19494
  • Sil78
    Mellesleg megjelent a Shiretoko Alpha 2 is: katt ide. (A TraceMonkey, az új javascript motor ebben nincs benne, ha valaki azt akarná kipróbálni, ahhoz nigthly kell.)
  • Thanatos
    ff kiegben is van proxy manager, sőt ff még kieg nélkül is tud proxy-t használni...
  • Cat 02 #9439
    De nekem ff kieg kéne :D
  • Sil78
    Van elég hely a gépen? Ha van, akkor a profilodban (XP esetén alapból C:\Documents and Settings\felhasználóneved\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\profilodneve, az Application Data rejtett mappa) a cert8.db fájlt nézd meg, nem írásvédett-e véletlenül. Ha nem, és mégsem megy, akkor megsérülhetett, úgyhogy töröld ezt a fájlt (Firefox ne fusson közben), és úgy próbáld utána elindítani a Firefoxot.
  • FZoleee
    azt úgy hívják, hogy proxy
  • Cat 02 #9436
    Hi, van olyan kiegészítő amivel amerikainak lát a website ? :S
  • savior
    csokkentett modban sem megy. annyit ir meg, hogy a biztonsagi reszt nem sikerult inicializalni
  • Sil78
    Ez nem csak egy része a hibaüzenetnek? Mi a teljes?
    Itt ugyanis csak felsorolja, milyen kiegészítők vannak telepítve: AdBlock Plus, AVG Safe Search, Java Console (de miért három külön verzió?), Smart Middle Click, meg az alaptéma.
    Speciel a Java-t nem ártana kipucolni, hogy csak a legfrissebb verzió legyen fent. Az AVG Safe Search-öt meg inkább szedd le / tiltsd le (vagy kapcsold ki az AVG-ben a Link Scannert). Ezt az AVG 8-as verziója telepíti, de elég problémás: okozhat fagyást, összeomlást, magas CPU-terhelést, hogy bent marad a memóriában a Firefox bezérés után is, meg egy halom más gondot.

Csökkentett módban (kiterjesztések nélkül) sem tudod elindítani? Mert ha úgy megy, valószínűleg az AVG Safe Search lesz a ludas. (Ehhez van egy külön parancsikon a Start menüben. Firefox ne fusson előtte, ha bent van a Feladatkezelőben a processzek közt, onnan is lődd ki, különben nem fog menni a Csökkentett mód.)
  • savior
    Add-ons: {d10d0bf8-f5b5-c8b4-a8b2-2b9879e08c5d}:0.7.5.5,{3f963a5b-e555-4543-90e2-c3908898db71}:8.0,{CAFEEFAC-0016-0000-0005-ABCDEFFEDCBA}:6.0.05,{CAFEEFAC-0016-0000-0003-ABCDEFFEDCBA}:6.0.03,{CAFEEFAC-0016-0000-0007-ABCDEFFEDCBA}:6.0.07,SmartMiddleClick@spiers:0.5.1.1,{972ce4c6-7e08-4474-a285-3208198ce6fd}:3.0.1
  • Sil78
    Kiír valami hibaüzenetet? Ha igen, mit? Hivatkozik valamilyen fájlra?
  • savior
    a problemam a kovetkezo: kiprobaltam a google bongeszot, majd az uninstall utan a firefoxom indulaskor osszeomlik. valaki talalkozott ilyen problemaval?
  • red bull
    kösz, tökéletes lett
  • FZoleee

ezzel mit lehet kezdeni? karakterkódolást univerzálisra raktam
  • red bull
    az biztos is mert amit adtak hozzá azt tettem fel. nah kösz majd kipróbálom
  • Sil78
    Töltsd le hozzá a legfrissebb drivert innen. Amit az egérhez adtak, az valószínűleg régebbi.
  • red bull
    Logitech G5 tipusú egerem van, és próbáltam már a beállításokba állítgatni de semmi. Help. A helyesírás akármit sikerűlt kikapcsolni
  • Thanatos
    ez csak annyit jelent hogy eléggé mainstream oldalakat nézegetsz, mást nem igen ;)
  • XRV
    Akkor ok, csak fura hogy rendre azokat az oldalakat dobta ki ahol legtöbbször voltam.
    Kattintás követés meg nem izgat :-)
  • Sil78
    Eszközök / Beállítások / Haladó / Általános: "Helyesírás-ellenőrzés beírás közben" elől vedd ki a pipát. (Amit rosszul húz alá, azt egyébként fel tudod venni a szótárba szvsz, gondolom, jobb egérgombbal. Nem használom, szóval passz.)
  • Sil78
    Milyen típusú egered van pontosan? Próbáltad már az egér programját frissíteni, vagy a beállításai közt nézelődni?
  • Sil78
    Firefoxnál Eszközök / Beállítások / Adatvédelem: "Űrlapokon és keresősávban megadott adatok mentése" elől pipa ki. De a keresést ez nem befolyásolja, ez csak annyit csinál, hogy ha elkezdesz beírni valamit egy űrlapba, nem ajánlja fel a korábban beírtak alapján a kiegészítést.

A CustomizeGoogle kiterjesztésben ki lehet kapcsolni a Google kattintás-követését, de az se arra való, amire te gondolsz ("csak" időnként figyeli a Google, hogy melyik linkekre, reklámokra kattintasz rá).

A Google keresési beállításai közt sincs olyan, hogy az általad meglátogatott oldalakat hagyja ki a keresésből, mert ezt egyénileg nem tartja nyilván. Csak infót gyűjt, hogy a sokmillió netező mire szokott keresni, konkrétan te nem érdekled. (Az eléggé problémás is lenne adatvédelmi szempontból.)
  • XRV
    Asszem olvastam itt valahol hogy a google, vagy a ff úgymond megjegyzi a találatainkat és a kattintásainkat, és erről valahogy le lehet beszélni. Ugyanis szeretnék egy teljesen "nem személyre szabott" keresést. Pl beírom a googleba, a keresett szót és ne az általam látogatott oldalak legyenek. Hogy is van ez? Sajnos semmi részlet nem jut szembe ezért keresni sem tudok rá itt.
  • red bull
    + még 1 : hogy tudom beállítani hogy az egerem lévő kis gomb ami az (IE be működik is) egyel visszalapozzon az interneten a weboldalak közt?
  • red bull
    És tuti hogy nincs ff 3 hoz valami kis progi vagy akármi? :S Jah és még 1: Hogy lehet kikapcsolni hogy ne húzogassa alá a szavakat? Felőlem aláhúzhatná de az a gond hogy még azt is aláhúzza ami helyesen van leírva.
  • gyonax
    Van ilyen patch, de sajnos csak ff2-nél működik:Link
  • Sil78
    A Firefox ehhez a rendszer beállításait használja, nincs erre saját külön megoldása. Tehát az XP-ben tudod ki-be kapcsolgatni.
  • red bull
    Hi all!

A mozillában hogy lehet bekapcsolni a cleartype-ot mert valahol olvastam hogy ugyan nemlehet de van hozzá valami patch vagy nemtudom és azzal meglehet oldani. Mondjuk ha bekapcsolom a cleartype-ot az xp-n belűl akkor jó lesz sőt tökéletes de engem viszont nagyon idegesít ha nem a mozillában vagyok. Szal pls help hogy honnan tudnék ilyen patch-t vagy valamit szerezni amivel jó lesz a mozillám, előre is kösz.
  • dragon11
    Ok thx.. nem foglalja majd a teljes sávot...
  • Sil78
    Szvsz lődd be úgy, hogy a letöltés-feltöltés ne foglalja le a teljes sávszélességedet (hisz akkor netezni sem tudsz mellette). Miért próbálkozol egyébként többször, ahelyett, hogy kivárnád, hogy reagáljon a rendszered? Ha párhuzamosan akarsz több Firefox processzt futtatni (a hibaüzenet nélkül), akkor a parancsikonján jobb egérgomb, Tulajdonságok, és a Cél mezőben írd az elérési út után (szóközzel elválasztva) a -no-remote paramétert. De akkor annyi külön processzed lesz, ahányszor elindítod.
  • dragon11
    csácsá, elég kihalt a topik de se baj.. mostanság sokat töltök le és fel.. nah letöltés v. feltöltés közbe indítanám el a firefoxot nem jön, megismétlem a lépést 3x 4x.. a folyamatokat csak adja hozzá, utána meg hibaüzenettel kibasz, hogy a ff már fut.. elég utálatos lett hírtelen az FF.. régen nem ilyen volt..

Btw, vlami újabb verzió kéne.. mert ez már ratyi..

THX aki helpel.
  • Sil78
    Media Converter, esetleg? Vagy pl a Video DownloadHelper?
  • zzeN
    van a mozilla-hoz olyan kieg., ami amikor lekezdem letölteni pl. youtube-ról az flv-s videót, akkor 1ből átalakítja avi-vá? tesóm mondta h emlékszik ilyen kiegre, vagy vmi mással keveri:D
  • Sil78
    Csökkentett módban is ezt csinálja? Csukd be a Firefoxot, és a Start menü / Futtatásba írd be, hogy firefox.exe -safe-mode (vagy van hozzá külön parancsikon is a Start menüben).
    Milyen kiterjesztéseket használsz, volt-e valamelyik frissítve mostanában?
    (Egyébként mutathatnál róla képet is, hátha az többet mond.)
  • ThisZip
    Hy all!

van egy olyan problémám, hogy vmikor az FF-ben, az alsó sor egyszer csak eltűnik, ami azt mutatja, hogy tölt-e az oldal vagy sem, ezzel együtt pedig a görgetősávnak a fele látszik csak :S

érdekesség, hogy csak SG-zés közben történik ilyen, más oldalt is nézek.
  • Japep
    Azt még nem figyeltem meg, hogy mit ír ki pontosan...majd a következőnél... :)
  • Sil78
    Mi az a hibaüzenet pontosan? Melyik fájlra hivatkozik?
    Csökkentett módban (kiterjesztések nélkül indítva) is összeomlik? (Ehhez van külön parancsikon a Start menüben. A Firefoxot csukd be előtte.)
  • Japep
    Hello!
    Másnak is van olyan gondja, hogy a FF minden órában legalább egyszer hibaüzenettel leáll, vagy összeomlik?
    Mert már kezd nagyon idegesítő lenni, főleg letöltés közben (bár ez kikerülhető FlashGettel)... :(
    Mozilla Firefox 3.0.1 - Van megoldás?

Előre is köszönöm!
  • modellmaker
    Van vmi mód arra, hogy egy olyan oldalt hozzáadjak a jelszókezelőhöz, amit magától nem ajánl fel?
  • Thanatos
    ubiquity-t probálta valaki? :)
    nekem nagyon bejön, kb launchy ff3 alá :D
  • Sil78
    Screengrabnél van kétféle módszer (Canvas és Java), lehet próbálgatni. Flashhez a Javát szokták ajánlani. (Fájltípusból meg a png-t érdemes választani, jobb lesz a kép minősége.)