálam ez a manőver rendezte azt a problémát, hogy egyes lapokon a Quick Time flash-ek nem jelentek meg.

Baráti üdvözlettel:
  • Garfield
    Mint már ott is leírtuk, semmit sem lehet vele csinálni, a weboldal ott lett elcsecszve, amikor Word-öt használtak hozzá.
  • Johnyy
    feltettem de akkor sem jöttetek rá hogy mt kell művelni a firevel hogy vigye!
    akkor ezek szerint semit mivel ie re lett sepecializálva.
  • Garfield
    Ezt mintha már a #21-ben feltetted volna és váalaszoltunk is rá, nemdebár?
  • Johnyy
    a kis huncut lap!!!! köszesz amgúy! de akkor nemjön ösze hogy szerese a ifrefox.. :((
  • Sil78
    Közben sikerült megnéznem a forrást, és a menü rész egy ilyen izével kezdődő: <!--[if gte vml 1]>, és mindenféle IE-specifikus kóddal teli levő részben van (a vége meg <![endif]-->), ahogy elnézem, nem csak sima html... szóval szerintem ez bizony ki van kommentezve, ha nem IE-vel nézed.
  • Johnyy
    nem én csináltam!!! amúgy nekem ie ben megjelenik a menü ff ben meg nem és e a pro blem..
  • Sil78
    A nyitóoldalon levő 2 képhez semmit nem kell felrakni, csak a képekre ne úgy hivatkozz, hogy pl ".\index_elemei\image004.gif", hanem "/index_elemei/image004.gif"... szóval pont nélkül, és normál /-jellel.

A menü meg hogyan készült? Mivel Firefoxban nem látszik, nem tudom a forrását sem megnézni (IE-ben meg a keretek miatt nem lehet)...
  • Kori
    mindent
  • Iori
    köszi,megvan már :)
  • Johnyy
    de a menüt is???
  • Kori
    nekem viszi simán és semmi extrát nem tettem fel
  • Johnyy
    Ha valaki úgyérzi hogy nagyon vága a firefoxot az megmondja nemkem hogy mit rakjak fel hogy figye fire ennek az oldalnak a menüjét????
    http://fallenangel.uw.hu/
  • Sil78
    És ha újraindítod a gépet, akkor se tudod a régi profillal megnyitni? Egyébként simán megkeresed a régi profilodat, és átmásolod belőle a fájlokat az újba. A Profilok mindig az Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles mappában vannak, az Application Data mappa meg vagy a C:\Windows -ban, vagy a C:\Documents and Settings -en belül (operációs rendszertől függ). A pluginek nem veszhettek el (azok nem a profilban vannak tárolva), maximum a kiterjesztések.

Érdemes telepíteni a Bookmarks Backup kiterjesztést is, ez a könyvjelzőkről és a profil legfontosabb fájljairól készít biztonsági másolatot a böngésző bezárásakor (te adod meg, hogy hova mentse őket), így könnyebb megmenteni a beállításokat, ha valami baj van.
  • Iori
    hellosztok,ast szeretném megkérdezni hogy hogy lehet visszaállitani a régi profileomat?

Multkor lefagyott a böngésző,és megakartam nyitni megint,de kiirta hogy a profileom használat alatt van(task managerből nem tudtam eltávolitani) és egy ujat csináltam, de viszont a pluginek meg a bejárt oldalak teljesen elvesztek.
  • Sil78
    Egyébként a TV2 oldalán (meg a hasonló helyek egy részén) működésre lehet bírni a videókat Firefox alatt is: van ugyanis ActiveX plugin Firefoxhoz is (bár ez le van csupaszítva, csak a Windows Media Player vezérlőit tartalmazza, így jóval biztonságosabb, mint az IE-s verzió), ha ezt telepítitek, működnek a videók is (bár nem mindenhol, pl sok oldal az ActiveX mellett más IE-specifikus scripteket is használ).
    A telepítés menete:
    1. Ha van AdBlock kiterjesztésed, a beállításainál (Eszközök / AdBlock / Preferences/ AdBlock Options) kapcsold ki az OBJ-TABS megjelenítését (azokat a kis címkéket, amiket rárak a Flash animációkra).
    2. Töltsd le és telepítsd az ActiveX plugint innen.
    3. Indítsd újra a Firefoxot (lehet, hogy ezt többször kell, nekem pl nem ment elsőre).
    4. Ha így se megy, töltsd le és futtasd ezt (javít egy esetleges hibát a Registry bejegyzéseiben, hátha az a baj).
    5. Ha utána mégis el akarod majd távolítani az ActiveX plugint, a következő 4 fájlt kell törölni: a C:\Program Files\Mozilla Firefox\ mappán belül a plugins\npmozax.dll -t, a components\nsIMozAxPlugin.xpt -t, a components\nsAxSecurityPolicy.js -t, és a defaults\pref\activex.js -t.
  • tmk
    Azt hol találtad meg h többször is fent volt 1 plugin?
    Valszeg nálam is ez a hiba
  • Sil78
    Az jó, ha a Macromedia oldaláról telepítetted őket, mert felismeri az oldal, hogy milyen böngészőt használsz, így a megfelelő plugint teszi fel neked.

Azok az oldalak, ahol nem működnek pl a videók, általában csak IE-re vannak tervezve, ez az oldal készítőinek a hibája: nem vették figyelembe, hogy vannak más böngészők is, és pl olyan technikákat, kódokat használnak, amit csak az IE támogat (vagy egyszerűen hibás az oldal kódja, és IE-ben ez nem derül ki). Az ilyen oldalakat nézd IE-vel.
  • gyűjtő
    Szia Sil78!
    A hivatkozott üzenetben azt írtad, hogy a Firefox más flash plugin-eket használ mint az IE.
    Az IE-hez letöltöttem a Macromédia oldalról a Flash Playert és a Shockwave Playert.
    A Firefoxhoz emlékeim szerint ugyanezeket a pluginokat töltöttem le.

Lehet, hogy az alábbi (már a #58)üzenetben megadott címen található multimédiás alkalmazások (különösen a virtuális séták) néha bizonytalanul jönnek be.
    Honnan töltsem le a Firefoxhoz tartozó már említett 2 plugint?
    A Firefoxról még annyit, hogy sok jó tulajdonsága mellet nem nagyon támogatja a multimédiás alkalmazásokat (legalább is ilyen zöldfülű felhasználónál mint én).
    Példaként említem, hogy a TV2 oldalán található TV2 TV2 video menüpontban megnyíló ablak videolejátszója nem működik együtt a Firefoxszal.
    Ugyanígy gondot jelent az Axelero Klub oldalonAxelero Klub megtalálható origo>play
    videolejátszó használata.
    Nem tudom, mi lehet a gond.

Üdvözlettel:
  • Ferko
    a javas cachet megjegyzem nem is tom hol kene torolni...
  • Ferko
    honnan szedhetnem le mert ahova pl a firefox is kirak ha pulginkent akarom felrakni akkor is csak az 1.4-es cuccok vannak fenn. ha le7 mar csak a direkt letoltesi linket tedd ide pls.
    amugy a firefox cache-t kiuritettem de a java-et meg nem...
  • flashX
    thx
  • agyhalál
    Többek között deviantART-ról is.
  • agyhalál
    thx
  • flashX
    Figy!
    Honnan lehet skin-eket tölteni a firefox 1.0 -hoz?
  • flashX
    a firefox is, már amelyik oldalnak van
  • agyhalál
    Melyik böngésző képes a faviconok megtartására?
  • Sil78
    Akkor a Java működik... (amúgy hányas Java? az 1.5 a legújabb, már csak biztonsági okokból is érdemes feltenni.)
    Viszont azt írják, a többszemélyes játékok indításánál volt egy hiba az SP2 miatt, próbáltad már törölni a cache-t (és a Java saját cache-ét is)?
  • Ferko
    Sziasztok!

nekem az lenne a problemam h a java-s alkalmazasok nem minden esetben mukodnek. pl Jojatek.hu-n amobazni nem tudok de mas 1 szemelyes jatekokat tudok jatszani...
    ha vki tudja h mit kellene tennem az segitsen legyen szives.
    Ferko
  • gyűjtő
    Na végre!!
    Megtaláltam a hibát!
    A Quick Time frissítése során vagy 8-szor került be ugyanaz a plugin a Firefox programba. Ezeket kiírtottam és azóta rendben megjelennek az oldalak.

Köszönöm a segítséget. Úgy látszik, hogy nem hiányzott plugin, éppenséggel sok is volt.
    Üdvözlettel:
  • gyűjtő
    Szevusz Garfield!

Köszönöm a javaslatod, de a megnevezett 2 plug-in-t már korábban letöltöttem. Tény, hogy amikor az Internet Explorer-t használtam, ezek a megjelenítő programok szépen működtek.
    Amióta a Firefox 1.0-t használom, nem működnek minden esetben; érdekes módon azóta az IE böngészőben is bizonytalanabb lett a működésük.
    Ezt egy érdekes és hasznos programban tapasztaltam, amit neked is figyelmedbe ajánlok (#62) Egyiptom. Ezen a portálon a dinamikus megjelenítések miatt mindkét fentemlített plug-in-ra szükség van(a Help menüben a letöltési címek is megvannak). A 3-dimenziós alakzatok jól bejönnek, de a virtuális séták közül csak egy.

Üdvözöllek:
  • gyűjtő
    Szervusz Sil78!
    Az "itt" linkre megjelenő oldalon a legfelső mezőben a Quick Time kettészakadt logója látható. Alatta a Macromedia programok nevei és logói megjelentek rendesen.
    Megnyitottam az Internet Explorer-el és akkor rendesen megjelent a címsor(Macromedia)és a menüsor.
    A flash pluginnal kapcsolatban kérdezném, hogy a Firefoxhoz tartozó változat milyen címen van és mi a neve, mert én a Macromedia Flash Player-t használom.
    Itt küldök neked egy számomra igen érdekes portált, ha esetleg nem ismered és érdekel az ókori Egyiptom története: Egyiptom