19494
-
Garfield #181 Jééé, van parázs effekt az SG-n?
A mai nap is érdemes volt felkelni. -
#180 Hogyan lehet azt megcsinálni hogy firefoxban lehessen látni a makrókat itt az SG-n, mert sok dolog kimarad, pl a parázs effekt is :( -
#179 "~250ezer találat van a tagok.sg.hu-ra, ennek kicsit több mint 25%-a!!!! mozillás. Vagyis Mozilla vagy Firefox. Azért ez nem 5 ember a 100ból..."
Valószínüleg azért van mert aki sg-t olvas egy kicsit többet foglalkozik a gépével és számítástechnikával az átlagnál. Másoknak az Internet maga az Internet Explorer. -
#178 > 100 emberből 5 kedvéért akkor nem is érdemes szenvedni azokkal a dolgokkal.
Az a 90% csak átlag. Ott van pl. az SG Képtár amit még régebben csináltam. Firefox alá terveztem, mint mindent mióta átálltam a Firefoxra a 0.8-as verziónál. Pont úgy néz ki ffx és ie alatt, csak opera alatt más (de ott nagyon).
De konkrét adatokkat is tudok mondani, havonta átlagosan ~250ezer találat van a tagok.sg.hu-ra, ennek kicsit több mint 25%-a!!!! mozillás. Vagyis Mozilla vagy Firefox. Azért ez nem 5 ember a 100ból... -
#177 Az Internet Explorer a Windows beépített része, nem lehet eltávolítani (illetve az erre irányuló kísérletek instabillá tehetik az egész operációs rendszert). Nálam pl a Firefox az alapértelmezett böngésző, és az IE-nek nincs kint az ikonja az asztalon meg sehol (megnyitni csak Firefox-ból tudom a jobb egérgombos menüből, az IE View kiterjesztéssel, és ez nekem így pont tökéletes is). Megtehetném még azt is, hogy a Vezérlőpulton a Programok hozzáadásánál "eltávolítom", de attól még a motorja megmarad, nem lehet teljesen kiirtani (meg pl a Windows Update miatt muszáj megtartani). Közreműködik egy csomó helyen, pl az Intézőben és a Lomtárban is (pl a képek megjelenítésénél), meg pl az Office meg más programok is használják (ha mondjuk Word-ből meg akarsz nyitni egy linket, valószínűleg IE-ben fogja megnyitni, hiába nem az az alapértelmezett). Ha telepítesz egy IE-re épülő böngészőt (pl Maxthon-t), azok azért olyan kisméretűek, mert csak ráépülnek az IE motorjára, ami már a gépeden van, nem önálló programok.
Ha nem használsz IE-t (azaz inkább nem netezel vele), akkor azon keresztül valószínűleg nem kapsz kémprogramot, csak más forrásokból (nemcsak böngészés közben lehet ilyeneket kapni, de úgy a legkönnyebb, főleg IE esetén). -
gyűjtő #176 Sil!
Valahol olvastam, hogy az általad is kedvelt és használt Firefox böngészőn kívül kényszerűségből a gépeden maradt az Internet Explorer is.
Kicsit naív a kérdésem, de felteszem: ha nem használom az IE böngészőt, csak a Firefox-ot, akkor kémprogramok az Internet Explorer-en keresztül nem is kerülhetnek a gépre? -
gyűjtő #175 A Gyorsítótárat megtaláltam. Kiürítettem. A problémám megoldódott.
Ha így folytatom, a segítségeddel a végén még megismerem a Firefox böngésző lelkivilágát. Megéri, mert nagyon jó a védelmi rendszere.
Köszönöm a sokadik segítséged. -
gyűjtő #174 Az IP azonosító adatokkal tudok a gépemről Internet kapcsolatot létesíteni. Ezt a szolgáltató adja a szerződés megkötésekor.
Tehát amikor csatlakozom az Internetre, ezeket az adatokat kell megadni.
Az az érdekes az általam leírt problémában, hogy élő Internet kapcsolat mellett a Firefox böngésző behozza a keresett oldalakat (ahogy az normális!),de amikor a www.hírcenter.hu oldalra akarok lépni úgy jelzi a gép, mintha megszakadna az Internet kapcsolat, és kéri a kapcsolódáshoz szükséges azonosítókat. Ugyanakkor ebből az ablakból visszalépve láthatom, hogy az Internet kapcsolat rendben van és él.
A Cookie-kat kitakarítottam, a Gyorsítótár fogalmát ugyan ismerem, de nem tudom, hogyan lehet elérni. Ebben segíthetnél. -
#173 Mi ez a "belépési IP azonosító", amit kér? Ez normális, hogy ilyet kér tőled, és az IE is kéri? (Lehet, hogy az, de próbáld meg elmagyarázni, miért kell ez pontosan, mert én kábelnethez vagyok szokva...)
Próbáltad már törölni a Gyorsítótár tartalmát és a Cookie-kat? -
gyűjtő #172 Az alábbi hozzászólást válasznak szánta, csak elfelejtettem megjelölni.
Bocs -
gyűjtő #171 Szervusz Szil78!
A Firefox a jelenleg beállított kezdőlap (www.hírcenter.hu)megnyitásakor kéri a belépési IP azonosítóimat( Felhasználói név; jelszó), és amikor megadom és belépek, a megjelenő oldalon az alábbi hibaüzenetet jeleníti meg:
"Failed to perform specified action...
Error: Internal system error
Copyright © 2001-2003 Siemens, Inc. All rights reserved."
Az új tűzfalam beállításánál az Áttekintés menüpontban a programok között nem szerepelt a Firefox.
Miközben az üzenetem írásánál ide értem, eszembe jutott, hogy másik kezdőlapot állítok be. Lássál csodát!:Sikerült a belépés!! A tűzfal beállításai között is megjelent a Firefox. Ezután ismét visszaállítottam a problematikus kezdőlapot(www.hírcenter.hu) és ismét előjött a hiba.
Más kezdőlapokat is kipróbáltam és működött a rendszer. Most már csak azt nem tudom, miért finnyás a fenti kezdőlapra, de ez már csak kiváncsiság.
A SlimBrowserrel kapcsolatos véleményeddel egyetértek. Le is teszteltem.
Egy spayware nagytakarítás után a SlimBrowserrel meglátogattam 2-3 ártalmatlan oldalt és 10-15 spyware-t sikerült összegyűjteni.
Sajnos a neveket nem jegyeztem, de fajtájukat tekintve 1-2 fajta volt.
Köszönöm a címet. Remélem az onnan leszedett programok segítenek az aktív védelemben.
Üdvözöllek: -
#170 Nah szal nagy kérdések sora:
-Mit csináljak hogy az SG-chat bejöljön?
-ööö....más most nincs is :P -
#169 Mikor jelez ilyen hibát, és pontosan mit ír ki? Az új tűzfalad beállításainál engedélyezted a Firefoxot?
Úgy tudom, a Slim Browser is IE alapú, és használ ActiveX-et, így azzal is szépen össze lehet szedni a spyware-eket. De kaphattál spyware-t emailben is, vagy pl üzenőprogramokon, vagy különböző programok feltelepítésekor... A tűzfalon kívül más programot nem telepítettél az utóbbi időben? Pontosan mi az, amit az Ad-aware talál? -
gyűjtő #168 Szervusztok!
Az elmúlt hetekben - Sil78 aktív segítségével- sikerült feléleszteni a Firefox 1.0 böngészőt.
A használata során azt tapasztaltam, hogy lényegesen kevesebb "szemét" jött be a gépemre, mint az IE 6.0 használatával.
Ez az áldott állapot valami oknál fogva a közelmúltban megszűnt. Az Ad-awer SE Personal 1.05-ös program tucatnyi kémprogramot szed le 1-2 naponta a gépről és ma eljutottam oda, hogy a böngészőbe sem tudok belépni (IP azonosító és/vagy jelszó hibát jelez).Ha megadom, akkor sem fogadja el.
Más böngészőbe (IE;SlimBrowser) simán be tudok lépni és a levelezésem is működik.
A közelmúltban annyi történt, hogy felraktam a Kerio Personal Firewall 4 tűzfalat (igaz, hogy ezidáig még nem állítottam be).
Van ötletetek, mi történt?
érdeklődő -
#167 okés, danke :-)
most éjjel tanulok, reggel megírok egy fontos gyakUV-t, és aztán ki is szedem :) -
#166 A másik oldalon meg szerintem nem másznak rá a jobbra igazított cuccok a mellette levő cellára, ha a CSS-be beírod pl, hogy form { width: 200x } vagy form { width: 80% }. -
#165 A blockquote-kat akár rögtön ki is szedheted (eleve nem zártad le őket, és különben is ezek idézetek formázására szolgálnak), beírtam a CSS-be egy olyat, hogy blockquote { display: inline }, és mindjárt normális lett a táblázat, tehát helyes volt a tippem, hogy ezek cseszték szét. -
#164 Különben a táblázatot egy php-ciklussal (benne echo <akármi>) csinálom, ezért lehet a gond, rossz helyen rázom le, nem kizárt. -
#163 Az X-akták és az Angel után ránézek :) -
#162 Utána hajlandó vagyok tovább nézni.
:-))) -
#161 meg netán Linuxot vagy Mac-et használnak, azok pl egyáltalán nem használnak IE-t
Vagyis grafikusok, és informatikusok.
Ez szűk réteg, ha az embernek átalánosabb kereskedelni céljai vannak. -
#160 Nem biztos, hogy pl azok is ezt mondják, akik mondjuk színvakok. Számukra könnyen használhatatlanná válhat pl egy színezett scrollbar.
Ja igem, ez is nagyon érdekes.
Az egyik lefordított W3C doksik fél órája olvasom, és agyom ragozza, hogy melyik országban milyen fontos az a bizonyos elérhetőség, hogy sok helyen még törvényt is hoznak rá.
Olvasom, olvasom... És nem értem. Mondom mi a franc az az elérhetőség, érted :) Hát az, hogy ezek a felolvasó cuccok jól fel tudják dolgozni a vakoknak... -
#159 Tulajdonképpen mik azok a lezáratlan blockqoute tag-ek a cellákban? (ezek ráadásul alapból blokkszintű elemek, tehát utánuk sortörés van... nem lehet, hogy ezek miatt olyan a táblázat?) Meg gondolkozz el kicsit a "td", "tr", "a" elemek egymásba ágyazásán, ez így első ránézésre nekem nagyon fura... -
#158 Nem éppen, mivel a Firefox nyílt forráskódú program, bárki megnézheti, szétszedheti, sokkal alaposabban van ellenőrizve, mint az IE. Pénzjutalmat is kap, aki biztonsági rést talál benne, úgyhogy éppen elég programozó keresi benne a hibákat, nyugi. Ráadásul a Firefoxnak már a tervezésénél a biztonság volt az egyik legfontosabb szempont, az IE-vel ellentétben. És az átlagos reakcióidő is gyorsabb, a javítások nem hónapok múlva jelennek csak meg. -
#157 Pont akartam mondani, hogy talán a Doctype-nak nem a közepén a helye... Amíg ezt nem javítod, addig tök fölösleges megnéznem alaposabban. A videos.css-re a hivatkozást rakd a HEAD részbe, a többit, ami a Doctype előtt van, a BODY részbe. Utána hajlandó vagyok tovább nézni.
Megjegyzem, a te érdeked is, hogy ne írj ennyire hibás kódot (legalább az ilyen alapvető dolgokat tartsd be), egy ilyen oldalat a keresők sem fognak megtalálni, mert ha odatéved a keresőrobot, nem fogja tudni értelmezni, így nem indexeli be. Mint ahogy ez sincs még beindexelve a Google-ba, pl. -
#156 Az alternatív böngészők piacrészesedése 10% körül van, és egyre nő. Nemsokára ott fogunk tartani, hogy egy megrendelőnek sem mondhatod azt, hogy az oldalad csak IE-ben működik, mert ha már legalább 15% lesz a nem-IE-sek aránya, az már elég jelentős ahhoz, hogy ne lehessen figyelmen kívül hagyni. -
#155 Nem használ mindenki IE-t, még Windows alatt sem. Akik meg netán Linuxot vagy Mac-et használnak, azok pl egyáltalán nem használnak IE-t (Mac-re pl az utolsó IE verzió az 5.5 volt, jó régen). -
#154 > 90% feletti részesedés.
89% alatt van már, és zuhan...
> Scrollbar színezés jó dolog.
Nem biztos, hogy pl azok is ezt mondják, akik mondjuk színvakok. Számukra könnyen használhatatlanná válhat pl egy színezett scrollbar. -
#153 Mondjuk ez tényleg érdekes kérdés, hogy ha nem csinálok semmit, csak úgy átalakítom a kódot, hogy W3C validálásoknál okés legyen, akkor is megmarad-e ez a különbség.
Ki mire szavaz? :) -
#152 Lehet, hogy az emberek kicsit másra vágynak?
De igen. Sőt. Nem lehet, hanem biztos.
Ezt mondta ugyanis a Microsoft is.
Kicsit másra vágynak, aztán majd elmúlik ez a divat ;> -
#151 Baloldalt, amilyennek terveztem.
És jobboldalt, amilyenné a Firefox szétbarmolja.
Ez az, ami idegesít. -
Garfield #150 Eccerű: rendesen kell megírni, nem összehányni a kódot és abban bízni, hogy talán majd az IE kitalálja, mire gondoltál. -
Garfield #149 90% feletti részesedés.
El kéne gondolkodnod azon, hogy a FF-nak miért volt ilyen kirobbanó sikere. Lehet, hogy az emberek kicsit másra vágynak? -
#148 Jó, tudom, mit keres a dokumentum meghatározás például a forráskód közepénél, ez így tényleg gáz, javítom majd, de ha egyszer IE6 jól kezeli, érted :-))) Akkor működjön mindenhol... -
#147 Különben ezzel az oldallal vannak például gondjaim.
(Regisztrációnál megadhatsz hamis email cimet is. Adok egy próba fizetési kódot: songoku
Különbségek IE és firefox között:
címlista résznél szépen jelennek meg a címlistába felvitt emberek, Firefox-szal túl magas az táblázat sormagassága.
De ami a legsúlyosabb, hogy a videóküldésnél IE-ben a videók címei szépen a baloldali szűk sávban maradnak, míg Firefox-ban rámásznak a videóablakra.
Mi lesz itt, ha komolyabban el kezdek törődni a grafikájával!!! (eddig mint látható, nem nagyon törődtem :-))
Na ez az, ami idegesít nagyon. Ha jól néz ki IE alatt, nézzen ki jól az alternatív böngészőkben is! -
#146 ...IE motorra, majd vissza Firefox motorra ha akar... -
#145 Különben én azt hiszem az összes oldalamra ki fogom rakni, hogy Firefox helyett használja inkább az új Netscape-et, mert az Firefox alapú, de egy gombnyomásra IE-re válthat, ha valami nem okés.
Ez azt hiszem, a legjobb választás. -
#144 Arra utaltam, hogy mivel kevesebben használják őket, így természetes, hogy kevesebb hibát találnak bennük. Viszont ha az arányokat nézzük, akkor már jobb a kép, mert gy felszorozva IE-ben kevesebb a hiba. -
#143 CSS3-ról meg ne is álmodozz IE alatt...
100 emberből 5 kedvéért akkor nem is érdemes szenvedni azokkal a dolgokkal. Ha megrendelnek tőled valamit, úgy is IE alatt nézi meg a megrendelő. Ha ott működik, akkor nincs gond. -
#142 IE viszont ha hibás az oldal, megpróbálja kitalálni, mire gondoltál. Ezzel eltussolja a hibákat
Ezt úgy hívják, hogy kényelmi szolgáltatás. A többi böngészőbe is írhatnának ilyet.