19494
  • Zozo76
    Itt van ket kep. A www.xbox365.hu-rol. A felso az Internet Explorer, az also meg Firefox-al keszult screenshot:

Lathato hogy szet van esve, de az a poen hogy van amkor jol jeleniti meg. Alltalaban elsore nem, de ha nyomok neki egy frissit gombot mar jo. De nem 100% akkor sem. Kicsit rapszodikusan megy.
  • Sil78
    Ha adsz emailcímet priviben... (Összedobtam egy hevenyészett fordítást is, de azzal még lesz munka, nem lett túl magyaros egyelőre...)
  • cyrus #299
    [majd meg-e kaphatja ?] :D
  • cyrus #298
    :)
  • Sil78
    Na, kicseleztem, csináltam belőle olyan verziót, aminek hu-HU-val (vagy simán is) mennie kell: beleépítettem magyar verzióként az eredeti angolt... (Mondjuk ezzel az erővel már csinálhatnék hozzá rendes magyarosítást is, mint a többi kiterjesztésemhez, csak ezt nem használom...)
  • Sil78
    Hmm, ez furcsa... de akkor az összes többi kiterjesztésed is angol nyelvű lesz, nem?
  • cyrus #295
    hu-HU-val még szar volt, de en-US-al kiváló.

köszi szépen
  • Sil78
    A Firefox parancsikonján jobb egérgomb, Tulajdonságok. A parancsikon elérési útja (Cél) után, szóközzel elválasztva odaírod, hogy -UILocale hu-HU
  • cyrus #293
    ha valaki tudna segíteni...

firefox 1.0 alá szeretném feltenni ezt azt extensiont, de nincs bene magyar nyelv, viszont van cseh, meg mindenféle, és még véletlenül se angolul teszi fel, hanem valami számomra ismeretlen nyelven...

hogy tudnám rávenni az ékes angolságra ?
  • Sil78
    De, a kiterjesztés beállításainál, lásd #269. Ha meg azt akarod, hogy mindig ott legyen az ikonja az óra mellett, akkor meg a turbo módra van szükséged, az is le van írva pár hozzászólással előtte. (Viszont ha Firefoxnál használod a turbo módot, akkor állítólag nem fog működni a SingleWindowMode, azaz hogy új ablakok helyett új böngészőlapon nyissa meg a linkeket - a SingleWindowsMode mellesleg az ehhez hasonló problémák miatt is lett csak rejtett beállítás.)
  • Sil78
    A furcsa letöltési problémákon gyakran segíthet a következő módszer: Keresd meg a Profilodban (XP esetén pl C:\Documents and Settings\felhasználóneved\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\profilodneve) a downloads.rdf fájlt, és töröld. Az Eszközök / Beállítások / Adatvédelem / Letöltéskezelő előzményei-nél meg állítsd be pl, hogy a sikeresen letöltött fájlokat távolítsa el a letöltési sorból.
  • Doma #290
    Hja gamespot nekem is vibrál.. de segáz mert tulképp nem nagyon zavaró!
  • GixEr
    Sziasztok
    Eddigi legnagyobb problemam a Firefox-al:
    gamespot -nal ez a kis vibralas a kezdolapon. Egyebkent le a kalappal, nekem teccik! :)
  • Cill
    Sziasztok
    Az a gondom, hogy mostanában nem tudom rendesen letölteni a file-okat. Kb a felüknél kiírja, hogy a letöltés sikeres...stb. Nemtom, hogy a böngészővel van baj, vagy esetleg a tűzfalammal. Most cseréltem le.
    Köszi a segtséget mindenkinek.
    Cill
  • Doma #287
    Hálás köszönet megoldódott, bár a profilom elszállt szal kellet csinálnom egy újat :(
    Még egy kérdés: A minimeze to tray-t nem lehet valami úton módon kirakini valami ikonba vagy beállítani hogy egyből oda menjen a firefox ha lekicsínyítem??
  • gyűjtő
    A "hízást" csak a lemezterület ellenőrzésénél figyeltem meg, de úgy tűnt (lehet, hogy tévedek), hogy a Firefox böngésző és a Thunderbird levelező használatával egyidőben jelentkezett.
    A következőkben a javasolt mappák méretét is ellenőrzöm. Így kiderül, van-e alapja a feltételezésemnek.
  • Sil78
    Miért, maga a Firefox mappa vagy a Profilod hízik ilyen gyorsan? Ha a Gyorsítótár méretét nem növelted a Beállításoknál, nem hiszem, hogy olyan sok helyet kéne foglalnia... Esetleg ha Thunderbirdöt használsz levelezésre, az tud némi felesleges méretnövekedést okozni, ha nem csinálod meg rendszeresen a mappák tömörítését (Fájl menü / Mappák tömörítése).
  • gyűjtő
    Szia Sil!

Egy ideje azt tapasztalom, hogy a winchesterem rendszer particiójának foglalt része feltűnően gyorsan "hízik". A rendszert tisztító programmal kellő gyakorisággal tisztítom és a Temp könyvtárt is ki szoktam üríteni.
    Kérdésem: lehetséges-e, hogy a Firefoxs Eszközök/Beállítások-ban olyan opciót állítottam be, amely a lemezen visszamaradó "hulladékot" szaporítja, vagy esetleg felesleges információkat őriz?
  • Sil78
    Az emotikonoknak itt más a kódja, azzal itt ne próbálkozz, nem fog menni. A phpBB fórumokon levő alapemotikonok vannak csak benne. (Bár ez alapján lehetne csinálni speciálisan SG-s kiterjesztést is.)
  • gyűjtő

Szia Sil!
    Ezt a képet már a #280-as javaslataid próbálgatásával szerkesztettem.
    Köszönöm az instrukciókat.

• Sil78
    1. Az msvcr71.dll bemásolása XP esetén a C:\Windows\System32 mappába.
    2. A Minimize to Tray kiterjesztés telepítése
    3. A böngésző újraindítása

Ha hibaüzenetet kapsz, hogy a .dll nincs a megfelelő helyen:
    1. Ellenőrizd, hogy biztosan ott van-e a fájl, ahol kell.
    2. A rosszul telepített Minimize to Tray kiterjesztés eltávolítása (Eszközök / Kiterjesztések, kijelölöd, és alul megnyomod az Eltávolítás gombot)
    3. A böngésző újraindítása
    4. A Minimize to Tray kiterjesztés újratelepítése
    5. A böngésző újraindítása
  • Sil78
    A BBCode kiterjesztés beállításainál adhatod meg, hogy a menüben melyik fajták jelenjenek meg: BBCode, HTML és XHTML kódokat lehet vele egyszerűen beilleszteni. HTML kódokat lehet használni pl az olyan nagyobb fórumokon, mint az Origo fóruma. A BBCode a szögletes zárójeles kód, amit általában phpBB meg hasonló alapú fórumokon lehet használni, pl itt is, csak az itteni kicsit eltér (pl az emotikonok kódja más).
    Ha egy fórumon éppen írod a hozzászólást, akkor pl jelöld ki a szöveg egy részét, kattints a jobb egérgombbal, és a BBCode menüjéből kiválaszthatod, hogy azt a szövegrészt pl félkövérré akarod tenni (és köré fogja rakni a megfelelő elemeket). Vagy ha pl van egy link, amit be akarsz szúrni, akkor kijelölöd, másolás (vagy egyszerűen a linken kattintasz a jobb egérgombbal, és Hivatkozás címének másolása) - így a Vágólapra kerül -, és utána a Clipboard almenüből kiválasztod mondjuk, hogy Make URL, és rögtön beszúrja linkként (vagy pl kijelölsz egy szöveget, és a Make Selection URL-t választod, akkor szöveges linked lesz). katt ide Érdemes vele kicsit eljátszogatni, próbálgatni, mondjuk olyan fórumon, ahol van előnézet.
  • Sil78
    A DOM Inspector asszem az 1.0-ban alapból nincs benne, csak ha a telepítésnél külön kijelölöd. Egyszerű felhasználóknak ez nem kell, honlapok szerkezetét (lásd Document Object Model) lehet vele megvizsgálni és módosítani élőben (persze a változtatások nem véglegesek).
  • Doma #278
    Xpm van. System 32be másoltam. Nem távolítottam el semmilyen kiterjesztést....
    Mit kellet volna pontosan tennem?
  • gyűjtő
    Szia Sil!

Letöltöttem a BBcode kiterjesztést, de kissé béna felhasználóként nem tudom, hogyan kell használni. Egy kép fórumba illesztésével, esetleg egy link gyors beillesztésének rövid leírásával segíthetnél az alkalmazás megismerésében.

Előre is köszönöm.
  • gyűjtő
    Köszönöm a választ.

Egy újabb kérdés ( a Firefox Súgóban nem találom a választ).
    A program Eszközök menüjében van egy DOM Inspector nevü menüpont.
    Ha röviden leírnád, mire szogál. Nem emlékszem, hogy a programban alapban szerepelt, vagy a sok kiterjesztési lehetőségtől megszédülve én töltöttem be.

• Zozo76
    En meg szepen lassan atszoktam a firefoxra... :)
  • Sil78
    Milyen operációs rendszert használsz? Biztos a System32 a rendszermappa? (Pl Win98-nál és ME-nél a sima System az.)
    Mielőtt beraktad a helyére a fájlt, ugye eltávolítottad a kiterjesztést, és utána, amikor már jó helyen volt a fájl, újra feltelepítetted?
  • Sil78
    1. A jobboldali ábrán látható panel: Eszközök / Kiterjesztések, kijelölöd az Image Zoom-ot, és alul Beállítások...
    2. A főmenüben nem jelenik meg, csak a jobb egérgombos menüben (és abban is csak akkor, ha egy képen kattintasz a jobb egérgombbal), hisz ez egy képekkel kapcsolatos kiterjesztés. Nem a böngésző beállításaira, és nem is egy egész weboldalra vonatkozik.
  • Doma #272
    Hi All!

Sil köcce a szép gyűjteményt! Párat fel is raktam csak a Minimize to tray plugin nem akar menni... Letöltöttem a msvcr71.dll-t beraktam system32be és a firefox könyvtárba is ahogy a linken írták, de még mindíg kapok egy hibaüzit hogy nincs meg a dll és ezért nem tudom használni a progit/funkciót rendesen.

Ha van valami 5letetek azt szívesen fogadom!

Köcce előre is!

VIVA FIREFOX
  • gyűjtő
    Szia Sil!

Az általad felsorolt kiterjesztések közül egyre több megtetszett.
    Most installáltam az Image Zoom 0.1.7 verzióját.
    A Firefox 1.0 böngészőben már kipróbáltam és működik.
    A program honlapján (a lap alján) találtam két demonstrációs ábrát. (itt!)
    A baloldali kép a jobb egérgomb segédmenü megnyitását mutatja.

1. kérdés: Hol lehet előhívni a jobboldali Image Zoom Preferences ablakot?
    2. kérdés: Megjelenik-e ez a kiterjesztés a Firefox 1.0 valamelyik ( Eszközök?) menüjében (valószínűleg nem mert segédmenüvel vezéreltek)

Örömmel venném, ha megválaszolnád a fenti kérdéseket.

Köszönöm.
  • gyűjtő
    Minden világos!

Köszönöm.
  • Sil78
    A 3. ábrán látható panel úgy hívható elő, ha a megfelelő programban az Eszközök / Kiterjesztések közül kijelölöd a Minimize to Tray-t, és megnyomod a Beállítások gombot alul. Ha ez ki van pipálva, akkor minden esetben az óra mellé fogja lecsukni, nemcsak simán a tálcára, akkor is, ha bal egérgombbal kattintasz a _ gombra. (Alapból akkor csukja le az óra mellé, ha jobb egérgombbal kattintasz a _ -ra.)
  • gyűjtő
    Te a vesémbe látsz! Úgy látszik, meg kell tanulnom rendesen gépelni. Pedig az MS Word-öt valamikor tanultam.
    Szóközzel működik a dolog!
    Köszönöm a segítséget.
  • gyűjtő
    Szia Sil!
    Még egy kérdés! A következő címen (Minimize to Tray honlapja) :katt ide!
    található három magyarázó szövegrész jobboldalo ábrákkal kiegészítve.
    A harmadik pont úgy tűnik azt magyarázza, milyen beállítással lehet az ikonokat "leparancsolni" a helyükre.
    A párbeszéd ablak hogyan hívható elő?
  • Sil78
    A -turbo -t a Cél mezőbe, az idézőjel után, szóközzel elválasztva írtad be?
  • gyűjtő
    Szia Sil!
    A kiterjesztést az általad megadott módon (..xpi fájl letöltése, Thunderbird-Eszközök-Kiterjesztések-telepítő ablak) letöltöttem és telepítettem. Meg is jelent az Eszközök menüpontban ( Minimize to Tray ).
    Az Indítópultba a Thunderbird indító ikonját tettem be.
    A Start menü-Programok-MozillaThunderbird-Mozilla Thunderbird (parancs ikon) Tulajdonságok menüpontban megjelenő ablakban a Cél sorban kiegészítettem az elérési utat a példádban megadott módon (-turbo), de a gép nem fogadta el a módosítást. A hibaüzenet:" A cél mezőben megadott név (itt az útvonal következik) érvrénytelen. Ellenőrizze az elérési út és a fájlnév helyességét"

A másik jelenség, hogy a bejelentkezés után a kis ikonok nem települnek le az eszközsorba. Igaz, ez több programommal is előfordul időnként és ez az op. rendszer hibája is lehet.
    A turbosításnak szívesen nekifutnék még egyszer, ha a fentiekben leírtak alapján van valami ötleted. Miért nem fogadja el a rendszer az útvonal kiegészítést?
  • Garfield
    Hmmm, nézze már meg valaki az ICQ új, böngészőből indítható Flash-alapú kliensét, az ICQ2Go-t:

http://www.icq.com/icq2go/

Csak nálam van elcsúszva (lásd #190, #194-es hozzászólások), vagy másnál is?
  • Sil78
    Ha jól értem, az lesz a baj, hogy a kiterjesztést csak a Firefoxhoz telepítetted, a Thunderbirdhöz nem. Thunderbirdhöz úgy lehet telepíteni kiterjesztéseket, ha a .xpi fájlt lemented a gépedre, és a Thunderbird Eszközök / Kiterjesztések menüjében telepíted (van ott egy Telepítés gomb). Utána persze újra kell indítani a programot.
    Az Indítópultba ugye a Thunderbird parancsikonját raktad be? A parancsikonra kattints jobb egérgombbal, Tulajdonságok, és a program elérési útja után tedd hozzá, hogy -turbo (kb így: "C:\Program Files\Mozilla Thunderbird\thunderbird.exe" -turbo).
    Pontosan milyen netkapcsolatod van, mert ha nem vagy fent folyamatosan, akkor szerintem felesleges folyamatosan ellenőriztetni a leveleket, elég kézzel, amikor épp fent vagy. (De ha ott a kis ikon az óra mellett, akkor a program indítása jóval gyorsabb lesz, és az ikonnak van saját jobb egérgombos menüje is, az egyszerűebb feladatokat onnan is meg lehet csinálni.)
  • gyűjtő
    Szia Sil78!

Az alábbi üzenetedben szereplő Minimized to Tray kiterjesztést szeretném feléleszteni, de első próbálkozásra nem sikerült.
    Az általad leírtak szerint a Thunderbird-öt betettem az Indítópultba és az msvcr71.dll fájlt a System32 könyvtárba (Windows XP).
    A kiterjesztés turbomódjáról tett megjegyzést nem értem (nem értek hozzá!).

A rendszer indítása után a várt levelezést őrző ikon nem jelent meg a kis ikonok között. A rend kedvéért mondom, hogy én a rendszerindítás után kapcsolódok a hálóra, tehát a Widows bejelentkezése után a kapcsolat nem jön létre automatikusan. Azt látom, hogy a Firefox 1.0 Eszközök menüpontba betelepült a Minimize to Tray almenü.

Mi lehet a hiba?