19494
  • Thanatos
    ez másnál is igy van mivel használatban lévő file-t nem lehet törölni..., és ha épp letölt ako ugye hazsnálja mert ír bele... :)
  • CarajoEsp
    Szvsz engem sem érdekelne ,de van olyan a családban ,aki (fenesetudjmire) ,de használja:D
    +A letöltésvezérlője elég érdekesen működik. Amíg nem tölti le a cuccot ,hiába állítom le ,nem tudom kitörölni a fájlt.
  • Thanatos
    szvsz firefox legangyobb pozitivuma hogy az a szerencsétlen chat nem jön elő :DDD
  • CarajoEsp
    Igen...isten. Nagyon szépen köszönöm. Még egy kérdésem lenne. Itt az Sg-n(nem mintha nem lenne mindegy) ,de nem jelenik meg aza fránya Chat ablak. Az van elszúrva ,esetleg be lehet állítani ,hogy megjelenjen?
  • Sil78
    Ez úgy hangzik, mint az általam felsorolt lehetőségek közül a "csak az általad begépelt oldalakat jegyezze meg". Azaz ha te gépelsz be egy címet (vagy bemásolod, és megnyomod az entert), az fog szerepelni a listán, de ha csak linkeket követsz pl az oldalon belül, az nem. Hmm? Ezt úgy lehet megcsinálni, hogy az about:config -ban (írd be a címsorba, hogy about:config, és nyomd meg az entert) a browser.urlbar.matchOnlyTyped kulcs értékét átkapcsolod true-ra. Ha meg olyat szeretnél, mint az IE-ben, hogy ki is egészítse a címet gépelés közben, akkor arra ott az Inline Autocomplete kiterjesztés (ebben is be lehet állítani, hogy csak a begépelt címeket mutassa).

Illetve van még egy dolog, ami érdekelhet: a gyakrabban látogatott oldalakat, ha felveszed könyvjelzőnek, akkor adhatsz nekik egy pár betűs rövidítést is, és akkor elég csak ezt begépelni, nem kell a teljes címmel meg az autokiegészítéssel vacakolni. A könyvjelzők tulajdonságainál (a könyvjelzőn jobb egérgomb, Tulajdonságok) a Kulcsszó sor az, ahova ezt a rövidítést be kell írni.
  • CarajoEsp
    Hát nekem mindössze az a lényeg(és csak emiatt nem álltam még át Firefoxra) ,hogy teszemazt begépelem az Sg.-hut és mikor következőleg megint beírom ,hogy s...akkor rögtön kidobja az Sg.-t Magyarán azt akarom ,hogy az Alcímeket ne jegyezze meg a böngésző.
    Sorry ettől jobban korlátolt képességeim miatt nem tudom elmagyarázni:D
    Remélem így is van valami megoldás.
  • Sil78
    Ez attól függ, pontosan mit akarsz elérni (egyébként IE-s értelemben vett autocomplete nincs is benne alapból). Egyáltalán ne jelenjen meg a lenyíló lista a címsornál? Csak az általad begépelt oldalakat jegyezze meg? Vagy csak bizonyos sorokat szeretnél eltüntetni? Mire gondolsz pontosan?
  • CarajoEsp
    Valaki meg tudja mondani ,hogy lehet kikapcsolni Firefoxban a Weboldal Autocompletet?
  • skristof
    na az király :)
    én eddig csak ugy vettem hasznát, h könyebb volt a navigálás :)
  • Thanatos
    nemtök mind1 mert 3. lap tized anyi memoriát fogyaszt mit 3 ablak, elgalábbis emlékeim szerint :) lapok gazdaságosabbak :)
  • skristof
    3 ablak vagy lap, jelen esetben sztem tökmindegy... :)
    így is soknak tartom.
    a memory cache-st megpróbálom, bár annyira nem zavaró, mert nem állandó ez a 'bug'
  • Sil78
    3 ablak vagy 3 böngészőlap? Szerintem nem mindegy...
    És mindez 1.0.1-gyel? Hmm... És azt próbáltad már, hogy az about:config -ban létrehozol egy új, egész (integer) típusú kulcsot browser.cache.memory.capacity néven, és az értékét mondjuk 16384-re állítod? (Azaz a "memory cache" méretét 16MB-ra korlátozod?) Az 1.0-nál ez általában segített, akinek ilyen gondjai voltak...
  • skristof

fut 3 FF ablak.. ennyit a memóriafoglalásról.
    de én kitartok :)
  • Sil78
    Az ActiveX-szel kapcsolatban mellesleg egyetértek, ez az IE egyik legfőbb hátránya biztonsági szempontból. A másik, ami szerintem elég fontos szempont, hogy integrálva van az operációs rendszerbe, így olyan dolgokhoz is hozzáférhet, amihez egy sima böngészőnek az égvilágon semmi köze. És amivel én interneten, azaz potenciálisan veszélyes területen járok, az inkább ne férjen hozzá a rendszerhez úgy, mint az IE.

Egyébként egészen pontosan melyik hiba volt az, amivel a gép feletti irányítást át lehetett volna venni?
  • Zoli82
    Megoldódott. Flash Player kellett neki.
  • ironmaiden
    Láttam már többször is a Secunia oldalát. Ezek egy se olyan hibák amitől pl. egy spyware csak úgy felkerül a gépre. Márpedig rengeteget hallottam, hogy valaki ezért tért át Firefoxra. Arról viszont még soha nem hallottam, hogy valaki azért tért volna át mert betörtek a gépére és átvették az irányítást.

Egy spyware vagy vírus településéhez az kell, hogy az active-x vezérlő felkerüljön a gépre, ehhez pedig elég, ha valaki csak az OK gombot ismeri, ha megjelenik egy kis ablak. A legtöbb ilyen oldal úgy veszi rá a felhasználót a telepítésre, hogy elhiteti vele, hogy az kell pl. egy letöltéshez stb.
    Firefox alatt az active-x támogatottság hiánya miatt ez nincs.
    Ezért nem megy rajta pl. a WindowsUpdate.
    Síma IE alatt ugyanazon az oldalon számtalanszor megjelenik a telepítésre felhívó "Step 01, Step 02, Step 03" stb. míg Maxthon alatt még nem láttam soha. Ráadásul sokan lejjebb viszik a biztonsági szintet az IE-ben, mert rájöttek arra, hogy így nem jelenik meg. Persze. hogy nem, mert automatikusan települ...

• Zoli82
    Olyan problémám van hogy leszedtem az 1.0-át és felraktam az 1.0.1-et és egyes oldalaknál például ezen is megjelenik a kattintson ide a bővítmények letöltéséhez felirat. Rákattintok és nem történik semmi, nem ír ki semmit és nem is tölt le semmit! Mit kellene feltelepíteni hogy ne jelenjen meg ez a felirat? Mi hiányzik?
    Az origo.hu-n is kiírja. Köszönöm a segítséget előre is!
  • Sil78
    Nézd meg talán a Secunia oldalát (secunia.com)... A Firefoxnak eleve kevesebb ismert sebezhetősége van (pedig nyílt forráskódú, bárki keresgélhet benne), és nem is olyan súlyosak, mint az IE-é. A hibák javítása is gyorsabb, az IE nem javított hibái közt vannak olyanok, amik évek óta megvannak, és volt nem is olyan régen egy, a legsúlyosabb kategóriába tartozó sebezhetőség (amivel nemcsak át lehetett venni az irányítást, hanem mindezt a felhasználó közreműködése nélkül, csak egy oldal meglátogatásával), amivel ha jól emlékszem több mint 2 hónapig nem csináltak semmit.
  • ironmaiden
    Én olvastam olyan híreket is, hogy x hibát javítottak az IE-ben nem csak arról olvastam, hogy találtak.
    A most megjelent Firefox 1.0.1-ben 17 biztonsági hibát javítottak volt köztük olyan is amivel akár a gép feletti irányítást is át lehetett volna venni. Gondolom ezekről eddig mit sem tudtál.

Egyébként épp most jelent meg februárban az IE-hez javítás 867282-es sorszámmal abban jónéhány hibát kijavítottak.
    Úgy gondolod, hogy a Microsoft nem javítja a korábban megtalált hibákat? Akkor mi célt szolgál a januárban megjelent illetve a fenti 867282-es javítás? Csak azt olvasod el, ha hibákról írnak?

Ne haragudj de te nem olvasol híreket! Vagy csak azok a hírek érdekelnek ahol a Firefox-ról jót írnak az IE-ről pedig rosszat?
    Szerintem sincsenek nagyobb hibák az IE-ben. Persze ez nem jelenti azt, hogy hibátlan, nekem is az véleményem, hogy az IE legnagyobb gondja az ActiveX.

• nenad
    "Szerintem az IE-ben nincsenek nagyobb biztonsági hibák, egyedül az ActiveX olyan ami veszélyes lehet"

ne haragudj de te nem olvasol hireket ? Itt csak az sgn keress vissza es nezd meg hany hir jelent meg arrol hogy x hibat talaltak az IEben amelyek kihasznalasaval, trojant vagy akarmit rakhatnak a gepedre.
    szerintem ez eleg komoly. No de nem azert mondom, csak nehogy valaki tanacskent ertelmezze..
  • Sil78
    Próbáltad már törölni a cookie-kat (esetleg a Gyorsítótárat üríteni)? Utána is ugyanúgy rossz?
  • skristof
    1.0.1-be azt írták orvosolták a memóriafoglalási hibákat.
    hát.... ettöl függetlenül persze inkább, mint IE :)
    Web Developer 0.9.3 nagyon faca! ;)
  • morfium
    Üdv!
    Lehet hogy nagyon off, de háta van valaki aki tud segíteni...
    Adott a bitme.org honlap. Cégtől adsl-el dinamikus ip-vel sima sika, otthonról fix ip, kábel és nincs jogosultsága az oldal megtekintéséhez... nincs valami ötlet, hogy ez hogyan küszöbölhető ki? Odáig sejtem, hogy valszeg bannolták az IP-t, de erre csak van megoldás. Ja és torrent kliens használatakor az aktuális ip-ről be kell jelentkezni, hogy menjen a letöltés...
    Köszi, ha valaki tud segíteni.
    üdv
  • Amse
    Hi Sil!
    Nem tudod mit lehet tenni a sütikkel, mert elég sok a baj vele.Pl: nem tudok bejelentkezve maradni(SG), nem tudok soxor új topicot berakni a kedvencekhez, nem tudok a saját topicoc+gumiba bemenni, mert oda csak bejelentkezett felhasználók mehetnek, de ha bejelentkezem akkorse tudok bemenni, csak nagyon ritkán a freemail se jön be firefoxal.Szel van elég gond és szerintem csak a sütikkel van a baj.nem?
  • FTeR
    kösz, az első kettőt ismerem, de a 3. érdekesnek tűnik
  • Sil78
    Passz, ehhez nagyon nem értek. Szerintem nézd át a Mozilla DOM referenciáját, hátha találsz valamit. Vagy mondjuk errefelé vagy erre.
  • FTeR
    hali, webfejlesztők plz help
    javascriptben (DOM) IEnál van egy olyan, hogy event (vagy window.event) ennek van egy olyan propertyje, hogy returnValue. pl ha falsre állítom akkor leáll az event futtatása (event.returnValue = false). No, ez nem muxik firefoxban, mert a window objektumnak nincs eventje :( , nem tudtok vmit helyette, hibás submit ellen használom? thx
  • stratoman
    Én nem úgy vettem észre, hogy ugyanaz. Kb. 1 éve használom a Maxthon-t, de amíg előtte sima IE-t használtam, sokszor jelzett a Giant (Microsoft) AntiSpyware illetve a Nod bizonyos oldalak látogatásakor.
    Azóta viszont nem is hallom a "hangjukat".

Egyébként, ha jól olvastam arról volt szó, hogy ha valaki IE használatra "kényszerül", akkor jobban jár egy arra épülő böngészővel.
    Szerintem az IE-ben nincsenek nagyobb biztonsági hibák, egyedül az ActiveX olyan ami veszélyes lehet, de pl. a Maxthon-ban ezt jól be lehet állítani.
  • Garfield
    Az "IE" és az "IE-re épülő böngésző" biztonsági szempontból ugyanaz.
  • ironmaiden
    Én inkább félek a sima IE-től, mint pl. a Maxthon-tól, de lehet, hogy ok nélkül:)
  • Garfield
    A JavaScriptnek semmi köze a Java-hoz.
  • gyűjtő
    Szervusztok!
    #429; #428-ra válasz: javaslatotok szerint jártam el.
    #427-re válasz: nincs betöltve a Tabbed Browser kiterjesztés.
    #426-ra válasz: lehet, hogy ok nélkül, de félek az IE-re épülő böngészőktől.

Két újabb felvetés:
    1. A Fitefox 1.0 Beállítások/Haladó ablak/Böngészőlapok opcióinak beállításai érdekelnének.
    2. Jelent-e valamit, hogy a Mozilla Firefox 1.0 program telepített rendszerében a pluginok között nyoma sincs a Java pluginnak.?

A Windows főablak Beállítások/ Java plug-in megnyitásakor megjelenő Java(TM) Plugin Control Panel ablak nem engedélyezi a Firefox 1.0 böngésző beállítását.

Ha még van türelmetek, szívesen fogadok ötletet.

Előre is köszönöm.
  • Sil78
    Ennek semmi baja (1.0.1 alatt legalábbis), és a Tabbrowser Preferences sem kavar be (bár miért is tenné?). Java és javascript két külön dolog, ez speciel javascript volt, de szerintem nem érintik a javascript beállításai és a popupblokkoló sem akadályozza (az csak a kéretlen popupokat blokkolja, ez meg nem kéretlen, mert rákattintottál a linkre). Cookie-kat nálam ez az oldal nem helyezett el, szóval próbáld meg a Gyorsítótár tartalmát törölni.
  • tomo
    nalam is tokeletes FF 1.0 alatt. probald kiuriteni a cookiekat es a cachet.
  • Garfield
    A probléma a te készülékedben van.

Most próbáltam:

1. Kiválaszt szerző.
    2. Kis ablak felugrik, jogi rizsával.
    3. Kis ablakban rákattint "Tovább" -ra.
    3. Az eredeti ablakban, vagyis ahol a szerzőt kiválasztottam, bejön az illető életrajza.

Nem lehet, hogy valami fülkezelő extension, pl. Tabbed Browser kavar be azzal, hogy az ilyen felpattanó Javascript-es ablakokat nem új ablakban jeleníti meg?
  • ironmaiden
    Én nem használok Firefox-ot, hanem Maxthon-t, de van Firefox is a gépemen. Nálam minden alaphelyzetben van, a java illetve a javascript engedélyezése van kijelölve. A haladónál pedig van 6 bejegyzés, ebből az első három és az utolsó van bepipálva.
    Egyébként ha máskor is InternetExplorer használatra kényszerülsz, szerintem jobban jársz valamilyen arra épülő böngészővel, mint pl. a fent említett Maxthon.
    Innen letöltheted:

http://www.honositomuhely.hu/ism/kat5/bongi/maxthon.php
  • gyűjtő
    Szervusztok!

Egy megjelenítési problémám van egy oldallal.

Cím:
    A Digitális Irodalmi Akadémia főoldalán kiválasztok egy írót/költőt, ezután egy újabb oldalon szerzői jogvédelmi hivatkozást találok.
    Az oldalon a Tovább linkre kattintva újból a lap főoldalán találom magam.
    Az oldal bal alsó sarkában az információs sávban az alábbi felirat jelenik meg: javascript; void (0)
    A Java alkalmazás telepítve van.
    Megpróbáltam az Internet Explorer böngészőt; a Tovább linkről a kiválasztott személy és mű adataihoz vezet tovább (ahogyan az várható).
    A Firefox 1.0 Beállítások/Webes szolgáltatások menüben a JavaScript engedélyezése Haladó beállításoknál milyen opciókat kell beállítanom, hogy a JavaScript szolgáltatás működjön? Egyáltalán itt kell-e keresni a hibát?

A válaszokat, ötleteket előre is köszönöm:

gyűjtő
  • Felfedező
    Nem kell uninstallálni az előző verziót, automatikusan felülírja a fájlokat, ellenőriztem...
  • Sil78
    Az normális, hogy megkérdezi, de ha törölteted vele az egészet, akkor utána újra kell telepítgetned a pluginjaidat (pl Flash, Java). A könyvjelzők, kiterjesztések, meg a többi beállítás azért marad meg, mert azokat a Profilodban tárolja (azaz nem a C:\Program Files\Mozilla Firefox mappában, hanem pl XP esetén C:\Documents and Settings\felhasználóneved\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\profilodneve\), és azt nem bántja ilyenkor.
  • Sil78
    A Start menüben az IE-s Kedvencek jelennek meg (de az alapértelmezett böngészőben nyitja meg őket). Van egy Favorites Converter (export) nevű kiterjesztés, amivel át lehet másolni a Könyvjelzőket az IE-be (vigyázz, felülírja az IE-seket), és akkor ugyanaz lesz a két lista.