19494
  • Big Daddy
    Ez a cookie törlés asszem bejött.Köszi.
  • Sil78
    Mármint itt? Bejelölöd a "bejelentkezve marad" négyzeteket, és ha úgy sem működik, akkor törlöd a meglevő SG-s cookie-kat.
  • Big Daddy
    Az állandó kijelentkezésre nincs valami varázsszer?
  • Sil78
    A #258-as és #261-es hozzászólásokba belinkelgettem anno egy csomó kiterjesztés fellelhetőségét, ez talán megkönnyíti a vadászatot. Amúgy nekem sincs meg mindegyik a gépen, szóval eltartana egy darabig FTP-re feltennem. Igaz, én is terveztem őket összegyűjteni, hogy akár a Mass Installerrel is fel tudjam őket tenni, ha nagyon kell.
  • Sil78
    Szerintem nemcsak az extensions mappa kapcsolatos a kiterjesztésekkel, a telepítésükkor egészen biztosan "regisztrálja" is őket valahova. Illetve a prefs.js-t is tuti módosítja miattuk, hisz a kiterjesztések beállításai is ott vannak az about:configban, és anélkül elég nehéz lenne őket használni.
  • Sil78
    Csukd be a Firefoxot, aztán Ctrl+Alt+Del, és ha ennek ellenére látsz a listában firefox.exe-t, akkor azt lődd ki. Biztos bent maradt valamiért a memóriában. Leggyakrabban ez az oka, hogy új profilt csináltat.
  • Amse
    Jajj mi történt?
    Neteztem és 1x csak nem akart menni a görgő az oldalakon.Firefox kikapcs, aztán bekapcs.Bejött 1 ablak, hogy válasszak profilt.Csak default profil volt, de azt nem engedte választani ezért csináltam 1 újat, de most meg alap lett a firefox.Nincsenek kedvencek és sütik is eltüntek.
    Miért?
  • ivjoe
    Viszont az érdekes, hogyha az elcsesződött profil mappából visszcopyzom az extensions mappát, visszajön az ext lista! Csak használni nem tudom. Meg frissíteni se. Előbb is kifagyott :(((
  • ivjoe
    Hát javítgatom, de teljesen elszállt! Nem tennéd fel FTP-re a kiterjesztéseket, amiket használsz? Nekem már nincsennek meg xpi-be, meg nem is mind volt meg úgy és mivel 64 k-val vagyok még vagy egy hónapig, kicsit sokáig tartana az öszes ext-t, amit használtam megkeresni. (Azok a kiterjesztések, amit a plug-in tápigba írtál, kb. fedik azokat, amiket én használok. )
  • ivjoe
    Nálam működtek a keresők. Márc 26-án linkeltem be, azóta (tegnapig) semmi gondom nem volt vele! Minden működött. A hiba abban lehet, hogy a forráskódot jegyzettömbben írtam (de hülye neve van magyarul :D)Tehát semmi nem végzett rajta fordítást, tehát lehet benne kódolási hiba? (Megjegyzem ilyen cuccom nincs is.) A keresőket úgy írtam, hogy megnéztem a plug-int, amit írtál + a SZTAKIhoz írt plug-int, és mivel van egy kis programozói gyakorlatom pascalban főleg, könnyen kitalálhattam az utasításokat, így írtam egyet.

A dologban nem is a visszaállítás érdekel, hanem, hogy mi okozta. [megjegyzi, hogy tegnap trojant talált a memóriában]
  • Sil78
    Passz, külön felraktam a plugint, de nem megy. Nyilván kell hozzá ActiveX is, úgyhogy marad az IE erre az oldalra.
  • Sil78
    Izé, Image Zoom a kiterjesztés neve.
  • Sil78
    Először is, a Zoom Image kiterjesztés beállításainál szerintem szedd ki a pipákat a "Main Context menu" elemei elől. Tök fölösleges annak az 5 db menüpontnak (Zoom In, Zoom Reset, Zoom Out, Custom Zoom és Image Fit) kétszer szerepelnie a jobb egérgombos menüben, hiszen ezek a Zoom Image almenüben is benne vannak.

Ha utána is előfordul ez, akkor telepítsd a Menu Editor kiterjesztést, azzal ki lehet szedni további menüpontokat is.
  • gyűjtő
    Szervusztok!

A Firefox böngészőt használom. A kisunokám kedvéért időnként bekapcsolom a mese TV-t ().
    A főoldalon "A mese tv bemutatkozó műsora" képernyőn futni kellene a műsornak.
    Az oldal Súgója azt mondja, hogy a Nullsoft video plugin kell hozzá.
    Dacára annak, hogy a gépemen telepítve van a Windows Media Player 10 és a Winamp 5.08 is, nem találom a keresett plugint (pedig ezek állítólag használják).
    Áruljátok el, honnan lehet beszerezni és hová kell telepíteni vagy másolni?

Köszönöm.
  • shrek82
    igen, köszönöm! De nem hagyom abba, és megint van egy kérdésem:
    Néha előfordul, hogy a jobb-egérgombos menüm teteje nem láccik. Ez nem olyan nagy gon, mikor lejjebb lehet görgetni az oldalt, de van, hogy nem lehet,és akkor nem tudom használni a "kép megjelenítése" menüpontot(pl):
    Van erre vmi megoldás(azon kívül, hogy nem nézem meg az adott képet)?
    itt egy kép erről a jelenségről:
  • Sil78
    Mármint a két linken jobb egérgomb, stb...
  • Sil78
    Mind a két fájlt le kell tölteni a gépre, abba a mappába, amit mondtam. Nem simán rákattintani, hanem jobb egérgomb és Hivatkozás (IE-ben Cél) mentése más néven...
  • shrek82
    Ha megynitom a második linket, akkor csak egy üres oldal jön be, amin van egy pici sg felirat a bal felső sarokban...Letöltöttem IEben free download managerrel, és bemásoltam ahova mondtad, de semmi...
    Újraindítottam a böngészőt, de nem jelenik meg a beépített keresőim között!!!
  • Sil78
    Hmm... Telepítettél előtte valamit, pl valami kiterjesztést? Azt szedd le, csukd be a böngészőt, töröld a xul.mfl-t... Van mentett verziód a Profilodból (lásd pl Bookmark Backup kiterjesztés)? Megpróbálkozhatnál egy korábbi állapot visszaállításával...

(Megjegyzem, nekem eddig egyszer csinált ilyet a FF, pár napja, közvetlenül miután kipróbáltam az általad írt SG-s keresőplugineket. Konkrétan mind a kettő telepítése után ez lett az eredmény, az első után sikerült egy profilvisszaállítással helyreállítanom, de a második alkalommal kénytelen voltam új Profilt csinálni, mert a prefs.js elég rendesen elszállt.)
  • ivjoe
    Na, ERRE varrjatok gombot!!! Légyszi gyorsan, mert az IE nagyon idegesít!
  • FTeR
    kimaxoltad magad regex ügyileg? :)
  • Sil78
    Nem tudok ilyen magyar nyelvű oldalról.
    Jó az általad megadott feltétel is, az enyém csak valamivel tágabb nála: az blokkolja azokat is, amikor nem imgs2 az eleje a linknek, hanem mondjuk ad.adverticum.net, meg az adverticum.hu-s reklámokat is (mert olyan is van, nemcsak .net).
    Én egyébként jelenleg nem saját szűrőfeltételeket használok az AdBlockhoz, hanem a Filterset G-t (pár kiegészítéssel, mert eredetileg nem magyar oldalakra tervezték). Ez nagyrészt regex-ekből (mintaillesztő kifejezésekből) áll, úgy van megírva, hogy minél több reklámot kiszűrjön minél kevesebb feltétellel, lehetőleg hibák nékül.
  • shrek82
    az *.adverticum.* szűrőfeltétel pontosan mit jelent? és van olyan oldal ahol ezekről a dolgokról MAGYARUL lehet olvasni? egyébként a probléma megoldása az volt, hogy ezt jelöltem meg blokkolandóként:
    http://imgs2.adverticum.net/*
    Persze nem teljesen vagyok biztos benne, hogy ezzel mit csináltam(vagyis az biztos, hogy a problémás rész már nem jön elő)!!
  • Sil78
    Hmm, ilyet még nem láttam, és nem is tudom reprodukálni a sajátomnál... Mondjuk próbálkoztál már egy egyszerű *.adverticum.* szűrőfeltétellel? Az oldal blokkolható elemeinek felsorolásánál nem látsz valami olyan blokkolandó cuccot, ami kimaradt? (Lásd jobb alsó sarokban az "AdBlock" felirat, vagy az Eszközök menün belül. Ami dőlt betűs, az már blokkolva van. Ha a többi sorra rákattintasz, azt is megmutatja, az oldalon belül azok hol helyezkednek el.)
  • cement
    nekünk is így van minden egyes site-nál. evvan :(
  • shrek82
    oops, bocsi, hogy ilyen szélesre hagytam... sorry
  • shrek82
    Sziasztok!

Vki, aki nagyon vágja az adblockot, segítsen nekem pls! Most visszaállítottam, hogy megjelenjen az adblock fülecske, és ezen az oldalon hiába blokkolok ott felül a megjelenő adblock feliratra kattintva vmit, minden egyes újratöltésnél megjelenik, és amíg nem blokkolom, addig nem tudok semmire kattintani (teszem azt "KERESÉS")!! A kérdésem azt, hogy hogy hogyan lehetne végleg blokkolni azt a felső területet?? itt a kép:
    [IMG][/IMG]
  • shrek82
    thx
  • Garfield
    Tools -> Options -> Advanced -> Tabbed browsing -> Warn when closing multiple tabs
  • shrek82
    köszönöm szépen mindekettőtöknek a segítsget!
    Lene egy új kérdésem: hogy tudom beállítani azt, hogy rákérdezzen, mielőtt bezár egy olyan ablakot, amin több fül nyitva van? eddig úgy volt, és rá is kérdezett, de most nem teszi, hanem egyből bezárja!!
  • Sil78
    Vagy ha úgy állította be az AdBlock-ot, hogy a fülecskék nem látszanak, akkor a jobb alsó sarokban katt az AdBlock feliratra, és kikeresi az oldal blokkolható elemei közül. Vagy pl az Eszközök menü / AdBlock-nál van egy olyan menüpont is (vagy pl simán Ctrl+Shift+F), amivel le lehet fedni a flash-eket ideiglenesen, hogy utána 1 kattintással lehessen őket blokkolni.
  • Garfield
    Nem rájuk kell klikkelni, hanem a flash-ek alján van egy kis "Adblock" fülecske, arra kell.
  • shrek82
    Sziasztok!
    Az lenne a kérdésem, hogy az adblock-kal lehet flash-eket is blokkolni vmilyen módon?? mert mikor jobb gombbal rájuk klikkelek, akkor nem ajánlja fel, hogy adblock 'xyz', csak ilyeneket, hogy "zoom in" "show all" "about macromedia flash player 7" stb..
  • Mr Manson
    fent a 64bites XP, megnézem rajta
  • ivjoe
    Ezt tudjuk!
  • ivjoe
    Mert "igazi" 64 bites winfos még nincs! Az XP csak emulálja a 64 bitet! SZVSZ!
  • Sil78
    Tulképp a Moox M3 buildnél felsorolja az AMD64-et is (az SSE2 utasításkészlet miatt), azt meg lehet próbálni, de tudomásom szerint olyan verzió még nincs, ami pl konkrétan 64 bites Windows-ra lett volna optimalizálva (nincs rá "native" build, de ha jól tudom, még a pluginek sincsenek rá portolva). De érdemes esetleg kipróbálni pl Stipe buildjeit is, azok állítólag még gyorsabbak (bár én még nem próbáltam).
  • Mr Manson
    Király! Várom, hátha megfigyelhető a változás!
  • Sil78
    Mivel egyes processzortípusokra (a processzorok utasításkészletéhez) optimalizált buildek jelenleg is léteznek (a legismertebbek talán a Moox-féle optimalizált verziók - M1, M2, M3), gondolom, lesznek ilyenek a 64 bites processzorokhoz is.
  • Mr Manson
    Sil okos :D