Magyarország legöregebb számítógépét keresik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Etetik itt velünk a marketing maszlagot. Azért elg sok olyan értelmes feledat van ahol elég a nehány millió számítási mûvelet (286, 386) másodpercenként. És még internet sem kell hozzá.
Nálam van otthon 1 pong, 1 ZX Spectrum, 2 C64, de ezek ugye nem játszanak...
Cégnél érdemes lenne körülnézni, van pár ócskaság. :D
Cégnél érdemes lenne körülnézni, van pár ócskaság. :D
\"Morituri Nolumus Mori!\" http://war3.replays.hu
ehh .. pedig öregapámnak van egy õsi c64-ese , a környéken sztem az a legrégebbi ;] viszont jól lehet rajta torpedózni :DD
hátö .. az elõzõ aláírásom sokkal jobb volt :]
Ja, csak olyanom nincs... :(
Pedig volt, de anno eladtam, amikor az elsõ Atarimat vettem...
Pedig volt, de anno eladtam, amikor az elsõ Atarimat vettem...
Game.Com, GBC, GBA, GBA SP, NDS, NDSLite, PSP, Xbox, PS1, PS2, PS3, SMS, Megadrive, Saturn, Dreamcast, NES, SNES, N64, Gamecube, Wii és egy Amiga 1200/030/32 boldog tulajdonosa. :p pc suxx
jaj nálunk már fel ujjitottak minden termet a suliban... még a Bandi tanárúr "fõhadiszállását" is, pedig ott még lyukszallag is volt a polcokon.
Ha konzol is lehet Anubys akkor valószinüleg a "pong" játék vinné el a pálmát, mint az elsõ gép (kocka pattogott két négyzet között)
Ha konzol is lehet Anubys akkor valószinüleg a "pong" játék vinné el a pálmát, mint az elsõ gép (kocka pattogott két négyzet között)
http://www.lohere.net - a MagyarChan
A cégnél, ahol dolgozok, van 1db 286-os, de lehet, hogy AMD proci van bene ( majd megnézem), egy plc vezérlésû marógépre töltenek rá adatot róla.
(persze az adatot kisfloppyn hozzák egy másik géprõl..lol )
(persze az adatot kisfloppyn hozzák egy másik géprõl..lol )
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Hát, nálam van egy több, mint húsz éves ZX Spectrum, de ha lehet konzol is, akkor a majd' 30 éves Atari 2600-am viszi a pálmát... ;)
Amúgy meg mekkora hülyítés már: "A régi gépek biztonsági szintje sem megfelelõ, nem biztosítanak megfelelõ védelmet a vírusok ellen, a kéretlen levelek és az egyéb külsõ behatolások ellen, így a számítógép és az azon tárolt adatok nincsenek biztonságban."
Aham, mert egy P1-re nem lehet felrakni viruskergetõt, mi?
Amúgy meg mekkora hülyítés már: "A régi gépek biztonsági szintje sem megfelelõ, nem biztosítanak megfelelõ védelmet a vírusok ellen, a kéretlen levelek és az egyéb külsõ behatolások ellen, így a számítógép és az azon tárolt adatok nincsenek biztonságban."
Aham, mert egy P1-re nem lehet felrakni viruskergetõt, mi?
Game.Com, GBC, GBA, GBA SP, NDS, NDSLite, PSP, Xbox, PS1, PS2, PS3, SMS, Megadrive, Saturn, Dreamcast, NES, SNES, N64, Gamecube, Wii és egy Amiga 1200/030/32 boldog tulajdonosa. :p pc suxx
Na, úgy látszik tévedtem. A 8086-os elõtt még volt a 8080-as Altair ami már PC volt, és a legelsõ pedig a 4004-es volt a 70-es évek legelején.
Egyébként tényleg gáz, hogy csak inteles lehet, Mo-n sokkal régebbi gépek vannak üzemben, pl. Honeywell-tõl, meg egyéb nagyvas-gyártóktól.
Egyébként tényleg gáz, hogy csak inteles lehet, Mo-n sokkal régebbi gépek vannak üzemben, pl. Honeywell-tõl, meg egyéb nagyvas-gyártóktól.
Hmm, nekem van mûködõképes 8088-asom, de mérnem kellett 8086-osokat is (ez kicsit elõbb volt, a 8088-os a butított változat :)). Ez elõtt nem tudok Intel prociról.
Elmehetnek a fenébe, milyen dolog az, hogy csak intel proci? Kib@szott diszkrimináció! :)
Ja és linuxot csak 386-osra lehet tenni. (Szerintem)
Baz, de genyók, hogy csak intel procis lehet....
Van egy 512-es Mac-em.... (1984-es)<#hehe>#hehe> Csak az a baj hogy Motorola procis...
Van egy 512-es Mac-em.... (1984-es)<#hehe>#hehe> Csak az a baj hogy Motorola procis...
286-nál nekem is van régebbim, csak nem vagyok cég :-(
Szerintem a nyertes a HT1080 v a Primo lesz :-)
" A gyártók szerint...."; el is hiszem, hogy szeretnének minnél több gépet eladni, de akiknek egyszerû szövegszerkesztésre v. éppenséggel egy tûzfalra kell adott gép, na oda nem feltétlenül szükséges az 500e Ft-os masina.
Szerintem a nyertes a HT1080 v a Primo lesz :-)
" A gyártók szerint...."; el is hiszem, hogy szeretnének minnél több gépet eladni, de akiknek egyszerû szövegszerkesztésre v. éppenséggel egy tûzfalra kell adott gép, na oda nem feltétlenül szükséges az 500e Ft-os masina.
fogadni mernék hogy egy linuxos internet routerként használt 286ost fognak találni
soxerencsét
\"Life is around you and in you.\"