19494
-
#341 Van erre egy rejtett beállítás, de a legegyszerűbb, ha felrakod a Tabbrowser Preferences kiterjesztést ehhez. -
cyrus #340 de meglehet.
beállitásokban bennevan -
mEkLaU #339 Nem szeretnék most visszaolvasni bocs, de nem lehet megoldani azt mint az opera-ban h ne nyisson meg uj ablakot hanem egy ablakon belül több alfüle lenne az oldalaknak? Kösz -
gyűjtő #338 Nekem van.
Csak az a gondom, hogy a tűzfal letöltést gátló szerepéről kb. annyit tudok, mint te.
Éppen tegnap akartam egy oldalról egy crack-et letölteni, de a Firefox1 addig nem volt hajlandó engedelmeskedni, amíg a Kerio 4 tűzfalat átmenetileg ki nem kapcsoltam.
Nyilván a tűzfal beállításaival kell valamit kezdenem, azoknak az opcióinak a módosításával, amelyeknek a letöltéshez köze van, de a Kerio-t csak most tanulmányozom. Ha valami écám lesz, megírom. Ha nálad előbb pattan ki a szikra, értesíts.
Köszönöm. -
#337 Hahó,
Senkinek nincs Firefox 1.0 + Kerio 4 párosa ? -
#336 Ja, és kizárólag csak a főoldalról nem mennek a dolgok, ha beillesztem pl. a fórum közvetlen linkjét a címsorba, úgy azt betölti és onnan már mindent betölt; amit a főoldalról nem tesz meg. -
#335 Szia,
Igen próbáltam, de nem hatott, tuti a tűzfaltól nem megy, dehogy miért csak ezeknél az oldalaknál, nem értem. Az oldal saját hivatkozásaival (hírek, fejléc) csinálja, ha teljesen más oldalra mutató linkre kattintok, azokat megnyitja. Ha kikapcsolom a keriot és újraindítom a böngészőt akkor viszont minden működik. Megpróbálom újra feltelepíteni a tűzfalat, hátha. -
gyűjtő #334 Köszönöm. Világos. -
#333 Nem, a User Agent Switcher arra való, hogy meghamisíthasd azt, hogy a böngésző miként azonosítsa magát a weboldalaknak. Vannak olyan oldalak, amik figyelik, hogy milyen böngészővel nézed, és aszerint másként jelennek meg, bizonyos részeket elrejtenek az alternatív böngészők elől (pl chatet). Az itteni chat is ilyen, de az sajnos nem fog működni a User Agent Switcherrel sem (csak a kerete fog látszani), mert rosszul van megírva a script.
Az éppen megnyitott oldal (vagy kijelölt link) IE-ben való megnyitására az IEView kiterjesztés kell (lásd #258-as hozzászólás), ez a jobb egérgombos menühöz ad hozzá egy új menüpontot legalulra. -
gyűjtő #332 Szervusz Sil!
Korábban több - általad megadott - kiterjesztést letöltöttem a Firefox 1.0-ra.
A User Switcher szolgáltatással kapcsolatban bizonytalanodtam el.
Úgy emlékszem, hogy ha az Eszközök menü User Switcher almenü opciói közül bejelölöm pl. az Internet Explorer 6.0-át, akkor aFirefoxban éppen megnyitott oldal bejön az IE Explorerben.
Jelenleg ez nálam nem működik.
Mi a véleményed? -
#331 Telepítsd a Compact Menu kiterjesztést (lásd kicsit lejjebb), azzal az egész Go-t ki lehet szedni. (Utána indítsd újra a Firefoxot, és View / Toolbars / Customize. Egyébként szándékosan használsz angol nyelvű verziót?)
De ha nem akarod az egész Go-t eltüntetni (csak azt a 10 linket), arra is van módszer, csak akkor utána kell néznem, pontosan mi az egyes menüelemek neve. -
Legion #330 Bocs, lehet h hülye vagyok, de az a problémám, h a go ( angol nyelvű van) menü alá berakja a legutőbbi 10 linket. És én ezt nagyon nem szeretném.
-
#329 Próbáltad már üríteni a Cache-t (Eszközök / Beállítások / Adatvédelem / Gyorsítótár), vagy törölni a Cookie-kat? -
#328 Szia,
A következő újságok főoldaláról nem tudok továbblépni, mert bármelyik hír linkjére kattintva csak várakozik és várakozik és nem tölti be a kért aloldalt. A ludas nagy valúszínűséggel a tűzfal (Kerio 4)már állítgattam benne minden, de nem sikerült rájönnöm mitől. Ha kimásolom a hivatkozás címét, betölti ugyan és semmilyen más gondom nincs is a Firefox-al, de ha a főoldalról kattintok csak pörög fenn az állapotjelző és nem történik semmi. A reklámoldalak hivatkozásait megnyitja.
Először csak a Hardwareoc-ról csinálta, egy ideje már innen az Sg-ről sem megy.
A Keriot nem szívesen cserélném le.
Ötlet?
köszönettel,
m.
-
#327 Mármint fent a főmenüből az Ugrás-t? Mondjuk a Compact Menu segítségével, ez a Nézet / Eszköztárak / Testreszabás-hoz ad hozzá egy új sort, amivel a menüt lehet szerkeszteni.
(Ha már itt tartunk, a jobb egérgombos menüt is lehet szerkeszteni, a Menu Editor segítségével. Illetve ennek az alsó, továbbfejlesztett változatával a fenti Eszközök menüpont tartalma is átrendezhető.) -
Legion #326 Üdv!
Engem az érdekelne, hogy fölül a go menü tartalmát hogy lehet eltűntetni..
A többi előzmény, meg minden szar maradhat csak ezt kellene.
Előre is kösz! -
#325 Vazze! Te gondolat(előre)olvasó vagy!! :) Ugyanezt akartam beírni..
(Az Avant B. sokkal kényelmesebb, kezelhetőbb, csakhát veszélyes..)
Megnézem azt a urlmenu-t. -
#324 Hello,
Használd a Supercleaner nevű programot, az minden ilyen ténykedésedet, minden rendszerindításkor eltüntet -kitakarít- a gépedről. Többek közt Google kereső sávot, media playerek recent file-list-jét, böngészők előzményeit meg mindent kis szégyenletes titkodat -
#323 ah, kösz bár találtam egy közbülső megoldást))
Urlmenu nevű progit,elég jó.
] -
#322 Hát, ha az Avant a könyvjelzőket úgy tárolja, mint az IE (és végülis arra épül, szóval elég valószínű), akkor megpróbálhatod esetleg a Favorites Converter kiterjesztéssel (viszont arra vigyázz, hogy ez felülírja a meglevőket)... -
NB2 #321 Azta, ez gyors volt:)
Köszi szépen -
#320 pontosabban amit a firefox alatt mentek el könyvjelzők közé a avant browser alatt nem jelenik meg így kézzel kell másolgatnom.
a firefox alatt megjelenik import-al persze csak vissza felé is jó lett volna. -
#319 Mondjuk Eszközök / Beállítások / Adatvédelem / Űrlapkezelő? -
NB2 #318 Hellosztok!
Firefoxban hol kell azt beállítani, hogy ne jegyezze meg a kereső a korábbi kereséseimet? Pl google-n lenyomom az első betűt egy "a"-t erre kijön, hogy előtte már kerestem, hogy pl auto. Vannak ennél durvább keresések ezeket kéne eltűntetni:) -
#317 Pontosan mit akarsz, Avant Browserből importálni könyvjelzőket? Az Avant-ban nincs olyan a Fájl menüben, hogy Exportálás? Mert ha ki tudod exportálni, akkor a Firefoxba meg be lehet őket importálni (File menü / Importálás)... (Mit értesz url fájl alatt?) -
#316 De jó az is, csak persze sima szövegként kell elmenteni. Meg mint említettem, erre való a ChromEdit kiterjesztés. -
FTeR #315 a wordpad richtext szerkesztő, szal nem igen jó az ilyen dolgokra...
jegyzettömb (notepad) rulz! ;) -
#314 ja olvastam az előző hozzászólást csak gondoltam itt is van url fájl.
de nyilván akkor nincs,eh. -
#313 helo!
melyk könyvtárban tárolja a firefox a kedvenceket,mert ahol a avant browser tárolja nem találom és jó lenne ha nem kellene kézzel másolgatni ide-oda.?
-
#312 köszi a segítséget, de azt hol tudom megnézni hogy rendesen felrakta-e? mert még mindig nem tudja lejátszani a videot és más ActiveX alkalmazást se enged -
temes69 #311 köszike! -
#310 A fájl neve bookmarks.html, és a Profilodban találod (mint minden más személyes cuccot meg beállítást is). Ha XP-d van, akkor a C:\Documents and Settings\felhasználóneved\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles mappán belül keresd. -
temes69 #309 sziasztok! légyszi valaki írja már ide hogy a firefox hol tárolja, és milyen fileban a bookmarkokat! előre is köszi! -
#308 Mert az ActiveX nem extension, hanem plugin. A #78-as hozzászólásban megtalálod, hogy kell felrakni, de csak a saját felelősségedre. -
#307 sziasztok, tudtok egy olyan extensiont mondani amivel letudom játszani a videokat a böngészőn belül? kerestem ActiveX extensiont de nem találtam az oldalon -
Cill #306 köszönöm a segítséget, talán így már jó lesz:)
Cill -
#305 Igen, ez az oldal konkrétan azért. Onnan lehet megismerni ezt a hibát, hogy elsőre rosszul hozza be, de egy frissítés megoldhatja. (Én pl feljebb raktam a várakozási időt, és most már 100%-ban jól hozza be. Most így hirtelen nem is tudnék mondani másik olyan oldalat, ami ezért esik szét egyébként, a legtöbbször egyszerűen csak hibák szoktak lenni az oldal forrásában.)
A kiterjesztés egyébként, amit említettem (amelyikkel könnyebb szerkeszteni a user.js-t pl), a
ChromEdit. -
Zozo76 #304 Emiatt esik szet? Hogy gyorsan probalja megjeleniteni? Mert azt eszrevettem hogy az IE-vel ellentetben gyakorlatilag megjelenites kozben formazza az oldalt. -
#303 Próbáld meg a következőt: nyiss egy szövegszerkesztőt (mondjuk Wordpad), és írd be ezt:
user_pref("content.max.tokenizing.time", 2250000);
user_pref("content.notify.backoffcount", 5);
user_pref("content.notify.interval", 750000);
user_pref("content.notify.ontimer", true);
user_pref("content.switch.threshold", 750000);
user_pref("nglayout.initialpaint.delay", 750);
Ha megvan, mentsd el user.js néven, és rakd be a Profilodba. Utána indítsd újra a Firefoxot. (Van egy Edit User Files nevű kiterjesztés is, amivel ezeket a felhasználói fájlokat könnyebb kezelni és szerkesztgetni, de az extensionsmirror-on sajna karbantartás van, most nem tudok linket adni hozzá.)
Lehet módosítani is az értékeket, úgy, hogy szinkronban legyenek: a content.notify.interval és a content.switch.threshold legyen az nglayout.initialpaint.delay értékének 1000-szerese, a content.max.tokenizing.time meg ezeknek többszöröse (pl 3-szorosa).
A lényeg egyébként az nglayout.initialpaint.delay: a böngésző nem kezdi el rögtön kirajzolni az oldalat, először néhány ezredmásodpercig vár az adatokra. Az alapérték 250. Ha ennél lejjebb teszed, látszólag gyorsabb lesz az oldalmegjelenítés (hisz azonnal megpróbálja megjeleníteni), viszont az oldal teljes betöltődése jóval lassabb lehet, és gyakoribbak a hibák is. Ha viszont tovább vár, nem kell annyit számolnia és nem kell utólag újratördelnie az oldalt, így végül akár gyorsabb is lehet az oldalmegjelenítés. Az ideális érték függ a gép és az internetkapcsolat sebességétől is. (Régi, gyengébb teljesítményű gépeknél pl meghálálhatja az 1000-1500-as beállítást is.) -
Doma #302 Hálás köszönet és bocs hogy nem olvastam vissza!