Mozilla Firefox

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

armageddon666
Akartam indítani Firefoxot, és avast felkiáltott, hogy Trojan van a Flashgotban... addonfrissítés volt, és az volt vírusos, vagy valami megfertõzte? :S

Ha jól vettem észre indulásnál megfogta avast válaszra várva. mondtam hogy törölje, de nem tudta, mert a tûzróka meg indítani akarta. firefoxot kiütöttem feladatkezelõben, utána csökkentett módban (nem win, FF) kiszedtem kiegészítõk közül. Aztán most elindult rendesen...

@

hol lehet azt beállítani, hogy ne tudjak megnézni bizonyos oldalakat?

Benny04
már reggel mondta valaki... lásd #11909
és azt is mondták, hogy nem segített semmit, ugyanolyan csigalassú -.-

ha jól tudom, akkor ma jött ki, ugyhogy nem szóltam késõn, de bocs, hogy létezem

egyébként meg azért irtam, mert sokatoknak lassan indul ff és talán az uj verzió jó lesz

ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!

Benny04
nemmondod.

Hy!

Elérhetõ a mozilla 3.5.1

Shep
Kösz, kezdem a könyvjelzõkkel, hátha 😊

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Shortstop
megjavult de lövésem sincs hogy mitõl :/

Ha írok kommentet, nem küldöm el és ugyanazon a tabon megnyitok egy másik oldalt, majd visszamegyek, akkor eltûnik a hsz-om.
Nem tudja vki, h hogyan lehetne visszahozni?<#sir>

Benny04
és ez a dolog a gép bekapcsolásakor betöltõdik?

zvaragabor
Köszi! 😉

Chaos Anno Domini

Firefox preloader:Link.A foxot betölti elõre a memóriába,igy gyorsítva az indítást.

olvastam lentebb, hogy ilyen problémák vannak, de nem tudom, nálam jól megy, és a 3,5-ös van fennt

[Jakuza]
Probald meg a legujabb patchet hatha es a cikkben irtakat csinald meg, mint pl a temp konyvtar torlese valamint az explorer cache konyvtarjanak torlese szinten.

Kicsit gyorsabb lesz talan. Esetleg nem art rendbetenni a konyvjelzoket vam olyan kiterjesztes ami visszaellenorzi, hogy elnek e meg a regi linkek stb.

Esetleg lehet olyan hiba is a konyvjelzo sql fajljaban ami miatt lassabban indul. Nyugodtan lehet torolni a profilbol a places.sqlite places.sqlite-journal es ha van ilyen nevvel error fajlokat, nem kell megijedni kovetkezo inditaskor ujra generalja a bongeszo oket, csak az ikonjaikat torli ki a konyvjelzok kozul es azok csak ha visszalepsz az oldalra akkor generalodnak ujra.

Allitolag lehet az sql data-t is toredezetsegmentesiteni, de en azzal mar nem mertem probalkozni.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

zvaragabor
Akkor másnál is jelen van ez a dolog? Azt hidtem, hogy csak nálam. Vagy másfél perc mire használható lesz.

Chaos Anno Domini

Shep
Nem lehet valamit csinálni, hogy az elsõ indításnál ne 1 perc kelljen neki mire teljesen észhez tér és 100%-osan lehet használni?

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Benny04
megtaláltam, köszi 😊

Valahol felül nymoj egy jobbgombot és "Customize...", majd Use small icons-hoz pipa.
Benny04
ezeket a kis ikonokat hol lehet beállítani?😊

[Jakuza]
Igy az igazi semmi csicsa, csak letisztult eszkoztar. 😄

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

zvaragabor
Nem ismertem eddig. Mondjuk szerencsére csak 3 ikontalan ikon van a 18-ból, és azokat is tudom, hogy micsodák. Majd ha több ikontalan ikon lesz, akkor kipróbálom, köszi a tippet! 😉

Chaos Anno Domini

BB7
Én két betût mentek mellé... 😄
De végül is felesleges, mert elég az ikon! 😊
Ismered a "Favicon Picker" nevû kieget? A favicon nélküli könyvjelzõkhöz rendelhetsz hozzá favicont! 😊
zvaragabor
Én a könyvjelzõket név nélkül gyûjtögetem az eszköztárra, azaz csak az ikonjuk van ott, amikor mentem el, a nevét kitörlöm. Sokkal több minden elfér, és az ikonjáról ugyan úgy tudni lehet, hogy mi az.

Áttettem a könyvjelzõeszköztárra az összes dolgot(böngészõgombok, címsáv, könyvjelzõk), de ugyan úgy a kis lenyitható menübe rakja be a könyvjelzõket. Egyébként ha a Nézet>Eszköztárak>Testreszabás-ra rámegyek, majd kattolok a Kész gombra, akkor szépen kirakja a könyvjelzõket mint ahogy régen volt, de ha kilépek a rókából majd vissza, akkor visszaáll, ls megint a kis menübe rakja. :S

Evin a füles beállítást hol találom pontosan?

Chaos Anno Domini

BB7
Engem is idegesített ez, vissza is állítottam, de még az dühít marhára, hogy én mindent a Könyvjelzõ Eszköztáron gyûjtök, és most a 3.5 után baromi nagy helyet hagy ki két könyvjelzõ között! -.-
Ezt hogyan bírom visszaállítani?
[Jakuza]
Ugy nem er semmit, mivel az elso inditasrol van szo.

Evin
Szerintem gyorsabb, bár én a frissítés óta nem indítottam újra a rendszert, ami tényleges összehasonlítást nyújtana.

zvaragabor
A "füles" dolog a beállításokban kikapcsolható, ott, ahol eddig is, csak 3.0-ban alapból nem volt bekapcsolva.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

zvaragabor
Üdv, a 3.5-ösre frissítés (3.0-ról) elb@szta a dolgokat. Úgy volt eddig, hogy a böngészõ eszköztárról átraktam az ikonokat és a címsávot a könyvjelzõ eszköztárra, és csak ezt az egy eszköztárat jelenítettem meg. Így egybe volt minden, nem volt fölösleges eszköztár ami a helyet foglalja. Továbbá ha egy lap volt megnyitva, oylankor nem volt annak az egy oldalnak is lapfül megjelenítve, ezzel is csökkentve az oldal méretét. Most annyiban változtatta meg a frissítés a dolgokat, hogy egy lapnak is van lapfüle, a legutolsó lapfül mellett van egy ordenálé gomb amivel új lapfült nyitok meg, valamint a könyvjelzõket nem megjeleníti egymás mellett, hanem bepakolta õket az ablak jobb szélén egy jobbramutató dupla nyilas lenyitható menübe. Kérlek segítsetek.

Chaos Anno Domini

[Jakuza]
Kint a 3.5.1
Mondjuk nem vettem eszre, hogy gyorsabb lenne az elso inditasnal az FF.
Nalam ugyanolyan lassu maradt mint volt, kb 20 masodperc az elso inditas ideje. <#hehe>

FZoleee
thx
Eszközök > beállítások > haladó
FZoleee
Merre is lehet beállítani, hogy az FF alapértelmezett böngészõ legyen? Véletlenül elállítottam 😄
Szia Jakuza!

Köszönöm a válaszod.
Annyi kiderült a cikkbõl, hogy a probléma nem egyedi és rövidesen javítható lesz.

Üdvözlettel: gy?jt?

Shortstop
Hello!

Olyan problémám lenne hogy bármit kijelölök a ff-ban sehogy sem tudom másolni. Se a jobbclick panelen nem jeleníti meg ezt a lehetõséget sem ctrl+C-re nem reagál.
Van valakinek valami ötlete?

Elõre is köszönöm!

[Jakuza]
Na kiderult a turpissag.
Koze sincs a lassu indulasnak az FF-re telepitett kiegeszitoinek szamahoz.

http://www.hwsw.hu/hirek/42478/firefox-3-5-sebesseg-indulas-windows-nss-biztonsag.html

Nekem jó..
Szervusztok!
Keresõvel nem találtam információt az alábbi problémáról.
A Firefox 3.5 verzió letöltése óta a böngészõ jól érzékelhetõen lassabban indul. A weblapok közötti váltás már valamivel fürgébb?
Találkoztatok ezzel a jelenséggel?

Üdvözlettel: gy?jt?

Törölt felhasználó
Nem indítottam el. Letöröltem minden firefox-ot, ujra telepítettem de sajnos most is ugyanez a helyzet. Csak egy profil van benne de így sem mûködik 😞
Annyit helyesbítenék, hogy nincs félkövérrel írva az alapértelmezett(az a régi verziókban volt) Tehát ha félkövérrel van akkor a simát válaszd ki, ha nincs, akkor azt ami nincs alapból kiválasztva.
Nem indítottad el a firefoxot a visszaállítás elõtt? Mert ha igen, akkor valószínûleg csinált egy új profilt, és most az van kiválasztva, ezért nem látod, hogy visszaállította... Csinálj a firefox.exe-rõl egy parancsikont(ha még nincs) és a cél mezõbe a meglévõ "C:\Program Files\Minefield\firefox.exe" után(persze az útvonal eltérhet) írd be egy szóköz után, hogy -profilemanager(tehát így nézzen ki: "C:\Program Files\Minefield\firefox.exe" -profilemanager) Így indítsd el a FF-ot, és válaszd ki az épp nem aktív profilt(ha van, az épp aktív profil félkövér betûtípussal van írva, tehát a simán írottat válaszd ki)Ha mûködik akkor a parancsikonnál ki lehet törölni a -profilemanager-es részt, így újra rendesen lehet indítani a foxot.
Törölt felhasználó
Igen tudom, hogy milyen módon kell visszaállítani, de nem csinálja meg. Illetve megcsinálja csak kiírja, hogy mindent visszaállított de mégsem.
Igen kilehet csomagolni a pcv-t és bemásolni a document mappába a profil alá, de ez sem segített sajnos.
húú, nagyszerû, pont ilyenre gondoltam.

kerestem, de hát annyi téma van már... rengeteg

kösz

Igen a vista miatt ilyen... A FF3 új témájának a vistán való alapértelmezett színe a kék. Itt egy téma, amitõl olyan lesz mint XP-n: XP on Vista
ProGabe
kicsomagolt pcv? mozbackup-ban van restore opció, azzal kell visszaállítani a dolgokat

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

ohh, hát már pedig azt ki nem hagynám 😄

Narxis
Personas kiegészítõ ftw!

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Ha nincsen bekapcsolva az aero, nem tudod használni, a flip 3D-t sem.
egyébként, ha vista alatt nem az aerot használom, akkor nem mennek a spec effektek? mint pl. a windows+tab ablakváltás?

Lehet skineket használni ami megváltoztatja a kinézetet. XP alatt tudom hogy nem ilyen. Lehet hogy az aero miatt ilyen.
majd holnap bebootolok xp-sp2 alatt nekem nem ilyen, hanem a régi, hagyományos.

Egyébként a mozillának nem lehet változtatni a szinét, ugye?

Törölt felhasználó
#11840-ra tudna valaki valami infót?<#nemtudom>