19494
-
#621 Na és mit újítanak ebben? -
cyrus #620 Artbeat nevû kedves olvasónk különös kéréssel fordult ruhaipari üzletágunk vezetõségéhez, miszerint...
hello! Láttam firefox polokat külföldi oldalakon és arra gondoltam ti is árulhatnátok...jo lenne
Nos, nem Artbeat volt az elsõ, akinek ez eszébe jutott, így hát szavazásra bocsátom a kérdést. Legyen Mozilla Firefox poló a tomcatpolo.hu-n? Aki szeretne, írjon egy üzenetet, és fejtse ki, hogy igen, õ tényleg. Köszönöm. -
#619 Egy segédprogi amivel optimalizálható a Firefox konfugurációs file-ja:
FireTune 0.3 -
#618 Én is tesztelésre töltöttem le -
#617 Szerintem érdemes megvárni a végleges 1.0.2-t, az RC erősen tesztelésre szánt verzió. -
#616 Hmm... Cookie-k törlése? Magának a Cache mappának a törlése úgy, ahogy van (a Profil mappából)? xul.mfl törlése esetleg? Passz... -
#615 A Profilodba menti, mint az összes többi saját beállításodat is. XP esetén C:\Documents and Settings\felhasználóneved\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\profilodneve\, azon belül a könyvjelzők konkrétan a bookmarks.html fájlban vannak. A #614-es hozzászólást hagyd figyelmen kívül, nem az Explorerét használja (bár lehet azokat importálni és IE-be exportálni is), és nem is olyan formában tárolja őket. -
#614 ha azt állítottad be, hogy az explorer-ét használja akkor:document and settins/xxx_user/favorites -
Boyz #613 Hy all Kellene egy kis segítség megtudná mondani nekem valaki hogy a firefox hova menti a könyvjelzőket????Sürgős lenne!!!!! -
Garfield #612 Jövő héten várhatóan pedig a final.
U.i.: Nem az a topik, de itt jegyezném meg, hogy a Thunderbird-ből egyidőben jelenik meg a szintén 1.0.2-es verzió. -
#611 Megjelent a Mozilla Firefox 1.0.2 RC verziója!
Firefox 1.0.2 RC -
#610 most megtettem és még mindig fennáll a probléma..IE-vel egyből betölti!!
És ha egyszer már betöltötte (firefox), akkor utána már gond nélkül tölti be mindannyiszor(gondolom restartig).. -
#609 Próbáltad már üríteni a Gyorsítótárat? -
#608 én is azt használom... -
#607 Mondjuk én firefox 1.01-est használok. Frissits te is. -
#606 Most néztem nálam egyből betöltötte. Valószínű nálad vagy a szolgáltatódnál van a hiba. -
#605 Sziasztok!
Mitől lehet az, hogy amikor felmegyek az origo.hu-ra, nem tölti be elsőre az oldalt rendesen, csak az origo feliratot a tetején?? Amikor rányomok a firissitésre, akkor betölti rendesen, de mér csak másodszorra?? vagy másnak rendesen betölti egyből az egész oldalt, és megint nálam nem jó vmelyik beállítás?? -
#604 Hmm... És próbáltad már üríteni a Gyorsítótárat, meg a Java cache-ét is? Firefoxból is a legújabbat használod (mármint a release verziók közül, azaz az 1.0.1-et)? -
#603 Java version 1.5.0_02 a lehető legfrissebb verzió!! -
#602 Hmm... Egyébként úgy nézem, eléggé átírták az egészet, és az eredeti magyar verziót ki is vették belőle, úgyhogy most szórakozhatok vele egy darabig. Viszont van egy tippem, miért pont spanyol lett neked: az új verzió telepítőjében amikor felsorolja a lokalizációkat, akkor a katalán nyelvű a legelső, nem az angol, ami szokott lenni. Tehát a választási lehetőségek:
1. Megcsinálod magadnak. Azaz letöltöd a gépre a telepítőjét (a .xpi fájlt), és kicsomagolod mondjuk WinZippel. Az install.rdf fájlt megnyitod valamilyen szövegszerkesztővel, átviszed a <em:locale>locale/en-US/forecastfox/</em:locale> sort a lista elejére, és elmented simán. Utána visszacsomagolod .xpi-vé, és telepíted.
2. Megcsinálom én, és elküldöm mondjuk emailben.
3. Megvárod, amíg kész leszek a sajátommal, és akkor kaphatsz többé-kevésbé magyar nyelvű verziót is. -
#601 About:config-ban a general.useragent.locale = hu-HU.
Na mindegy - legalább bővül a szókincsem :-) -
#600 Milyen verziójú a Java-d? -
#599 Help!! A Jójáték.hu online játékoldalon, sokszor előfordul, hogy játék
közben egyszercsak kifagy a Firefox! Valaki nem tudja mi lehet a gigszer? Lehet, hogy java probléma?...
[IMG] http://pix.dox.hu/pix4/26682066601e9b899930c427974b872c.JPG [/IMG] -
#598 Show Failed URL kiterjesztés, de ehhez persze az about:config-ban a browser.xul.error_pages.enabled értékét true-ra kell állítani. (Gondolom, nálad már úgy van: ha ezt a kérdést feltetted, valószínűleg nem popup-okat kapsz hibaüzenetnek, hanem rendes oldalakat.) -
#597 Esetleg megpróbálhatod a Search Type B kiterjesztést, ez egy másik keresőmezőt csinál, ami a kulcsszavas keresést használja. Illetve a jobb egérgombos menühöz a SmartSearch szintén a kulcsszavakat használja. -
#596 hi!
Tom, hogy erről is volt már szó, de nem találom, hiába olvastam vissza..
Hogy lehet azt megcsinálni, hogy amikor időtúllépés miatt nem nyit meg egy oldalt, akkor a címmezőben azért bennthagyja a címet??
Egyébként feltettem ezt a Forecastot én is!! Egyelőre teccik.. Mennyi időnként frissít? -
Thanatos #595 köszi :/ -
#594 Ezeket nem lehet oda beapplikálni, a keresőpluginek készítése jóval bonyolultabb. -
#593 Hmm, Windows esetén azt szoktam mondani ilyenkor, hogy a Firefox parancsikonjának az elérési útját egészítsd ki azzal, hogy -UILocale -hu-HU, de Linuxnál nem tudom, hogy kell. Az about:config -ban a general.useragent.locale értéke mi nálad?
Mindenesetre ahogy elnézem, ez egy új verzió (valahogy lemaradtam róla eddig), de mindjárt telepítem és ellenőrzöm, mi lehet a gond. Maguk az időjárási adatok egyébként mindig angolul lesznek, ezeket közvetlenül kapják a weather.com-tól, és nem fordíthatják le, nem változtathatnak rajta sajnos (csak a beállítások lokalizálhatók). -
#592 -
#591 Megpróbáltam most újra raktam - spanyol maradt.
Az igazság az hogy most Suse alatt használom - lehet hogy azzal van a gond. Az időjárási adatokat nagyrészt angolul írja ki, csak az opciók menüvel van gond. -
gyűjtő #590 Köszönöm Sil!
Kereső ügyben a FF népes tábora mindent megtudhat a hozzászólásodból! -
Thanatos #589
nagyon jó leirás, meg is csináltam gyorsan sg keresőt ez alapján :) thx
még egy kapcoslodo kérdés: kulcsszos keresés helyett ezt a fajta keresést esetleg bele lehet aplikálni a jobb felső beépitett keresőbe is valahogy? -
#588 Spanyolul? Pedig ennek a kiterjesztésnek konkrétan van magyar lokalizációja is (bár elég béna szerintem, én továbbra is inkább a saját verziómat használom). Próbáltad már eltávolítani és újratelepíteni ezt a kiterjesztést? -
#587 Jut eszembe, ígértem múltkor egy kis összefoglalót a keresésről. Szóval:
1. Van ugye a beépített keresőmező. Van hozzá lenyitható nyilacska, amivel lehet keresőt választani. Alapból a Google-n áll, de ha átkapcsolod másikra, akkor azt megjegyzi. Lehet hozzáadni még további engine-eket is, pl a Mycroft keresőpluginjai közül, vagy akár az említett SZTAKI szótárakat is. A telepített keresőplugineket eltávolítani úgy lehet, ha a C:\Program Files\Mozilla Firefox\searchplugins\ mappából törlöd a megfelelő 2 (egy .png és egy .src) fájlt. Használhatók ezek a keresők úgy is, hogy kijelölsz pl egy szövegrészt az oldalon az egérrel, és a jobb egérgombos menüből a "... keresése a weben" menüpontot választod. Alapból a jobb egérgombos menüből azzal a keresővel fog keresni, ami fent épp be van állítva, de a Context Search kiterjesztés segítségével válogathatsz a telepített pluginek közül, hogy melyikkel keressen.
2. Lehet keresni a címsorból is, ha nem webcímet írsz be. Alapból ilyenkor egy Google I'm Feelin' Lucky (Jó napom van) keresést fog csinálni, azaz a Google találatai közül a legelsőt megnyitja. Ha ehelyett pl sima Google-keresést akarsz, akkor ahhoz az about:config-ban a keyword.URL értékét kell megváltoztatni mondjuk erre: http://www.google.com/search?btnG=Google+Search&q=
3. A címsorból lehet használni többféle keresőt is (gyakorlatilag bármelyiket), nagyon egyszerűen, ún. kulcsszavak segítségével (így még a beépített kereső használatát is meg lehet spórolni).
a) Az egyszerűbbik módszer: megnyitod a kereső oldalát, és beállítgatod a kívánt paramétereket (pl hogy milyen nyelven keressen, vagy pl hogy a Google-n képeket keressen, stb). Ha ezzel megvagy, akkor az oldalon a keresőmezőbe belekattintasz a jobb egérgombbal, és "kulcsszó hozzáadása a kereséshez". (Kipróbálhatod akár itt az SG fórumkeresőjével is, itt rögtön jobbra fönt.) Ezzel felveszed az adott keresőt könyvjelzőnek: adsz neki egy nevet, és egy kulcsszót (valamilyen párbetűs rövidítést). Ha ezzel megvagy, utána csak be kell írnod a kulcsszót (rövidítést) és utána a keresendő kifejezéseket a címsorba, és ha megnyomod az entert, végrehajtja a keresést.
b) A bonyolultabb módszer ugyanerre: mint az előző pontban, szintén beállítgatod a kívánt keresőt, de a jobb egérgombos cucc helyett konkrétan rá is keresel valamilyen kifejezésre vele, és az eredményként kapott találati oldalat veszed fel könyvjelzőnek. Utána átszerkeszted (a könyvjelzőn jobb egérgomb, Tulajdonságok) a könyvjelzőt úgy, hogy a Hely sorban látható linkben kicseréled azt a szót, amire eredetileg rákerestél, egy %s -re, és szintén adsz neki egy rövidítést (kulcsszót). Az eredmény ugyanaz: a címsorból kereshetsz a kulcsszó segítségével a kívánt keresőn. -
Thanatos #586 nm -
gyűjtő #585 Köszönöm a segítséget Thanatos!
gyűjtő -
#584 Helló Sil!
Ha már a ForecastFox-nál tartunk. Nem tudod hogyan lehet a menüjét angolra átállítani. Az alapértelmezett nyelvem a FF-ban magyar + alatta angol, de ez a kiterjesztés valamiért spanyolul(?) jön be. Régebben volt már angol, de most hogy új FF-ot raktam, bejött így és nem tudom átállítani. -
#583 1. Mit értesz tabber alatt? Rakd fel pl a Tabbrowser Preferences kiterjesztést, azzal be lehet ezt is állítani. Illetve ha csak simán középső egérgombbal kattintasz a könyvjelzőre, akkor szerintem alapból is új lapon nyitja meg, még kiterjesztés se kell hozzá.
2. A ForecastFox beállításainál a 2. fülön a legalsó beállításnál szedd ki a pipát, akkor elvileg nem lesz figyelmeztetés. -
#582 Hello mindenki!
Nekem 2 problémám lenne, lehet hogy voltak már, de nincs kedvem visszaolvasni, 1000 bocs.
Az egyik, hogy ha mondjuk nyitva van egy oldal (használok tabber-t) és könyvjelzőből nyitok rá egy másikat akkor az miért abban az ablakban az adott oldal helyén nyílik meg, miért nem nyit egy másik tabot (probaltam beallitani de nemmegy).
A másik pedig hogy az időjárás előrejelzős kiegészítésnél, az időjárásfrissülésnél ne jöjjön fel bal alul a tálcán ilyen kis figyelmeztetés, mert Q3 motoros játékoknál elbassza a gamma értéket és vid_restartot kell csinálni hogy megjavuljon. Elméletileg azt hittem hogy sikerült beállítanom de rájöttem hogy nem jó, segítsetek plz