19494
-
#261 Na, akkor folytatom pár olyan kiterjesztéssel, ami nem annyira alap dolog szerintem, de egész hasznos lehet:
Tweak Network - ennek a segítségével fel lehet gyorsítani az oldalak betöltését (át kell kapcsolni a Power-re), bár nem minden szerver támogatja a pipelining-ot, de általában elég látványos az eredmény...
User Agent Switcher - ezzel a useragent-et lehet meghamisítani, pl ha egy weboldal figyeli, hogy milyen böngészővel nézed, mondhatod, hogy IE-vel vagy (segíteni ez akkor segít, ha amúgy az oldal működne Firefox alatt is, csak az oldal készítői nem tudták pl)
Minimize to Tray - ezzel lehet az óra mellé, a kis ikonok közé küldeni a Firefoxot és a Thunderbird-öt (ha pl Thunderbird esetén használod ennek a kiterjesztésnek a turbo módját, és benne van az Indítópultban is a Thunderbird, akkor máris van egy olyan levelezőprogid, ami a Windows-zal együtt indul, ott csücsül az óra mellett, és folyamatosan figyeli a háttérben, jött-e új leveled)... a telepítése előtt az msvcr71.dll fájlt tedd a Windows rendszermappájába (Win98-nál System, XP-nél System32).
AutoMarks - ha használod az autokiegészítést a címsorban, ez is jól jöhet: a könyvjelzőidet is hozzáadhatod vele a kiegészítési lehetőségekhez, nemcsak az Előzményekből fog állni a lista
Flat Bookmark Editing - a Könyvjelzők kezelése menüpontban rögtön szerkesztheted is a könyvjelzőket (ezzel pár fölösleges kattintást lehet megspórolni, alapból ugyanis ezt egy popup ablakban lehet megtenni)
Enhanced History Manager - az Előzmények kezelését könnyíti meg, pl többféle szempont alapján csoportosítható és keresni is lehet is...
Session Saver - amikor utoljára néztem, nálam ez nem működött, elvileg a böngésző bezárásakor elmenti az éppen nyitott ablakokat és böngészőlapokat, és a következő indításkor ezeket betölti. De a legalsó verzió, a Crash Recovery (ami crash esetén állítja vissza az ablakokat, amik meg voltak nyitva, meg a szövegmezők tartalmát is, ha jól emlékszem) működik.
Disable Targets for Downloads - van olyan, amikor letöltesz egy fájlt, vagy megnyitod külső programmal, és a letöltés megkezdése mellett nyit egy új, üres böngészőlapot is (mert az oldal target="_blank" -ot adott a linkhez), ezt lehet elkerülni ezzel.
Image Zoom - mint a neve is mutatja, képek méretét lehet vele változtatni százalékosan vagy megadott méretre (nekem a 0.1.7 verzió van belőle, mert a 0.1.9.akárhány még kísérleti stádiumban van, szóval inkább az alsó linket használjátok)
BBCode - BBCode, HTML és XHTML elemek egyszerű beillesztése pl fórumokra, pl két kattintással lehet szöveges linket készíteni, vagy úgy beilleszteni a képet, hogy a link körül már ott legyenek a megfelelő tag-ek.
Show Image - ha az oldalon csak 1-2 képet nem töltött le valamiért, ezeket egyenként újra lehet tölteni anélkül, hogy az egész oldalt újra le kelljen tölteni
Gmail Notifier - ha Google Mailt használsz, ez értesít új levelek érkezéséről (az Állapotsorban vagy fent a gombok közt)
eWebMail Color & Graphics - Yahoo Mail vagy Hotmail esetén ezzel újra használhatóvá válnak levélírásnál a formázások, pl a betűszínek...
MiniT - néhány plusz beállítás a böngészőlapokkal kapcsolatban, de ami a lényeg: az egérrel való húzással meg lehet változtatni a tabok sorrendjét (ha csak ez a funkció kell, elég a legalsó verzió is)
Context Search - a kijelölt szóra a jobb egérgombos menüből bármelyik keresőddel rákereshetsz, nemcsak azzal, amelyik épp be van állítva fent a keresőmezőhöz...
X - egy gomb, amivel könnyebben lehet törölni az érzékeny adatokat, pl a Gyorsítótár tartalmát, a Cookie-kat, jelszavakat stb
Popup ALT Attribute - ha egy képre rámész az egérrel, mutatni fogja az ALT tulajdonságot, mint azt az IE - hibásan - teszi (kis sárga címke formájában). Alapból csak a title -t mutatja, ugyanis az szolgál erre, az alt -ot csak akkor kell mutatni, ha a kép nem látható, de sok honlapkészítő nem tudja, és az alt -tal ad meg magyarázó szövegeket pl.
Slashy - egy másik gyakori hibát javít, sokszor a linkekben el van gépelve a / jel, fordítva áll, ezeket javítja ki ez a kiterjesztés. Ha te is szoktál honlapot szerkeszteni, inkább ne használd, mert ha te rontod el, így nem fogod látni.
BGSound to Embed - ha van valaki, akinek esetleg hiányoznának a kezdő webmesterek által oly szívesen használt béna MIDI háttérzene az oldalakról, azok biztos örülnek majd ennek, a nem szabványos BGSound elemeket lecseréli Embed-re, így működni fog Firefoxban is. (nekem speciel nem hiányzik)
Toolbar Enhancements - néhány extra gombot ad a Testreszabáshoz, illetve az új eszköztárakat lehet jobbra, balra, és az ablak alá is rakni pl
Translate - weboldalak lefordítása a Babelfish vagy a Google használatával, magyarra ugyan nem lehet, de pl német oldalakat lehet angolra, sokaknak ez is segíthet.
Mára asszem ennyi, majd holnap folytatom... -
#260 Alapból nem tölti újra (hacsak az adott honlapnak nem olyanok a beállításai), csak újrarendereli.
Esetleg állítsd át az about:config -ban a browser.cache.check_doc_frequency értékét (azaz hogy mikor ellenőrizze, hogy a Gyorsítótárban levő változatot nem-e kéne újra letölteni).
A lehetséges értékek:
0: Session-önként egyszer (egy session a böngésző megnyitásától a bezárásáig tart)
1: Minden alkalommal, amikor megnézed az oldalat
2: Soha (mindig a cache-ből töltse be)
3 (alapértelmezett): Amikor szükséges (azaz amikor az oldal "lejár", ezt maga a honlap szokta megadni). -
FTeR #259 http://eurocat.hu/szoftver/ ezen a címen ff 100% proci mellett órákig elvan, pedig az adblockot is kikapcsoltam -
#258 Várj, nem olyan egyszerű összeszedni...
Szóval mondjuk először ami alap:
IEView - az adott oldal (vagy a kijelölt link) megnyitása IE-ben.
AdBlock - szinte bármilyen nemkívánt reklámot el lehet vele tüntetni nyom nélkül, az oldal bármely eleme blokkolható (bannerek, scriptek, flash animációk, stb)...
Bookmark Backup - a könyvjelzők és a kiválasztott egyéb beállítások elmentése biztonságos helyre a böngésző bezárásakor, hogy ha véletlenül elszáll a Profilod, ezek ne vesszenek el...
Sort Bookmarks - a könyvjelzők rendezése egyszerűen, a kiválasztott szempont alapján
Download Manager Tweak - a beépített letöltéskezelő beállítási lehetőségeinek bővítése, pl hogy ne új ablakot nyisson, hanem új böngészőlapon nyíljon meg
Download Statusbar - a letöltés állásának megjelenítése az Állapotsorban
Image Toolbar - az IE-ből ismert Kép Eszköztár, ami a képek bal felső sarkában szokott megjelenni
text/plain - ezzel olyan linkeket is meg lehet nyitni egyszerűen a jobb egérgombos menüből (ahelyett, hogy ki kéne őket másolni, és beilleszteni a címsorba), amik amúgy nem viselkednek linkként, nincsenek belinkelve...
FlashGot - külső letöltésvezérlők (pl FlashGet, GetRight, LeechGet, ReGet, NetTransport stb) használata Firefoxban
Show Failed URL - Ha engedélyezve vannak a rendes hibaüzenetek (a popup-os figyelmeztetések helyett), ezzel látszani fog a címsorban az eredeti cím. A rendes hibaüzeneteket engedélyezni úgy lehet, ha beírod a címsorba, hogy about:config, nyomsz neki egy entert, és a browser.xul.error_pages.enabled értékét true-ra állítod. -
FTeR #257 nincs vékletlenűl 1 olyan cuccos ami megakadájozná az ff-et abban, h minden 1es alkalommal újratöltse az oldalt amikor oda vissza navigálok? -
#256 Csinálsz egy kis kiterjesztés-ajánlót (ami ugy tudom neked kb 40 van jelenleg), de esetleg elárulhatnád, mi az, ami nem vagy nem megfelelően működik és mi az ami jó. -
#255 A feltett kérdésre a válasz egyszerű: sok oldalt kifejezetten az explorerre terveztek... -
#254 Firefox Forever!! -
#253 Jaja. Remélem, a többi is követni fogja a példáját. -
tomo #252 ude kivetel az online viruskeresok kozt a trendmicro viruskergetoje.
azt par honapja megcsinlatak mozilla kompatibilisre.
http://hu.trendmicro-europe.com -
#251 A Windows Update vajon miért is? -
Garfield #250 Meg a Windows Update.
Meg a Creative Software Auto-Update.
Meg a BKV útvonal-keresője.
Hogy a görcs állna mindegyikbe... -
#249 Meg a Neptun is kivétel. Meg jelenleg még a legtöbb online víruskereső. De nem túl sok ilyen oldal van. És ha ezek ActiveX helyett mondjuk Java-t használnának, akkor pl lehetne őket mindenfajta böngészővel használni, nemcsak IE-vel, és más operációs rendszereken is a Windows-on kívül. -
#248 Sziasztok!
A net transport(letöltés vezérlő)-ról tud valaki valamit?
Érdemes váltani -e rá, vagy felejtős, mert tele van ad-al és spy-al?
M. -
#247 legális célra (...) nem sok oldal használja az ActiveX-et
Az általam sokat használt Index.hu Budapest térkép szolgáltatás például kivétel :) -
#246 Khmm, a kulcsszó az XP SP2... Nekem pl Win98SE-m van, így nincs SP2, és nem szól. Egyébként legális célra (pláne a videókon kívül, amit meg a Firefox is tud ezzel a pluginnel) nem sok oldal használja az ActiveX-et (hisz pl a Java sokkal biztonságosabb technológia, és nem is Windows-függő), jóval kevesebb, mint amennyi visszaél vele.
Egyébként jogod van hülyének (vagy inkább vakmerőnek) lenni, senki nem törölteti le veled az IE-t (nem is lehet mondjuk rendesen eltávolítani), ha azt akarod, használd azt. Az megint más dolog, hogy jelenleg az IE-nek van a többi 20 (ismert, nem javított) mellett egy "extremely critical", azaz a létező legsúlyosabb besorolású sebezhetősége is, ami az SP2-t is érinti (és bár október óta ismert, javítás nincs rá továbbra se), szóval elég veszélyes IE-t használni. katt ide -
#245 különben, Sil78, van abban valami, amit arról mondtál, hogy fejlesztői szempontból egy rémálom, ha egy felhasználói rendszer intelligensen önmaga kijavít minden hibát.
most szenvedtam például fél órát a freemail.hu-val, mert egy MIME-levelem ott tök jól ment át a teszten, de a címzetteim közül mindenki írt vissza, hogy "hoppá, nem tudom elolvasni a hosszú ő-t, meg ű-t"...
Mert a freemailen kívül sehol se jelenik meg jól :)
tehát mostantól a mailbox-szal tesztelek -
#244 nem értem az ActiveX sírást. XP SP2 IE-ben is van már az a felső figyelmeztető sáv, ami szól, ha egy site csintalankodni kíván veled.
nem kivenni kell, hanem userre bízni, miben bízik meg.
ha hülye akarok lenni, akkor legyen már jogom hozzá :)) -
#243 A NetTransporthoz meg a többi letöltés vezérlőhöz rakd fel a FlashGot kiterjesztést (ez tud magyarul is, és egy csomó letöltésvezérlővel együtt tud működni).
Csinálhatok egy kis kiterjesztés-ajánlót holnap (nekem van kb 40 jelenleg), de esetleg elárulhatnád, mi az, ami nem vagy nem megfelelően működik nálad.
Az sg-vel pontosan mi a gond? Java-ból milyen verziód van? -
#242 Vki tudna ajánlani pár fontos és HASZNÁLHATÓ kiterjesztést v plug-int a Firefoxhoz, mert letöltöttem néhányat de nem úgy müxik ahogy kéne (ill némelyik látszólag nem is csinál semmit).
Két fő problémám van: nem megy rendesen a sg (pedig van Java meg Flash is), ill jobb oldali menüben nincs benn a Nettransport ami IEnél benne van.
Előre kösz!! -
#241 Köszi Sil!
Sejtettem hogy tudsz valamit róla :-))
A köze annyi lehet a Winhez hogy a wine -vel lin alatt lehet futtatni windows-os progikat. Nekem a Winamp 5 és Winrar 3.40 telepítésekor hiányolta.
Persze a vérbeli linuxosok nam nagyon használnak ilyeneket, csak én nem vagyok "vérbeli". -
#240 Igen, van Firefoxhoz és Mozillához is ActiveX plugin, viszont ez abban különbözik a rendes ActiveX-től, hogy ez csak a Windows Media Playerhez tartozó vezérlőket tartalmazza (a segítségével meg lehet nézni a beágyazott videókat a legtöbb honlapon), így biztonságosabb. Bár így sem javasolják a telepítését, de van, és használható - viszont ha valami gondot okoz, az egyetlen tanács, amit kapni fogsz, hogy uninstalláld. (Nálam pl fent van, és nincs vele gond. A videókat meg lehet nézni, spyware-ek meg nem jutnak be továbbra se, mert azokat a vezérlőket nem tartalmazza, ami ahhoz kellene.)
A telepítésének a menetét Firefoxhoz elolvashatod a #78-as hozzászólásban, ha érdekel. (Mondjuk azt nem egészen értem, hogy egy Linuxos program mit kezdene vele, én úgy tudtam eddig, hogy az ActiveX Windows-only technológia...) -
#239 Találkoztam linux alatt egy progival ( wine ) ami hiányolja a mozilla active x vezérlőt. Találtam ilyet firefoxhoz és mozillához is. De mi ez egyáltalán ? Nem veszéles ilyesnit rárakni ? Hallott valaki róla ? -
#238 Azt is meg lehet csinálni az ilyen oldalakon, hogy még az a figyelmeztető ablak se jöjjön elő. Vedd fel a Restore Context Menu bookmarkletet könyvjelzőnek, és ha ilyen oldallal találkozol, egyszerűen nyomd meg. -
#237 Nem feltétlenül kell várni, vannak különböző hack-ek (pl bizonyos, az IE alatt problémás elemek elrejtésére), vagy pl egy IE7 nevű javascript progi segítségével lehet némi "mesterséges intelligenciát" adni az IE-nek, és akkor használhatsz ilyen fejlettebb technikákat a honlapodon, és működni fog IE alatt is. -
Zozo76 #236 Sot van olyan oldal ahol nem engedi lementeni a kepet csak egy kis ablak jon be. Pl: XBOX Transformed. Na az bejon Firefox-al is de azert elojon a mentesi menu is... -
Zozo76 #235 Sil: Tenyleg mukodik. Asszem atterek :).
-
#234 Értem én, ez különösen durva például, de ez az egész a szememben azt jelenti, hogy bizony még várni kell néhány évet a fejlett CSS technikák alkalmazásával, addig pedig csak az alapvető funkciókat szabad használni.
Nincs még itt valóban a CSS ideje... :( -
#233 Talán mert ezek az IE saját cuccai, nem szabványosak. De a Firefoxnál is vannak hasonlók, pl a -moz-opacity tulajdonság az átlátszóságra (illetve ennek a szabványos, CSS3 megfelelőjét, az opacity -t is tudja, pl), a -moz-border-radius lekerekített sarkokra, stb. Árnyékot is lehet más módszerrel csinálni.
Egyébként ha már itt tartunk, hogy melyik böngésző mennyire tudja a CSS-t, nézd végig mondjuk ezeket a példákat (amik mellesleg teljesen szabványos cuccok). Vagy mondjuk ezt az egyszerű (CSS1), ám igen látványos példát.
Ja, meg egy kis CSS-böngészőkompatibilitási táblázat: katt ide.
És akkor még csak a CSS-megjelenítésnél tartunk. -
#232 Nézzétek meg ezt az oldalt IE, majd Firefox alatt.
Firefox gáz, fasza CSS szűrőket sem ismeri. -
Garfield #231 Szánalmas.hu-n találtam a Firefox-os hírben kommentként:
fájerfokszot használjanak csak a gyávák. IE az igazi férfiak böngészõje! veszély, kaland, nyitottság! ez kell a hardcore usereknek! -
#230 Van egy rejtett beállítás arra, hogy az új ablakban megnyílni akaró linkek új tabban nyíljanak meg inkább: a címsorba írd be, hogy about:config, és enter. Keresd ki a browser.tabs.showSingleWindowModePrefs -t, és állítsd az értékét true-ra. Utána ha bemész az Eszközök / Beállítások / Haladó -ba, akkor látni fogod az új választási lehetőséget.
(Viszont így nemcsak az ilyen javascriptes linkek fognak új fülön megnyílni, hanem a javascripttel nyitott popup-ablakok is, pl a fórumokon való bejelentkezéshez.)
-
Zozo76 #229 Amiert eddig nem hasznaltam a Firefox-ot:
ird be a cimsorba peldaul: xbox.lap.hu (enter)
utana nyisd meg mondjuk az xbox365-os linket egy uj fulon.
Ha kozepso gombal nyitom letrejon egy uj ful de csak annyi van rajta hogy javascript es kampo. Ha bal egergombbal nyitom akkor meg uj ablakot nyit uj fullel. Meg lehet ezt valahogy oldani hogy az ilyen linkek uj fulon nyiljanak a meglevo ablakban? -
FTeR #228 nem értem, oldala válogatja, hogy a görgetés pozicióját megjegyzi e vagy nem
pl sg vagy jó vagy nem, hardwired csak az elején jó, google össze vissza, egy másik nemtom a nevét (most próbálgattam rajta) meg jó
a tab megjegyzése jónak tűnik -
#227 Most nézem csak, reggel ez még pass3 volt, nem pass4... -
FTeR #226 leszedtem mindet, felraktam a régit erre most még annyira sem megy mmint eddig :( -
#225 Hé, az ilyenekkel vigyázni, ne legyen fent ugyanabból a kiterjesztésből több különböző verzió... írják is, hogy ha egy régebbi vagy valamelyik "enhanced" már fent van, akkor azt szedd le előtte. -
FTeR #224 jujj, felraktam az a másikat ami alatta van erre behalt az egész safe modeban kellett elindítani
-
FTeR #223 nem jó :( -
#222 Mail ment.